Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
hvala cure
stvarno sam mislila da ova trudnoća ne može biti kompliciranija od prve, al eto ipak može...
pirica, hvala za ovo, jer najviše me i zabrinulo to što na zadnja dva uzv-a nije više bilo hematoma
nije mi jasno otkud to brljanje.... znači može i tako pa biti sve ok...
kontrola mi je tek početkom 6.mjeseca i neću ići prije, osim ako se nešto opet iskomplicira...
Ginger nemoj da se sikiras, i ja sam brljavila i crvenila i rozila, a nije bilo hematoma. Moje zadnje krvarenje koje je ujedno bilo crvena svjeza krv na toalet papiru dimenzija cca 5-6 cm u precniku se desilo u periodu kada vise nije bilo hematoma na vidiku, maternica uredna bez znakova ljustenja, a kod mene crveno u gacama. Dr. je rekao da se jednostavno desava, postoji mogucnost da si u periodu kada bi trebala dobiti mengu. I sama znas da je veliki procenat krvarenja u prvom tromjesecju, a i kasnije jednostavno nepoznatog uzroka. Nista se ne brini i miruj dok ne stane. Boze, mislila sam haj mi smo svoje iskusenje ispucale samim tim dok smo dosle do bebe, medjutim, ne lezi vraze. Vazda nake komplikacije. Ja sam, npr, na rubu nervng sloma. Iako mi je dr. zadnji put rekla da smijem malo setat, ali malo, ja se bojim izaci iz kuce jer sam na 4. spratu i to je opasno a znam da zbog kilaze i potencijalnog dijabetesa moram izaci. Danas sam deset puta obisla sve prostorije u stanu i brojala sam korake da bih sracunala otprilike koliko sam metara prosetala, jer vani je uzasno vrijeme a ja imam nesnosnu glavobolju. Pojela sam i kolac dva puta danas i zbog toga me grize savjest i bas sam grozno. Odlucila sam da cu svaki dan tri puta dnevno po deset puta prosetat po stanu. Uhhh, sta sve nece covjeku pasti na pamet. Zna li ijedna od vas imaju li na internetu negdje objasnjene neke extra lagane vjezbe za trudnice tipa neke joga vjezbice da se bar malo krv zagrije.