Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Sukrvica nakon tvrde stolice?Hemeroid ili nadraženo?

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Sukrvica nakon tvrde stolice?Hemeroid ili nadraženo?

U zadnje vrijeme moja V. ima tvrde i obilne stolice. Kad sam prvi put skužila da se jako napreže dok kaka, kupila sam tutu i sad kakamo na tuti i više se ne napreže kao u peleni. Čim vidim da počne tiskati odmah na tutu ili ako ju nemamo skidam sve pa kakamo iznad pelene. Inače su stolice u prosjeku svaka 3 dana. Nakon kakanja ju obavezno perem sa mlakom vodom(više hladnom) iz pipe. Danas je opet kakala i nakon kakanja sam na guzi vidjela trag sukrvice-srce mi stalo!
    Pretpostavljam da je zato jer je opet bila tvrđa kakica-ustvari nadam se da je samo to! Inače je super vesela, nema temp,papa normalno.
    Kak se takve stvari uvijek dešavaju vikendom, po mogučnosti produženim, molim vas , ak znate , kaj da pratim, na šta da obratim pažnju ? Kaj da joj dam papati da nema tvrdu stolicu? Počeli smo s dohranom prije 2,5 mjeseca i nema nikakvih reakcija na ništa. Još uvijek je cica glavna (ni ja nisam jela niš novo, al izbjegavat ću jajca ovih dana),a zadnjih 4 dana nismo uvodili nikakvu novu namirnicu već samo kombinacije onoga što smo već vidjeli da nam je fino.
    Proučila sam o alergijama i gotovo sam sigurna da nije to.
    Jel moguće da dijete od 9.mj ima hemeroide?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pogledaj da li možda nema sitnu raspuklinu kože na anusu. To zna biti često od tvrde stolice.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

gledala sam - niš se ne vidi izvana. evo odspavala si je, prduckala i gledala sam da li ima nakon prdca nešto. sve najnormalnije. piški normalno. vidla bum za par dana kad bu ponovno kakala.
    a kak da spriječim tvrdu kakicu? vodicu pije cca 100 ml dnevno, cica između svakog obroka + večera cica i noćno cicanje 2-3 puta. znači nije manjak tekućine

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Daj joj kašicu od šljive.

edit: za ranicu probaj malo bolje pogledati.
    Posljednje uređivanje od Mima : 03.04.2010. at 17:08

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nadovezala bih se pitanjem na ovu temu...moja curica nema tvrdu stolicu, zapravo vrlo rijetko..zadržava stolicu koju ima redovno svaki dan..jučer sam primjetila na ulazu u guzu, ne znam kako da to nazovem, ko mali polipi' ili tkivo izleda rascvjetano...prije toga pričali smo s doktoricom i i u biti, nismo za laksative niti ona i niti mi jer dijete ima redovnu stolicu koja nije tvrda..a svaki pu t kad ide kakati ona plače. jel može tako maleno dijete imati hemeroide? ima 2.5 godine.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •