ivkica28 i gargamelica žao mi je![]()
ivkica28 i gargamelice baš mi je žao drage moje
rozalijaza bebu borca superrrrrr
pozz i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve čekalice, pikalice, trudnice i sve ostalevas sve
Razalijasuper vijesti!
ivkica28 i gargamelka, žao mi je cure.... nadam se da će vam slijedeći pokušaj biti dobitan.
giga za dobar start~~~~~~~~~~~~~~~~
Mia Lilly vidim da ćemo nas dvije opet zajedno čekat betu, neka nam ovaj put bude veeeeelika~~~~~~~~~~~
tigricel za tvoju betu~~~~~~~~~~~
ivkica28 i gargamelicažao mi je cure, neka slijedeći put bude uspješan!
rozi ma bravo draga!
giga, Mila Lily ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ neka bude dobitno!
i svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
zaboravila sam se prijaviti da sam čekalica bete 14.5.![]()
Roziza tvoju bebicu i da trudnoća dalje bude prava školska.
Ostalim curama sa negativnom betom šaljem puno puno snage za dalje a čekalicama bete ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da budu trocifrene!
I ja ću ubrzo u ove redove, sitno brojim i nadam se da ćete mi slati mnogo ~~~~~~~ da prođe sve ok. Kad pomislim da bi mogla biti srećna trudnica odmah me zaboli u grudima od sreće.![]()
ivkica28 i gargamelica
tigrical, šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~~~za betu
giga, Mila Lily ~~~~~~~~~~~~~~sretno cure i neka ovaj put bude dobitan
Rozalijaza živahnu bebicu
sandric~~~~~~~~~~~~~ sretno u postupku
svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za uspješne postupke![]()
Bebel ogromnaza tebe i plizzzzzz ne o izlaznim varijantama ja sam uvjerena da ćeš ti uskoro biti jedna divna prekrasna MAMA malom mirisnom smotuljku.
Sandric naravno da ćeš bizi uskoro sretna trudnica.
ginger pusica velika za tebe
svim curama hvala na lijepim riječima vi ste moje najdraže a tužnicama ogromancure nedajte vjerujte samo u pozitivan ishod sve ćete vi biti trudnice i mamice, samo hrabro naprijed.
Dobro jutro!
Kuham....pridružite se!
Današnjim čekalicama beta,puno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~i za sve za kaj vam treba!
Iberc kavica ti je super!
Tigrical i Šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za veliku betu
giga, Mila Lily ~~~~~~~~~~~~~~sretno cure i neka ovaj put bude dobitan
Rozalija za živahnu bebicu!
Fatamorgana - ti si me nasmijala kao nitko do sada, nosi blizance a brisala bi prašinu! Svaka ti čast, neka ti je trudnoća školska a dječica živahna i zdrava!
sandric~~~~~~~~~~~~~ sretno u postupku
Za sve ostale nadalice puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve što trebate.
MM i ja smo u očekivanju novog nalaza s-grama i očajnički trebam svaku dobru ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~. Imate li išta za nas?
Pozdrav i Blekonji, Karli i Rozaliji i malenim anđelima pod srcemNeka vam je školska trudnoća!
marti_sk, baci me (opet) na dno liste!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~svim čekalicama bete i dugačak svibanjski vlakić novih trudnica želim!![]()
ivica_k žao mi draga. Drži se
sumskovoce stiže milion čarobnih ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za vas.
Ivica kstvarnoo mi je zao
Trigricel vibram da prekines ovaj loši niz neg beta![]()
samo da se pohvalim, uskoro sam saznala da ću opet biti teta
![]()
ivica_kžao mi je draga, drž nam se
sumskovoce ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ koliko god vam treba
a mi imamo novi potpis
bili danas na pregledu i za sada je sve ok
bebica ima 6 cm (za 12+3), nuhalni je ispod 1mm, dr. zadovoljan i mi zadovoljni
nadamo se da će dalje biti sve ok, jer nakon svega mi ponestaje snage...
ina33poslala sam ti i pp
cure, zna li tko koliko dugo se mora piti andol 100?
zaboravila pitati dr, pa da ga ne zivkam samo zbog toga... thnx
vraćam se produljenog vikenda i pomalo čitam,
tužnicama Gargamelice, Olga, Ivica,, cure žao mi je
Roze draga, čujemo se ovih dana, tako sam sretna što je sve uredu, za tebe Ginger i vaše mirakul bebice,
malo off topic a , fato draga sve je uredu s tvojom ishranom, (malo sam fanatik što se tiče hrane i kod mene prolazi samo organska prizvodnja a moje omiljene shoping destinacije su dućani bio bio ponekad Dm pa znam što pričam) ali ovaj paradajz, molim te nemoj više jesti to ti je sve samo ne paradajz( vjeruj mi jedino ako nije iz bio vrta a za to je malo prerano znam jer imam takav vrt), a mišljenje da jaja nisu dobra je već zastarjelo u žumanjku ti je prijeko potrebno željezo, jaje je namirnica iznimne biološke vrijednosti i hranjivosti i ne treba ga se odricati,
idem čitati dalje u nadi da nism pretjerala o hrani....
Ginger draga meni je promaknuo tvoj potpis!!!! Imala si dva stimulirana IVF-a i oba dobitna!!!! Ma legendo jedna, tvoj potpis ću isprintat i stavit u novčanik za motivaciju, da ga gledam kad mi zagusti!
Beilana i tebi čestitam od srca. Je li mrva MPO ili prirodna mrva?
Tigrical ja tebi i dalje, neumorno i neprestano ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za petak!!!!!!
I za sve druge suborke kojima treba od srca ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~!!!!
drage cure,
ja bih da prijavim trudnocu,
i to eto vec pomalo odmaklu
maloprije sam se pohvalila curama sa 39+ jer su mi one sa svojim problemima i dijagnozama najblize, a evo sada da ispricam ovdje svoju pricu:
kao prvo, nadam se da cete me razumjeti da se dosada nisam javljala, bilo je previse turbulencija na pocetku i nisam imala snage da to vidim ispisano na monitoru.
evo ukratko:
MM i ja smo na bebi radili nesto vise od dvije godine.
vec od samog pocetka ja sam koristila LH trakice, a kako smo oboje inace zdravi i pravi, relativno je brzo bilo jasno da sa oplodnjom nesto ne stima...
otisli smo kod MPO ljekara i tu smo dozivjeli sok za sokom, sigurno ce se neki koji su redovnije citali moje postove sjetiti:
prvo su meni nasli povisen FSH![]()
![]()
vrijednost oko 15, ponekad se spusti do 10-11...
AMH takodje katastrofa, doktorica samo slegla ramenima i rekla 'odgovara FSH nalazu'.
jos se nisam ni oporavila od soka i pocela sa muzem da razgovaram o MPO varijanti, kad stigose i MM nalazi:
oligo...asteno...terato...zoo...uzas.
kasnije smo imali jos puno nalaza od njega, i neki su bili znacajno bolji, brojevi su zaista jako varirali, vraticu se na taj dio price...
kao slag na tortu, nasli su nam jos i antispermalna antitijela, kod menepremda mi ni do danas nije jasno sta ona znace i da li na kraju krajeva ista znace.
dalje znate kako ide...preporuka za MPO postupke, sto prije.
premda u nasem slucaju nije ni imalo prevelikog smisla ici na AIH, mi smo u prvom soku i nevjerici isli, jer MM nije sa IVF idejom mogao odmah da se sprijatelji...
ali 4-5 blago stimulisanih AIH nije nista donijelo.
onda smo isli na ICSI. nakon super-jake stimulacije sa puno rekombinantnog FSH (oko 35 ampula), kod mene porasla samo dva folikula, ispostavilo se da sam 'low responder'. htjeli su da prekinu postupak, ali ja sam insistirala na nastavku.
i drago mi je zbog toga. punkcija je dala dvije JC, i obe su se oplodile i dale navodno dobre embrije.
ali implantacija nije uspjela.
trudni smo ostali u pripremi za nas drugi ICSI, prirodno.
sokirani smo jos i sada
probleme smo imali ogromne, jos od samog pocetka.
vec sedmicu-dvije nakon sto je konstatovana trudnoca, pocela su krvarenja, bas onako zesca. hematom, lezanje, sokovi, stvarno mracan period.
potrajao je oko mjesec danastvarno ne zelim nikome takvu neizvjesnost
onda se smirilo. od tada ide (kucam u drvo) sve OK.
pomalo pocinjemo da vjerujemo u nas rasteci stomak.
svima samo najtoplije mogu da zazelim ovakvo iskustvo.
jako sam zahvalna curama koje me pratile na mom dosadasnjem putu i sa kojima sam zajedno ucila, smijala se i patila
puno poljubaca![]()
Hanumice fato, cestitam..ova je prica stvarno super i bas mi pozitivno djeluje jer i meni sada FSH skociohura za tebe
Čestitam Hanumicei nadam se da će ti do poroda sve proteći mirno i dosadno.
hanumica-fata što drugo ti reći nego hvala (što si s nama podjelila svoju priču i tako nam dala nadu i prostora za sanjarenje) i čestitam!!!![]()
e pa kad pročitam ovakve priče jednostavno MORAM VJEROVATI U MOĆ PRIRODE!!
čestimam od srca Hanumice!!!
Čestitam,stvarno prekrasna priča~~~~~~~~~~~~~~~da dalje bude sve u redu!
Hanumice, svašta si ti prošla! Čuvaj se! I hrabro naprijed, još malo i držat ćeš rezultat u rukama! Uzdam se i ja u ICSI prirodno...
Hanumice, i ovdje čestitam, uvijek me zadive spontana začeća, prekrasna su čuda prirode i daju nadu svima nama.![]()
Predivno i nevjerojatno!
Hanumice, koliko si sada T?
Hanumice i ovdje ti čestitam i želim da ti od sada do poroda trudnoća bude divno i ugodno iskustvo ~~~~~~~~~~~~~~~~
Šiškice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za visoku betu![]()
aleksandraj, shanti, valentine, mravak, vojvodjanka, iberc, ogla, blekonja, aurora blu, gricanka...nadam se da nisam nikoga zaboravila: hvala vam od srca!!
zelim vam uskoro isto ovakvo iskustvo
imam jos nekoliko stvari da dodam, nisam sigurna koliko su uticale na moju pricu i na zacece koje se na kraju desilo prirodno, ali mozda neko prepozna sebe u ovim detaljima:
kao prvo, vec prije pokusaja pravljenja bebe, ja sam dosta poradila na svom imunom sistemu, koji je tada bio u prilicnoj komi...pisala sam na drugim pdf. o tome - cijedjeni sokovi ujutro, domaci med, kretanje, eliminacija aktivnosti koje samo crpe energiju...trebalo je skoro pola godine za trajan oporavak, ali razlika je bila drasticna.
dalje, MM je uzimao vitaminske preparate - orthomol, vrlo koncentrovani (nisu jeftini). prvih pola godine je zabusavao i zaista i nije bilo rezultata. kada je 3-4 mjeseca pio bez preskakanja, imali smo najpristojniji spermiogram do tada. slucajnost? nije iskljuceno. u svakom slucaju, do trudnoce je doslo nepuna dva ciklusa poslije tog rezultata.
sto se mene tice, u pripremi za sljedeci ICSI sam uzimala DHEA.
dopingovala sam se zesce, 75-100mg dnevno, po uzoru na USA protokole. moja doktorica je znala za to i bila saglasna. bila sam rijesena da pokusam barem jos jedan folikul vise da dobijem i JC kvalitet nabildam ako moze, posto sam low responder pa mi je svako poboljsanje vazno. opet slucajnost?
prije zaceca i implantacije sam uzimala antibiotike sedmicu dana da potjeram rhinitis - htjela sam u pripremi za ICSI da malo resetujem endometrijalnu floru, imam licni trip da bi to moglo biti od neke koristi kod transfera, tj.implantacije.
smanjila sam bila i secere i kofein maximalno, bilo je par sedmica samo povrce-voce-meso i jako mi je prijalo!
eto, da li je nesto od toga doprinijelo, ne znam ni sama, maybe!!![]()
Hanumiceod srca čestitam!! uživajte u svakom trenutku svoje srećice!
moram još jednom poskočiti![]()