Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Što s neiskorištenim godišnjim?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Što s neiskorištenim godišnjim?

Dakle, uz pomoć ovog foruma sam saznala (hvala!) da imam pravo i na g.o. iz 2009. i na 2010.
    Budući da najkasnije 01.07. o.g. trebam otvoriti porodiljni - već sada krećem na godišnji (tj. od 12.04.2010.), te izgleda da ga neću u cijelosti uspjeti iskoristiti (budući da imam pravo na 58 radnih dana, a praznici i vikendi mi se ne računaju u g.o.).
    Pitanje: što s neiskorištenim g.o., da li mi on propada? Mogu li ga pretvoriti u slobodne dane, pa da ga koristim po povratku s porodiljnog? Radim u državnoj firmi, mogu li tražiti financijsku naknadu za taj neiskorišteni g.o.?

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pa moći ćeš u 2011. koristiti stari - neiskorišteni godišnji za 2010.

p.s. sad vidim da je to 3. dijete pa ako se ne vraćaš odmah na posao, u tom slučaju nisam sigurna što možeš učiniti
    Posljednje uređivanje od Willow : 07.04.2010. at 14:57

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesi li sigurna da imaš pravo na g.o. iz 2009. --postoji neka caka da moraš raditi minimalno neko razdoblje ...
    Istao tako da 2010. - ja sam sada morala potrošiti 15 dana da bih mogla prebaciti ostatak u 2011. I taj ostatak moram iskoristiti do 30.6. .... ako ga ne iskoristim propada mi, nema naknade, slobodnih dana .... mislim da je tako po pravilniku ... drugo je što neki poslodavci dozvoljavaju i izlaze u susret pa se mogu dogovoriti druge kombinacije ....

58 dana?!?! - moram priznati da da je to skoro dva mjeseca - kako tako puno?!?! super ako je tako puno!!!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jesam Vrijeska, sigurna sam za godisnji iz 2009. i o.g., i pravnici u mojoj ustanovi su mi to potvrdili, cak mi je i regres za 09. isplacen. Zakon o radu se mijenjao, odatle sve to... Da, 58 dana jer godisnje imamo dodatak od 5 dana minimalno na uvjete rada... Iskoristila sam vec 8 dana, inace bi bila 66 dana ukupno...
    Hvala za odgovore!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle, uz pomoć ovog foruma sam saznala (hvala!) da imam pravo i na g.o. iz 2009. i na 2010.
    Budući da najkasnije 01.07. o.g. trebam otvoriti porodiljni - već sada krećem na godišnji (tj. od 12.04.2010.), te izgleda da ga neću u cijelosti uspjeti iskoristiti (budući da imam pravo na 58 radnih dana, a praznici i vikendi mi se ne računaju u g.o.).
    Pitanje: što s neiskorištenim g.o., da li mi on propada? Mogu li ga pretvoriti u slobodne dane, pa da ga koristim po povratku s porodiljnog? Radim u državnoj firmi, mogu li tražiti financijsku naknadu za taj neiskorišteni g.o.?
    a da slučajno ne trabaš početi koristiti najkasnije 15.6., a do tad imaš za iskoristiti kojih 45 dana, pa uživaj, ( ili koji dan pokloni mojem mužu), a dobra je i ona caka kaj su cure radile da su prekidale porodiljski i iskoristavali stari, pa novi , pa opet na porodilljski, tak bi si praktički # porodiljski produžila najmanje za cca 3-4 mjeseca u kombinacijama)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a da slučajno ne trabaš početi koristiti najkasnije 15.6., a do tad imaš za iskoristiti kojih 45 dana, pa uživaj, ( ili koji dan pokloni mojem mužu), a dobra je i ona caka kaj su cure radile da su prekidale porodiljski i iskoristavali stari, pa novi , pa opet na porodilljski, tak bi si praktički # porodiljski produžila najmanje za cca 3-4 mjeseca u kombinacijama)
    Možeš mi molim te ovo pojasniti, nisam baš shvatila. Porodiljni se može prekinuti, i nastaviti, da bi se iskoristio godišnji?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa ako ti ostane nekaj go, ti lijepo napišeš tetama u Hzzo da bi prekid porodilljnog , iskoristiš go stari ( možda nasdovezeš i novi, kaj bi winerica i mogla) i opet na porodiljni. S time da opet moraš tražiti da ti se uspostavi porodiljni cca 30 dana prije.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ok, ali opet ne kužim kako misliš da bi se porodiljski mogao produžiti za cca 3-4mj, jer porodiljski nam, kako god okreneš, traje do navršenih godinu dana djeteta.
    nema odredbe koja kaže porodiljni traje 12 mjeseci (+45 dana prije termina) pa da bi ga s prekidom za godišnji mogli razvuć na tipa 14 mjeseci.

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

sa porodiljnog odeš na godišnji (manje od 30 dana), pa odeš na roditeljski, pa ga opet prekineš i odeš na dio god. koji nisi iskoristila , pa se opet vratiš na roditeljski. odi u hzzo, meni su sve fino objasnili

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ula prvotno napisa Vidi poruku
    ok, ali opet ne kužim kako misliš da bi se porodiljski mogao produžiti za cca 3-4mj, jer porodiljski nam, kako god okreneš, traje do navršenih godinu dana djeteta.
    nema odredbe koja kaže porodiljni traje 12 mjeseci (+45 dana prije termina) pa da bi ga s prekidom za godišnji mogli razvuć na tipa 14 mjeseci.
    Ma štos je u tome da sam to pisala Winerici koja ima za moje pojmove jaako veliki godišnji ( cca 1.5 od mojeg). I s time još više kaj je to njoj 3 dete!
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 22.04.2010. at 13:26

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo, skinula sam s tekstova:
    "Roditeljski dopust, (ranije „dodatni rodiljni dopust“), osobno je pravo oba zaposlena ili samozaposlena roditelja. Koristi se od navršenih 6 mjeseci života djeteta i traje 6 mjeseci (180 dana) za prvo i drugo dijete, odnosno 30 mjeseci (900 dana) za blizance, te treće i svako sljedeće dijete.

Velika novost u odnosu na dosadašnji način korištenja je mogućnost korištenja roditeljskog dopusta u dijelovima. Može ga se koristiti sve do 8. godine života djeteta, a pojedini dio mora trajati najmanje 30 dana i u jednoj godini može se koristiti najviše dvaput."

Sjećam se da je po starom porodiljni trajao do djetetove navršene godine dana, a očito je to po novom promijenjeno u broj dana koliko nam roditeljski dopust traje. Sad mi ima smisla ovo produženje trajanja porodiljnog.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Jesam Vrijeska, sigurna sam za godisnji iz 2009. i o.g., i pravnici u mojoj ustanovi su mi to potvrdili, cak mi je i regres za 09. isplacen.
    I ja sam tražila regres za 2009 (radim na fakultetu) ali mi tete u računovodstvu kažu da nemam pravo. Znaš li po kojoj osnovi ti je isplačen regres?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Neznam po kojoj osnovi, i mene samu su iznenadili jer sam nakon porodiljnog primila regres za 2009. zajedno s prvom placom...

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pomažite cure..
    Imam stalan radni posao. Iskoristila sam sav godisnji za 2009. i od 1.2.2010. sam na komplikacijama..termin mi je 25.08. sto znaci da se ove godine ne vracam na posao..Imam li pravo na godisnji za ovu godinu--moj poslodavac tvrdi da nemam? A za 2011.? Kako provjerit i ostvarit taj godisnji?

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

rtg, ti si sad na komplikacijama pa na rodiljnom dopustu i nećeš imati kad iskoristiti godišnji za ovu godinu ove godine
    a iduće godine bi stari godišnji trebala koristiti do 30.06.2011. a tad ćeš vjerojatno biti na roditeljskom dopustu
    ukratko, imaš pravo ali ga nećeš stići iskoristiti, barem je takva moja interpretacija (osim ako ga ne "uguraš" između rodiljnog i roditeljskog dopusta)

a za 2011. ćeš imati normalno pravo na godišnji koji možeš koristiti u dogovoru s poslodavcem

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    rtg, ti si sad na komplikacijama pa na rodiljnom dopustu i nećeš imati kad iskoristiti godišnji za ovu godinu ove godine
    a iduće godine bi stari godišnji trebala koristiti do 30.06.2011. a tad ćeš vjerojatno biti na roditeljskom dopustu
    ukratko, imaš pravo ali ga nećeš stići iskoristiti, barem je takva moja interpretacija (osim ako ga ne "uguraš" između rodiljnog i roditeljskog dopusta)

a za 2011. ćeš imati normalno pravo na godišnji koji možeš koristiti u dogovoru s poslodavcem
    Hvala na info, to sam i mislila jer koliko kuzim rodiljni prestaje sa 6 mj.bebe--to bi meni bio 2.2011. i pocinje roditeljski--znaci mogla bi do 6 mj.2011. iskoristit mjesec dana godisnjeg od 2010. te se onda vratiti na roditeljski, sto znaci da bi isla raditi s bebinih 13 mj. Je tako???
    A dal imam pravo na puni godisnji za 2011.??

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

imaš pravo na go i iz ove godine i iz druge, ako buš radila u drugoj pa i jedan dan.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

zanima me dal mogu trazit da me isplate naknadu stete za neiskoristeni godisnji jer sam tek 2 mj trudna i otisla na komplikacije a nisam uopce bila na godisnjem nit stignem ici
    drugo radim u firmi prek 2 godine i sad krajem 9mi istice ugovor kakva su mi prava dal cu normalno dobivat 100 % naknade na komplikacijima il kaj?
    kakva su mi prava

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •