Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Grčka baklava

  1. #1
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno Grčka baklava

    mislim da moja mama pravi najbolju grcku baklavu na svijetu, pa evo recept

    250g maslaca
    250g secera
    1 vanilin secer
    8 jaja
    1/2 praska za pecivo
    2 cajne kasike cimeta
    225g griza
    250g brasna
    125ml mlijeka
    500g sjeckanih oraha


    sve se pomijesa i pece na 180 stepeni oko 45 minuta


    zatime se zalije vrelim zaljevom od

    1/8l vode
    375g secera
    125g meda
    malo zacina za medenjake
    1 kasika limunovog soka
    1 kasika narandzine kore
    neko stavi iextrakt ruma , ali ja ne stavljam


    meni jedan od omiljenih kolaca, pa bujrim navalite.

    ups, sad cete jos pomisliti, navalite kod mene

  2. #2

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    zar tu ne idu nikakve kore? oprosti ako sam pala s marsa. .

  3. #3
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ma to ti je ko zaliveni biskvit s orasima - vidiš da ide 225g griza i
    250g brašna.

    nisam znala da je to grčka.
    meni je grčka bila ona gdje je kora dolje, pa orasi, pa kora gore i onda zaliveno. i tanko.
    sad sam :?

  4. #4

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    hi-hi, kad sam ja svojevremeno obilazila Grčku i tamo ušla u jednu baklavdžinicu (ne znam kako se to zove) bilo ih je jedno milijun vrsta. a u našim slastičarnama grčkom zovu onu trokutastu i tanku, a običnom onu romboidnu i nešto deblju, mada vjerojatno oraha imaju podjednako (tj. nemaju). ovo od white musk prvi put vidim, ali zvuči fino!

  5. #5
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    moja mama je ovaj recept dobila od jedne grkinje dok smo jos bili u Njemackoj.Ona ima grcki restoran i ovo sluze kao grcku baklavu i spada medju najomiljenije deserte u njihovom restoranu.
    Sad, vjerovatno ih ima vise vrsta, ali ja ovu volim puuno.

  6. #6
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Moj svekar (Bosanac) radi dvije baklave: normalnu baklavu i japansku baklavu ( :? ). Ova japanska je isto neki biskvit s orasima koji se zalije hamperom secerne vode. Mislim ono - japanska baklava ????? Sta znaju japanci o baklavi?????

  7. #7

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    :D svekar koji radi baklavu

  8. #8
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Moj svekar (Bosanac) radi dvije baklave: normalnu baklavu i japansku baklavu ( :? ). Ova japanska je isto neki biskvit s orasima koji se zalije hamperom secerne vode. Mislim ono - japanska baklava ????? Sta znaju japanci o baklavi?????
    a sta mi znamo o feng shuiu, pa se opet, ko fol, svi furamo na to...
    ma pusti ih...
    (joj, da ne kažu Grci: šta Hrvati znaju o musaki)?!

  9. #9
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Citiraj aleta prvotno napisa
    :D svekar koji radi baklavu

    Svekar radi sve kolaci. Ko voli jesti taj i radi...

  10. #10

    Početno

    A kad se reze? Prije ili poslije zalijevanja? I kako? Na trokutice ili cetverokute?

    Ili je svejedno?

  11. #11
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Valjda na rombove, ko i svaka baklava.

  12. #12

    Početno

    Napravila danas, hladi se. Probali komadic - slatko je za vola ubit! Ali fiiiiino... jedino mi se dosta mrvi... mozda bude bolje kad se ohladi...

  13. #13
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Valjda na rombove, ko i svaka baklava.
    bas tako

  14. #14
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    klanjam se gospoji majci. do poda.

    cim u receptu pise zaljev, ja se odmah obezglavim.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •