-
Problem nakon 6 mjeseci
Molim za savjet:
beba od 6 mj (9 kg) je jos uvijek iskljucivo dojena (poceli s dohranom prije par dana).
jucer, "preko noci", upalila mi se desna dojka koja je i u upotrebi nekih 70%.
oko areole pipam kvrgice a po kozi je sve "zadebljano", ono kao lubenica.
sad svaki podoj ponudim prvo lijevu pa onda desnu tek toliko da popusti napetost. jako me boli kad sisa.
izmedju stavljam oblog od kupusa. i izdajam po malo ali to ide jako slabo u odnosu na izgled dojke.
ne vidim bas neki pomak pa mi molim vas dajte koju pametnu.
dom sada nisam imala bas nikakvih problema osim na samom pocetku s osjetljivim bradavicama.
-
Meni se nakon 7 mjeseci desila ista stvar, mislim, iako nisam sigurna, da je razlog bio što je klinac nekim čudom prespavao noć, a zatim sam tijekom dana preskočila stranu pa je kritična dojka bila predugo van funkcije. Problem sam riješila tako da sam u razdoblju od oko 4 sata svakih pola sata nudila upaljenu dojku, par puta se izdojila pod toplim tušem masirajući kvrge (mlijeko je brizgalo na sve strane sigurno dva metra daleko) i po noći stavila hladni oblog (onog pingvina punjenog destiliranom vodom iz DM-a). Meni je pomoglo, tako da već idućeg dana nisam imala nikakvih problema. Mislim da je pogrešno nuditi prvo dojku koja nije zahvaćena, nego da prvo treba ponuditi dojku koja je upaljena da se isprazni, možda da pokušaš prije pod topli tuš ili staviti topli oblog pa ponuditi dojku i onda pod hladni oblog da se smanji upala. Isto tako, uzmi lekadol, smije se 3 tablete dnevno uz dojenje, a osim što umanjuje bol, ima i blagi protuupalni učinak, tako da sam prvenstveno pila zbog toga, i to po uputi liječnika. Sretno!
-
ja sam neki dan po treći put u našem stažu imala to iskustvo. slažem se s veno, prvo nudi tu bolnu, inače i sama si rekla, masiraj pod tušem da kvržice prođu. može to potrajati i nekoliko dana. tako je bar meni. a s lekadolom možda oprezno - to mi je neki dan rekla savjetnica na telefonu - jer u principu, ako se pojavi temperatura kao reakcija na upalu, pa traje do 24h i prođe, super, a ako ne, onda je možda bakterijski mastitis, pa bi trebala antibiotik, ali ako uzmeš lekadol, nećeš znati stanje svoje temperature i to, jel. kažem, jer sam 2put završila na AB, a možda nije trebalo. ali pobogu, vibram da uopće ne dođe do toga! ~~~~~~~~~~
-
evo, nudila upaljenu dojku, tusirala toplom vodom i drugi dan opet mekana i to je ok.sad vidim da mi je konstantno bijela tocka na sredini bradavice pa je valjda sor jer jos uvijek boli dok beba doji.hvala cure, malo sam se zbunila s tim koju nuditi i koji oblog...
-
vjerojatno je iz nekog razloga (ili dulje spavanje djeteta ili preskočeno sisanje zbog uvođenja dohrane) dojke bila prepunjena a još nije 'naučila' da proizvodi malo manje mlijeka za taj obork ili spavanje, pa ti se dogodio zastoj.
o tome možeš pročitati u nekoliko tekstova:
zastoj
mliječni blister koji može uzrokovati zastoj
mastitis koji može uslijediti nakon zastoja
svakako prouči tekst o zastoju, a masiraj kvrge dok god ne nestanu. daj djetetu da sisa tu dojku prvu i tako da je brada djeteta okrenuta prema tom začepljenom mjestu. to ponekad može značiti i da ćete biti naopačke. pomaže i položaj u kojem si ti četveronoške iznad djeteta a dojka ti visi prema djetetovim ustima. možeš prije podoja zagrijatu kratko dojku da se kanalići prošire pa da dijete lakše počne sisati. odmaraj i pokušaj što manje poslova obavljati osim dojenja i masaže dok se to ne razriješi.
sretno!
-
vjerujem da je ta bijela točkica blister ili sasušeno mlijeko u kanaliću u kojem zaostaje mlijeko ili je još začepljen.
-
hvala puno
-
meni je pomoglo da sam promijenila položaj u dojenju 
a sve kao što si opisala, i trajalo je par dana i prošlo
-
imaj na umu da se zastoj može ponavljati i to vrlo često na istom mjestu.
-
Pozdrav!
Isto imam iskustva s dojenjem i do sada nikakvih problema nije bilo, osim jednog mastitisa na samom početku.
Ovaj put nije došlo do zastoja jer je dojka skroz ispražnjena i mekana, ali me strašno boli, toliko da se ne smijem niti dodirnuti. Što mislite, od čega je to? S drugom dojkom je sve u redu.
Hvala.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma