Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: do kada nulti položaj u kolicima?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno do kada nulti položaj u kolicima?

ima peg perego Pliko P3 kolica i ono ravnu košaru za novorođenče u kojem bebu furam od rođenja. sada će imati 4 mjeseca i još uvijek je u košari. moja mrva je prilično čvrst i stabilan (pokušava se dići u sjedeći položaj), okreće se na sve strane pa mislim da bi možda mogla izbaciti košaru. kolica bez košare se mogu spustiti do nekih 5 stupnjeva. e pa sad me zanima postoji li neka preporuka kad bebu mogu prebaciti u kolica bez košare? i koliko mogu dignuti naslon? vidim dosta mama koja odavno vozikaju svoju djecu s kojekakvim nagibima, ali ja nisam baš hrabra. mislila sam čekati do posjeta pedijatra, ali to nam je za 2 tjedna pa...ako ima tko kakvo iskustvo, preporuku...bit ćemo zahvalni. pogotovo moj mali miš koji mrzi biti u kolicima pa mislim da će mu možda blagi nagib uljepšati to iskustvo

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da trebaš pričekati što će reći pedijatar. 2 tjedna i nije tako dugo. Mislim da je za prijelaz dobro koristiti auto sjedalicu jer je to manje opterećenje za leđa nego u kišobran kolicima.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mi smo isto kosaru izbacili, a sad se vozimo u AS, posto se moze montirati na kolica, i puno mu je ljepse tako nego u kosari, jer iz kosare nista nije vidio, pa se stalno bunio, a iz sjedalice puno vise vidi, pa samo zvirlja okolo....... a inace i mene zanima kad ga mogu prebaciti u kolica, takodjer imaju nekih 5 tocaka nagiba.........

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi smo imali Inglesina kolica, jako jako slična peg peregovim i Iva se u njima vozila od prvog dana.. Ali i nisam joj podizala naslon do nekih čak 7 mjeseci jer jednostavno nije sjedila, samo bi se sva skvrčila, pa je zato lijepo ležala.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Imamo Inglesinu Ottuto 3u1 (predobra!).
    Beba (sad već skoro 6,5 mj ) nije htjela prismrditi košari , tako da je od cca 2. mjeseca furamo u sportskim kolicima u nultom položaju, do tada uglavnom samo sling. I dalje najviše voli nosiljke (sad je to mei-tai), ali u kolicima je još uvijek u nultom položaju i tako će ostati dok se ne bude mogla sama posjesti.
    AS na kolicima koristimo dosta rijetko, uglavnom samo za neke brzinske situacije kad smo s autom a ne da nam se cukljati cijela konstrukcija.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

pa nije li nagib u AS puno veći nego u kolicima? ne kuzim zašto je ok AS a nije ok 5 stupnjeva nagiba u kolicima? kao što kaže evamona pričekat ću pedijatra ali fakat mi to nije jasno

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Jel ima kosara moguci nagib?Npr na inglesini mozes na kosari ustimat i nagib...Koliko sam ja uspjela procitat bebama je do 6 mj. najbolje u ležecem...e sad to nema veze s AS koja je napravljena za od 1 dana, ali do 2 sata...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa koliko ja znam i peg perego ima taj nagib u košari...
    Posljednje uređivanje od ana.m : 12.04.2010. at 19:44

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Uglavnom, mi ćemo sada kupovati druga kolica jer smo ova naša prodali, pa uzimamo peg perego s košarom i u tome namjeravam voziti bebu prvih mjeseci, ali najviše zbog praktičnosti prenošenja s 4. kata i na 4. kat s još dvoje djece pored sebe.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

za elu nismo imali kolica s košarom, nego obična na koja je moguće staviti autosjedalicu ali to nismo niti jednom napravili. u kolicima je vozimo ako želi spavati, a ako idemo budne negdje onda je u marami. uglavnom je još u nultom položaju jer se uglavnom ne može sama posjesti (možda se par puta posjela na podu) nego se posjeda podižući se za nešto (to radi i u kolicima). ipak kad ju je baka prije tjedan,dva prvi put vodila u šetnju, malo smo je podigli da joj bude zanimljivije, da se ne bi bunila i baki zamjerila. inače ona većduže vrijeme kad se uspije posjesti (pravilnim ili nepravilnim putem) čvrsto sjedi.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vožnja u autosjedalici u kolicima, i općenito boravljenje u autosjedalici van auta se uopće ne preporuča. autosjedalica se treba koristiti samo kao autosjedalica.
    nulti položaj bi u teoriji trebalo koristiti sve dok se beba sama ne posjedne, dakle uglavnom ne prije 6 mjeseci, kod mnogih i dosta kasnije.

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi imamo quinny kolica i na sportskom dijelu, koji se ne može skroz spustiti, piše da je za bebu od 6 mjeseci. Dakle, beba bi trebala biti na ravnom/u košari do 6 mjeseci.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bitno je samostalno posjedanje. ono se u prosjeku pojavi sa 6 mjeseci, otud ta brojka. ali ako se dijete samostalno posjeda prije toga, može i prije toga u sjedeći. ili ako se ne posjeda sa 6 mjeseci, onda ne može u sjedeći bez obzira što tamo piše.

ista stvar kao i s autosjedalicama na kojima piše do godine dana. uvjeti za prelazak u višu kategoriju sjedalica jesu da dijete ima 9 kg i da se samostalno ustajei to se obično desi oko godine dana. ali ako dijete ne zadovoljava te uvjete s godinu dana, onda se čeka dokle god ih ne zadovolji, a ne prelazi se u drugu AS samo zato jer se proslavio 1. rođendan.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Svoju sam curu prvi puta stavila u kišobran kolica u sjedeći položaj s 8 mjeseci. E sad, ona nikada nije sjela iz puzećeg položaja. Sjedi u žabljem sjedu, a sjedne i ako se, primjerice, za nešto drži pa se spusti i sjedne, ali nikada sa sve četiri.
    Dok smo je vozili u kolicima bila je uglavnom u košari i to s nagibom od 5 stupnjeva (NeoNato Multisport), posljednji puta u prosincu što znači da je imala oko 5 mjeseci.
    Dok nije krenula u kišobran kolica uvijek sam ju nosila u marami jer mi se to činilo toplije od kolica. Ni sad mi ne bi bio bed nositi ju, ali imam osjećaj da se bolje naspava u kolicima (uglavnom idemo van u vrijeme spavanja pa kad zaspi, spustim naslon).
    Jesam li pogriješila što sam ju već stavila u kišobran kolica?
    Inače, nema šanse da bi bila u košari (iako ju nije još prerasla) jer mi je jedno vrijeme dok nismo kupili gajbu bila u kolicima (u košari) dok bih ja nešto radila, no to je postalo opasno jer se iz nje dizala, stajala u njoj... tako da ne vjerujem da bi se htjela voziti u njoj.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nama su fizijatri i na Goljaku i u Vinogradskoj rekli da s 5 mj. može u kolicima onaj najmanji mogući nagib (ali uzevši u obzir razvoj djetetove motorike u to doba - znači, konkretan slučaj)

inače nije se sam posjedao do 10 mj., do tad se vozio poluležeći s laganim nagibom, nikad potpuno sjedeći u kolicima

mislim da je najgore što se može napraviti staviti dijete u baš ful sjedeći položaj prije posjedanja, nama su objasnili da je to najgore a ovi mali nagibi da ne bi smjeli utjecati na razvoj motorike

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

mi imamo sportska kolica s AS i od rođenja ga vozimo u nultom položaju, još i sad. Pokušava sjediti i nije stabilan a budući da se ne buni u kolicima vozimo ga tako. Ima onu prečku pa mu je fora udarati nogama u to. Nema potrebe forsirati dok god ne bude spreman.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    nama su fizijatri i na Goljaku i u Vinogradskoj rekli da s 5 mj. može u kolicima onaj najmanji mogući nagib (ali uzevši u obzir razvoj djetetove motorike u to doba - znači, konkretan slučaj)

inače nije se sam posjedao do 10 mj., do tad se vozio poluležeći s laganim nagibom, nikad potpuno sjedeći u kolicima

mislim da je najgore što se može napraviti staviti dijete u baš ful sjedeći položaj prije posjedanja, nama su objasnili da je to najgore a ovi mali nagibi da ne bi smjeli utjecati na razvoj motorike
    ma nisam ja ni mislila ništa više osim tog najnižeg nagiba, ali vidjet ću što kaže pedijatrica za naš konkretan slučaj. moj mali je prilično živahan, ali stvarno mrzi biti u kolicima pa se samo nadam da će mu taj mali nagib ipak biti veselje kad ga jednom uvedemo. jer sam nam trenutno šetnje koma. on se dere, izvija i sve to završi tako da ga ja na kraju u jednoj ruci nosim, a drugom guram kolica. nije da mi je to strašna tlaka, ali ne mogu biti s njim predugo vani jer mi postane preteško. naravno, ne voli ni sling :D pravi mali mrgud

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

anamix, a za takve slučajeve ti se najviše isplati uzeti neku nosiljku, moguće da već može u mei-tai, on ti je najjednostavniji od nosiljki (u MT bi smio kad može samostalno držati glavicu, odn. od ca. 6 mj.)

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

da ne otvaram novu.... dakle Damir se posjeda sam vec nekih 2 tjedna, stabilan je kada sjedi, jedno vrijeme.....sigurna sam da bi mogao sjediti tako sam bez oslonca duze vremena samo kad bi bio dovoljno miran a da ne krene puzati

znaci, on se posjedne, digne se skroz u sjedeci polozaj....... a meni jos uvijek nekako bed ga stavit u sjedeci polozaj u kolicima, moje pitanje je, koliko dugo bi on trebao sam sjediti da bi mogao sjediti u kolicima u sjedecem polozaju, recimo sat vremena ( ako izdrzi toliko )?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •