Opet se moram nadovezati na topic...Palačinke su bile moja najveća noćna mora! Zašto? Zato što je moja sveki mogla od 1 jaja napraviti 30 palačinki!! HA???
S obzirom da mi je inta rečenica bila potiho nabijana na nos, svaki put kad sam ja od 1 jaja uspijela napraviti 3 palačinke, pa ...sve do 3 jaja za cca 10 palačinki...(katastrofa), majstor u nesrećo koji duboko sjedi u meni, odlučio je stati na kraj ovim (sitnim) provokacijama. Nabavila sam super tavu...najmanj moguću... I od 1 jaja napravila sam 15 palačinki!! koje sam lijepo smotane i sfilane ponudila ljubavi mojeg života, koji je, presretan zbog broja palačinki, u sekundi smazao skoro sve. Normalno, nisam izdržala, pa sam nakon jednog dana likovanja, priznala (luzeru, hihihihi) kako sam ga preveslala.

No, onda sam počela trenirati. I danas mogu slobodno reći, da su mu moje palačinke bolje od svekinih i da tučem sveki po rekordu palačinki od 1 jaja!!

Ništa specijalno, osim jedno jaje, pa stalno se dodaje novo brašno i mlijeko + malo mineralne i malo soli u smjesu. Na tavu (teflonsku), stavim kapljicu ulja prije pečenja svake palačinke. Moje palačinke su suhe (nemasne), jer takve volimo.

Ako želite palačinke sa drugim okusima, kao što je netko prije napisao, može se dodati žlica kakaa, ili malo cimeta, ili bilo što drugo. Francuzi su razvili cijelu teoriju raznoraznih palačinki. (negdje sam vidjela i kuharicu za palačinke....).

Eto..:MAHMAH: