Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: teleći šnicli - što s njima?

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno teleći šnicli - što s njima?

Htjela bih se malo odmaknuti od pohanih telećnih šnicla pa mi trebaju ideje.

Danas sam ih mislila napraviti pečene u tavi na naglo, ali mi se nisu svidjeli pa sam na tavi još prodinstala mladi luk i mrkvu, dodala malo senfa i na to vratila šnicle i pustila ih da se prodinstaju. Ni to mi nije baš nešto ispalo; šnicli su ispali pomalo gumeni.

Jel treba nešto posebno s njima prije napraviti? Ja sam ih samo s obje strane posolila. Istukla ih nisam jer su već bili tanki.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Pripremiti svijezu salsu,
    Naribati ementaler,
    Snicle istuci,
    Pripremiti filu od sunkice, vrganja i bijelog vina,
    Namazati snicle s filom, narolati i zavezati.
    Na maslacu zatvoriti meso i dodati u salsu (vatrostalna zdjela),
    Posipati s ementalerom i peci 30 min na 180,
    Narezati meso na fete i servirati s palentom, povrcem kuhano na pari.

Et voila, bon apetit

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moje proslonedjeljno otkrice su kese za pecenje: snicle istuci, posoliti, namazati senfom i ostaviti par sati da stoje (ako su telece, nije nuzno). Povrce koje imas isjeci na krupno: polovine krompira, praziluka, sargarepe i paprike nasle su svoje mjesto u mom rucku. to moze biti i karfiol u krupnim cvjetovima, polovine tikvica, sampinjoni u cijelo, ma sta god zelis. samo posoliti. dodati par grancica ruzmarina, ili bosiljak, sta vise volis. sve smjestiti u kesu, i peci prema uputstvima na pakovanju (paziti samo da se ne pretjera sa duzinom pripreme, da hrana ne postane presuva). ni trunke ulja, ni prljavog posudja, a ukus veoma lijep, mekan...Naredni projekat bice cureci karabatak!!!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod brzinskog ručka ja ovako:
    začinim šnicle
    stavim u pećnicu na ulje i maslac
    preko toga nabacam krumpira i mrkve
    zalijem vodom (dosta vode)
    i čekam da se skuhaju
    tu i tamo okrenem krumpir
    važno je da su šnicle dolje ispod krumpira
    bude jako fino i mekano

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

šniceli u toću s gljivama:
    - naglo ih ispržiš s jedne i druge strane, 1-2 minute, izvadiš
    - na istom ulju izdinstaš crv.luk, dodaš svježe šampinjone isjeckane na tanke fetice, dinstaš 5 min dok gljive ne puste tekućinu
    - u to ubaciš šnicele, 1 šalicu vode u kojoj si razmutila 1 žlicu konc. od rajčice + 1mala žličica brašna ili 1/2 šalice pelata +1/2 šalice vode, 1-2 češnja češnjaka, peršin, sol, papar
    - sve skupa kuhaš oko 40-ak min ovisno o debljini i starosti mesa
    - kao prilog poslužiš pire krompir/rižu/palentu

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Passing koliko pečeš ovo jelo? Nemam upute o pečenju na svojim vrečicama?

Ako se pitanje čini blesavo moram se požaliti da dijete ništ ne jede što kuham pa počinjem sumnnjati u sebe.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja ih punim sa spekom i kiselim krastavcima, te se kuhaju u umaku od paradajza i zacina.
    Posljednje uređivanje od ani4 : 08.04.2010. at 13:53

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nama su najbolji na slijedeći način:
    - šnicle lagano istučem, posolim, može i malo papra
    - uvaljam ih u brašno
    - bacim ih u gril tavu i zažarim s obje strane
    - ubacim ih u ekspres lonac
    - narežem dosta crvenog i malo bijelog luka na sitno i ubacim luk u gril tavu na ostatke od pečenja šnicla, malo provrtim luk i zalijem vodom
    - to sve zajedno prelijem preko šnicla u ekspres loncu
    - dodam u lonac:
    - narezane suhe šljive
    - paradajz (ja imam cijele smrznute, pa ih samo ogulim i narežem), ali može i paradajz sos
    - crvenu papriku u prahu
    - naribam mrkvu - puno
    - i dodam još vode (ako treba) tek toliko da mrvicu prekrije šnicle

Zatvorim lonac i nakon što propišti, na najmanjoj vatri "kuham" još sat i 15 minuta.
    Kad je gotovo sa štapnim mikserom malo prođem kroz dobiveni umak, da je lijepo glatko.

Umak ima odličan okus i gust je.
    To svi obožavamo.

Prilog može:
    - tijesto
    - pire
    - palenta
    - povrće na lešo

Dobar tek!

Datum pristupanja
    May 2004

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Od moje svekrve naučila sam ovo - fino je i lagano jednostavno jelo za ljude koji vole umake, a pogodno je i za kuhanje za drugi dan:

Šnicle lagano istučem, uvaljam u brašno i popržim na ulju na dosta jakoj vatri s obje strane da dobiju lijepu koricu. U drugoj posudi (ekspres lonac ili neka zepterlike posuda s debelim dnom) zamiješam umak od rajčice i senf (omjer otprilike 3:1 ili čak 4:1 ako ne volite jako kiselo, kao ni ja). U to uvalim šnicle, posolim po želji i pustim da se krčka pola sata da se sve lijepo izjednači. Može se dodati karanfilić, malo papra i drugo, a može i bez toga. Može se dodati pola čašice prošeka i slično... po potrebi i vode ako je pregusto.

Mi ovo obično jedemo u kombinaciji s palentom. Njoke isto dolaze u obzir. Obavezna zelena salata za mog mlađeg sina i za mene... Dobar tek!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 08.04.2010. at 17:10

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Za na brzinu - teleće šnicle istućeš na tanko, uvaljaš u brašno i ispržiš na naglo. Gotove šnicle zaliješ smjesom češnjaka, peršina i mrvom ulja i papra.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

za sanjuz: prastaj sto kasni odgovor:

kod mene pise: pece se 10 min na 1 cm snicle. temperatura ne preko 200, narocito kod rerne sa ventilatorom.
    klinci, inace, ponekad strajkuju bez poznatog nam razloga, no worries, sve je to prolazno

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa Vidi poruku
    šniceli u toću s gljivama:
    - naglo ih ispržiš s jedne i druge strane, 1-2 minute, izvadiš
    - na istom ulju izdinstaš crv.luk, dodaš svježe šampinjone isjeckane na tanke fetice, dinstaš 5 min dok gljive ne puste tekućinu
    - u to ubaciš šnicele, 1 šalicu vode u kojoj si razmutila 1 žlicu konc. od rajčice + 1mala žličica brašna ili 1/2 šalice pelata +1/2 šalice vode, 1-2 češnja češnjaka, peršin, sol, papar
    - sve skupa kuhaš oko 40-ak min ovisno o debljini i starosti mesa
    - kao prilog poslužiš pire krompir/rižu/palentu
    Njam

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ajme, jadan moj muž, nakon što sam pročitala sve ove recepte gore, moj je jednostavan da jednostavniji ne može biti, a on kaže da mu je super:

šnicle malo istučem, bacim na malo vrućeg ulja (samo da pokrije dno) s obje strane, onda dodam vode da pokrije šnicle i eventualno malo umaka od rajčice, tj. pasirane rajčice, smanjim vatru i to se krčka dok šnicle nisu gotove. Na kraju pospem s peršinom. Uz to on jede tjesteninu ili rižu.

Ponekad šnicle prije pečenja uvaljam u malo brašna - da umak bude gušći.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

1. Crveni luk (1 glavica) nasjeckati i dinstati. Kad postakli dodati
    2. teletinu (cca. 4 šnicla) narezanu na kockice i nastaviti dinstati ( po potrebi doliti malo vode). Kad je do pola gotovo dodati
    3. mrkvu (odokativna količina, mi je volimo dosta, pa recimo cca. 6 komada srednje veličine) narezanu na kockice,
    4. celer (stavljam jedan cijeli) narezan na kockice i
    5. peršin (također odokativna količina, ali recimo cca. 2-3 komadasrednje veličine) narezan na kockice. Sve se to dinsta uz podlijevanje vodom.
    Kad je izdinstano u sve još umiješati
    6. grašak koji je skuhan zasebno (cca. 1,5 - 2 šalice od 2 dl).

Kao prilog ide palenta.

Moji se svi dave u tome, uključujući i mene. Za prste i zdjelu polizati.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ih volim marinirati u umaku od senfa (srednje ljutine), soja-sosa, svjeze nasjeckanog cesnjaka i bijelog papra. Preko noci stoje u frizideru u marinadi, i onda drugi dan ili na rostilj, ili na tavu s vrlo malo ulja.
    Bas jucer smo ih na ovaj nacin pripremili na rostilju (uz ogromnu zdjelu salate!) i svi smo lizali prste.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •