Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Visok tlak kod tinejđera

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Visok tlak kod tinejđera

Mario ( vaterpolista ) bio je na sportskom liječničkom pregledu u ponedjeljak i ustanovljen mu je visok tlak 140/70 - te mu je dokica rekla da tjedan dana ne trenira i da dođe ponovo za 7 dana.
    To mu je užasno teško palo - taman su pripreme za Kup Hrvatske i turbo tempo treninga
    propustio je tekmu kvalifikacija u srijedu i već u četvrtak otišao ponovo u sportsku ambulantu - sad je bio doktor i kad mi je mjerio gornji tlak je bio 174 - zabrana treniranja totalno i pretrage - krv, urin, holter tlaka ...

ima li tko kakvih iskustava ?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni je prvi visoki tlak izmjeren sa 16 godina.
    išla sam na sve pretrage i ustanovljeno je da nema nekog fizičkog uzroka, nego da je eto jednostavno tu.
    ja vjerujem da uvelike pripomaže i genetika, jer su mi s tatine strane svi tlakaši.
    puno kasnije u životu se nisam baš brinula za taj tlak i to me koštalo zdravlja.
    prema tome, mislim da bi se od samog početka trebalo posvetiti rješavanju problema oko tlaka i uzimati lijekove ako treba.

ali ono što mi nije jasno su te sportske aktivnosti, koliko znam tlakašima preporučuju bavljenje sportom.
    i ja sam se bavila i odbojkom i plesom i nije mi ništa odmagalo.

a da to nije sindrom bijele kute?
    posudi od nekoga pouzdan tlakomjer, ne onaj za zapešće nego za nadlakticu i mjerkajte malo doma pa vidi?

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ah da neznam ni ja ... genetski ima predispozicije - mama i ja imamo visoki tlak
    ali ja sam prije bila niskotlakaš sve do prije 3 godine - kada sam dobila lijekove
    vezane za liječenje karcinoma - onda mi je jedan dan na poslu pozlilo i odradila sam
    holter ... sada sam na lijekovima

tlakomjer imam onaj kućni i star 10 godina
    i na njemu ima visoki

tak da idemo na pretrage - neću pustiti slučaju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •