Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Uzdihanost i lupanje srca uz trudove i inače

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno Uzdihanost i lupanje srca uz trudove i inače

Panikaaaa. Bila sam danas na kontrolnom pregledu na Svetom DUhu jer mi je prošao termin prije 2 dana. Sve bi bilo OK da mi tijekom UZVa nije pozlilo- došlo slabo pa me doktorica po proceduri morala poslati na EKG - jer mi zadnjih tjedan dana često nestaje zraka i uzlupa mi se srca - ponekad od napora a ponekad i bezveze.
    A na EKG-u mi se pojavili trudovi (lažni, očito) koji su mi ubrzali rad srca, ostavili me bez zraka i opet mi pozlilo. Trnci kroz cijelo tijelo, tresle mi se ruke i noge, samo sam sklopila oči... Kad su mi digli noge, smirilo se. Ali i dalje sam se tresla. Trudovi prestali. U rađaoni me stavili na infuziju i nakon što se sve smirilo, odlučili me pustiti doma da odmorim i pojedem nešto. I, fala bogu, dođem s pravim trudovima.
    E, sad, što mene brine. Brine me: što mi se to događa (EKG uredan, nema aritmije, nema šumova, tlak nizak ili normalan; provjeren čak i hemoglobin: sve OK)?? Kad su mi dolazili ti trudovi, teško sam uspostavljala normalno disanje i zato me počela hvatati panika. Treći mi je porod i ne bojim se boli. Znam što me čeka po tom pitanju. Ali bojim se da ću biti preslaba da staloženo odradim pravu stvar.
    Je li moguće da ovakvo "uzbuđenje" ide uz pripremu za porod ali da toga neće biti kad stvarno krene? Ili možda stvarno dolazi do prekida cirkulacije zbog bebinog pritiska i kontrakcije? Ili me možda hvata nekakva panika?
    Ima li tko iskustva s ovakvim stanjem? Biste li uzele kakvu sredstvo za smirenje u takvoj situaciji (npr. Normabel)?
    BTW, bebač je OK, srčeko lijepo kuca, posteljica mu je dobra, plodna voda isto: sve pet s njegove strane. Sva sreća!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa ja bih redovno ostajala bez zraka za vrijeme uzv-a (u trečem tromjesečju), srce bi mi se uzlupalo.... zato što bi mi tlak pao.
    Pretpostavljam da su ti tlak mjerili dok si sjedala, jer i ja imam nizak tlak, a kad bi legla pritisak bebe na venu bi bio dovoljan da mi tlak nenormalno padne več nakon par sekundi.
    Jednom mi ga je ginekolog mjerio za vrijeme te epizode, u ležećem stavu, i bio je 60/40.
    Tebi se vjerovatno događa isto, a još u kombinaciji s kontrakcijama... nije čudno.
    Kad porod stvarno krene, uključe se raznorazni hormoni pa se to valjda neće događati, bar meni nije.
    Htjela bih još reći da mi se to događalo brže i žešće u prvoj trudnoći (jedva bi uzeli mjere bebi), a u drugoj ipak malo blaže.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Bravo, tako sam i ja mislila: kad krene za pravo, uključe se hormoni i stvari se drugačije reguliraju. Blaženi hormoni i ti, Arijana

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •