Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: potrebna preporuka: sjedalice II grupe

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    .kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno potrebna preporuka: sjedalice II grupe

dragi forumaši, molim vas za preporuku.
    kako u naslovu stoji, trebam savjet za kupovinu as II kategorije (18-36 kg).
    voljela bih da je s naslonom, da može ići u položaj za spavanje i, dakako, da je ok kvalitete.
    mislila sam uzimati booster bez naslona, no baš mi se i ne sviđa ta ideja.

što se cijene tiče, poželjno bi bilo da ne prelazi 1500 kn i da se može nabaviti u splitu i okolici.

hvala na svakom savjetu i preporuci

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mi imamo dvije:
    kiddy discovery pro i be safe izi up x2. Obje su upravo ovakve kakvu ti tražiš: s naslonom, dobrih ocjena (gut) i cijene do 1200 kn.
    Položaj za spavanje nije onakav na kakav si navikla sa sjedalicom niže kategorije. Kod kiddyce se po uputstvima može spustiti samo do 18kg (sjedalica je od15kg), a kod be safe je nagib malen, ali ipak dovoljan da glava ne pada naprijed.
    Moja cura više voli kiddy, a ja be safe-lakše mi je vezanje.
    Obje su nabavljene u malom provicijskom gradu, pa pretpostavljam da ih možeš naći i u Splitu.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hvala Lira
    be safe su i meni zapele za oko, al onda sam naišla na mnogo toga na tržištu, pa od pustog izbora više nisam znala što gledati, a nemam baš nešto mnogo vremena za krstarenje po gradu i okolici da bih isprobala sve i odabrala

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pridružujem se, i mene zanimaju vaša iskustva.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

još malo pa i nas čeka još jedan prelazak u veću as, odnosno ovu od 18-36.
    L. još uvijek vozim u Bebe confort Kenzo i super sam zadovoljna. čak ima i nagib.
    za N. ćemo vidit koju odabrat, a kako za malu nisam imala gdje nabavit kidicu kad je ona prelazila u ovu veću kategoriju mislim kako bi maloga mogli počastit ovom as. meni je ona pregenijalna.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

I mene zanimaju ove as od 18 kg na više. Upravo prerastamo Romericu i mislim da ćemo već za koji mjesec morati kupiti II grupu. Što dobro prolazi na testovima iz te kategorije, a ima za kupiti kod nas?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Neću spominjati imena jer izbor je velik
    samo ću iz iskustva
    nakon surfanja i istraživanja, 'odabrala' sam par as i presudno mi je bilo Luku posjesti u njih i isprobati
    i kako njemu odgovara (bio je baš buco kad smo mjenjali) a i kako mu se sviđa, uostalom on će se u njoj voziti
    I ne zaboravite isprobati kako as 'leži' u autu

m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mi smo, prema testovima, izbor suzili na Roemer Kid plus sict i Cybex Solution x2 fix, a s obzirom da je na Cybex trenutačno akcija u Brežicama, odlučili smo se na nju.
    Platili smo je 150 EUR, a još na to dobijemo povrat poreza 25 EUR.

Inače, ocjene na testovima su im podjednake...

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pitanje
    Da li je bolje uzeti sjedalicu s isofixom ili bez , odnosno da li su s isofixom sigurnije

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Ana i mamino zlato prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanje
    Da li je bolje uzeti sjedalicu s isofixom ili bez , odnosno da li su s isofixom sigurnije
    kod sjedalica grupe II/III ISOFIX ima ulogu samo da ne moraš vezati sjedalicu kada je prazna, zaustavljanje djeteta i sjedalice odrađuje pojas vozila.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ako je AS ispravno montirana sa pojasom gotovo je jednako sigurna kao i isofx.
    Svrha isofixa je da mogučnost pogreške kod montiranja svede na minimum.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I mi upravo biramo AS 15-36kg pa mi treba pomoć.
    Nađa ima jedva 18kg, ali je u ramenima prerasla one najviše utore (imamo romer king)
    Auto nam nema isofix
    I sad mene zanima kako tačno treba da leži u autu? Šta se proverava, obzirom da se AS ne pričvršćuje dok dete nije u njoj?
    Da li i ovde treba paziti da ona kopča pojasa ne dodiruje plastiku AS kad je dete u njoj vezano?

Jako je sužen izbor u prodavnicama jer ovde izgleda malo ko kupuje veće AS

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    I mi upravo biramo AS 15-36kg pa mi treba pomoć.
    Nađa ima jedva 18kg, ali je u ramenima prerasla one najviše utore (imamo romer king)
    Auto nam nema isofix
    I sad mene zanima kako tačno treba da leži u autu? Šta se proverava, obzirom da se AS ne pričvršćuje dok dete nije u njoj?
    Da li i ovde treba paziti da ona kopča pojasa ne dodiruje plastiku AS kad je dete u njoj vezano?

Jako je sužen izbor u prodavnicama jer ovde izgleda malo ko kupuje veće AS
    Ponavljam pitanje jer za vikend ću se baciti u potragu za AS.
    Hvala

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Treba stajati ravno, znači da dijete nije nagnuto na niti jednu stranu kad sjedne i treba leći dobro na stražnju klupu kako se u zavojima ne bi klackala lijevo desno. AS se veže pojasom kad dijete nije u njoj kako u slučaju sudara ne bi poubijala ili ozljedila putnike u vozilu.
    Da, treba paziti da sjedalica ne nalježe na kopču, to jest da ne lomi kopču preko plastike sjedalice, ali sjedalice grupe II se obično mogu malo pomicati lijevo desno pa je to rijetko problem.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

he, ja sam svojim odgovorom skroz previdjela da je tema za as II grupe
    moj odgovor se odnosio na as grupe I

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Sta vi mislite o boosteru bez naslona?? Kad se to koristi? I mi smo prerasli AS I grupu, moj muz kupio neki booster bez naslona i to mi se nikako ne svidja jer nam sin ima samo 3 godina i jedva 18 kg i izgleda jos mali za to...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

riba definitivno je premali za booster bez naslona
    ja ću mog voziti s naslon dok god bude stao u njega, a to će, nadam se, biti još dugo

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa Vidi poruku
    riba definitivno je premali za booster bez naslona
    ja ću mog voziti s naslon dok god bude stao u njega, a to će, nadam se, biti još dugo
    jeli imas neki link sto mogu muzu pokazat?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala dedi, puno
    Za vikend krećem u akciju, malo me nervira jer kod nas ima uglavnom starijih modela, pa moram da kopam testove od prošlih godina, plus da pazim na datum proizvodnje. Ova AS se najduže koristi, zar ne?
    Kiddy su mi najbolje ali i najskuplje, možda da zamolimo babe i dede da ulete ranije sa novogodišnjim poklonom....

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koje sve uvjete dijete treba ispunjavati da bi prešlo u booster? imamo king size dijete sa skoro 5 godina ima 130 cm i 28 kg ooogroman je.. vozio se nekidan u prijateljičinom graco boosteru i vidim da mu je po visini pojasa na ključnoj kosti ok. koje uvjete mora još dijete zadovoljavati?? njemu su inače sve sjedalice sa naslonima daleko preuske. hvala

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj mišica prvotno napisa Vidi poruku
    koje sve uvjete dijete treba ispunjavati da bi prešlo u booster? imamo king size dijete sa skoro 5 godina ima 130 cm i 28 kg ooogroman je.. vozio se nekidan u prijateljičinom graco boosteru i vidim da mu je po visini pojasa na ključnoj kosti ok. koje uvjete mora još dijete zadovoljavati?? njemu su inače sve sjedalice sa naslonima daleko preuske. hvala
    uglavnom je granica 22 kg. nedostatak je taj što ne pružaju nikakvu bočnu zaštitu.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim, cijena isto ima ulogu, boosteri su puno jeftiniji. a obzirom da mi nemamo auto malisa se vozi jednom u 2 mjeseca. a i nismo u prilici za takvu investiciju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •