da, doktori imaju neku cudnu opsesiju tom kozicom. mom f. je pedijatrica htjela s godinu dana prevuci kozicu, i da ju nisam fizicki sprijecila ucinila bi to bez obzira sto sam joj ja govorila da ne zelim da mu dira

e sad, za ucestale urinarne infekcije mozda ima smisla da se radi obrezivanje, a mozda i nema. fizioloska fimoza izmedu ostalog sluzi i tome, da u pimpac ne ulazi prljavstina (drek, kasnije prasina kad krenu puzati itd.). uglavnom se povuce do pocetka, u krajnjem slucaju kraja puberteta. ima na portalu odlican tekst o fimozi. i kolko ja znam, veca je mogucnost da do prave fimoze dode bas nasilnim prevlacenjem kozice.

recite kaj vam nije cudno da je prije fimoza bila prava rijetkost a danas maltene svako musko dijete ima fimozu? ja mislim da se samo pristup pomijenio, nekad je bilo normalno da si decki to prevuku sami kad tad (kad im uspije ili kad postanu zainteresirani), a danas je neko pravilo da se to napravi--ovisi o doktoru--sa 6 mjeseci, ili godinu dana, ili 3, ili do skole... meni je to sumnjivo i nelogicno, i zbog toga kozicu mog sina nece pipnuti nitko