Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: zelena kava i dojenje?

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno zelena kava i dojenje?

evo mene opet s pitanjem, al ovaj put o zelenoj kavi. svaki dan pijem kavu i mališi zbilja ništa ne smeta i zanima me bih li mogla prijeći na jednu ali zelenu dnevno jer koliko vidim da je dobra za mršavljenje i za opće stanje organizma budući da je antioksidans? koliko mi se čini sastav joj nije puno drugačiji od obične kave - čini mi se samo bolji? šta mislite?

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo kopiram sa stranice pa možda netko nešto zna?

• INFORMACIJE I SASTOJCI

Sastojci u Zelenoj kavi priječe apsorpciju glukoze u crijevima te tako reguliraju probavu, a kao rezultat je smanjenje tjelesne težine u vremenskom razdoblju od 60 dana.
    Zelena kava sadrži antioksidanse i kao takav proizvod poznata je u borbi protiv starenja. Sadrži antioksidanse koji sprječavaju nastanak slobodnih radikala supstance koja uzrokuje oštećenje stanica i nastanak bolesti

DJELOVANJE
    AKTIVNI SASTOJCI u Zelenoj kavi su; klorogenska kiselina i polifenol, koji se koristi u hrani a ograničava apsorpciju glukoze u tankim crijevima te na taj način regulira metabolizam.
    Priječeći aktivnost glukoze-6-fosfotaze, ograničava ulazak glukoze u krvotok te omogućava oalobađanje triglicerida iz tkiva adipoze.

Coffee Arabica
    Sadrži kofein komercijalne vrste. Ubrzava metabolizam blagotvorno dijelujući na probavni sustav

Klorogenična kiselina
    Klorogenična kiselina je obitelj esterere formirana između pojedinih trans cimetnih kiselina i kininske kiseline. Glavni je fenolski sastojak u kavi.
    Pronalazi se rastapanjem u biljkama i može biti izoliran iz voća. Ovaj sastojak je već dugo poznat kao antioksidant, usporava distribuciju glukoze u krvotok poslije jela. Felonična kiselina i 5-kafeolna-kinin kiselina: kombinacija klorogenične kiseline sa ostalim komponentama zrnja kave također doprinose usporavanju distribucije glukoze u krvotok poslije jela.

Ling Zhi-Hrastova sijajnica
    Poznata u nazivu kao «bijka dugovječnosti». Dobro štiti imunološki sustav , regulira krvn tlak, smanjuje masnoću i kolesterol u krvi. Pojačava aktivnost gušterače i smanjuje šećer u krvi.
    Ojačava imunološki sustav štiteći jetru od oštećenja pvećavajući detoksifikaciju.
    Ekstrakt ružinih latica-RosePowder

Topiva vlakna koja reguliraju probavu, sadrže phitochemicals koji štiti od raka i kardiovaskularni bolesti. Bogat je izvor vitamina C koji je koristan u borbi protiv diareje i infekcije urinarnog trakta. Semen Cassiasae - Sjeme Sene (Sennae folium)

Eliminira upale; bubrega, jetre i probavnog sustava. Vlaži stijenke crijeva pomažući njihovo pražnjenje. Pomaže i liječi kod kronične opscipacije Dietary Fibre - Dijetetska vlakna

Smanjuju kolesterol, količinu šećera u krvi, rizik od raka debelog crijeva. Ostaju neprobavljiva u trbuhu dolazeći u crijeva gdje ferimentiraju stvarajući zdrave bakterije za probavu.

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ugl, provjerila sam u ljekarni i ne može se. koncentracija kofeina je puuuuno viša i ne smije se! hvala svima! a posebno meni

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •