ima li netko iskustva u tome, treba mi konkretan primjer kako promijeniti legalno vrtić. prije nego krenem po ustanovama i vrtićima, htjela bih nečije iskustvo, ako može.
hvala!
ima li netko iskustva u tome, treba mi konkretan primjer kako promijeniti legalno vrtić. prije nego krenem po ustanovama i vrtićima, htjela bih nečije iskustvo, ako može.
hvala!
Mi smo promijenili nekoliko vrtića dok nismo dosli blizu kuće![]()
Ovo nam je sad 4-ti vrtić i nadam se da je to to
I svaki put smo u predavali sve papire kao da se prvi put upisujemo.
Sad dal ima veze to sto smo bili vec u nekom vrtiću, sumnjam. jer se papiri predaju u otvorenom roku.
nije neka filozofija
predaš papire u drugi vrtić i ako vas prime, ispišeš se iz starog i upišeš u novi.
mislim da bi ponegdje mogla imati prednost ili mogućnost upisa tokom godine u slučaju da mijenjate vrtić jer ste se preselili. ali ako samo ovako mijenjate, onda čekaš svibanj kad je rok za prijave
mi smo promjenili vrtić
papire predali u svibnju i kada smo saznali da je malac upao ispisali smo ga iz starog vrtića.
u biti imam još jedno pitanje- jel pišem tamo u prijavi da smo već upisani u drugi vrtić?
ukoliko je u pitanju prebacivanje unutar radne organizacije ne bi trebalo biti problema - podnese se zahtjev u Upravu i prilikom formiranja novih grupa za 9.mj se u obzir (uglavno uvjek) uzimaju prvo zahtjevi roditelja već upisane djece pa tek onda novi zahtjevi....
(pišem UGLAVNOM jer nije isti pristisak na sve vrtiće i nisu prioriteti jednaki za upise za svu djecu)
ukoliko je u pitanju nova radna organizacija, od prvog ponedjeljka u 5.mjesecu idu upisi, tada se podnese zahtjev za upis u novi vrtić i čeka se....
Vidim da ste mnoge mijenjali vrtiće. Imate li neke posebne razloge za to??? I kako su Vam se djeca prilagodila na novi vrtić
Mi smo se selili kad je malac imao 6 godina( zadnju godinu), već je bio prilagođen , pa mu nije teško palo, mala je tek tada počela ići u vrtić. A zakaj bi ja klince navlačila po autobusima i u autu, kad mogu rješiti u 15 minuta pješake.
imam još pitanja. recimo sad dobije željeni vrtić i vidimo to na listi 15.6. do 15.7. cca se potpisuju ugovori. imamo li pravo na stari vrtić do 1.9. ili moramo ispisati dijete, upisati u novi i biti bez vrtića 2 mjeseca?
možeš ostati u starom vrtiću do početka nove šk. godine znači do 1.9, jer tek tada počinje važiti sve po novom ugovoru