Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Jel to sad stvarno kraj?! NE ŽELIM PRESTATI DOJITI!!!

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Jel to sad stvarno kraj?! NE ŽELIM PRESTATI DOJITI!!!

Drage Rode,

već me znate, već sam se par puta žalila da ostajem bez mlijeka ali nekako smo uspjeli popraviti situaciju i maleni je dojio bez problema.
    Međutim jucer smo bili na sistematskom i on je u dva mjeseca dobio samo 200 g !!
    Što je najgore zadnjih smo mjesec dana uveli i jedan obrok dohrane za koji ispada da mu nije bio dovoljan (davala sam mu oko 140g a ispada da bi trebala oko 180 - 200g po obroku).

Dakle da jos malo pojasnim situaciju pa ćete mi vi reći ima li nade za nas.
    Malenog dojim od početka.
    Na isključivom je dojenju bio do svojih 5,5 mj a onda smo uveli taj jedan obrok kašice.
    Sada imamo 6,5 mj.
    Do sada je dojio po danu svaka 3 sata, osim navečer kad je dva sata nakon podoja jeo kašicu pa onda za sat i pol opet cica pred spavanje.
    Po noći je jeo dva puta.
    Još je tako.

Pedica nam kaže da pojačamo dohranu, da uvedemo još kašicu za doručak, a za dva tjedna kad napuni 7mj da uvedemo i ručak.
    Cice neka budu užina.
    Iskreno, ne sumnjam ja u dohranu, nadebljat će se on od toga, nego me strah da je do moga mlijeka kojeg opće kao da nema i kao da nestaje.

Izdojiti se ne mogu, cice male i mekane, kad stisnem špricne ili kapne, ali niti ručno ne mogu izdojiti ništa.
    On kad krene jesti, vuče i guta, ali onda ubrzo vuče na prazno tj cucla, pa na kraju pusti. Pa opet proba vući pa opet pusti.
    Dam mu drugu cicu pa ju veselo primi, povuče koliko ima i opet isto tj. vuče na prazno.
    Nemam pojma koliko pojede, a sad kako jede kašice, ne mogu niti znati jel dobiva dovoljno mliječnih obroka.
    Kad sam pitala pedicu za to, kaže nek mu večernju kašicu radim sa AD, što mi se ne čini kao loša ideja čisto da ga malo popunim, ali i dalje mi ostaje problem kako navući mlijeko u cice.

Pijem čaj za dojilje, trudim se piti puno vode, svaki put poslije podoja stiskam još rukama da iscijedim van što god mogu.... ali čini se da mlijeka nema dovoljo za moju bebu
    Let down već odavno nemam.
    Možda da promam onaj sintocicnon sprej, pa da vidim oće li ići štogod van.

Ako ima itko bilo kakav savjet, očajna sam, ne želim odustati od dojenja!!!!!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovako, nisam savjetnica, ali dok se one ne jave: nisam sigurna je li to baš premali prirast. Djeca u dobi od 6mj naglo usporavaju rast.
    Koliko je imao na porodu, a koliko ima sada? Kao neko pravilo ponavlja se da je idealno da sa 6mj dijete udvostruči porođajnu težinu. S tim što to idealno opet znači da su moguća i manja odstupanja, naravno.

Njegov ritam hranjenja meni se čini baš školski. To što su ti dojke mekane i što nemaš let down također je sasvim normalno, pogotovo sad nakon 6 mj. Ali ako može špricnuti mlijeko na pritisak, znači da mlijeka još ima.
    Sve što ti radiš također mi se čini u redu. Ako je dijete sitnije, neće štetiti da mu dodaš još koji obrok, ali pokušaj ne biti nervozna i ne siliti ga ako ponekad odbije hranu. Oni to jako dobro osjete i često reagiraju baš suprotno, još manje žele jesti.

Ako želiš održati dojenje, jasno je pravilo, daj mu što češće da doji. Super je što ima i noćne podoje. Bočice naravno izbjegavaj, ako je moguće. (Koliko sam shvatila, ne daješ ad?)
    Možda da nazoveš i sos telefon.

Kako je on inače raspoložen, koliko često piški i kaki?

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nisam svjetnica samo imam sličan problem.
    moja cura od 9 mjeseci čini se da je spremna odustati od dojenja po danu, posebno sada kad joj curi nosić. ali ja nisam spremna i ne dam se pa joj nudim i nudim. ona ima već tri obroka (1.voće, 2.povrće i žitarice, 3. žitarice ili kašica koja se zamuti s vodom). i moje cice su male i mekane, nema šanse da se izdojim.
    ipak, imam iskustvo prvog djeteta s kojim mi se isto činilo da nemam mlijeka, a on nije bio lud za dohranom, a uspjela sam dojiti preko dvije godine i onda ja njega nisam mogla odgovoriti od cice.
    možda nije sve tako crno.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hvala cure na odgovorima

sto se tezine tice, on je svoju rodnu udvosrucio sa 4,5 mj.
    a od tada (dakle u poslijednja dva mj) je dobio samo 200g.
    to je oko 100g mjesecno.
    to defintivno puno i previse premalo.
    ispada da je bio gladan cijelo vrijeme.
    a nije plakao poslije podoja, ok, - nocu se budio oduvijek puno (i kad je dobivao vise nego dovoljno).

popiskinih pelena je imao manje, to sam skuzila, ali sam pripisivala to cinjenici da nece bas popiti puno vode.
    kakao je normalno, svaki dan. nije to bila puna pelena, ne znam koliko je kolicinski u redu...

sto se tice nocne pelene koju ima od cca 7 navecer do 7-8 ujutro - ona je mokra stvarno dosta.
    e sad, jel on po noci ipak nekaj povuce pa to pipiski ne znam.

evo danas nije htio jesti niti kasicu niti cice
    mislim da je otisao gladan spavati.

inace, ja njega stvim cesto na sisu, on malo povuce i gotovo.
    i ja jos malo koliko istisnem.
    strah me je da na taj nacin ne izgubim mlijeko do kraja jer se cica definitivno ne isprazni (ako uopce ima sto u njoj), barem ja imam takav osjecaj...

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hej idemo redom, školski netko će još sigurno mene isapraviti ako negdje nešto preskočim.

prvo dojiš li isključivo na sat ili na zahtjev? naime, ako dojiš dijete na zahtjev, kad god želi pa i nekad češće i dopustiš mu da isprazni dojku do kraja onda će popiti i masnije kaloričnije mlijeko i dobivati više na težini i ti ćeš imati dobru proizvodnju mlijeka. paziš li da isprazni jednu dojku do kraja?
    koliko piški, kažeš normalno kaka? koliko popiškenih pelena koliko pokakanih? kako mu izgleda koža i sluznica? elastično i ružičasto?

to što ne osjećaš let down ne znači da ga nema, da li dijete ritmički guta nakon početnog bržeg sisanja?
    to što ne možeš izdojti nešto ne znači da nemaš dovoljno mlijeka već samo da ne možeš izdojiti.

ako se nečeg još sjetim pitati ili napomenuti ću opet doći

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pošto su cure več sve napisale ja ti mogu samo navesti svoj primjer.Imam dvoje djece i kod oboje nam se dogodilo naglo usporavanje rasta samo ne baš točno sa 6 mjeseci.Sin mi sad ima 11 mjeseci.
    Bili smo na kontroli sa 7 pa 9 mjeseci i ispalo je da je u ta dva mjeseca dobio 200 grama i narasao 2 cm.Nije me to toliko zaprepastilo zato što je strašno aktivan a i izgledao mi je isto sa 7 i sa 9 mjeseci.Eto pedijatri vole te kilograme premda to nisu jedini pokazatelji rasta.Sad ima 11 mjeseci i točno vidim da je narastao: nogice i rukice su mu se izdužile pospremili smo više robice koju je preraso.Od 9 do 11 mjeseci mislim da je dobio oko 1 kilogram dakle kile su pratile taj rast.Što sam zapravo htjela reći:2 mjeseca je usporio rast tako nije puno ni dobio na težini pa je iduča 2 mjeseca imao skok ajmo to tako reći.Ne rastu sva djeca isto,evo gledam svog sina dosta je sitan.Kad toliko več spominjem brojke sad ima oko 9 kila što znači da neče utrostručit porođajnu težinu ali tu je "otprilike".Gledam druge bebe čak mlađe od njega i veče su od njega dakle ne samo teže nego imaju veče glavice,šakice,stopala.Hoču ti zapravo reći da uistinu promotriš svoje dijete jer nisu sva djeca ista i ne rastu na jednak način.Uhranjenost se gleda po takozvanim masnim jastučićima na licu i zglobovima nožica i rukica.Što je isto kod svakog djeteta drugačije neka imaju jače izražena na rukicama neka na nožicama.Moj ima na rukicama tak da izgleda ko mali boksač .A na nožicama su isto prisutni samo manje izraženo.A eto nema ni škembicu kak večine djece ima a nije ni imao kad je dobivao kilu i pol mjesečno.
    Uh več sam svašta nadrobila pa da nastavim što se tiče dohrane evo prije jedno 2 tjedna mogu reći da je napokon prihvatio dohranu onak kak se spada.Do 8 mjeseci je samo cicao pa onda je počeo malo sa vočem 1 tjedan super pa opet tjedan dana ništa i tako i evo prije 2 tjedna je počeo jesti povrče.A ovo odbijanje svega što spominješ mi se dogodilo sa kčeri kod rasta zubića.Nadam se da te moj primjer barem utješio ako ništa drugo!
    savjetnice če ti pomoči sa konkretnim odgovorima i savjetima
    Sretno!

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo ovako:

vec ga neko dulje vrijeme ne dojim na zahtjev, kao na pocetku, jer se to pretvorilo u cesto provodenje vremena na cici, igranje, mazenje a ponajmanje jelo.
    a tako je zadnje vrijeme po noci: kad se probudi, ja ga stavim na cicu, on samo malo vuce da se uspava i zaspi.

ne isprazni mi do kraja cicu gotovo nikad. ne znam zasto.
    zadnjih dana je ljen vuci. povuce par guceva i onda stane. drzi cicu u ustima i uspava se ili se igra.
    ja ju izvadim i stisnem i vidim da spricne mlijeko.
    opet mu ponudim i on opet isto.
    od kad smo bili na pregledu nudim mu svaka 2- 2,5 sata, ali ili nije gladan ili nece....cucla i pusta.
    od toga kuzim da mi se kolicina mlijeka smanjila.
    ja ne mogu izdojiti a on ne navlaci mlijeko, zapravo, samo mi odmaze i sto mu vise nudim on na neku foru manje pojede.

sad sam pocela nuditi cicu prije kasice, nije da nesto ludo pali...

koza mu je ok, sluznice isto. popiskana mu je svaka pelena, ali on sad vec i popije vode (ipak je toplo vani i nudim mu non stop jer me strah da je zedan i iza obroka), nesto manje nego dok je bio manji i dok nismo imali problema s tezinom.
    kaka cesto, svaki dan, nekad sva puta, nekad iza dojenja se pokaka, valjda ga to minimalno mlijeka potjera.

u svakom slucaju gubim mlijeko, to kuzim, samo ne znam kako da njega natjeram da vuce jace i da se malo potrudi.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hej malo optimizma ne bi bilo na odmet!
    Ne možeš izgubiti mlijeko preko noći, ne možeš izgubiti mlijeko ako on ipak cica pa i ako smanji skroz dojenje, uvjek ima onoliko koliko on treba, a ako u budućnosti bude zaineteresiraniji za cicanje mljeko će se povećati prema njegovim zahtjevima, naravno ako mu dopustiš da cica dok i ne teče jače pa on tako potiče mlijeko na proizvodnju.
    A zapamti da cice nisu vrečice koje se mogu isprazniti samo tako, proizvodnja mlijeka odvija se stalno i kad ti se čini da nema ništa, e ima ima i upravo se stvara... i tako stalno dok god postoji cicanje, bilo više ili manje.

A sa sedam mjeseci starosti nemoj očekivati da će ti dijete cicati ko dojenče, ono je sad u fazi najzanimljivijeg istraživanja, možda da se više pozabavite igranjem, hvatanjem, okretanjem, puzanjem pa da se malo izmuči, možda samo štrajka jer mu previše nudiš ili mu je stvarno to kaj popapa dosta.
    A najvažnije je da ne pada na težini i da raste.

Evo ovo je bilo onak nabrzaka, ali ako si jako tužna i nesigurna pa stavi na papir sve njegove obroke, satnice, broj mokrih pelena... i nazovi sos telefon pa da ti netko pomogne i savjetuje.

Pozdrav!
    Posljednje uređivanje od oka : 29.05.2010. at 12:49

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

najbolji način da ne gubiš mlijeko je da mu daješ kad god poželi, na zahtjev, je da je to nekad često ali nekad i nije. i da paziš da ti isprazni jednu dojku do kraja i tek tad nudiš drugu. pa makar to značilo i da 2 podoja dojiš na istu.
    svakako moraš znati da ne možeš izgubiti ,mlijeko preko noći ali i da ovim načinom na koji dojiš smanjuješ proizvodnju postepeno. također zato što najvjerojatnije ne popije to masnije mlijeko ima mali prirast. probaj mu davati kad je manje zainteresiran za okolinu, kad tone u san, u mirnom okruženju u kojem nema stvari koje će mu odvraćati pažnju ili ljudi koji bi mu odvraćali pažnju.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Draga, tek sad vidim tvoj post!
    Curke su sve gore lijepo napisale. Ti znaš moju situaciju, ja se izdajam od početka. I mi sad imamo problema s hranjenjem i moja štrajka i ja pišem o tom u svojem postu. Ja bih ti savjetovala da mu nudiš svako malo cicu, a kad neće ili kad pojede kašicu, a ti izdoji koliko ide na ručnu izdajalicu. To mlijeko će super poslužiti pri spravljanju kašica, a tebi stimulirati veću proizvodnju mlijeka.
    I kao što netko reče gore, neće mlijeko preko noći nestati... Drž se!

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

argentina, mislim da su ti cure dobro rekle; dakle, nudi dojku i dalje između obroka. ako smatraš da gubiš mlijeko probaj ponuditi dojku češće odnosno ubaci još koji podoj.

prirast na težini je malo maleni, da li ste vagali na istoj vagi? jel' možda premještena u međuvremenu ili možda je prvi put dijete imalo pelenu ili neku odjeću na sebe kad ste ju vagali pa sada nije imalo? vage su vrlo temperamentne, a samo 'malo' odstupanja vage (100-200g) može puno značiti za tako malo dijete. da li je prva težina upisana u karton ispravno ili su možda neki brojevi izvrnuti? inače je 200 g prirasta ok od 6-12 mj, prema LLL beba bi trebala dobivati57 - 113 grama tjedno(oko 244 – 480 grama mjesečno).

Evo nešto sa rodinog portala u vezi odstupanje od prosječne težine:

Što ako vaša beba odstupa od prosjeka?
    Moguća su odstupanja od gore navedenih brojki koja se još uvijek smatraju normalnim (uz uvjet da je opće stanje djeteta dobro i da ono ima dovoljan broj mokrih pelena). Ova odstupanja nastaju zbog činjenice da su bebe različite građe, imaju različit metabolizam, temperament, njihove majke ih doje različitom učestalošću, pa u skladu s tim i na različit način sagorijevaju kalorije. Duge i vitke bebe (tzv. banana tip) brže sagorijevaju kalorije nego što je to slučaj kod bucmastijih beba. Stoga ove bebe često brže rastu u dužinu, pa su na krivuljama visine iznad prosjeka, a na krivuljama težine ispod prosjeka. Bucmaste bebe (tzv. tip jabuke) brže namiču grame, ali sporije rastu u visinu.
    Temperament djeteta također može snažno utjecati na napredak u težini. Takozvane "dobre bebe" sagorijevaju manje kalorija, pa u skladu s tim i brže namiču grame. Bebe koje su aktivne i stalno u pokretu, obično sagorijevaju više kalorija i imaju predispoziciju da budu mršavije.

Bebe hranjene na zahtjev koje imaju na raspolaganju dojku neograničeno vrijeme često brže napreduju u težini. Bebe koje noću spavaju zajedno s majkom pa uživaju mogućnost neograničenih noćnih podoja također često brže napreduju u težini. Bebe kojima roditelji pokušavaju nametati određene dnevne rasporede dojenja i spavanja često sporije napreduju u težini. To je ne samo zbog činjenice da zbog vremenski ograničenih podoja sigurno dobivaju manje mlijeka, nego je i majčino mlijeko onih majki koje rade duge razmake između podoja manje kalorično.
    izdajanje i tvrdoća dojki nije mjerilo koliko ima mama mlijeka. naime, ako su ponuda i potražnja usklađena dojke će biti mekane, a i nakon 6 mj ako ste uveli dohranu dojke će biti možda manje. a izdajanje je umijeće koje treba učit i ne ide svakoj mami (meni npr ne ide).

u ovo doba dolaze i zubići, jesi primjetila možda da dijete štrajka (moj S. je štrajkao oko 6 mj na primjer, uveli smo dudu varalicu jer sam bila na nekoliko konferencija s njime u kratkom vremenu i vidili smo da mu paše, a nicali su mu i zubići u isto vrijeme. tek nakon 10-ak dana sam skužila da je mali štrajkao neko vrijeme, ali onda sam usporila uvođenje dohrane i povečala broj podoja).

prati mu i dalje znakove dehidracije, popišane i pokakane pelene i opće stanje, meni ovo zvuči kao štrajk. nastavi nuditi dojku i možda malo uspori dohranu.

kakvi su noćni podoji? budi li se po noći?

drž' se!

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo nas.
    i dalje u problemima.

dakle, on nece jesti kako treba, ja zato imam manje mlijeka.
    zacarani krug.
    izdojiti se ne mogu, on ne povuce do kraja i zapravo svaki dan sve manje imamo uspjeha.

moguce da je zubic, prvi mu je izbio prije cca tjedan dana, otad i pocinju problemi, mozda sad ide drugi pa luduje.
    ja dobila mengu u isto vrijeme iako savjetnica na rodinom sos tel kaze da to nema veze.

dojenje nam sad izgleda ovako: jedna strana - par guceva, vuce u prazno, luduje, lamace rukama, pusta, okrece se od dojke - nudim drugu stranu - isto - par guceva, vuce u prazno, pusta itd.
    opet druga strana i tako mijenjam dok ne poludimo oboje.

onda idem malo istisnuti u pelenicu da bar nsto izbacim van kad on nece.

po noci copi cicu i zaspi. malo vuce, ali vise sam mu duda varalica nego da bi jeo.
    uglavnom, ne navlaci mlijeko.

pokupovala sam sve zive biljne preparate za laktaciju, pijem puno vode, vitamine, cajeve, cak sam kupila sintocinon sprej ali badava mi kad on mora navuc da bi mlijeko teklo.

eto... jos se ja borim, kak ce zavrsit vidjet cemo.
    srecom nije gladan od kasica koje mu radim na ad-u.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ok, baš ne kužim kad veliš da krene, pa onda vuče u prazno,
    kako to misliš, pocica malo, ali nema strpljenja da čeka dok se mlijeko otpusti?

Ako je tako,

da pokušaš možda nositi ga u naručju pa mu tako noseći ponuditi da cica, nama je to ponekad uspijevalo. Ustvari dugo sam ja njih dojila u naručju jer to nam je bilo jedino rješenje.

Također nam je palilo kad sam ja malo hopsala na pilates lopti sa njom u naručju pa se umirila i prihvatila cicu.

Ili nekad su igrom slučaja zaspali bez cice, ja sam unatoč spavanju dala cicu i potrudila se da cicaju.

Kad su lamatali rukom i kad ih je nešto drugo zanimalo, ona je imala moju kosu za zanimaciju, a on frfljanje po drugoj cici, a ponekad sam i radila grimase samo da ostanu prištekani dok dok ne poteče mlijeko...

Uh svašta sam izmišljala .

Ali ovo po noći me čudi da se ne nacica, a da nema možda kakav nevidljivi soor...

Ajde držim vam fige

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

slažem se sa okom, , i dodala bi još par pitanja:

dal' vidiš da maleni guta? izdajaš se i bez da mu ponudiš dojku?

kako djeca rastu budu jači i brže mogu pojesti količinu mlijeka; ako je mama napeta teže dodje do refleksa otpuštanja mlijeka : da li jedna od tih stvari zvuči kao da bi pomogle objasniti zašto maleni manje jede?

možda da probaš podoje održati u polumračnoj sobi u tišini da se može maleni skoncentrirati na dojenje bez da ga (sve više primamljiv i zanimljiv) svijet oko njega zaokupira u tim trenucima?

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

da pojasnim to njegovo sisanje, vidim da me ne kuzite bas

dakle ja ga stavim na sisu, on s veseljem prihvaca, pristeka se, popije tj proguta par gutljaja - 3, 4, kad imam srece nakon duljeg nedojenja (tipa 3-4 sata po noci) onda i oko 7, 8 do 10 gutljaja proguta.
    i onda nastavi onako samo u prazno ici ustima. nis ne tece dalje.
    ne znam kak bi bolje objasnila

dakle mislim da je problem u tome sto ja nemam let down, ili ga imam tih par guceva na pocetku, sto zguta, a onda mlijeko dalje ne tece, on njezno vuce ali nema sto gutati, tj vuce u prazno i na kraju pusti.

to sve traje jako kratko, i ja nudim drugu stranu na kojoj se prica ponavlja.

naravno, zbog toga sto su meni cice malene, mekane, praznije, ocito nema dovoljno kako bi se najeo pa je nervozan.

kuzim da se po noci odmah uspava jer nema mlijeka koje tece kako bi gutao, vec sam mu vise u funkciji dude varalice, tako se pristeka, opusti i zaspi.
    da ima sto za jesti, ne bi spavao, gutao bi zar ne? tako je do nedavno uvijek bilo.

ja radim kompresije dojke da bi ipak nesto islo, ali slabo ide.
    nocas je 4 puta bio na cici.
    tocno kak sam opisala - par guceva, pa vuce u prazno, pusti, druga strana, sve isto, opet druga strana...

jos jedna stva.
    ujutro mu je popiskina pelena dosta. vagala sam.
    konkretno 186g urina u njoj.

ne znam kako bebe koje recimo spavaju cijelu noc i ne jedu niti piju nista, koliko popiske kroz nekih 12 sati koliko moj malac ima nocnu pelenu.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ok, zvučalo je meni to kao da pocica kaj ima, ali da let down ne krene,(zato sam ti napisala da sam ja svoje zabavljala da dočekaju na cici let down jer su isto bili nestrpljivi)
    ali kako ste vi dojili do početka takvog ponašanja, samo ste dojili?

Imala si normalan let down i osjetila si ga?
    A po noći mi je čudno da se ne opusti mlijeko, zar si toliko napeta zbog njegovog malog prirasta ili?

Jeste mijenjali nešto, jeste dudicu uvađali, bilo što?
    Jesi sigurna da nije soor, pa ga možda boli i neće cicati jer sad trpaju sve u usta pa je moguće da je negdje nešto pokupio?

Ali ako si probala onaj sprej on potiče let down mlijeko poteče pa on opet odbija ili jednostavno mlijeko opet ne poteče?

Moram priznati da mi je to čudno, baš me zanima što budu savjetnice rekle.
    Drž te se...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Prvo i osnovno - ono najteže - opusti se ..... opusti se skroz.

Ne fokusiraj se na prirast težine, on je sasvim u redu za šesti mjesec, pa i sama si rekla da je uduplao težinu sa 4 mjeseca.

Kažeš da si mu davala jedan obrok po 140g, a da si trebala po 180-200g. Odakle takva informacija? Moja curica ima sada 11 mjeseci i nikada, nikada nije pojela više od 80g po obroku. I kada je bio jedan obrok i sada kada pokušavam ponuditi tri. I tih 80g je rijetki maksimum, ono što najčešće izvučem je 50g.
    Ali da, ostalo je na sisi. Ne znam naravno koliko popije. Ali ima noći kada je stalno prištekana, tada joj je pelena ujutro dupkom puna. Ima noći kada sisa samo dva puta i tada joj je jutarnja pelena lagana.

Ne trudim se više razmišljati zašto nekada sisa više, nekada manje. Što više razmišljam, što se više fokusiram na neki problem, on postaje teži, jer beba kao da osjeti.

Moja starija curica je tako u šestom mjesecu dobila malo, sada se više ne sjećam koliko, a prije dvije godine mi je to bilo najproblem na svijetu. Zato sam je uz što češće dojenje neprestano hranila nečim, čas voće, čas povrće, čas kašica sa mesom.... sve prema tablici dohrane, i imala sam sreće da je sve htjela jesti. Ma svako malo je nešto žvakala.
    Postigla sam samo to da je kakala četiri puta dnevno. Do devetog mjeseca i redovite kontrole kod pedijatra dodala je opet par sto grama.
    A čak sam je jednom prilikom vagala na pijaci na kantaru, kada smo se vraćali sa plaže.

Kao da ću biti bolja majka, ako mi dijete doda više grama u manje mjeseci.

Zato u najboljoj namjeri, iz svog iskustva ti želim - ne fokusiraj se na problem koji to vjerojatno nije.
    Je li dijete zdravo ? Je li sretno? Da li morotički dobro napreduje?
    Sada sa više kretanja, i manje će dodavati svaki mjesec.
    Noću kada legne pusti ga da vuče siku koliko hoće, i kada guta i kada ne guta. Posisaće dovoljno.

I jedna ti je mama prije napisala - ne boj se, mlijeko ne nestaje preko noći. Kada sam prestala da dojim prvu curicu, nekon šest mjeseci nedojenja još uvijek se moglo istisnuti mlijeko kada bih stisla.

Stvar je samo u opuštenosti. Probajte uživati u dojenju, i u dohrani.
    Sa šest mjeseci beba ima veliki skok u razvoju, to je moguće razlog njegovog nemira.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sne prvotno napisa Vidi poruku
    Zato u najboljoj namjeri, iz svog iskustva ti želim - ne fokusiraj se na problem koji to vjerojatno nije.
    Je li dijete zdravo ? Je li sretno? Da li morotički dobro napreduje?
    Sada sa više kretanja, i manje će dodavati svaki mjesec.
    Noću kada legne pusti ga da vuče siku koliko hoće, i kada guta i kada ne guta. Posisaće dovoljno.

I jedna ti je mama prije napisala - ne boj se, mlijeko ne nestaje preko noći. Kada sam prestala da dojim prvu curicu, nekon šest mjeseci nedojenja još uvijek se moglo istisnuti mlijeko kada bih stisla.

Stvar je samo u opuštenosti. Probajte uživati u dojenju, i u dohrani.
    Sa šest mjeseci beba ima veliki skok u razvoju, to je moguće razlog njegovog nemira.
    potpisujem... baš je lijepo napisano...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa Vidi poruku
    tocno kak sam opisala - par guceva, pa vuce u prazno, pusti, druga strana, sve isto, opet druga strana...
    Palo mi je na pamet da si ti zaključila da nema mlijeka zato što on naglo mijenja dojke? To ne mora biti tako, moja je isto s nekih 7 ili 8 mj počela skakati s jedne cice na drugu, kako se počela više kretati očito je shvatila da kad se prebaci na drugu cicu bolje ide mlijeko.
    To radi i danas, sa skoro tri godine
    Oni ti jednostavno postanu puno življi, više se vrte pri dojenju, a i kreću se više pa počinju sve manje i manje dobivati na kilaži, to je sasvim uobičajeno.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Argentina,
    i ja sam jutros mjerila težinu pelene svoje curke i iznosi 135 grama, beba će u nedjelju napuniti 7 mjeseci i spava čitavu noć, konkretnije, jučer je zaspala u 21 sat i jutros se probudila u 06.15.

Što se tiče let downa, i kod mene je sve slabiji i mislim da te to ne treba previše opterećivati jer kao što su ti cure napisale to nije pokazatelj da li ima mlijeka u cikama.
    I meni su dojke sada nakon 7 mjeseci manje i djeluju praznije i to mi se čini nornalnim jer imamo 1 obrok dohrane i malena siše 10-ak puta dnevno.

Mi ne koristimo adaptirano mlijeko, ali znam žene koje uopće nisu dojile da su mi pričale koliko je to mlijeko zasitno i kalorično pa možda ako ti radiš 2 obroka na tom mlijeku, dijete se zasiti i zato baš ne siše puno, tim više što si napisala da jede 140 grama po obroku.

Moja kći sada već pojede i 150-160 grama, ali to nisu mliječne kašice. Pedijatar nam je rekao prije 2 tjedna da uvedemo i drugi obrok, ali mi ćemo malo pričekati.

Nadam se da sam ti bar malo bila od pomoći. Sretno!!!

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

cure hvala na podrsci i savjetima!

bolje smo!
    proslu noc i dan, cice se napokon malo napunile, imao je sto za vuci, gutao je konacno!
    ne znam sto je utjecalo, mozda te kapsule piskavice koje poticu mlijeko, mozda ogromne kolicine tekucine i caja za dojenje, uporno stiskanje bradavica svako malo i skakanje oko malenoga cas lijevo cas desno.

savjetnica na rodinom telefonu me ohrabrila, rekla da sve radim dobro, samo neka nastavim.
    dakle, nakon 6 dana napokon pomak na bolje. ja presretna!

maleni mi definitivno ima problema sa izbijanjem zubica, prvi je dobio prije tjedan dana - deset dana - kako su i poceli problemi s dojenjem, a drugi samo sto nije izbio.
    isto tako, opcinjen je dohranom. kad mu pokazem zlicicu ili njegovu zdjelicu, lud je od srece, smije se, otvara usta, mlati rukicama
    voli papati.
    adaptirano u kasicama cu mu smanjivati ako sve bude ok, pa nek se radije napije mog mlijeka, ali s obzirom da smo dosta losi s kilazom, jos cu ga navecer drzati na pol voda-pol ad sa zitaricama.

danas mi se napokon cini da tijekom dana nije gladan nakon podoja. iako, nije bas da je za suradnju, opet moram skakati svakih 10 sekundi lijevo desno oko njega, ali vise povuce i to je bitno.
    mislim da bi nam i dalje problem mogao biti praznjenje cica, sto on definitivno ne radi koliko mi se cini. tako da ja pokusavam istisnuti rukom koliko ide, izdojiti se naravno ne mogu (kamo srece da mogu pa da mu to dodam u kasicu).

sne, super si sve objasnila. logicno zvuci i moram priznati da me je utjesilo sto si napisala. hvala

eto, idemo dalje, dan po dan, pa do iduceg vaganja, drze fige!

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zašto idete na vaganje?

Mi bili s 6 mj na cjepljenju i idemo opet oko 1 god. Tako bilo i sa prvim djetetom.

Meni se čini da ti pregledi samo nabijaju nesigurnost roditeljima.

Pa ti opisuješ sasvim normalno razdoblje za svako dijete. Zubići + oduševljenje dohranom + pojačana pokretljivost + otkrivanje svijeta oko sebe.

Samo se opusti i uživaj s djetetom. I držite se dalje od vage. Redovita vaganja su za djecu koja imaju neke konkretne poteškoće. Iz ovog opisanog, ja ih ne isčitavam.
    Posljednje uređivanje od MarijaP : 04.06.2010. at 18:44

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kod nas se ide s 6 mj, pa onda opet sa 9 mj na sistematski.
    a ne znam za to vaganje... i to je svojevrsni pokazatelj napretka djeteta (medu ostalim).

evo danas opet borba i to najvise sad pred spavanje.
    povuce dva guca, pusta, okrece se, sve zivo okolo pregledava, ja nudim opet, pa on opet lovi, hoce se igrati, pa nudim drugu itd.
    veceras je bas zaigran i ziv, uopce nije skoncentriran na cike, a cike puneeeee
    steta da ne mogu izdojiti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •