jel mene sad mora biti sram ako svoju djecu zovem "ljubaviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii"???????? ?????? ili se to ne racuna posto nisam iz zgb?
jel mene sad mora biti sram ako svoju djecu zovem "ljubaviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii"???????? ?????? ili se to ne racuna posto nisam iz zgb?
Matiju zovem 'Cico', Borisa 'Coko'. Inače su zavisno od situacije i Maka Žvaka, Boka Štroka, macani, seronje, frajeri, gnjaveži, gušitelji, spasioci...
i moja L. je najčešće "cico" ili carice (naravno uz "ljube" i "ljubavi" milijun i 800 puta dnevno).
mali je u jednakom broju "jube mala" i "jubav" a ostalo vrime je "general" (stvarno ima sve odlike generala
i da, i jedno i drugo znaju i kako im je pravo ime i kako im je pravi nadimak.![]()
cvrle, bebče, smilje i kovilje, kokolica dokolica, simonida puhalo, simče, tajino, zeko, zekoslav, otac zekontije, zecovi pecovi, smrduljica, prdo smrdo, jednozub, dvozub, trozub, ..., osmozub, sisavac, dlakouho, smolensk, mrmot, Marmota Marmota kakva ljepota!, Little miss protest, principesa, šmizla, Scarface, krasto, tinkač winkač, dipsač, lalica...Vec dugo planiramo napravit ovaj popis za vlastitu evidenciju, morat cu nadopunit kad se jos necega sjetimo.
Zna li da ima ime i kako ono glasi? Zasigurno ne jer je njime zazivaju samo plišane igračke, junaci iz slikovnica i službena lica.
@tomita, dorotea, kikidi
moja obrana je napad na vas, pa ću biti skroman u svojoj samoobrani
evo, čim se ovo pitate, jasno je da i nakon toliko riječi ispisanih na toj temi nisam jasan nekima. sasvim sigurno da kad me nešto interesira, otići ću na rodu - mjesto gdje se priča o djeci i to pitati na mjestu gdje se susreću ljudi koji razgovaraju o svojoj djeci. ne čeznem pretjerano za tim da ispadnem koš za istresanje spike nekom slučajno sretnutom o njegovom pametnom djetetu kojeg svi hvale na sav glas i ne-znam-ni-ja-što. isto tako mi se ne razgledavaju novčanici (fotoalbumi) sa sličicama ljubimaca prije, a bogami i poslije kakanja, prije, a bogami i poslije prvog zubara. ako me nešto interesira, na rodi sam.
jel (konačno) i to (sad) jasno?
nego, apsolutni su mi favoriti: sisoje, bubuleja, dudleša))
a bogme ne izostaje ni onaj nenježni izbor lutonjice
Pa naravno da zna svoje ime. Ovo su nazivi od milja, uz njih ga normalno zovemo imenom.
To je kao da muža zovem ljubavi, pa se on tako predstavlja i na poslu.
Jedini je problem s imenom mojeg djeteta. (Matej). On svima govori da se zove Matej, ali "za prijatelje" je Matek.
Negdje sam to več napisala, kad smo birali djetetu ime, bilo mi je važno da se ne može iz njega iskopati neki nadimak. Na kraju na moju veliku žalost (isprva) kako se je istovremeno rodio i njegov bratić (Ivan), nekako su se spontano počeli zvati Matek i Ivek. Ja sam prvo vrijeme ispravljala, ali kako je dijete progovorilo i ponosno vikao da je on Matek (a istovremeno se je normalno drugima predstavljao kao Matej), meni dalje svejedno. Nek je Matek, ako ga to toliko veseli. Kad će mu smetati, reči će da je dalje Matej.
(Nek se zna da su iz Zagorja).![]()
Joj, pa shvatile smo mi tebe
Malo te zezamo, onak prijateljski![]()
Ja vas također! Iz istog razloga.... Ali ima posebna priča kad su imena moje djece u pitanju. Već sam pisala o ovome: kad se mlađi rodio, dobio je ime koje se svekrvi nikako nije sviđalo (valjda ju je podsjećalo na neko ružno iskustvo, a mi to nismo znali... da jesmo, možda ne bi odabrali baš to ime. Toliko o unutarobiteljskoj komunikaciji...).
Dugo duuugo, godinama ga nije zvala imenom nego Gumbek, Mali i kojekako... MM je jako patio radi toga ali ja sam rekla da će dijete to riješiti samo. Tako je i bilo. Mi nismo ništa govorili niti raspravljali ni s bakom ni sa našim sinom, sve dok dijete jednom nije reklo baki da on ima svoje ime. Priča gotova! Danas nema nikakvih problema, baka uredno unuka zove imenom.
uz sve ove standardne, zovemo je bubamarac. i to je zapravo preraslo u nadimak...
cickalica, lala
hahaha moram se smijati ocito nam klinci dobijaju svakakve nadimke moj srednji sin je dugo nosio nadimak gnjidokind to mu je mm dao jer mu je stalno krao i kidao stvari sad sa 7godina je gago a najmanjeg 5god jos uvijek zovemo beba iako se on tome protivi kao ali tako smo navikli a bebu koju trenutno ocekujemo...pa njoj ili njemu su klinci dali ime moto po keksima i sad je keks
ljube, ljubić zubić, miškić piškić (i varijacije na temu)
guzica, prase, mali hićo, guja, pepe-peljuga, pale sam na svijetu, cvilidreta (tj. siringeta, u njenoj interpretaciji)
Zeko, mišica, ribica, oposumka, balerina, Titica (tako ona samu sebe zove )...
crvčkica,mišiću(mm),ljubavi,mazo, sad kad je veća vještice-onda mi ona veli da je ona mala ,a ja velika vještica![]()
nju zovemo svakako dok je bila manja onda luci ,lucica ,cuca lucinda prasica vrtirepka i princeze to joj je najdraza kad se treba umiliti zbog neceg
a njega prasac, pajcek ,prdekan ,juju ikoja god izvedenica padne na pamet
Posljednje uređivanje od ella : 23.04.2010. at 10:29
Guda, prda, smrda, zatim švrćo, šmizla, zlikovac, miš - šišmiš...
najcesce mrvica a ovi dr su (kojih se sad mogu sjetiti) vrećica, ljubica, prase malo, kenjkavac,debeli, bucko :D
Malena je u trbuhu bila Graškić, a sada je zovemo Zlatica, Mišica, Glad i Velika Glad. OK, ponekad i Zvijer.
Zadnje nam je Cici, a povremeno ju zovemo Cicifer (kad bude nemoguća zbog zubića ili tak nečeg), mamin destroyer i tatin anarhist. Bila je već mrvica, zubica, mišica i slična imena.
Sunce, Zlato, Beba, Mišonja-pišonja, ali najčešće Mali.
Sam sebe je zvao jako dugo Dječak.
Zaboravila sam reći da velika seka bebu zove Babun, njoj je to slatko.
sina zovem - uglavnom mihi, naravno ljubavi, anđele, bebo, on svaki put kaze da nije anđeo ni beba, predstavlja se kao mihi m.....
curkicu - ljepotice, srecice, mila moja, moje sve.....
Zubati-kad je bio bez zuba,sad kad ima 2 i pol je zubonja,kokolino,pikaču,kokobelić,žibekistan (nemam pojma od kud sam to izvukla),ludonja,campi ( dok puže),guzonja...sjetit ću se još,to su samo moji nadimci,a ima ih još od mm,baki i djeda
uz sve izvedenice od imena često dodam i anđele, ljubica, maza ....
a kad fakat previše plazi po meni zovnem je i Flasterić!![]()
flasterić...hahaha simpatično
bebu zovemo mica gica, guga
brat je zove beba
seka je zove kozica
brat sam sebe zove pismo
seki smo nekad tepali deminutivom od njenog imena, ali sada kad je 170cm visoka i ima 60kg više ne.
uglavnom, guga i kozica su mi super.
najčešće je čmrljo ili čmrk uz sve ove ostale standardne - mišić. bebo, ljubavi, srećo itd...
Moja malecka je sama sebe prozvala prije par tjedana: Nana, tako da je sad aktualan ovaj nick
![]()
A ponekad ju još zovemo Cici![]()
ja svoju zovem Katilica (po imenu Kata) i jubilica. sve mi nešto na -ilica :D :D
Na opće i svekoliko zgražanje od milja je zovem beštija, a kako je počela i sama već pričati, kaže za sebe da je betija. Uz to je i mamina mačkica, pametnica i beba.
Nisam baš od nekog tepanja, znam. Zato je tata zove jagodica, slatkica, a nona ljubavi i dušo, pa onda ona sama za sebe kaže da je jubav i duso.
obožavam kad počnu pričati pa pokušavaju ponoviti sve te silne nazive!
![]()
mustra, koka, miš, žaba, ruža, trkeljalo, trantoljiš, žlabrek, šušu-mušu, riba, guzač, papak (tak on zove ptka pa ja tak nju) , žuža, mrvica, mica, teca....
zlato,sunce,jabučice(ovo mi je bilo aktualno kad mi je curka bila beba imala obraščiće rumene i debele ko jabuka)priljepak,maza,......
Prvi nadimak je bio grabljica jer sam u rodilištu konstatirala da su joj prsti na nogama ko grablje.
Sad je mikec, tako se sama prozvala (od mišek) i to nam se dosta ustalilo.
Zvjezdica, Buba, Mišek, Maca, Beba, Srce moje, Ljubav (također mi je to prije bilo čudno i rekla sam da nikad svoje dijete neću tako zvati, no opet mi se potvrdilo da "nikad ne reci nikad"), ... i sve izvedenice njenog imena
![]()
Posljednje uređivanje od Isabel : 28.07.2010. at 16:58
sjetila sam se još...kokan,golub,dok je cikio-pijavica, francek,gabrek, štef,prasac,zvjerka,pokora,žabac,piki,kiki,uraga n,smrad(al naravno da ljubavi,zlato,ljepotica,srce i tome sl.ne trebam nabrajati)
Dorica, Žabica, Mišica, Dorek - ljuti se ako joj velimo Dodo pa smo taj nadimak izbacili
Dečkića Mali.
Nisam baš za nadimke...
A što je loše sa "ljubaviiiii...?"
Ali dobro...prasica mamina...proljevu mali (to je netko već naveo)...
ona već ima naviku kad je netko pita kako se zove reć..."prasica mamina".
tako da je mama na odvikavanju od takvih nadimaka...ali kad mi je tako slatka ta moja prasičica.
Podižem.
Zovemo je Mikson, ponekad Mikson beba.
Nemam pojma otkuda nam to, ali sad je već svi tako zovu. Ponekad i Mika beba.
Kakav Nered i pikili, i gospđica Neću
a za brata sponge bob(zubi)
Ja ga zovem "medeni". To mi nekako samo došlo, otkad se rodio.
Nego, na tu temu,
kad pitate G.-a:
"Kako ti kaže mama?"
"Kaže di si ti medeni"
"Kako ti kaže baba?"
"Ti si moja juba"
"Kako ti kaže tata"
"Di si ti duša moja"
"A kako ti kaže dide?"
"Dide mi kaže "Ne trči razbit ćeš glavetinu!!!"
![]()
eliot
i mi već imamo hrpu nadimaka.
osim izvedenica od imena, zovemo ga: cuco, pa u kombinaciji po potrebi: cuco-muco-buco-štuco-bljuco...; zatim opet po potrebi beba-štucavac-kakavac-sisavac; ribice (horoskop), mišiću, kornjačice (tako bezubo zijeva kao kornjača), puhiću (kad puno spava); ljepooki; dječak; čupavac; maza...
baka ga zove milčica (od mili).