Sali,čestitam na velikoj beti!!!
Ja se i konačno odjavljujem sa odbrojavanja jer sam procurila-betu ću napraviti reda radi..
Svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sali još jednom čestitam!!!
Igolina vidimo se sutrajedva čekam... da vidim hoće li biti transfer...
![]()
Sali moram poskočiti i tu![]()
mia74 žao mi je, nadam se da će biti više sreće drugi put
svim čekalicama~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
rozalija avatar je predivan.....
svim cekalicama bete zelim srecu![]()
mia74~~~~~~za dalje
rozalija bravo za svatar!
čekalice bete puno~~~~~~+
Ja sam u očekivanju M koja je trebala stići danas ,ali ništa, prvi ili drugi d.c. sam kod dr. na dogovoru za stimulirani. Nadam se da me neće vještica zeznuti i ne doći idući tjedan.
Svima![]()
Tiki_a vibram da menga stigne na vrijeme i da ti ovaj postupak bude uspjesan aBd
Takodjer, cestitam svim betalicama i saljem vibrice za sve vas za sto god kome treba.
Evo i mene sa najsvjezijim informacijama. Jucer smo bili na pregledu i moje mrvice fino napreduju. Morfologija i dinamika im je odlicna. Moj uterus je u kontrakcijama pa sam dobila da pijem tri puta dnevno Gynaprol (tokoliza) po pola tablete kao i Apaurin dva puta dnevno. Dr nije mogla vidjeti kojeg su spola jer je mamica debeljuca pa se ne vidi jos uvijek od sala. Kaze vidjet ce kad se bebe jos vise povuku u abdomen. Zeljezo mi je prilicno opalo jer dr kaze bebe crpe, pa ce mi vjerovatno slijedeci mjesec ukljuciti dodatak zeljeza. Uglavnom curke, rekoh da vas izvijestim o stanju kod nas.
fato,![]()
predivno za tvoje mrvice koje super napreduju!
![]()
tiki_a, ~~~ da menga dođe odmah, odmah, ODMAH!![]()
.... svim trudnicama čestitam i svim čekalicama~~~~~~~~~~~! i nravno da mogu svih bi počastila ledenim čajem
od jučer se i ja ubrajam u čekalice bete... u srijedu je bila punkcija, a u subotu smo imali 8-stanični zametak. Do sada je najviše bio 6-stanični tako da sam presretna.. izgleda da biolog sve bolje odabire plivače
ovaj put sam išla na klomifen - prvi put, i razvila su se 3 folikula, međutim sazrio je samo jedan.. nekako sam računala na to s obzirom na prethodne uvz - bitno mi je da je uopće došlo do transfera, tako da idemo korak po korak - nema druge)
Ogla, sretno! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
rozalijaavatar je prava srećica. I tebi i fati fige za dalje.
Za razbuđivanje fina jutarnja
fatamorgana ~~~~~~da i dalje bude sve pod kontrolom i da mrvice dobro napreduju
Oglaza tvoju 8-stan. mrvicu!
![]()
Ogla šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~ za mrvicu!
Fatamorgana baš mi je drago da se bebači tako lijepo razvijaju! Superiška! Za Fe, preporučam puno sezonske salate, dok još ima zelene lisnate salate koja je prepuna Fe! I špinat + blitva...tijelo bolje apsorbira željezo iz prirode od dodataka prehrani!
Cure neka vam je ugodan ovaj ponedjeljak!
Dobro vam prijepodne želimsvesrdno se nadam da je jučerašnji blagan sv.Ante uslišao sve naše molitve, poglavito one za malim bebčima
....
Fato nadam se da će se željezo popraviti, ali Šumskovoće je u pravu, samo udri po zelenjavi - m je dobro za porbavu, m zdravoja sam se preporodila od kada sam kupila sokovnik - svaki dan jednu vitaminsku bombu od jagoda, grejpa, kruške, jabuka....
Tiki - go sister go![]()
Sali ajme, sad sam vidjela. Čestitam od srca! Opaaa, na sljedećoj riječkoj kavici pojačalo se brojčano stanje trudnica.
od mene ništa tako da me spustite u hrabrice
Tia, ovo je bio samo uvod u plodonosniju jesen, zato vibram dalje za tebe ~~~~~~~~~~~~~~~~~
Svima pregršt pozitivnih vibrica ~~~~~~~~~~~~~~~
malo sam off topic ali imam jedan problem, pa molim nase trudnice da mi pomognu. danas sam 6+4, a kada sam bila 6+1 beta mi je bila 614. danas sam bila na ultrazvuku i dr. jos nista ne vidi i sumlja na vanmaternicnu. ja nemam nikakvih bolova ni iscjedaka ni simptoma od vanmaternicne. kada se kod vas vidilo nesto na uz?
amly, kod mene se vidio plod sa srčekom sa 6+1. tada više nisam niti vadila betu.
ipak vibram da kod tebe nije vanmaterična i da bude sve OK.
amly,meni se sa 6 tjedana vidjela samo gestacijska vrecica,a tek kad sam dosla u 8 tjednu vidjelo se srceko,nebrini,nadam se da je sve ok!!
Evo ja sam se upravo vratila sa kontrole od svoje doktorice,sve je super,hematom se sa 4cm smanjio na 9mm,jeeee,doktorica kaze da je super sve i jos malo i gotovo.za tri tjedna idemo opet na kontrolu i nadamo se da nece biti vise nicega.ja jos uvijek malo brljavim smedje,roza,ali samo kad se obrisem,sve ostalo je ok.beba je super,raste i jako je aktivna..
AMLY
.. ne bi te htjela zabrinuti ali ni kod mene se nije vidjelo ništa do trenutka kada sam završila na hitnoj padajući doslove u nesvijest od unutarnjeg krvarenja... tada su vidjeli plod u lijevom jajovodu, istu noć je sve puklo... uglavnom sada sam prekopala nalaze i vidim da piše 6+2/7 (nije mi jasno to 'kroz 7', ali eto napisala sam) i stoji: 'ne vidi se gestacijski obruč' svako dva dana sam imala kontrolu s nalazima ßhcg k tome mi se endometrij stanjio sa 16mm na 12mm i već je bio 'prozračan' kao pred menzis... prvotno je bilo da ću najvjerojatnije pobaciti , jer je endometrij na to ukazivao, a i nikako ugledati plod... preporučila bih ti da ih zamoliš je li moguće da te hospitaliziraju ako već sumnjaju na vanmateričnu... plod jednostavno nekad ne moš vidjeti dok god ne naraste -pogotovo ako se ugnjezdio na krivom mjestu...
http://www.ivf.ca/duedate.php
Evo malo zanimacije za slatko maštanje... unesete datum punkcije i raunate si termin. Pa onda ovamo s tim datumom:
http://tickers.tickerfactory.com
klara, citiram i našu stranicu za isto: http://www.potpomognutaoplodnja.info...ndar&Itemid=89
Tiažao mi je
amly ~~~~~~~~~~~~ da sve bude OK
Ogla ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za mrvicu da se čvrsto uhvatila
Rozalija i Fata super za bebice, držim fige da i dalje bude sve pod kontrolom.
Ja sam danas još jedanput vadila betu, 16 dnt 2834
Ogla hvala na iskrenom odgovoru.
Ja sam totalno u komi, dr. mi jr rekla da sam 6+4, ali ja tu njenu racunicu nekuzim. punkcija je bila 20.05, a trnsfer 22.05 u biti ja sam onda tek 5+2. danas sam vadila opet ß i stvarno se uredno dupla, u petak je bila 600 i nesto, a danas je 1300.
Ovo me sve buni jer nemam nikakvih simptoma vanmaternicne, a mislim da bi ih prepoznala jer sam ju vec imala.....poludit cu
1. mj.2010
NinaB prirodno (nakon 1X AIH)
Cuceta – 1 stimulirani ICSI Split (nakon 3X AIH)
ž od boy – 2 stimulirani ICSI VV (nakon 1X ICSI)
Maiela – prirodno (nakon 3X AIH)
marta26 prirodno (nakon 2X stimulirani ICSI, 1X klomifenski ICSI)
2. mj.2010
Simby – 1 klomifenski ICSI – Vili (nakon 1X stimulirani ICSI)
Elli – prirodno (nakon 6X IVF bebica )
Blondy1 – 1 stimulirani IVF VV
DinciP – 3 stimulirani ICSI Vinogradska (Nakon 2X stimulirani ICSI, 2X Prirodna ICSI)
Duga56 – 2 IVF
Tarolina - 3 stimulirani IVF SD (nakon 6X AIH, 4X prirodnih IVF, 2X stimulirani IVF)
nina09 – prirodno (nakon 2X AIH, 2X stimulirani IVF)
blondy1 – 1 stimulirani ICSI VV
diabolica - 1 stimulirani IVF KBC RI (nakon 4X AIH)
Vinalina – 3 stimulirani ICSI SD (nakon 2X stimulirani ICSI, 6 > prirodnih IVF)
3. mj.2010
Rozalija – 2 stimulirani ICSI Maribor (nakon 5X AIH, 1X stimulirani ICSI, 2X FET)
Suzanaab – 1 stimulirani ICSI Maribor
malena2 – stimulirani IVF Cito Split
Ginger – 1 stimulirani ICSI Vili (nakon 1X prirodni IVF, 1X stimulirani ICSI, 2X stimulirani ICSI – mala princeza)
Weather – 3 stimulirani IVF VV (nakon 2X AIH, 2X klomifenski IVF)
Arkica – 4 polustimulirani ICSI Vinogradska (nakon 1X AIH, 2X stimulirani ICSI, 3X prirodni IVF)
Ketty28 – prirodno
Fatamorgana – 1 stimulirani IVF Istanbul
mia – stimulirani IVF Prag
Goa – 1 stimulirani ICSI Cito
Mimek – stimulirani IVF
tanjack36 – 1 stimulirani IVF VV
ines31 – stimulirani IVF SD (nakon 3X prirodni IVF)
adriana_d – prirodno (nakon 2X AIH)
pčelica2009 – 7 stimulirani IVF Maribor (nakon 1X stimulirani ICSI, 5X stimulirani IVF, 1X FET)
4. mj.2010
ketyy – stimulirani ICSI Maribor
zvijezdica2 – stimulirani ICSI Prag
agility – 1 AIH SD
Anana1 – 3 stimulirani ICSI SD (nakon 2X klomifenski ICSI)
Mikulica stimulirani IVF VV
Blekonja – 1 femarski ICSI Cito (nakon 1X stimulirani ICSI)
Vaka – 1 stimulirani IVF Vinogradska
Korny77 – IVF SD
Karla 1980 – 4 ICSI Maribor (Nakon 3X ICSI, 2X FET)
talia7 – ICSI Prag
5. mj.2010
diana – 1 stimulirani ICSI Cito
LEELOO77 – 2 stimulirani ICSI Prag (nakon 1X stimulirani ICSI)
Frka – stimulirani IVF VV
Angel1 – 7 stimulirani IVF VV (nakon 2 stimulirani IVF, 2X prirodni IVF, 2X klomifenski IVF, 1X AIH)
Coolerica – 2 stimulirani ICSI Postojna (nakon 1X stimulirani ICSI, 2X AIH)
BOZZ – stimulirani IVF SD (nakon 3X AIH)
barbyRI – prirodno (nakon 1X ICSI)
nena3beba – stimulirani ICSI Prag
betty – DAIH (nakon 1X AIH)
Vali- FET Maribor
Hello Kitty – 2 stimulirani IVF (nakon 1X IVF)
6. mj.2010
Amly – 3 stimulirani IVF Njemacka (nakon 2X IVF)
sara38 – stimulirani IVF KBC Rijeka
Zeljana – stimulirani ICSI Slovenija
Sali – 2 stimulirani IVF Ljubljana (nakon 1X stimulirani IVF, 2X klomifenski IVF)
osijek – 2X stimulirani ICSI Petrova
Naša lista
Čekalice bete ~~~~~~~~~~~~~~~~
SUZY75 – 18.06
Trunčicabalunčica – 24.06
Ogla – 26.06
crvenkapica77 – 22.06
Tlatincica – 27.06
Reny123 – 25.06
Čekalice (F)ET
Giga – 28.05
Mali Mimi
Mravak
Sandric – 17.06
Čekalice punkcije
Klara
Kika84
AIH, Prirodni IVF,ICSI
Pikalice
Natalina
Sela
Klomifenke/Femarke
Venera3
Amellee
Šmrkalice i ostale supresije
Skandy
On-GO
Hrabrice/Čekalice koječega ~~~~~~~~~~~~~~ za proljetne leptirice
Deja2, nellyxy, miška, ANKARA, dim, zubica, marti_sk, ninatz, didicro, Mary Ann, zelimo_bebu, Acitam, curka, Sonja29, nena3beba, runi, tonili, franka76, kata1, negra, Livija2, extreme, dariaaa, TeddyBearz, pippi, tikica, Biene, pujica, Andreja, sany22, tia_16, s_iva, Mariel, nini, Tayra, maya3, sissy, ponedjeljak, Fragola, Katarina, snjeska_ , gaia, philipa, necija mama, nestrpljiva, ana@zm, ella roo, AB7, nini, Patientia, danijelica, Madonna, Denny, philipa, Weather, Ana39, Ella03, luce_st, petra30, Mimi333, Kinki, Ljubica, gianna, alkemicar, Glorija, nirvana, Jill, Orline, Dadica, Reni76, Dodirko, Gabi, miška, bambus99, BLIZU, Jelena, Rene2, gianna, mišicalara, Dim, Capka, mušica, nata, missy, Bab, višnja, Kraljica18, Dusica1, maya3, amariya, molu, Dudadudaduda, ZLATKA, nela., mrnjica, viky, regina78, Čupko1, sissy, Gosparka, corinaII, ovnica29, Bebel, Ambra, Umma, IRENA456, Iva77, bernadette, simbi, linalena, choko, metkovk@, wewa, Bernadette, Tibi, Miss July, “tina”, TWEETY77, Ljubica, mala garava, Aurora*, loks, Teodora, nokia, Ici, Splicanka, Mmaslacak, Draga, Aleksandraj, Kaća, tisa, Shanti, Andy, frka, Ksena28, molu, acitam, BHany, Amyx, RuzicaSB, Pato, dani39, Kika83, Točkalica, matto, tigrical, jo1974, zedra, dir, Strumpfica, TwistedQ, Ameli, Narnija, Natica, Elena-mk, Pinky, Missy, ivana83, bubble_71, yasmina, nina1, gupi51, sivka, mare41, AnneMary, Vikki, Gabi25, Juliette, ninocka28, pinny, issa11, Marina27, Lilly, ž od milivoj73, mazica79, maca2, sivka, Ti, luna1, bugaoo, vita22, duba13, MAJONI974, Tuzna, Cortina, AuroraBlu, nataša, Kikla123, Miki76, taca70, marta7, zlatica, Romanica, modesty4, Cannisa, innu, Zeena, bublica3, Gizmos, Missixty, Snekica, AnaK, n&a, Snow.ml, m arta, ivkica28, Gargamelica, ivica_k, Tigrical, Iberc, Beba.2, Marnie, Iva Mia 2009, Šiškica, Mimimuc, Vesnare, sumskovoce, Cranky, tiki_a, mare157, Sanjička, dani82, Jim, kinki, venera21, Sbonetic, Mia Lilly, Vojvođanka, Pimbli, Suzzie2, kiara79, Corina II, rose, Mia74, Tia, Sanja1, lastavica1979
amly,a zašto se ti ustručavaš pitati tu doktoricu da ti objasni kako ona to broji? da se toliko mislim kao ti, išla bi po drugo mišljenje.. meni je ispalo tako da su me pregledali 3 doktora i nitko nije ništa vidio, tj taj gestacijski obruč. Napominjem kako sam imala i smeđi iscjedak, vrlo malo, ali ga je ipak bilo.
Marti_sk prijavljujem da sam čekalica bete 28.6.
ma nije da se ustrucavan, pitam je direktno ali ona je skroz oprezna. ja nemam apsolutno nikakav iscjedak ni bolova. danas je vidila cistu na desnom jajniku, pa s te strane osjecam ponekad mali pritisak (ali tek od danas, od kada mi je spomenula cistu),ali nema to veze s bolovima....na rubu sam sa zivcima, od jada nemogu ni plakat. sutra u jutro imam opet kontrolu, bojim se da nece opet nista vidit jer je prerano.
ja stvarno mislim da je prerano,jer po tvome transferu 22.05, stvarno nisi ni 5 tjedana trudna.pitaj ju sutra kako ona to racuna?! ja se iskreno nadam da je sve ok i da je stvarno prerano i da i ako se sutra nevidi,da ce se za tjedan dana vidjeti.nemoj gubiti nadu,ako zelis,potrazi i drugo misljenje,nemoj odustajati i nemoj se jako zivcirati,ne treba ti to sada.~~~~~~~~~~~~~vibram da je sve super i mislim na tebe!!
Nakon dužeg vremena evo nas opet s vama (osim za vibranje) - danas podigli uputnicu kod ginića za pregled i dogovor idući tjedan, za postupak za jesen.
Puni optimizma krećemo dalje![]()
Tjedni trudnoće se ne računaju od dana transfera, već od prvog dana ciklusa, dakle trudnoća bi trebala biti iznad 6 tjedana. Draga amly, dok je beta ispod 3.000 navodno ne bi trebalo biti opasnosti od prsnuća jajovoda, međutim tvoja je beta za 6. tjedan, mislim, premala, i može biti da je riječ o lošoj intrauterinoj trudnoći koja se sporo razvija pa se još ništa ne vidi, ne mora biti vanmaternična. Ipak, trebala bi možda još pratiti betu i svakako UZ, jer bi se sa šest tjedana trebala vidjeti barem GV.
Btw, prolazim nešto slično i bila je sumnja na vanmaterničnu, pa molarnu, imam dvije poveće ciste, intrauterino ništa osim ostataka hematoma, sad sam 8+3, no moja je beta premala, malo raste, malo pada i dalje je samo pratim, jer ne može se ništa raditi dok se ne utvrdi gdje je plod.
Sretno i nemoj se ustručavati zatražiti i drugo i treće mišljenje i tražiti uputnicu za betu i napraviti još koji UZ!
![]()
nema me par dana kad ono tri trudnice...)))
sara, sali i željana ....... čestitam od srca.... želim Vam školsku trudnoću....
cure jedno pitanje: dali mi je prerano raditi test 14 dana od ovulacije????... naime prema dr. bi trebala raditi test 19.06... m je bila 25.05... a ovulacija 5.ili 6.6..... bojim se da je to prerano...![]()
amly nije da sam neki stručnjak.. mislim da ne trebaš paničariti, beta ti se lijepo dupla.
danas ti je 23dpt i očito ti je bila kasnija implatacija..i to jednog dvodnevnog embrija ..trebamu malo više, al vjerujemo da je hrabri borac..
U ovim prvim danima T u stimuliranom ciklusu treba gledati kad je bila punkcija i transver a ne kad je bila zadnja M..
Znamo dobro da neke od nas imaju punkciju 10 dc a neke i 18 dc.. a neke imaju transver drugi, treći ili peti dan i to utječe na veličinu bete..
to sam bas htjela recikada si u stimuliranom postupku i tocno se zna kad je transfer onda se ne gleda zadnja menstruacija,jer se zna.a kad prirodno ostanes,onda ne mozes znati kad si tocno zatrudnio,tako da mislim da je stvarno jos prerano i nadam se da ce se uskoro pojaviti mala mrvica,mali borac
samo se drzi i bit ce sve ok..