Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: na koliko mm ste dobile štopericu??

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno na koliko mm ste dobile štopericu??

Drage moje, razmišljala sam da bi bilo korisno da se pobrojimo
    s podacima na koju velicinu folikula u mm smo primile štopericu??
    jer vidim da ima dosta nezrelih js, a isto i prezrelih....pa me zanima razlika u velicini folikula na koju se daje štoperica u našim klinikama...

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moji folikulići su bili 19, 17 i 16 mm, štopericu sam dobila 36 poslije, a je AIH bioisto nakon 36 sati. Prevedeno, sjećam se po danima: folikulometrija u subotu ujutro, štoperica u nedjelju u 18.00 h, a AIH u utorak oko 12.00h!

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zedra, u prirodnom ciklusu na 15,5 - 16 mm; u protivnom folikul bježi. Ali to ovisi o maksimalnoj veličini folikula što je individualno. Kod mene folikul bude oko 20 mm kad puca.
    Mislim da je štoperica najčešće (kod većine...hm...mlađih cura(do 35 g.)) na oko 17 mm.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

prvi aih.... 14dc .17.5 mm jedan folikul stoperica isti dan ( klomifen)
    drugi aih 10dc 16,5 mm 2x stoperica sutradan ( femara)
    treci aih 10dc 18mm 2x , 15mm stoperica sutradan...... ( femara)

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

1.IVF 9.dc 17,18,19 mm -navečer štoperica, 8 js sve nezrele
    2. IVF/ICSI 10.dc 18,19,20 mm -navečer štoperica, 4 js, ET 2 zametka
    1. prirodni ivf 10.dc 22mm - navečer štop. - 12dc folikul puknuo (bila 1js)
    2. prirodni ivf 10dc 21 mm - navečer štop. - 12dc folikul puknuo (bile 2 js)
    Sad krećemo sa folikulometrijom od 7. dc, valjda ćemo uspijeti doći bar do transfera...

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Od 16 - 20mm, kako koji put - nikad nam nije pobjegla js...

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    prvi aih.... 14dc .17.5 mm jedan folikul stoperica isti dan ( klomifen)
    drugi aih 10dc 16,5 mm 2x stoperica sutradan ( femara)
    treci aih 10dc 18mm 2x , 15mm stoperica sutradan...... ( femara)
    joooj..barem moja lijecnica ceka da folikli budu 20mm, a vidjela sam i po informacijama na drugim izvorima da je optimalno vrijeme za stopericu kod te velicine.
    ja sam dva puta imala folikle od 20mm, jednom 21mm

pitala sam i za vece folikle jer sam se isto bojala preuranjene stoperice, kaze da veci folikli nisu i kvalitetniji, sto vise.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Meni je bio 19/20 mm. A na dan aih nije ga niše bilo.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Sva tri puta su bili čini mi se 21 mm , štoperica isti dan uvečer.. iz potpisa se vidi rezultat..

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

dobijala sam stopericu na različite veličine folikula (radila sam AIH) a zadnji, dobitni put, kad sam zatrudnila je stoperica išla na veličinu folikula od 18 i 17 mm

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

a zasto netko dobija stopericu na 17mm a neko na 20mm? dali to ovisi o duzini ciklusa ili sta?
    kako znati idealnu velicinu folikula za stopericu?.....ipak to ovisi od zene do zene......zar ne?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

draga mi na 18mm ali mislim ad doktori gledaju i estradiol prije štoperice

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj laky prvotno napisa Vidi poruku
    draga mi na 18mm ali mislim ad doktori gledaju i estradiol prije štoperice
    poskaklji me da se nasmijem
    ja ovu moju trebam moliti za analizu hormona..

sali sad ozbiljno, mislim da se estrdion standardno ne kontrolira pred davanje stoperice, pa valjalo bi 'pod hitno' vaditi krv, sto se barem za estradiol ne radi..
    za ginekologe je bitna velicina folikla, u skladu s tim i endometrij..mada se zna usljed uzimanja clomica stanjiti.
    Posljednje uređivanje od spodoba : 13.04.2010. at 16:53

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj spodoba prvotno napisa Vidi poruku
    poskaklji me da se nasmijem
    ja ovu moju trebam moliti za analizu hormona..

sali sad ozbiljno, mislim da se estrdion standardno ne kontrolira pred davanje stoperice, pa valjalo bi 'pod hitno' vaditi krv, sto se barem za estradiol ne radi..
    za ginekologe je bitna velicina folikla, u skladu s tim i endometrij..mada se zna usljed uzimanja clomica stanjiti.
    ovo barem vrijedi za terapiju koju vodi ginekolog (a ne MPO bolnica) tipa kad se daje klomifen a ovulacija se izazove stopericom

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

curke molim savjet:
    jucer sam bila na folikulometriji i vidio se vodeći folikul 16,4 mm pa mi je određeno da danas navečer primim štopericu,
    međutim danas sam ujutro primijetila eggwhite obilni i krvavi iscjedak.
    Što mislite je li moguće da bi krvavi ovulacijski iscjedak bio prije O ili sam možda već ovulirala na npr. 17 mm?

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Folikuli obicno pucaju na vise od 20 mm a kažu da prosječno rastu 2 mm dnevno. Tako da bi danas on bio oko 18,5 mm. Ali teško je reci, ja bi se zbog krvavog iscjetka javila svom MPO doktoru da te savjetuje šta dalje. To je prirodni ciklus? Samo je 1 folikul?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Folikuli obicno pucaju na vise od 20 mm a kažu da prosječno rastu 2 mm dnevno. Tako da bi danas on bio oko 18,5 mm. Ali teško je reci, ja bi se zbog krvavog iscjetka javila svom MPO doktoru da te savjetuje šta dalje. To je prirodni ciklus? Samo je 1 folikul?
    tkz. prirodni tj. blaga stimulacija Femarom - 5x1 tableta. Imam još jedan folikul od 14 mm i puno manjih na drugoj strani.
    Inače meni folikuli pucaju ranije: kod 1. aiha sam štopericu dobila na 18,5 - 19 mm, a kad sam došla 36 sati poslije nje, O je već prošla
    Dr. je tada rekao da je očito ovulacija sama krenula prije štoperice, dakle na cca. 18 - 18,5 mm.
    Ali je li moguće da netko ovulira kad je folikul cca 17 mm.

Nikad u životu nisam imala krvavi iscjedak usred ciklusa, a pogotovo mi je čudno jer je jučer na uzv sve bilo u redu.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

obavezno nazovi dr.

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Dva aih-a štoperica je bila na 18-19mm,a onda kod drugog doktora 21-22mm. Ne znam zašto je toliko čekao. Prva dva aih-a na dan aih-a folikulići nisu još prsnuli, a za ovaj treći put mislim da je o bila i prije štoperice jer me jajnik baš bolio.

sanjam avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Da se ukljucim, na zadnjem prirodnom IVF stoperica na 19mm, 36 sati kasnije nije bilo punkcije jer je folikul puknuo u meduvremenu..
    Ali sve je to toliko individualno, kao uostalom i sve u MPO vodama.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Slažem se sa bubek, nazovi dr.

A za ubuduće ( da ti ne treba), možda ne bi bilo loše napraviti lh-test prije štoperice.
    Tako bar moj Mpo-ovac prakticira.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo čula sam se sa dr. i kaže da uzmem večeras štopericu. Kaže da spotting nije problem jer me je pregledao jučer i sve je bilo ok i nije
    se ništa dramatično moglo promijeniti od tada.
    Ajde umirio me je nekako.
    Mada se meni čini da će ta štoperica biti bez veze iskorištena, odnosno da sad više nema učinka.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se sa bubek, nazovi dr.

A za ubuduće ( da ti ne treba), možda ne bi bilo loše napraviti lh-test prije štoperice.
    Tako bar moj Mpo-ovac prakticira.
    problem je u tome što meni lh trakice nisu nikada, ama baš nikada (a potrošila sam ih sigurno preko 100)
    bile pozitivne, čak niti blizu jačine testne crte, 2 puta sam ulovila tek sjenu od druge crte.
    Jedini slučaj u životu kad sam vidjela pozitivnu lh trakicu je bilo kad sam je upotrijebila nakon štoperice, ono,
    da i ja jednom vidim kako to izgleda.
    Posljednje uređivanje od krojachica : 24.01.2014. at 14:17

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Aha.
    Isto i kod mene, doduše, ja imam Pcos.

malena0808 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

1. ivf 13 dc. -zadnja folikulometrija najveći 18mm, 17 mm i ostali po 16 i 15 i najmanji 14 mm -isti dan obilna ovulacijska sluz, tješin se da nisu pukli
    14.dc. štoperica u 22 h
    16.dc punkcija...nema više nijednog..ostala jedna nezrela, vjerojatno ovaj zadnji od 14mm
    točno 14 dana poslije zadnje folikulometrije dobijem mengu
    MOJ ZAKLJUČAK...ovulacija krenila prije štoperice, očito pucaju na 18-19mm

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

maca papucarica pa šta nije kod PCOS-a obrnuto: lh stalno pozitivne, a ne nikad pozitivne?
    btw. Jel imaš naviku piti puno vode? Ja sam posumnjala da je možda i do toga, jer ako se stalno "natačem"
    normalno da mi je mokraća rjeđa i koncentracija svega u njoj puno manja. Ili brijem?

malena po ovome bi se dalo zaključiti da ti je ovulacijska sluz bila točno na dan O? Ili kako si ti zaključila?

malena0808 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    maca papucarica pa šta nije kod PCOS-a obrnuto: lh stalno pozitivne, a ne nikad pozitivne?
    btw. Jel imaš naviku piti puno vode? Ja sam posumnjala da je možda i do toga, jer ako se stalno "natačem"
    normalno da mi je mokraća rjeđa i koncentracija svega u njoj puno manja. Ili brijem?

malena po ovome bi se dalo zaključiti da ti je ovulacijska sluz bila točno na dan O? Ili kako si ti zaključila?
    Tako je, makar koliko poznajen svoj ciklus, jer da je to bilo u prirodnon ciklusu, rekla bi sama sebi, to je ovulacija, idemo "radit na bebi" a onako san zavaravala samu sebe da mozda to tako mora bit jer san pod stimulacijom, al eto svi su folikuli otisli, al isto tako san procitala da ima puno žena koje imaju ovulacijsku sluz a ne popocaju folikuli, mislin da je to sve individualno a doktoru je najgore kad si prvi put u postupku pa ne zna na koliko mm pucaju folikuli

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

U pravilu bi tako trebalo biti.

Zato je Pcos jos uvijek prilicno nedokuciv i neizljeciv za klasicnu medicinu.
    Znaju da treba izazvati ovulaciju, ako do nje ne dolazi spontano, ali sto, kako, zasto nastaje, lijeci se i sa cime je sve jos povezan pojma nemaju.

Anitsirk 84 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

8 dc, folikul 17 mm, drugi dan dobila u 22 h štopericu, to je bilo u srijedu,u četvrtak crveno-smeđi iscjedak, a u petak ujutro sam išla na uzv, uz folikul imala vodenu cistujoš od prije i koja je od ovulacije počela krvarit i postupak prekinut, sada čemo pratit što će bit s tom cistom nakon menstruacije

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

8dc-folikuli od 10 do 13mm(7 komada),estradiol 300
    10dc-folikuli od 17 do 19mm(7 komada),estradiol 680
    11dc-štoperica
    13dc- aspiracija(7 js)

..još bi dodala,kada sam išla u sekundarne postupke i kada smo čekali prirodnu ovulaciju,jako veliki su tek pucali,nekad 24mm,a nekad i 26mm...

Anitsirk 84 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

11 dc, folikul 17 mm, danas ide štoperica u 22 h

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

10dc, 15-19 mm (12 kom.), navečer išla štoperica. Sutra folikuli idu fan.

zdravka82 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

11dc, od 16 do 18mm, cetiri folikula, veceras u 21h primila stopericu. U subotu (13dc) punkcija ili aih.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

10 dc folikuli 18, 18, 16 mm i još par malih, štoperica u 21h, 12 dc punkcija 3js.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

curke, imam pitanje: da li je nekoj od vas dokazano da joj folikuli pucaju na 18 mm i da li je bilo
    trudnoća iz takvih js?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •