Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 99 od 99

Tema: Palačinke?

  1. #51
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Citiraj ana.m prvotno napisa
    pa šečera dok se ne zgusne
    Htejal sam napisati
    [/b]brašna dok se ne zgusne

  2. #52

    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    9

    Početno

    od kad sam čula da da u tijesto se stavi malo ulja(manje se lijepe),stvarno mi je najmanji problem napravit palačinke,i sve ostale fore koje ste vec naveli...ma treba bit uporan!!! :D a i ako stavis manje jaja,mekše su i meni barem bolje...i neokrečem ih sa nožem,već korisim neki veći pribor da je mogu bolje uhvatit i nema problema!!!!

  3. #53
    jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    1,568

    Početno

    manje od jednog jaja?? :/

    Mamita, potpisujem za hladne i prenocene palacinke, ali kad ostanu pa ih MM pojede za dorucak

  4. #54
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Dodajem još jedan trik - umjesto mlijeka može se staviti jogurt. Nevjerojatno mekano...

  5. #55
    Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    752

    Početno

    A ja obavezno u smjesu dodajem jednu ili dvije ribane jabuke i ispadnu jako fino...

  6. #56

    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    9

    Početno

    ma ide jedno jaje na odprilike smjesu koju radiš za četvoro!!!

  7. #57
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    Citiraj Rhea prvotno napisa
    A ja obavezno u smjesu dodajem jednu ili dvije ribane jabuke i ispadnu jako fino...
    idem sad odma probati
    momentalno iz ovih stopa

  8. #58
    Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    752

    Početno

    probaj, vidit ćeš da je fino... ma trpam ja svašta, još jedan meni omiljen dodatak: mažem ih marmeladom i posipam mljevenim orasima, bademima ili lješnjacima, ta kombinacija mi je super!

  9. #59

    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    56

    Početno

    nisam čitala sve postove, možda se i ponavljam, uglavnom:
    -u smjesu za palačinke može se dodati i rastopljenog putra, neće se ljepiti, ne treba ulja, stvoriti će se grudice koje se otope kada se smjesa izlije na tavu
    -ako su palačinke tvrde samo ih se pokrije tanjurom pa se smekšaju, isprobano...

  10. #60
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ...hajde napišite kako radite palačinke s orasima.Tj. onu smjesu...

  11. #61
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Najbolje mi je kad mljevene orahe samo posipam na palačinku, prelijem medom i zarolam. Kalorično do bola, ali slasno!

  12. #62
    Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zd
    Postovi
    653

    Početno

    Mljevene orahe zakuhati u mlijeku, dodati secer i rum. Ja to sve odokativno pa ne znam mjere, ali otprilike znas kakvu smjesu treba dobiti!

  13. #63
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ..a slatko vrnje?niš?

  14. #64
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    vrnje=vrHnje!

  15. #65
    Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zd
    Postovi
    653

    Početno

    Hm... vrhnje?! Sad sam malo po receptima njuskala, nigdje se ne spominje.
    Jedina promjena eventualno cimet umjesto ruma. A po mome i jedno i drugo

  16. #66
    Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    međimurje
    Postovi
    1,726

    Početno

    ja dugo nisam mogla speći...
    pa dugo nisam ni pokušavala...
    a onda sam se zainatila i nakon izvjesnog vremena mi uspjeva u teflonskoj tavi, bez ulja, sa šećerom, jajima, brašnom, mrvicom soli i vanilin šećerom, da i mlijekom, ali obavezno 3,2, minimalno 2,8% mm (mliječne masti= s obzirom da na ovom mjestu mm ima mnogo značenja 8) )

    svo troje ih obožavamo! :D
    a za kolače sam dibidus, uspiju mi valjda svaki treći put, pa onda ne, pa opet koji treći put....

  17. #67
    Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zd
    Postovi
    653

    Početno

    Ja ne znam, ali meni palačinke stvarno uvijek uspiju, u bilo kojoj tavi.
    Mozda zato sto ih radim od malih nogu pa sam se ispraksirala...
    Sto se tice sastojaka, nikad nisam mjerila koliko cega.
    U osnovnu smjesu (brasno, 3,4 jaja, mlijeko, sol, secer) stavim par kapi ulja, malo mineralne ako imam, vanilin secer, obavezno naribam koru od narance (daje fantasticnu aromu), malo cimeta i ruma i ispadnu super!

  18. #68
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    I MM je radio palačinke s naribanim jabukama. Jaaaaako fino

  19. #69
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Mislim da je kod palačinki najvažnije da ide dosta jaja, to im daje elastičnost i sigurno se neće zalijepiti- ja stavljam kao Mum2Be, oko 3-4, ovisno o količini.
    Nekoliko puta sam probala raditi s jednim ili dva jajeta, pa su se lijepile i raspadale- tad bih dodala još koje jaje i sasvim druga priča.

  20. #70
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    Citiraj Mum2Be prvotno napisa
    Mljevene orahe zakuhati u mlijeku, dodati secer i rum. Ja to sve odokativno pa ne znam mjere, ali otprilike znas kakvu smjesu treba dobiti!
    ..a to mora biti toplo za filati palačinkove ili može i hladno? :?

  21. #71

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    163

    Početno

    Iskusne palačinkarice, možete li mi reći u kojoj je tavi najbolje peći palačinke na staklokeramičkoj ploči (imam staru crnu tavicu i novu fisslerovu za pečenje bez masnoće). Na plinu je išlo najbolje u onim starim crnim...

  22. #72
    Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    752

    Početno

    Citiraj Linda prvotno napisa
    Mislim da je kod palačinki najvažnije da ide dosta jaja, to im daje elastičnost i sigurno se neće zalijepiti- ja stavljam kao Mum2Be, oko 3-4, ovisno o količini.
    Nekoliko puta sam probala raditi s jednim ili dva jajeta, pa su se lijepile i raspadale- tad bih dodala još koje jaje i sasvim druga priča.
    Ja uvijek stavljam 1 jaje, a nekad radim i bez jaja, i baš nikad mi se ne lijepe i ne raspadaju, ne znam, vjerojatno ovisi i vrsti brašna. Koje brašno vi koristite?

  23. #73
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Za palačinke uglavnom koristim oštro brašn, a to s jajima mi se sto puta dokazalo kao pravilo.
    Nije da ti ne vjerujem, ali što drži smjesu ako ne staviš nijedno jaje? Kakav je okus? :?
    Možda ovisi i o tavi. Dok nisam imala tefalovu tavu, obavezno sam stavljala više jaja, sad stavim i dva, pa bude OK.

  24. #74
    Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    752

    Početno

    Ja stavim pola crnog brašna T-1600, pola polubijelog T-850. Ako radim bez jaja, treba ostaviti smjesu da malo odstoji, a okus je super, nema razlike.

  25. #75

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    580

    Početno

    Citiraj Magdalena prvotno napisa
    Iskusne palačinkarice, možete li mi reći u kojoj je tavi najbolje peći palačinke na staklokeramičkoj ploči (imam staru crnu tavicu i novu fisslerovu za pečenje bez masnoće). Na plinu je išlo najbolje u onim starim crnim...
    Ni u jednoj! Palačinke pečene na staklokeramičkoj ploči su užas, zapravo svaka treća ispadne relativno ok.
    Ta ploča nema konstantnu temperaturu što je izuzetno važno za dobre palačinke. Ploča radi na principu da se ugrije do određene temperature, pa se onda grijač isključi (da se ploča ne pregrije) i onda kad temperatura padne ispod dozvoljene, grijač se opet uključuje. I tako u krug.
    Bolje ti peci palačinke na plinu i dalje.

  26. #76
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Citiraj Švrćo prvotno napisa
    Palačinke pečene na staklokeramičkoj ploči su užas, zapravo svaka treća ispadne relativno ok.
    Ne bih se složila.
    Ja imam takvu ploču i odlično mi ispadaju, od prve do zadnje.
    Možda je zaista problem u ploči, pa zato moram staviti malo više jaja- ali ispadaju mrak, pogotovo u teflonskoj tavi.

  27. #77
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    Citiraj Mum2Be prvotno napisa
    Mljevene orahe zakuhati u mlijeku, dodati secer i rum. Ja to sve odokativno pa ne znam mjere, ali otprilike znas kakvu smjesu treba dobiti!
    ..a to mora biti toplo za filati palačinkove ili može i hladno? :?
    ..pitam še enkrat-mora to bit toplo ili može i 'ladno? :?

  28. #78
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj Leeloo prvotno napisa
    pitam še enkrat-mora to bit toplo ili može i 'ladno?
    Blažena ja ...
    Ja si uvijek mogu predočiti okus neke klopice kad god poželim.
    Dakle 'ladna fila od oraha za palačinke ili topla?

    Može prvo topla, dok se ostatak ne o'ladi.
    Ajme, ako me upecaju cure s Montija, znat će zašto već tjednima na topicu nemam ništ pametno za reć'.

  29. #79
    Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,219

    Početno

    Hop! Bit će da imaš vidovnjačke sposobnosti 8) . Pratim te već danima kako iskrsavaš po nekim slasticama i rekoh idem baš vidjeti možda im se ponudila da udijeli savjete kako se rade Monti palačinke, a kad ono :shock:. Sine razvratni ti nas napustila i uživaš okolo po receptima . Ulovih te dakle Adio Mare .

  30. #80
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Irchi ,
    sestro po Montiju, pa gdje si mi ti?

    Evo, odoh se pokajati na domicilni topic.

  31. #81
    Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,219

    Početno

    Citiraj Irchi prvotno napisa
    Sine razvratni
    Ajme što je meni na pameti , RAZMETNI (razmetni, razmetni, razmetni, razmetni, razmetni ...).
    AdioMare, znaš da smo mi posvuda 8) .

  32. #82
    Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zd
    Postovi
    653

    Početno

    Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ..pitam še enkrat-mora to bit toplo ili može i 'ladno? :?
    Ja vise volim toplo, ali mislim da je u biti svejedno. probaj pa vidi
    Upravo se spremam zamutiti ih....

  33. #83
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    (izvedba je u tijeku.dolazite?... )

  34. #84

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Varaždin
    Postovi
    266

    Početno

    Dal netko možda radi palačinke s graham brašnom?

  35. #85
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ja radim makrobioticke s brasnom 850, bez jaja i mlijeka.

  36. #86

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    1,137

    Početno

    ja sve od oka stavljam
    2-3 jaja, malo mlijeka,malo mineralne,malo soli 2-3, vanilin šećera,2-3 žlice ulja.. izmiksam i to je to .. (ako pravim pohane s jabukama onda stavim cimeta i u smjesu )
    ulje stavim samo za prvu dalje ni ne stavljam kad ima unutri i svaki put mi ispadnu mnjam
    nije da se hvalim ali moje palačinke su jako poznate kod nas u drustvu

  37. #87
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,508

    Početno

    da li zamrzavate palacinke, i kako?
    odvojiti necim (folijom?), slagati tako odvojene jednu na drugu, i u skrinju?
    ili nekako drugacije?

    dobila sam 30 jaja, pa ih hocu potrositi, palacinke mi se cine dobra ideja... ako se daju zamrznuti

  38. #88
    Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,421

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa
    da li zamrzavate palacinke, i kako?
    odvojiti necim (folijom?), slagati tako odvojene jednu na drugu, i u skrinju?
    Tako ja. Stavljam ili celofan ili papir za pecenje izmedu i onda sve skupa u vrecicu za zamrzavanje i, ako ih nisam zarolala prije, na tanjur pa u zamrzivac.

    Jos nesto sto mozes zamrznuti a da koristi dosta jaja je quiche.

  39. #89
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,508

    Početno

    jel moze alu folija za odvajanje?

    imas neki recept ili link za quiche?

  40. #90
    Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,421

    Početno

    Moze alu folija. Kod nje je dobro sto je mozes opet iskoristit.

    Ima recepata za quicheve milijun. Uslikam ti pa posaljem, nemam vremena pretipkavati :/

  41. #91
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,508

    Početno

    super Ancice, tenks :D

  42. #92
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,905

    Početno

    Ja sam u Mađi kupila tavicu za palačinke, a na donjoj strani je bio otisnut recept.
    Prije sam ih radila odokativno, pa su bile jednom tanje, drugi put deblje, treći put žilave, pa s grudicama, pa s rupicama... i tako. Rijetko kad su bile onako kako treba.

    Otkako ima tu tavicu radim po receptu i držim se omjera i uvijek su savršene, dakle:

    1 jaje
    3 dl mlijeka
    5 dobro punih žlica brašna
    prstohvat soli

    Od ove smjese ispečem 6-7 palačinki (tava promjera 24cm), a ako mi treba više onda sve udvostručim ili utrostručim.

    Najbolje mi se zamute u magic-mixeru od tupperwarea, samo onda prvo stavljam tekuće, pa suhe sastojke. Sve promućkam i to je to.

  43. #93
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Meni palačinke uvijek ispadnu odlične i nikad se ne lijepe (niti prva). U smjesu stavim 1 jaje, žlicu šećera, pola vanilin praška, malo ruma, brašo dok ne zgusne (a da je opet rijetko) i obavezno dodam hladne vode (ili ineralne ako ju imam). Nikad ulje ni putar nisam stavljala u smjesu već i frigam na putru. Tava mora biti jako vruća i nije bitno kakva je jer mi se do sad ni u kakvoj tavi nisu polijepile. Sve radim odokativno i mislim da je to jedna od prvih stvari koju sam se naučila raditi još kao mala. Ispadnu mi fine, mekane i tanke poput papira.

  44. #94
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Rene, zar ni malo vode ili mineralne?
    Očito je onda voda ta koja ih žilavi... :/
    Moje nisu savršene, ali se bar nikada ne lijepe. Jednom, dvaput sam u gostima jela one savršene, pjenaste, ali unatoč potankom objašnjenju nisu mi ispale takve. Jedanput mi je rečeno da stavim oštro umjesto glatkog brašna. Te su se, pak, kidale ako nisi bio jaaako pažljiv.

  45. #95
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,905

    Početno

    Ništa voda, ništa mineralna.

  46. #96

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Moram da podignem temu, jer su meni palačinke specijalnost, te moram da dodam: Mleko i belanca su krivci za žilave palačinke.
    Ja u testo obavezno stavim jogurta. Mineralnu nikad ne stavljam, jer ih jogurt čini mekim i rastresitim, a ukusu daje potrebnu punoću, za razliku od mineralne. Mleka može i da nema u testu, ali bez jogurta mi nisu fine. I stavim dosta šećera, jer volim i kad ih radim sa slanim filom, da testo bude slatkasto.

  47. #97
    daniflo

    Početno

    Ja nisam pobornik metode od oka pa evo ako ce nekoga zanimati moja iskustva su dovela do sljedeceg omjera.

    1 jaje
    200 g brašna
    pola litre mlijeka
    1 vanilin šećer
    korica od limuna
    1 žlica ulja
    šećera i soli po volji

  48. #98

    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    22

    Početno

    jeste probali u smjesu dodat malo kokosa??? SAVRSENO!!!!!

  49. #99
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Palačinke vam se sigurno neće kidati pri pečenju ukoliko smjesu smućkate nekoliko sati prije nego što ih namjeravate peći - čak i na večer smutite, a pečete sutradan za ručak.
    Ja također umjesto mlijeka stavljam jogurt .

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •