Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Sa čime premazti (presvući) čokoladnu tortu?

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Sa čime premazti (presvući) čokoladnu tortu?

Radim rođendansku totu u obliku gusarske škrinje. Smislila sam i kako ću ju peći, i kako ću staviti blago. Nikako da smislim najefikasniji način vanjskog ukrašavanja. Dosad sam sve torte premazivala šlagom (običnim ili čikoladiranim) ali tu trebam nešto drugačije. Jednom sam radila ticino smjesu, nisam baš bila zadovoljna, prebrzo se hladila, sušila i pucala. Sa glazurama nisam nikad radila. Dakle, treba cijelu "škrinju" namazati u jednu (svjetlosmeđu) boju, a onda po bridovima staviti "okove" u crnoj ili tamnosmeđoj boji kao i bravu. Čavliće tj, zakovice sam rješila. Ima li netko iskustva s kupovnom glazurom?

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako ne smisliš ništa drugo, zamijeni boje, tj.škrinja neka bude tamnosmeđa (preljev od čokolade) a okovi neka budu svijetli (obojani šlag ili miješano tamna i bijela čokolada).

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ne smisliš ništa drugo, zamijeni boje, tj.škrinja neka bude tamnosmeđa (preljev od čokolade) a okovi neka budu svijetli (obojani šlag ili miješano tamna i bijela čokolada).
    Kakav preljev od čokolade? Recept?

Važno mi je da se ono što ide preko cijele torte (glazura preljev...) može fino razmazati (bez da curi jer se mora mazati i po vertikalnim stranama), i da se kasnije stvrdne, a dijelovi za "okove" bi blilo dobro da ih mou izrezati sa strane i naljepiti na tortu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •