Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: teleći šnicli - što s njima?

  1. #1
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno teleći šnicli - što s njima?

    Htjela bih se malo odmaknuti od pohanih telećnih šnicla pa mi trebaju ideje.

    Danas sam ih mislila napraviti pečene u tavi na naglo, ali mi se nisu svidjeli pa sam na tavi još prodinstala mladi luk i mrkvu, dodala malo senfa i na to vratila šnicle i pustila ih da se prodinstaju. Ni to mi nije baš nešto ispalo; šnicli su ispali pomalo gumeni.

    Jel treba nešto posebno s njima prije napraviti? Ja sam ih samo s obje strane posolila. Istukla ih nisam jer su već bili tanki.

  2. #2

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Pripremiti svijezu salsu,
    Naribati ementaler,
    Snicle istuci,
    Pripremiti filu od sunkice, vrganja i bijelog vina,
    Namazati snicle s filom, narolati i zavezati.
    Na maslacu zatvoriti meso i dodati u salsu (vatrostalna zdjela),
    Posipati s ementalerom i peci 30 min na 180,
    Narezati meso na fete i servirati s palentom, povrcem kuhano na pari.

    Et voila, bon apetit

  3. #3

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Podgorica
    Postovi
    16

    Početno

    Moje proslonedjeljno otkrice su kese za pecenje: snicle istuci, posoliti, namazati senfom i ostaviti par sati da stoje (ako su telece, nije nuzno). Povrce koje imas isjeci na krupno: polovine krompira, praziluka, sargarepe i paprike nasle su svoje mjesto u mom rucku. to moze biti i karfiol u krupnim cvjetovima, polovine tikvica, sampinjoni u cijelo, ma sta god zelis. samo posoliti. dodati par grancica ruzmarina, ili bosiljak, sta vise volis. sve smjestiti u kesu, i peci prema uputstvima na pakovanju (paziti samo da se ne pretjera sa duzinom pripreme, da hrana ne postane presuva). ni trunke ulja, ni prljavog posudja, a ukus veoma lijep, mekan...Naredni projekat bice cureci karabatak!!!

  4. #4
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    kod brzinskog ručka ja ovako:
    začinim šnicle
    stavim u pećnicu na ulje i maslac
    preko toga nabacam krumpira i mrkve
    zalijem vodom (dosta vode)
    i čekam da se skuhaju
    tu i tamo okrenem krumpir
    važno je da su šnicle dolje ispod krumpira
    bude jako fino i mekano

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Postovi
    1,405

    Početno

    šniceli u toću s gljivama:
    - naglo ih ispržiš s jedne i druge strane, 1-2 minute, izvadiš
    - na istom ulju izdinstaš crv.luk, dodaš svježe šampinjone isjeckane na tanke fetice, dinstaš 5 min dok gljive ne puste tekućinu
    - u to ubaciš šnicele, 1 šalicu vode u kojoj si razmutila 1 žlicu konc. od rajčice + 1mala žličica brašna ili 1/2 šalice pelata +1/2 šalice vode, 1-2 češnja češnjaka, peršin, sol, papar
    - sve skupa kuhaš oko 40-ak min ovisno o debljini i starosti mesa
    - kao prilog poslužiš pire krompir/rižu/palentu

  6. #6

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    417

    Početno

    Passing koliko pečeš ovo jelo? Nemam upute o pečenju na svojim vrečicama?

    Ako se pitanje čini blesavo moram se požaliti da dijete ništ ne jede što kuham pa počinjem sumnnjati u sebe.

  7. #7
    ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,633

    Početno

    Ja ih punim sa spekom i kiselim krastavcima, te se kuhaju u umaku od paradajza i zacina.
    Posljednje uređivanje od ani4 : 08.04.2010. at 13:53

  8. #8
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Nama su najbolji na slijedeći način:
    - šnicle lagano istučem, posolim, može i malo papra
    - uvaljam ih u brašno
    - bacim ih u gril tavu i zažarim s obje strane
    - ubacim ih u ekspres lonac
    - narežem dosta crvenog i malo bijelog luka na sitno i ubacim luk u gril tavu na ostatke od pečenja šnicla, malo provrtim luk i zalijem vodom
    - to sve zajedno prelijem preko šnicla u ekspres loncu
    - dodam u lonac:
    - narezane suhe šljive
    - paradajz (ja imam cijele smrznute, pa ih samo ogulim i narežem), ali može i paradajz sos
    - crvenu papriku u prahu
    - naribam mrkvu - puno
    - i dodam još vode (ako treba) tek toliko da mrvicu prekrije šnicle

    Zatvorim lonac i nakon što propišti, na najmanjoj vatri "kuham" još sat i 15 minuta.
    Kad je gotovo sa štapnim mikserom malo prođem kroz dobiveni umak, da je lijepo glatko.

    Umak ima odličan okus i gust je.
    To svi obožavamo.

    Prilog može:
    - tijesto
    - pire
    - palenta
    - povrće na lešo

    Dobar tek!

  9. #9

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

  10. #10
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,967

    Početno

    Od moje svekrve naučila sam ovo - fino je i lagano jednostavno jelo za ljude koji vole umake, a pogodno je i za kuhanje za drugi dan:

    Šnicle lagano istučem, uvaljam u brašno i popržim na ulju na dosta jakoj vatri s obje strane da dobiju lijepu koricu. U drugoj posudi (ekspres lonac ili neka zepterlike posuda s debelim dnom) zamiješam umak od rajčice i senf (omjer otprilike 3:1 ili čak 4:1 ako ne volite jako kiselo, kao ni ja). U to uvalim šnicle, posolim po želji i pustim da se krčka pola sata da se sve lijepo izjednači. Može se dodati karanfilić, malo papra i drugo, a može i bez toga. Može se dodati pola čašice prošeka i slično... po potrebi i vode ako je pregusto.

    Mi ovo obično jedemo u kombinaciji s palentom. Njoke isto dolaze u obzir. Obavezna zelena salata za mog mlađeg sina i za mene... Dobar tek!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 08.04.2010. at 17:10

  11. #11
    icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Postovi
    3,717

    Početno

    Za na brzinu - teleće šnicle istućeš na tanko, uvaljaš u brašno i ispržiš na naglo. Gotove šnicle zaliješ smjesom češnjaka, peršina i mrvom ulja i papra.

  12. #12

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Podgorica
    Postovi
    16

    Početno

    za sanjuz: prastaj sto kasni odgovor:

    kod mene pise: pece se 10 min na 1 cm snicle. temperatura ne preko 200, narocito kod rerne sa ventilatorom.
    klinci, inace, ponekad strajkuju bez poznatog nam razloga, no worries, sve je to prolazno

  13. #13
    borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    671

    Početno

    Citiraj mandy prvotno napisa Vidi poruku
    šniceli u toću s gljivama:
    - naglo ih ispržiš s jedne i druge strane, 1-2 minute, izvadiš
    - na istom ulju izdinstaš crv.luk, dodaš svježe šampinjone isjeckane na tanke fetice, dinstaš 5 min dok gljive ne puste tekućinu
    - u to ubaciš šnicele, 1 šalicu vode u kojoj si razmutila 1 žlicu konc. od rajčice + 1mala žličica brašna ili 1/2 šalice pelata +1/2 šalice vode, 1-2 češnja češnjaka, peršin, sol, papar
    - sve skupa kuhaš oko 40-ak min ovisno o debljini i starosti mesa
    - kao prilog poslužiš pire krompir/rižu/palentu
    Njam

  14. #14

    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    187

    Početno

    Ajme, jadan moj muž, nakon što sam pročitala sve ove recepte gore, moj je jednostavan da jednostavniji ne može biti, a on kaže da mu je super:

    šnicle malo istučem, bacim na malo vrućeg ulja (samo da pokrije dno) s obje strane, onda dodam vode da pokrije šnicle i eventualno malo umaka od rajčice, tj. pasirane rajčice, smanjim vatru i to se krčka dok šnicle nisu gotove. Na kraju pospem s peršinom. Uz to on jede tjesteninu ili rižu.

    Ponekad šnicle prije pečenja uvaljam u malo brašna - da umak bude gušći.

  15. #15

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    472

    Početno

    1. Crveni luk (1 glavica) nasjeckati i dinstati. Kad postakli dodati
    2. teletinu (cca. 4 šnicla) narezanu na kockice i nastaviti dinstati ( po potrebi doliti malo vode). Kad je do pola gotovo dodati
    3. mrkvu (odokativna količina, mi je volimo dosta, pa recimo cca. 6 komada srednje veličine) narezanu na kockice,
    4. celer (stavljam jedan cijeli) narezan na kockice i
    5. peršin (također odokativna količina, ali recimo cca. 2-3 komadasrednje veličine) narezan na kockice. Sve se to dinsta uz podlijevanje vodom.
    Kad je izdinstano u sve još umiješati
    6. grašak koji je skuhan zasebno (cca. 1,5 - 2 šalice od 2 dl).

    Kao prilog ide palenta.

    Moji se svi dave u tome, uključujući i mene. Za prste i zdjelu polizati.

  16. #16
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Ja ih volim marinirati u umaku od senfa (srednje ljutine), soja-sosa, svjeze nasjeckanog cesnjaka i bijelog papra. Preko noci stoje u frizideru u marinadi, i onda drugi dan ili na rostilj, ili na tavu s vrlo malo ulja.
    Bas jucer smo ih na ovaj nacin pripremili na rostilju (uz ogromnu zdjelu salate!) i svi smo lizali prste.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •