Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: veličina ipak nije važna

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno veličina ipak nije važna

Ne želim biti zločesta ali ne mogu da ne komentiram...
    Čitam danas intervju u Mamama i bebama s Nives Celzijus i ona kaže kako nije mogla dojiti svoje dijete. Stvarno sam se začudila jer ona stvarno ima cice s kojima se čini da bi mogla dojiti jako dugo
    Pa baš sam prvi put u životu bila ponosna na svoje dvojčice s kojima sam dojila prvo dijete a i drugo bez problema :D

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kako nije mogla?
    pa bila se slikavala kako doji ebu?
    ne virujem joj

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

veličina grudiju nema nikakve veze s dojenjem.
    grudi su velike ili male ovisno o količini masnog tkiva, a mlijeko stvaraju mliječne žlijezde, a ne masno tkivo.
    dakle, bile mi ravne kao daska ili velikih grudiju, mogućnost dojenja nam je svima jednaka.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

eto Lutonjica je odgovorila...nema to veze s veličinom....

a dotičnu gospođu ne bih komentirala :/

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    veličina grudiju nema nikakve veze s dojenjem.
    grudi su velike ili male ovisno o količini masnog tkiva, a mlijeko stvaraju mliječne žlijezde, a ne masno tkivo.
    dakle, bile mi ravne kao daska ili velikih grudiju, mogućnost dojenja nam je svima jednaka.
    :D

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

možda su ipak silikoni u pitanju....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da se pri umetanju silikona ne režu mljećni kanalići :/
    znam da je bilo diskusije da li silikoni "ugrožavaju" majčino mlijeko u smislu da nešto otpuštaju u grudi ...
    ali mogućnost dojenja uz silikone postoji

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Dobro da si mi rekla, bila sam sigurna da je suprotno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Velika prednost je stavljanje umetka ispod prsnog mišića, što zbog manjeg pritiska na žljezdu, veće stabilnosti dojke, tako i zbog ipak lakše dijagnostike dojke kasnije. Ukoliko u trudnoći jako nabujaju dojke i prijeti pojava jakih strija, moguće je sa relativno manjom intervencijom privremeno odstraniti implantate. Dojenje uz implantate ne razlikuje se bitno od dojenja bez implantata, ipak nije uputno jako dugo dojiti, najbolje je o tome se konzultirati sa svojim pedijatrom.
    http://www.barbel-plasticsurgery.hr/hr/teme_d.html

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.elastic.hr/cesto-postavlj...i-dojiti-.aspx
    Mnoge žene s implantatima uspješno su dojile svoje bebe. Trenutna istraživanja pokazuju da žene s implantatima dojki, bilo da su od gela ili impantata punjenih vodenom otopinom, nemaju više silikona u mlijeku nego žene bez implantata dojki. Međutim, implantati mogu smetati nekim ženama pri dojenju. Neke žene dobiju mastitis, upalu dojki tijekom dojenja, što također može uzrokovati kontrakciju kapsula. Uzimanje antibiotika kod pojave ovih simptoma može umanjiti ovaj problem. Čim opazite znakove upale trebate obavijestiti svog doktora.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

o kako si ti meni to lijepo objasnila. sad znam nešto novo,hvala

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i drugi put

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    pa bila se slikavala kako doji ebu?
    Slikala se da je ima, da se reklamira
    kad se beba doji svi znamo da treba biti uz nju.

Tako tim poznatim tetama mlijeko nestane obično oko trećeg mjeseca .

Mislim da nju baš nema potrebe za komentirati.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Slikala se zato da iskoristi priliku da pokaže sise i zaradi lovu. Bila je na tv-u kad je bebica bila mala i hranila ju je na bočicu

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Cure, ako nemate nešto za reći o veličini dojki i utjecaju iste na dojenje molim vas da se suzdržite od komentiranja Nives Drpić (i ostalih javnih osoba koje (ni)su dojile. Hvala.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Vjerujem da je ženama s velikim i teškim grudima često i teže, jer je kompliciranije namjestiti bebu na prsa. No količina mlijeka tu nema veze, velike, male, ako je mama zdrava mliječne žlijezde odrade svoj posao. Ovo staro bablje naklapanje i plašenje trudnica s malim grudima (tko ima veće grudi imat će više mlijeka) mi je kao da kažeš da je netko s velikom glavom pametniji.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja imam ogromne grudi i mlijeka imam dovoljno za ovog sad sisavca, a stariji je bio veći sisavac pa sam i za njega imala dovoljno.
    I meni se teško nositi s njima, voljela bih da su manje bar za pola jer su mi teške.
    Kad sam rodila bile su u sobi neke mame koje su imale manje grudi od mene i to puno a imale su puno više mlijeka i normalne bradavice. Izdajale su se i slale mlijeko drugoj djeci. Ja sam imala za svoje i možda bih mogla navući još ali imala sam problem s bradavicama jer su ravne. I lakše je dobiti zastoj mlijeka, a i za masirati ima više pa je teško dobro omekšati bar u početku prije podoja.
    I mislim da je lakše mamama s manjim grudima i da imaju više mlijeka.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam u rodilistu dosla do zakljucka: velike sike veliki problemi, male sike mali problemi.

sve cure koje su bile sa mnom a imale su velike sike su imale neki problem, velike bradavice, uvucene bradavice, kad im je doslo mlijeko upalile su im se, ali bas svakoj, nisu ih mogle/znale masirat doduse nije se to dogodilo samo zato jer su im sike velike vise i zbog drugih faktora ali tako je nekako ispalo pa san dosla do ovog zakljucka, vise iz sale ali bila san i jako sritna sa svoja dva mala frnjokica koja eto i dalje proizvode dovoljno mlijeka bez ikakvih problema i uspila do sad othranit malog covika od skoro 8kg. :D

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ma i ja sam čitala da veličina dojki nije važna za dojenje ali kad imaš male grudi i kažeš da misliš dojiti onda te svi (bake, dede,...) malo čudno gledaju a i poslije se uvijek "boje da bebi nije dosta"

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mene zato smatraju cudom od zene 8) ima i to prednosti, poraste ti samopouzdanje kad ipak oddojis dijete sa frnjokicima 8)

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ponuda=potraznja.
    i to je to. taman dosta. bas koliko bebi treba.
    nema veze sa velicinom 8)

tuzno je sto i med. osoblje zna izvaliti komentar poput "dojite, a bas i nemate velike sise. imate mlijeka?"

bitno je da mama zna

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    mene zato smatraju cudom od zene 8) ima i to prednosti, poraste ti samopouzdanje kad ipak oddojis dijete sa frnjokicima 8)
    mislim da svakoj zeni naraste samopouzdanje (i samopostovanje) kad vidi kako raste njezino najdraze zahvaljujuci njenom tijelu i onome sto je ono proizvelo.
    i nakon 9 mjeseci u trbuhu

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    Citiraj zhabica prvotno napisa
    mislim da svakoj zeni naraste samopouzdanje (i samopostovanje) kad vidi kako raste njezino najdraze zahvaljujuci njenom tijelu i onome sto je ono proizvelo.
    i nakon 9 mjeseci u trbuhu
    potpuno se slazem s tobom!

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo da ja obranim Nives jer sam čitala intervju.
    htjela je dojiti nije mogla neznam iz kojeg razloga al nisu bile u pitanju velike cice ,prvo dijete je dojila.
    dojila je za slikanje a inače se izdajala i davala na bočicu.

nismo prijateljice kunem se nego čitam sve tekstove koji imaju veze sa dojenjem

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo da se i ja priključim ovoj temi pričom iz vlastitog iskustva. Naime imam mala prsa, u pubertetu i neko vrijeme kasnije to me jaaako smetalo, toliko da sam obećala samoj sebi da ću si jednog dana priuštiti odlazak estetskom kirurgu. Muž me proglasio neuračunljivom kada sam mu rekla da sam već bila na konzultacijama. Ali ipak je bio u pravu što se tiče moje fiks ideje, naime moje razmišljanje se promijenilo kada sam ostala u drugom stanju, a svoje sam tijelo potpuno spoznala i doslovno zavoljela kroz iskustvo poroda i kasnije dojenja. Mlijeka sam imala više nego dovoljno već 6 sati nakon poroda, a tako je i danas nakon dvije godine. Dakle, veličina zaista NIJE VAŽNA, pa čak ni meni više, i ne mogu vjerovati čime sam bila opterećena godinama... Moja mama nije dojila mene i sestru upravo zbog komentara okoline kako u tako malim prsima neće biti dovoljno mlijeka za dijete i kako joj je najbolje da odmah poslije poroda krene s oblozima i AD. Na žalost nije bila dovoljno informirana pa je poslušala savjet "vrlih znalaca".

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Imam male cice koje se u trudnoći, a bome ni sad dok dojim nisu nešto povećale.
    U rodilištu su sestre komentirale kako ništa od dojenja, mala prsa, uvučene bradavice, a ni mlijeko nije došlo... a mi ipak dojimo već preko 7 tjedana.
    veličina ništa ne znači kad je dojenje u pitanju. Meni se čini da je nama sa malim cicama lakše, jer je jednostavnije izvaditi cicu u javnosti a da se puno ne vidi...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •