Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Polozaj spavanja kod dojilje

Dince Klince avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno Polozaj spavanja kod dojilje

Mozda je glupo pitanje al me interesuje,jel spavate vi na strani,da li moze smetati dotoku mlijeka ako legnemo na stranu a tako stisnemo dojke,jer evo meni se jutros desilo,da me uzasno boli lijeva dojka bas kako sam spavala,a beba je spavala cijelu noc i nadoslo mlijeka dosta i imam krvgu bas tu,dojila je i opet me boli,mjerim evo temp,pomalo raste i glava puca,sad sam kod tusiranja masirala je i istisnula jos mlijeka,malo me manje boli sad a popila sam i paracetamol,jer me uhvatila panika da ne bi opet bilo kao kad sam imala zastoj.
    Da li je moguce da je to sve zbog mog polozaja pri spavanju??

I mozda jelde nisam smjela istiskati mlijeko jer ce mi jos nadoci,beba je jela i nece se budit bar 2-3 sata,tako spava,sta cu radit?
    Mislila sam masirati stalno i pomalo istiskivati dok ona ne ustane da jede.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Evo ja iskljucivo spavam na ledima (osim naravno trenutaka kada dojim i kada sam na boku). Tijekom dojenja prvog djeteta imala sam 1 mastitis i 4 zastoja, a do sad sa drugim 1 mastitis i 2 zastoja . Ja sam primijetila da mi polozaj spavanja i bilo kakvo drugo natiskivanje i te kako ima veze kod pojave zastoja. Al zna se dogoditi da dojim i tak na boku zaspim, i kad se probudim - jao.

Na Rodinim stranicama u tekstovima pronadi savjete vezane uz mastitis i zastoj, ja kad se bilo kaj pojavi radim tocno tak kak pise i stvarno uvijek brzo uspije doci do poboljsanja.

Drzi se, znam kak ti je

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

da, kad spavam na trbuhu onda imam zastoj, ali inače stalno spavam na boku i nisam imala zastoj radi toga

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pritisak na dojku, bilo tijekom spavanja, bilo pri nošenju djeteta (npr. u marami, klokanici), bilo radi uske odjeće ili bilo čega drugog, može izazvati zastoj mlijeka, koji može prerasti u mastitis. Ukoliko ste primijetile da je to kod vas slučaj, svakako obratite pažnju na to da izbjegavate bilo kakav pritisak na dojku. Kod nekih žena ništa od navedenog ne stvara probleme, pa ne treba unaprijed paničariti i npr. spavati samo na leđima... ipak, doza opreza nije na odmet, a i dobro je ovo znati ako imate ponavljajuće zastoje ili mastitise.

Dince Klince, kako ti je danas? Ima li ikakvog poboljšanja od jučer?
    Koliko je beba stara? Kako vam inače ide dojenje? Kako često dojiš? Dojiš li isključivo, na zahtjev?
    Koliko beba ima mokrih i pokakanih pelena u danu? Kako napreduje? Kakvog je općeg stanja?
    Molim te, malo se raspiši, pa ćemo onda dalje..

pozdrav

Dince Klince avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Imat cu na umu to s polozajem
    Danas sam ok,proslo me je sve,uspila sam na vrijeme sprijecit zastoj,beba je ok,stara je mjesec i pol,jede svaka 2 il 3 sata,kad je budna guci i smije se,mirna je beba samo se buni kad se naguta zraka pa ima grcice,a i to traje neoliko trenutaka i prestaje.

Pisala sam ja tamo na temi o coktanju i o mastitisu u rubric poteskoce kod dojenja.
    Sad smo se uhodale pavo hvala Bogu,stolicu sad nema poslije svakog podoja,odprilke 2 put na dan ima stolicu,a mokrenje je cesto bas kao sto treba bit,jedino ima rijetku stolic,ured sama voda,bilo joj je stalo,bila je normalna,sad je opet rijetka,zuta je ulavno.
    Doskora je nala biti uta ali ide na svjetlo zelenu boju,pa me brinulo da joj nije malo evo vec 7 dana je opet zuta.
    Dojim na zahtjev i iskljucivo dojim i mogu vam reci da je prekrasno s prvim jebilo svega i caja i hrane,sa ovom bebom samo dojim i uzivam,posebno kad sam odustala na gledanje na sat i stresom vezano za stolicu da li je ok sto ide na svijetlozelenkastu boju i sad je sve ok

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

super

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •