Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 156

Tema: Sjene na mozgu itd...Pomoc?

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo napokon koliko toliko ok vijesti...Nije u zivotnoj opasnosti,a sto se tice mozga,onaj dio koji se trebao razviti u prvom tromjesjecju,nije se razvio do kraja i to je problem. Naime o prednjem dijelu mozga se radi. Kazu da moze utjecat na govor pamcenje i jos nesto. Znate vi mozda sta?

Da ce imat problema,nazalost hoce i prihvatit cemo ju takvu kakva ce bit.Boze moj. Kazu da cemo se morat jaaaako potrudit oko nje i imat puno puno volje i prolazit svakojake terapije i vjezbe... Ja sam spreman.

Hvala ljudi,javim vam se jos...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

To su dobre vijesti! Vejžbicama od što ranije dobi se mogu čuda postići. A i mozak je čudesan. Često neki drugi dio mozga preuzme funkicije oštečenog dijela.
    Pitao si me kako je moj sin danas. Ide još kod logopeda, ima malih teškoća sa pisanjem i čitanjem i motorikom (ide i na gimnastiku). Ali to primjetimo samo ja i stručnjaci, ostali ni ne primječuju.
    Kao što sam napisala, treba misliti pozitivno i vježbati, vježbati, vježbati.
    I još puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za Lauru, da se dobre vijesti nastave nizati!

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    za malenu Lauru

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa Vidi poruku
    To su dobre vijesti! Vejžbicama od što ranije dobi se mogu čuda postići. A i mozak je čudesan. Često neki drugi dio mozga preuzme funkicije oštečenog dijela.
    Pitao si me kako je moj sin danas. Ide još kod logopeda, ima malih teškoća sa pisanjem i čitanjem i motorikom (ide i na gimnastiku). Ali to primjetimo samo ja i stručnjaci, ostali ni ne primječuju.
    I još puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za Lauru, da se dobre vijesti nastave nizati!
    S obzirom da je jos mozak malen,nezna se koji bi drugi dio mozga mogao preuzet to sve i dali bi se moglo prosiriti nedaj Boze. Jer nisam siguran mislim da samo 30% mozga ˝radi˝ opcenito kod ljudi ako se ne varam.

Ajde,bas mi je drago zbog tvoga sina! Glavno da napreduje ! Nadam se da ce i Laurica...

Kazu da ce vrijeme pokazat...Vidjet cemo sta ce biti dalje,nadam se pozitivnom!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem sve do detalja. Moj je sin rođen dva i pol tjedna prije termina s krvarenjem u mozgu III stupnja. Nismo imali dobru prognozu, ali danas malo prije prvog rođendana mali je super; dobro napreduje, malo mu nedostaje da prohoda. Svi doktori su suglasni da je to van svih očekivanja. VIbram da tako bude s malenom, a Vama puno snage da sve to izdržite!

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Dobre vijesti

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Drago mi je zbog dobrih vijesti!

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jednom davno gledala sam neki dokumentarac o djeci s teškim oblikom epilepsije. Zaista teškim oblikom kojega nikako nisu mogli zaustaviti. I onda su toj djeci do starosti 8 godina izvadili cijelu lijevu polovicu mozga da zaustave te napade. I djeca su se oporavila jer je desna strana mozga preuzela većinu funkcija odstranjenog dijela.
    Kad su meni rekli da R. ima oštećenje mozga, meni je stalno pred očima bio taj dokumentarac.
    Pa ako su mogla ta djeca bez cijele polovice mozga, može i moja R. bez malog dijela.
    Vjeruj u to da možda i Laura to može.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nadam se da će sve biti dobro. Malci su beskrajno prilagodljivi. Samo svi skupa trebate ozbiljno, ozbiljno shvatiti vježbice i najviše sami kopati i tražiti gdje i kako s njom što više raditi. Istovremeno se ne smije zaboraviti ni na starije dijete. Sve je to iscrpljujuće, ali oni su naši anđeli i jedino oko čega se u životu vrijedi truditi i boriti.
    A tebi Stric svaka čast. Takva briga od strane jednog ne roditelja je za svaku pohvalu i za mene strašno dirljiva, vjerojatno i zato kaj mi imamo dvije tete, ali ni približno senzibilne kao ovaj Stric.

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo još puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ maloj Laurici! S vašom pomoću sve će ona moći!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj hm prvotno napisa Vidi poruku
    A tebi Stric svaka čast. Takva briga od strane jednog ne roditelja je za svaku pohvalu i za mene strašno dirljiva, vjerojatno i zato kaj mi imamo dvije tete, ali ni približno senzibilne kao ovaj Stric.
    X

Predivan si stric, a jednog dana sigurno i dobar otac (ako to već nisi).

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala svima.
    2 Poslid-Tocno tako. Ako mogu ona djeca bez pola onda mogu i nasa djeca sa ostecenje.
    Ostali- Hvala vam najlijepsa! Takav sam,nemogu si pomoc. Poslusat cu naravno vase savijete.

Tata jos nisam. Iako me nakon ovoga svega uopce strah postat ocem!

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Stric, sretno!

Evo malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~ za napredak.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mama danas izlazi iz bolnice vjerovatno,malena ostaje i dalje. Glavica se opet pocela povecavat malo... ????

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Docentica pedijatrije je rekla danas da se ne nadamo vise. Da je to-to. Da se posvete vise prvom djetetu i neka ˝zaborave˝ na dijete,jer nade nema. Eto,odmah u lice. Moze biti jos 2 dana,3 mjeseca, itd... Neznam sta da vam kazem. Iako,nemojte krivo shvatit,ali ne boli toliko jer nazalost dijete nisu ni upoznali niti su je u rukama drzali. Ja sam je samo na slici vidio.Malena nije niti osijetila majku ni miris ni nista.. U inkubatoru je cijelo vrijeme. Neznam sta je bolje/gore-da nas napusti ili da cijeli zivot zivi tako-nikako. Neznam sta vam kazem.

Inace,ovo je jako rijetki slucaj u Hrvatskoj ima ih svega par (2-3) a u svijetu isto tako rijetko.

Docentica je pitala za odobrenje da napise ˝biografiju˝o ovome slucaju od prvog dana trudnoce do daljnjega dok ne vidimo sta ce bit. Naravno sve je anonimno tj bez imena prezimena itd.
    Po meni jako dobro za nedaj Boze nekome drugome,tj da se ima kao primjer i da se zna za ubuduce. Steta i zalosno da tako malena pise povijest...

Kako cemo prezivjet to sve dalje zaista neznam,trebat ce nam Bozja snaga

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Stric prvotno napisa Vidi poruku
    Docentica pedijatrije je rekla danas da se ne nadamo vise. Da je to-to. Da se posvete vise prvom djetetu i neka ˝zaborave˝ na dijete,jer nade nema. Eto,odmah u lice. Moze biti jos 2 dana,3 mjeseca, itd...
    Ovo sam i ja cula od sefice pedijatrije u Petrovoj u identicnom slucaju kao sto je vas (samo druga dijagnoza).
    Po tom pitanju samo mogu reci - sram ju moze biti, to nije utjeha, nije dijete stvar koju izbacis iz srca i zaboravis da postoji.
    To sto oni imaju starije dijete nije utjeha, oni tek znaju sto gube odlaskom malog andjela.

Moja mala andjelica bila je s nama neprocjenjivih 19 dana.
    U tih 19 dana ona je prozivila svoj zivot na ovome svijetu i ispunila svoju svrhu.
    Osim par slika koje imam i koje me podjecaju na nju (jedna je i u mom potpisu ) imam i svoja sjecanja, kao i moj suprug.
    Vidjeli smo ju, nismo ju drzali na rukama, ali mazili smo se, druzili svaki dan i svaki dan nam je bio blagoslov

Kazes da roditeljima to jos nije tako bolno jer ju nisu drzali...ne podcjenjujte bol koju osjecaju (oni se jos nadaju, nije dijagnoza jos do njih ni doprla) i ako se mala Laura odluci pridruziti zboru andjela ta bol ce izaci na vidjelo i tek onda ce im trebati podrska.
    Pogotovo majka...pod srcem ju je nosila 9 mjeseci...cuvala i onda su ih naglo razdvojili.
    Laura ju pozna, pozna joj glas i neka bude uz nju koliko god moze.
    Starije dijete nece nikuda otici (mozda to sada zvuci grubo), ali mnogi roditelji malih andjela koji nisu imali priliku oprostiti se s svojim bebicama ovo bi bio pravi blagoslov.
    Neka zahtjevaju od osoblja bolnice da otvore inkubator da ju barem malo pomaze, da Laura osjeti da nije sama na ovome svijetu, postoje nacini i osoblje to zna.
    Ako to propuste kasnije bi im moglo biti zao

Steta i zalosno da tako malena pise povijest...

Kako cemo prezivjet to sve dalje zaista neznam,trebat ce nam Bozja snaga
    Neka vam dragi Bog pomogne i da snage

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo sam i ja cula od sefice pedijatrije u Petrovoj u identicnom slucaju kao sto je vas (samo druga dijagnoza).
    Po tom pitanju samo mogu reci - sram ju moze biti, to nije utjeha, nije dijete stvar koju izbacis iz srca i zaboravis da postoji.
    To sto oni imaju starije dijete nije utjeha, oni tek znaju sto gube odlaskom malog andjela.

Moja mala andjelica bila je s nama neprocjenjivih 19 dana.
    U tih 19 dana ona je prozivila svoj zivot na ovome svijetu i ispunila svoju svrhu.
    Osim par slika koje imam i koje me podjecaju na nju (jedna je i u mom potpisu ) imam i svoja sjecanja, kao i moj suprug.
    Vidjeli smo ju, nismo ju drzali na rukama, ali mazili smo se, druzili svaki dan i svaki dan nam je bio blagoslov

Kazes da roditeljima to jos nije tako bolno jer ju nisu drzali...ne podcjenjujte bol koju osjecaju (oni se jos nadaju, nije dijagnoza jos do njih ni doprla) i ako se mala Laura odluci pridruziti zboru andjela ta bol ce izaci na vidjelo i tek onda ce im trebati podrska.
    Pogotovo majka...pod srcem ju je nosila 9 mjeseci...cuvala i onda su ih naglo razdvojili.
    Starije dijete nece nikuda otici (mozda to sada zvuci grubo), ali mnogi roditelji malih andjela koji nisu imali priliku oprostiti se s svojim bebicama ovo bi bio pravi blagoslov.
    Neka zahtjevaju od osoblja bolnice da otvore inkubator da ju barem malo pomaze, da Laura osjeti da nije sama na ovome svijetu, postoje nacini i osoblje to zna.

Neka vam dragi Bog pomogne i da snage
    Nemogu ti opisat koliko si me dirnula sa ovim rijecima i koliko si mi dala nade i snage!!!! Hvala!

Meni je isto bilo cudno da je tako i na taj nacin rekla sefica pedijatrije..Prilicno grubo. Valjda je htjela bit direktna,ali ovo je malo too much..

Sto je bilo sa tvojim malim andelom da je otisla na bolji svijet ?
    Posljednje uređivanje od Stric : 15.04.2010. at 23:27

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Rodila se sa trisomijom 18. kromosoma poznatijom i kao Edwardsov sindrom.

Drzite se, stvarno si divan stric i ne sumnjam da ces roditeljima male Laure (bez obzira na ishod) biti velika podrska

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nemaju oni osećaja da nekome srce kidaju kad tako nesto saopste...milsim,ipak se to moglo malo blaze,utesnije reci,izmedju redova.Imam osecaj da su otupeli potpuno,pa cak i oni koji rade sa decom,sto na umu to na drumu,pa se ti nosi sa tim kako znaš i umeš...a da li umeš to ih nije briga.A ne brini,nisu otupeli kad s eu njihovim životima nešto tužno dešava,ranjiviji su više od bilo koga od nas...ali valjda je čovek čoveku vuk!
    Maloj Lauri želim da je nista ne boli,da joj Bog da čudesnu snagu,i njoj i njenim roditeljima da iz ovako teške i beznadežne situacije ipak izadju ako pobednici,ma koliko to možda malo verovatno bilo,nikads e ne zna,i jedio je pravilo da PRAVILA NEMA
    Majci da uzme svoje čedo,da joj malena čuje srce i da zapamti da je voljena!
    Malo mi je čudno,juče je bilo da nije životno ugrožena,danas da se ne nadaju ničem,malo kontradiktorne prognoze za velike profesionalce,složićete se!

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj mraonicus prvotno napisa Vidi poruku
    Nemaju oni osećaja da nekome srce kidaju kad tako nesto saopste...milsim,ipak se to moglo malo blaze,utesnije reci,izmedju redova.Imam osecaj da su otupeli potpuno,pa cak i oni koji rade sa decom,sto na umu to na drumu,pa se ti nosi sa tim kako znaš i umeš...a da li umeš to ih nije briga.A ne brini,nisu otupeli kad s eu njihovim životima nešto tužno dešava,ranjiviji su više od bilo koga od nas...ali valjda je čovek čoveku vuk!
    Maloj Lauri želim da je nista ne boli,da joj Bog da čudesnu snagu,i njoj i njenim roditeljima da iz ovako teške i beznadežne situacije ipak izadju ako pobednici,ma koliko to možda malo verovatno bilo,nikads e ne zna,i jedio je pravilo da PRAVILA NEMA
    Majci da uzme svoje čedo,da joj malena čuje srce i da zapamti da je voljena!
    Malo mi je čudno,juče je bilo da nije životno ugrožena,danas da se ne nadaju ničem,malo kontradiktorne prognoze za velike profesionalce,složićete se!
    Oni su vec nauceni na to. Njima je to na neki nacin svakodnevica.
    Da,to je bilo kod prvih informacija i to je bila rekla neurologinja,a ovo danas je rekla docentica pedijatrije. Danas je bio ostatak nalaza. Neznas vise ni kome vjerovat.

Hvala vam na lijepim zeljama...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne znam kak da te utješim, ali da kažem samo jednu rečenicu koju mi je doktor reko za mog klinca prije skoro 6 godina " A jesi li ti sigurna da bu on Vedran" ( mali tad imao mjesec dana), na to sam swe rasplakala, a sad mi se stalno klinac negdje smuca okolo naokolo, bez ikakvih posljedica ( čak i bez operacije, koja je možda trebala biti naprapljena u prvih mjesec- dva nada života)

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku

nikad nesto slicno nisam dozivjela i iskreno se nadam da necu, a to bi zeljela za druge. sve je to strasno, ali moram priznati da savjet koji sam citirala je jako dobar. treba djete primiti i sojetiti ga, kasnije, sto se nadam da ipak nece doci, moze biti kasno, a tada posljedice su za oporavak roditelja su jos vece.
    evo jos vibrica, jer nikad nisu naodmet.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja potpisujem Marsupilami (iako njezin gubitak nisam osjetila), sve je jako lijepo rekla.

A vama svima želim da nađete snagu jedni u drugima.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Dijagnosticirana je bolest.
    M-CMTC sindrom: Macrocephaly - Cutis marmorata telangiektazija Congenita sindrom
    Jako malo ljudi u svijetu ima sa time,u hrvatskoj unazad 20 godina svega 2 slucaja su.

Jako malo znaju nasi lijecnici o tome,ali sam se primio posla i trazio po netu. Nigdje nema ni jednog foruma niti nista.

Sudeci po ovoj strancic svega 38 ljudi u svijetu je imalo ili ima M-CMTC.

http://translate.google.com/translat...tm&sl=en&tl=hr

U Nizozemskoj ima ustanova/bolnica koja se bavi ovom bolescu. APSOLUTNO SVE IMA NA OVOJ STRANICI.

Evo i original stranica. http://www.cmtc.nl

http://translate.google.com/translate?j ... l=en&tl=hr

Samo kliknite gore na englesku ˝zastavicu˝.

http://translate.google.com/translat...ta&sl=en&tl=hr

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Stric, ja ću samo poručiti majci da je ovo njezino dijete i da ona ima pravo biti uz njega, voljeti ga i držati na rukama, bilo ono zdravo ili bolesno. Ostalo ono sa vama samo nekoliko dana ili 100 godina...
    Ne dopustite da strah od bolnica, dijagnoze ili gubitka vas odvrate da provodite vrijeme sa bebom. Svaki trenutak je dragocijen i čaroban. Ona je samo beba i treba nježnost . Ima pravo na roditelje i njihov dodir jednako kao da se rodila zdrava.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Stric samo tako dalje. Informiranost i znanje je presudno, a toga očigledno u ovom konkretnom slučaju manjka kod stručnjaka koji se bave malenom (iskustva očigledno nemaju gotovo nikakvog, s obzirom na samo 2 zabilježena slučaja). Roditeljska ljubav i ljubav bližnjih učinit će ostalo. A mi vam s ovog mjesta želimo svu sreću ovog svijeta, jer i toga uvijek treba.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Stric, ~~~~~~~ !

Koliko razumijem, to su dva odvojena stanja - makrocefalija i cutis marmorata (mramorna koža), ako dobro shvaćam, cutis marmorata je nešto prolazno, s relativno dobrim prognozama, a za makrocefaliju nisam upoznata.

Evo za dijagnozu cutis..., s wikipedije:

http://en.wikipedia.org/wiki/Cutis_m...tica_congenita

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo, kad se proglugla baš M-CMTC, nalaze se sljedeći linkovi, ima opisanih slučajeva s tim stanjem:

http://www.google.hr/search?hl=hr&so...l=&oq=&gs_rfai=

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo, sa zadnjeg linka, još jedan članak koji ide na to da dijagnoza M-CMTC treba biti MCM, tj. da je taj sindrom različit od kombinacije mikrocefalije i sindroma cutis marmorate teleangiectacice, naslov članka je "Macroceffally-Capillary Malformation Syndrome Is Accurate. Goodbye, M-CMTC".

http://dermatology.jwatch.org/cgi/co...ull/2009/424/1

Ne znam koliko vam je sve ovo korisno, nadam se da jest.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

2 sirius- Da,znam. Sve mi je jasno. S obzirom da je jos u inkubatru nemoze je primit u ruke. A i kad dode tamo,sestre je tjeraju sa rijecima,prosle su vase 2 minute! Uzas. Istukao bi one kucke tamo koliko su bezobrazne. Oprostite na jeziku,ali je tako!

2 Ina33- prosao sam sve te linkove. Svaki link koji je povezan sa citao. Vidjet cemo jos kako ce se stvari odvijat pa cemo poslat mail u Nizozemsku da vidimo sta oni kazu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

2 sirius- Da,znam. Sve mi je jasno. S obzirom da je jos u inkubatru nemoze je primit u ruke. A i kad dode tamo,sestre je tjeraju sa rijecima,prosle su vase 2 minute! Uzas. Istukao bi one kucke tamo koliko su bezobrazne. Oprostite na jeziku,ali je tako!

2 Ina33- prosao sam sve te linkove. Svaki link koji je povezan sa citao. Vidjet cemo jos kako ce se stvari odvijat pa cemo poslat mail u Nizozemsku da vidimo sta oni kazu.
    U kojoj je bolnici beba?
    Ja sam majka dijeteta koje je rođeno teško bolesno. To smo očekivali jel smo saznali u trudnoći, pa nas je šok pogodio ranije te smo nakon poroda bili spremni. Bila je na intenzivnoj od prvog sata svoga života. Tri dana u inkubatoru , kasnije u toplom krevetiću jel je bila stabilno. Prvi dan sam izašala iz rodilišta (jel je ona bila u drugoj bolnici , na Rebru), hranila je , presvlačila i mazila iako je bila u inkubatoru i na monitoru. Na moje inzistiranje, ali se nitko nije previše opirao. Nakon 48 sati su je preselili na postintenzivnu , tada sam ih tražila da ju izvade iz inkubatora (imala je elektrode za praćenje i infuziju u žili koja joj je izlazila iz pupka) i stave je meni na prsa da ju podojim prvi put. Zamotali su je u dekicu i dali, zaista nije bilo problema.
    Nemojte se bojati , ona je vaša i treba vas.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nazalost vam moram javiti tesku i tuznu vijest...

Zvala je doktorica pedijatrije i rekla da EEG nalazi nisu uopce nikako dobri.
    Dobila je opet napade jake cijelo vrijeme i samo je pitanje vremena,minute,sata,dana kada ce postat Anđeo.

Izgubila je na tezini,nemoze ni jesti kako treba,glavica je pocela naticat sve vise i vise.

Uz ostale rijeci doktorice,receno je,ako ste vjernici,pomolite se i upalite svijecicu...

Svi nalazi su toliko losi da nema povratka na bolje.
    Jedva sam skupio snage da vam se javim i napisem ovo..Javim vam se..

P.s.-Petrova-rodiliste.
    Posljednje uređivanje od Stric : 16.04.2010. at 22:55

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Žao mi je.
    Pomoliti ću se da bude najbolje za bebicu i vas.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

u našim je molitvama

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala Vam. Molitva je jedina koja moze pomoc u ovom trenutku.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Neka vam dragi Bog da snage.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

M-CMTC syndrom,epilepsija(??), hidrocefalus,sum na srcu,nerazvijeni neuroni na mozgu zbog kojih se sve ovo i dogada. Mislim da je cak i previse bolesti. Zasto da se maleno preslatko bice muci? Pa ni odrasla osoba ovo nebi izdrzala a kamoli beba.

Volimo te malena i jos uvijek i zauvijek...

Roditelji se mole da je Bog uzme među svoje anđele da se ne muci dijete... U jednom danu je izgubila 100grama...

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mrvica mala...u nasim je molitvama

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pretužno, neka dragi Bog olakša vašoj obitelji muke kroz koje prolazite i neka ne dopusti da se djetešce muči. Nadam se da ne osjeća bol

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Puno snage želim svima, a ostalo kako dragi Bog da

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor