-
E ovako...
Ja sam nedavno sa svojim klincima bila kod dječjeg kirurga i rekao je da NI SLUČAJNO NE PREVLAČITI, NAVLAČITI, POTEZATI ILI BILO ŠTA RADITI SA KOŽICOM.
On veli da već 38 godina pokušava pedijatrima objasniti da se kožica NE DIRA, ali bezuspiješno.
Stariji je imao fimozu (suženje kožice) i morao je na obrezivanje. On je tako rođen i nikakvo navlačenje mu nebi pomoglo.
Kada smo išli na kontrolu povela sam i manjeg, jer mu se ispod glavića kroz kožicu nazire nakupina smegme(bijela tvar koju luči lojnica ispod glavića) i zanimao me savijet stručnjaka, jer sam već luda od raznih savijeta.
Kirurg je rekao da ne radimo ništa do godine prije škole. Tek tada da polako u toploj vodi pokušamo prevlačiti.
Trenutno je kožica još uvijek uža nego glavić, ali da će se sa vremenom razvući.
Nasilnim pokušavanjem povlačenja kožice dolazi do sitnih puknuća na kožici te se ona sve više steže i da najviše slučajeva koji završe na stolu su ti koji su petljali sa kožicom kada nije trebalo.
I ne treba dirati niti te nakupine. U slučaju upale da dođemo da se to očisti, ali on veli da ako ne budemo dirali po tome da se neće niti upaliti.
Moj savijet je da se manite interneta i da ako niste sigurni tražite uputnicu za dječjeg kirurga i tamo potražite stručno mišljenje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma