Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Krumpiruša

  1. #1
    Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    Loch Bundek
    Postovi
    5,532

    Početno Krumpiruša

    Ajmo cure, budite dobre i napišite mi recept, može i sa korama napravljenima doma, ja sam frik za kuhinju i neće mi bit teško razvlačiti.
    Hvala,

  2. #2
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Potrebni sastojci:
    1 kg krumpira
    1 glavica luka
    2 cesna bijelog luka
    2 dl kiselog vrhnja ( ili mlijeka)
    maslac ili ulje po potrebi
    biber
    so

    Način pripremeripremiti tijesto za jufku .
    Krompir ogulimo, operemo i isijecemo na sitne kockice. Na ulju poprzimo sitno narezani luk, dodamo krompir,biber,malo vegete, sol pa jo malo poprzimo sve zajedno. Zatim razvlacimo jufku po jufku , pa ih poprskamo uljem i pospemo pripremljenim krompirom i savijemo u role.
    . Savijacu stavimo na sredinu nauljenog pleha i smotamo u krug. Sljedecu jufku/ koru zamotamo oko prethodne, i tako redom. Pecemo u pecnici oko 30 minuta, pred kraj pecenja prelijemo kiselim vrhnjem (ili mlijekom ako vise volite) i malo pomastimo na kraju


    slana jufka:


    Način pripreme:Od brasna, ulja, mlake vode i soli zamijesite tijesto. Mijesite ga rukama sve dok se tijesto ne pocne odvajati od prstiju. Tada ga stavite na dasku koju ste prethodno naprasili brasnom i podijelite na dva jednaka dijela. Svaki dio mijesite posebno sve dok ne dobijete glatko tijesto. Tako dobiveno tijesto razvaljajte u krug promjera 15-stak centimetara. Premazite oba tijesta uljem i ostavite da stoji desetak minuta dok ne opusti dovoljno da ga mozete razvlaciti. Odstajalo tijesto razvucite preko stola pokrivenog cistim stolnjakom. Odstranite zadebljanja sa rubova tako da dobijete jos jednu koru.Rastanjenu koru malo posusite, a potom je mozete puniti nadjevima po zelji. Kvaliteta jufke najvise ovisi o kvaliteti brasna koje ste upotrijebili

  3. #3
    Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    Loch Bundek
    Postovi
    5,532

    Početno

    Hvala na brzom odgovoru! Obožavam krumpirušu, a ove po pekarama u ZG su koma!

  4. #4

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    Meni je i jednostavnije i ukusnije kad je krumpir nariban! Radim to kako su radile/još uvijek rade/ baka i mama! U naribani krumpir dodam luk(sitno narezani, samo crveni) i začine(sol i papar), kad raspodijelim po kori dodam malo ulja!

    Inače obožavam tu pitu, mora biti dobro začinjena, prilog samo vrhnje! U samu se pitu može dodati i mljevenog mesa, isto je fino!

  5. #5

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    planeta zemlja
    Postovi
    284

    Početno

    Sinoc sam je pravila po ovom receptu.

    Sve je super ispalo iako sam bila zbunjena koliko to ulja staviti u testo.

    Prva jufku sam super razvukla. Bila je super tanka, fina i cela sara sa stolnjaka se mogla videti. Druga-katastrofa, kao da se testo promenilo, pocelo je da se vraca nazad kada ga razvlacim, suvise elasticno.

    Smotala sam ja to sve i moglo se jesti, ali sam bila tuzna sto ne ide...a tako sam bila ponosna za prvu.

    Eto to su moja iskustva.

    Probacu jos jednom ali stavicu fil od jabuka (naravno bez luka ..hi hi..)

  6. #6
    brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,315

    Početno


Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •