Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Trudnički oblizeki iliti menu naših nerođenih beba

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Trudnički oblizeki iliti menu naših nerođenih beba

Blaženo stanje i blaženi specifični apetit. Dakle, stalno okolo gledam i šnjofam što će mi privući pažnju i u potrazi sam za papicom koja će mi izmamiti suzu radosnicu. To mi se dogodilo u prošloj trudnoći sa slatkom neretvanskom lubenicom, a u ovoj su me trudnoći uspješno zadovoljile višnje iz kompota u čokoladnoj šlag-pjeni za torte - jednostavno i brzo za pripremu, a razvaljuje me kombinacija kiselog, voćnog okusa i čokolade... mmmmmmmmmmmmm

Brojim još samo dva mjeseca do poroda i naprosto me zanima što ste vi voljele (ili volite) jesti u trudnoći? Možda i meni nešto posebno dobro zamiriše, a posebno ako imate kakve fine recepte...

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Wow, dm, pa ja pojma nisam imala da čekate društvo!!! ČESTITAM!

A na temu, s Janom sam slinila za najgorim podrigušama , a s Marom za Vindijinim čoko pudinzima (oni iz SC-a).

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam s Jankom staaaalno htjela jesti pohane šnicle i za prilog grašak s mrkvom.
    S Ivom nisam imala nekih ekstra želja. Jedino kaj mi se isto tako stalno nešto fino papalo, sve neke oblizeke, ali naravno konkretne stvari.
    Sada bi isto samo nešto fino papila. Želja za slatkim u mene nikada nije velika pa tako ni u trudnoći.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Jelka hvala! A ovaj put sam valjda "tiša" jer ipak nije prvi bebač, pa sam nekako manje euforična, a ono malo briga što mi se motalo glavom odradila sam više-manje u tišini

Inače, jako mi se jedu trešnje, a ne znam ima li ih bilo gdje za kupiti, pa makar i nekakve uvozne...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E da, sjetila sam se. Ah taj trudnički mozak...
    U ovoj trudnoći samo bi jela bolognes! I slično tome. Svaki drugi dan mi se to jede.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

S Lukom sam si skoro svaki dan navečer radila tijesto preprženo sa vrhnjem,
    sada, trenutno mi je u điru stostiran kruh namazan sirnim namazom ili maslacom

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ovo je sjajna tema! Cudi me da trudnice nisu aktivnije u iznosenju svojih omiljenih jela! Mozda temu treba prebaciti na pdf Trudnoca....????

Evo mog doprinosa, odnosno, skupa meni omiljenih sastojaka, u rucku: integralna tjestenina, mladi luk (obavezan zeleni dio!) rikola, malo tunjevine ili piletina przena na naglo, isjeckana na kockice, maslinovo ulje i jabukovo sirce kao zacin za cjelinu, i preko svega, narendati parmezana.

sve u jednom, i salata i obrok, toliko individualnih ukusa, a savrseno jedinstvo! There!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Lignje, špinat, pivska štangica! Mislim, ne u kombinaciji, odvojeno I sladoled po ljeti- ali samo jagoda i limun.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sam u drugoj trudnoći pojela vagon dobro zabiberene pite krompiruše :/

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

u trudnoći sam pojela hrpu slanaca i peciva, mislim da sam pekari dobro podigla promet i jela sam puno salate, ko krava sam stalno zeleno žvakala.
    Zato sad ne smijem ni prismrditi salati, jer maloj smeta

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

1 dijete - curica: nikakve želje, malo sam jela ali nisam prebirala, puno voća
    2 dijete - muškić: žderala sam non-stop i to sve, Konzum me vidio svaki dan, vukla sam kolica puna svega - voća, povrća, slatkiša, salama, mesa, kobasa...... žderonja sam bila extremni!
    3 dijete - curica: početkom trudnoće prebacila sam se na sirovu prehranu, jedem puno svježeg i sirovog voća i povrća, orašastih plodova, klica i suhog voća, zelenih sokova, popodne imam male želje pa si priuštim i nešto što ne spada u taj režim prehrane ali opet je ok (sir, med, povrće na pari sa maslinovim, ponekad čak i sladoled, kava..... ali rijetko).

U ovoj 3 trudnoći se osjećam najbolje - najpozitivnije i s najviše energije. Da li je to zbog prehrane? Pojma nemam. Uglavnom nikad ne jedem ni kruh ni meso a kolače - svaka 3 mjeseca valjda!
    Naspram prethodne trudnoće ova nije za prepoznat.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

1. trudnoća - sjećam se da mi se jako jela filana paprika kkoju do tada nisam mogla smisliti
    2. trudnoća - pršut, pršut i samo pršut
    3. trudnoća - na početku čips, i salama. Sad mi se već 2 tjedna jedu jako, ali jaaaako, lubenice... još ću se ja načekati.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Smajlić prvotno napisa Vidi poruku
    1. trudnoća - sjećam se da mi se jako jela filana paprika kkoju do tada nisam mogla smisliti
    2. trudnoća - pršut, pršut i samo pršut
    3. trudnoća - na početku čips, i salama. Sad mi se već 2 tjedna jedu jako, ali jaaaako, lubenice... još ću se ja načekati.
    U Dioni sam jučer vidjela lubenice iz Španjolske, ali to vjerojatno nije to što ti treba... U trudnoći s Mihovilom sam totalno ludila na lubenice i jedva sam ih dočekala. Kupila sam i ove španjolske, ali su me više zadovoljile gume za žvakanje s okusom lubenice. Ali kad sam se dočepala prve prave, neretvanske, slatke lubenice, doslovno su mi potekle suze od uživanja u zalogaju. To mi se nikada prije nije dogodilo....

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja se palim na dinje i breskve.... no toga nema - ima ovo plastik bez okusa - ne privlači me. Kad bude sezona dinja - cijeli dan ću samo dinje jesti. Onaj miris mi je opojan..... ajoj
    A i breskve... one mirisne, dlakave.... zagrizeš a sok curi.... joj

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam u trudnoci pojela doslovno tonu jagoda i pola tone grožđa

I strasno puno sam jela obični kruh namazan margarinom, to mi se baš jelo..... inače nisam imala nekih specijalnih želja

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja sam u prvoj trudnoći pojela naranči što u životu nisam, a u proljeće mi se strašno jelo bijelo grožđe.
    sada mi se samo jede nešto slano i jaaaaaaaako puno kruha a tek sam 14+2 tj trudna, doktor već zabranio kruh! ( već imam +6 kg ! )

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj devet_mjeseci prvotno napisa Vidi poruku
    U Dioni sam jučer vidjela lubenice iz Španjolske, ali to vjerojatno nije to što ti treba... U trudnoći s Mihovilom sam totalno ludila na lubenice i jedva sam ih dočekala. Kupila sam i ove španjolske, ali su me više zadovoljile gume za žvakanje s okusom lubenice. Ali kad sam se dočepala prve prave, neretvanske, slatke lubenice, doslovno su mi potekle suze od uživanja u zalogaju. To mi se nikada prije nije dogodilo....
    taman kad rodiš , i dođeš doma čekale budu te lubenice.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja u prvoj trudnoći nisam imala nikakvu posebnu želju, ni najdražu hranu, jela sam sve od reda :D
    Baš me zanima kako će biti u sljedećoj...

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

paradajz juha
    pohane tikvice

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    taman kad rodiš , i dođeš doma čekale budu te lubenice.
    ne budu jer ih budem ja sve potamanila dok se devet_mjeseci vrati

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kaj misliš da si eni i mojim klincima ikakva konkurencija, moš si mislit. Moj je klinac ipak rođen u doba kad su lubenice najbolje, i uvijek čeka da za ročkas dobi par najvećih, a već za par sati nema ni jedne! Inače je kad je imao godinu dana i otišli na more ( slučajno u hotel) ništ nije jeo tjedan dana osim lubenica i paradajza.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a kaj misliš da si eni i mojim klincima ikakva konkurencija, moš si mislit.
    o, vjeruj mi jesam konkurencija

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Jao, nemojte više o lubenicama... Nego, ima li negdje trešanja?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ima na placu od 18-40 kn kila ( Dolac)

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne jede mi se ništa, kamo sreće da ne moram niti jesti, ALI, volim zamišljati kako ću se ubiti u lubenicama kad stignu, i u svom ljetnom voću, marelice, šljive, breskve, trešnje, jagode, grožđe, i jesam ono spomenula Lubenicu!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

NE uopće

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ima na placu od 18-40 kn kila ( Dolac)
    Na gornjoj ili u donjoj tržnici? Prešla sam je neki dan čitavu nadajući se da će barem oni s egzotičnim voćem imati nešto, no nisam vidjela...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

joj, lubenica mi se i dalje jede, al danas mi se tako jedu ćevapi u lepinji s puno luka.... inače baš nisam za ćevape, al danas bi ih tak rado potamanila...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •