dobro, možda sam se ja malo krivo odrazila, ne mislim ja da je njima preteško gradivo koje obrađuju, nego način na koji se to naučeno provjerava- meni napr. najviše smeta činjenica da oni od početka 2. polugodišta pišu testove i to ne neke"kakti" testove, pa učiteljica malo prižmiri, pa malo pomogne, pa malo vrati dijete natrag kad se zagleda kroz prozor umjesto da piše test, nego prave pravcate ko veliki.

Meni je jako glupo da sad moram svojeg sedmogodišnjaka učiti strategijama kako uspješno riješiti test- jer on preskače zadatke, brzopleto odgovara i ne kontrolira napisano, i naravno da onda dobi manju ocjenu (4) kaj mene osobno ne smeta, ali njega frustrira jer zna da je njegovo znanje objektivno (puno) veće....

Mislim da su u prvom razredu djeca puno premala da bi se na taj način provjeravalo naučeno, pogotovo kad to što oni nauče se može kroz mnoštvo zabavnih, zanimljivih i kreativnih načina provjeriti.
Pa ne uče Povjest Hrvata nego dane u tjednu!!!

Još bi si ja mislila da je učiteljica i malo prolupala da mi ne veli prijateljica da su njenom prvašiću već najavili test iz matematike drugi dan posle praznika, a ona živi u Zg...

Ne znam, meni su uvijek testovi svakakve vrste bili veliki stres i mislim da 7-godišnjaci ne bi smjeli takve stvari doživljavati u školi (barem ne još)...