-
Grijanje na pelete
Ima li tko? Je li stvarno tako dobro kao sto kazu?
Bi li bilo isplativo preci sa plina na njih?
-
Osoblje foruma
MM se dosta time bavio (iz znatiželje, ne poslovno) i jest, stvarno je tako dobro i stvarno je u konačnici isplativo.
mi, nažalost, nismo imali novaca za početnu investiciju, ali da jesmo, definitivno bismo se tako grijali.
-
A mozes pitati muza kolika je otprilike ta pocetna investicija?
Jer mi imamo centralno, tj.imat cemo, jos moramo samo postaviti plinsku bocu i sve spojiti, no samo najam za bocu dodje oko 3000 kn godisnje, a gdje jos dok ju napunimo, pa sva dokumentcija dok se sredi, projektant i ostalo. Tako da bi cak bili spremni i platit malo vise za tu pec, ako bi nam se nakon nekog vremena isplatila.
-
Osoblje foruma
-
Osoblje foruma
kaže on:
kotlovnica je iste cijene kao i kotlovnica na naftu, ali je 6x energetski učinkovitija, tako da ti treba manja nego što bi ti trebalo na naftu
također, hrvatska ima prednost što ima puno drvne industrije koja je shvatila da sada može zarađivati i na otpadu, pa su peleti puno povoljniji od drugih energenata.
-
Osoblje foruma
kaže i da je glavni problem što u hrvatskoj nije uspio naći majstore koji bi mu ulijevali povjerenje, da se vidi da znaju što rade, da su bar jednom to negdje ugradili.
možda da smo našli dobre majstore, skupili bi i lovu za to.
-
Lutonjice, sta bis mogla pitati jos muza kolika je otprilike bila ta cifra, mislim na pec i sta vec uz nju ide, ako zna? Cisto da znam okvirnu cifru...
-
Gdje kupujete pelete? Hitno su mi potrebni i to ne briketi nego oni mali.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma