Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: neisplaćene plaće i prosjek za bolovanje

Datum pristupanja
    May 2007

Početno neisplaćene plaće i prosjek za bolovanje

Trebala bih otvoriti bolovanje radi komplikacija u trudnoći, imam cca. 4 tjedna do početka porodiljnog.
    Znači da bi mi u prosjek plaće trebale ući isplate iz ožujka, veljače, siječnja, prosinca, studenog i listopada, tj. 6 mjeseci prije početka bolovanja. Problem je u tome da u listopadu uopće nisam primila plaću jer u firmi u kojoj sam radila do 30.09. je blokiran račun i nisam dobila plaću za kolovoz i rujan. U novoj firmi sam od 01.10. i redovito primam plaću.
    Da li su mi u bivšoj firmi dužni izdati ER-1 obrazac i napisati plaću koja je obračunata i neisplaćena, ili da mi ga ne moraju ni dati? Nije mi baš logično da mi je sad porodiljna naknada manja zbog toga što mi poslodavac nije u stanju isplatiti obračunate plaće.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

MM je na roditeljskom i također su mu falile isplate. Na obrazac je upisano kao da je isplaćeno jer je to obaveza poslodavca i on će biti terećen (nadamo se).
    HZZO je poslao rješenje u kojem je prihvaćen takav ER-1 obrazac.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Znači li to da bi mi trebali upisati plaću za rujan ili rujan i kolovoz budući da su mi obje trebale biti isplaćene u listopadu?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da.

Traže se plaće koje se isplaćuju U mjesecu, ne za mjesec. U obrazloženju isplate navest će za koje mjesece rada se iste odnose.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •