-
Sukrvica nakon tvrde stolice?Hemeroid ili nadraženo?
U zadnje vrijeme moja V. ima tvrde i obilne stolice. Kad sam prvi put skužila da se jako napreže dok kaka, kupila sam tutu i sad kakamo na tuti i više se ne napreže kao u peleni. Čim vidim da počne tiskati odmah na tutu ili ako ju nemamo skidam sve pa kakamo iznad pelene. Inače su stolice u prosjeku svaka 3 dana. Nakon kakanja ju obavezno perem sa mlakom vodom(više hladnom) iz pipe. Danas je opet kakala i nakon kakanja sam na guzi vidjela trag sukrvice-srce mi stalo!
Pretpostavljam da je zato jer je opet bila tvrđa kakica-ustvari nadam se da je samo to! Inače je super vesela, nema temp,papa normalno.
Kak se takve stvari uvijek dešavaju vikendom, po mogučnosti produženim, molim vas , ak znate , kaj da pratim, na šta da obratim pažnju ? Kaj da joj dam papati da nema tvrdu stolicu? Počeli smo s dohranom prije 2,5 mjeseca i nema nikakvih reakcija na ništa. Još uvijek je cica glavna (ni ja nisam jela niš novo, al izbjegavat ću jajca ovih dana),a zadnjih 4 dana nismo uvodili nikakvu novu namirnicu već samo kombinacije onoga što smo već vidjeli da nam je fino.
Proučila sam o alergijama i gotovo sam sigurna da nije to.
Jel moguće da dijete od 9.mj ima hemeroide?
-
Osoblje foruma
Pogledaj da li možda nema sitnu raspuklinu kože na anusu. To zna biti često od tvrde stolice.
-
gledala sam - niš se ne vidi izvana. evo odspavala si je, prduckala i gledala sam da li ima nakon prdca nešto. sve najnormalnije. piški normalno. vidla bum za par dana kad bu ponovno kakala.
a kak da spriječim tvrdu kakicu? vodicu pije cca 100 ml dnevno, cica između svakog obroka + večera cica i noćno cicanje 2-3 puta. znači nije manjak tekućine
-
Daj joj kašicu od šljive.
edit: za ranicu probaj malo bolje pogledati.
Posljednje uređivanje od Mima : 03.04.2010. at 17:08
-
nadovezala bih se pitanjem na ovu temu...moja curica nema tvrdu stolicu, zapravo vrlo rijetko..zadržava stolicu koju ima redovno svaki dan..jučer sam primjetila na ulazu u guzu, ne znam kako da to nazovem, ko mali polipi' ili tkivo izleda rascvjetano...prije toga pričali smo s doktoricom i i u biti, nismo za laksative niti ona i niti mi jer dijete ima redovnu stolicu koja nije tvrda..a svaki pu t kad ide kakati ona plače. jel može tako maleno dijete imati hemeroide? ima 2.5 godine.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma