-
ja nisam imala i još uvijek nemam ništa od toga. da je baš zatrebalo bismo kupili. sada smo cica plus voda na čašu (11 mj)
-
nismo imali ništa doma.
baka nam je treci dan donesla malu bočiicu koju smo spremili i iz nje ove zime pili čaj radi fore.
još dojimo tako da ćemo za koji dan u onu grupu ''ima li tko preko 3 godine'' ili kak joj je vec naziv
hvala rodinom forumu
-
Ja nisam ništa kupovala prije jer sam bil auvjerena da ću isključivo dojiti. Onda me spremilo u bolnicu mjesec dana raniej (zbog navodnog zastoja rasta bebe, a pokazalo se da nije točno) i u bolnici od stresa dobila visok tlak pa išla na hitni carski.
Bebač se rodio 4 tjedna ranije i bio 2,5 kile, a još i gubio u bolnici na 2,200. I onda još kad smo došli doma dobio žuticu i bio preumoran za sisanje (nije dobivao na težini). U Vinogradskoj ga htjeli ostaviti u bolnici, a mi potpisali da ide van.
Onda hitna kupovina izdajalice i nakon podoja kad već gotovo zaspe još natakanje bočicom. Tako smo se mučiili mjesec dok nije počeo dovoljno dobivati na težini i opasnost prošla.
On svakim danom bio sve jači i sve manje žut. S dva mjeseca udvostručio težinu. Sad je prava mala bucasta loptica od skoro 5 kila i vuče siku kao mala zvjer i nije bilo zabune bradavica/flašica nit se uljenio kako sam ja bila prestravljena da ćće biti.
I stalnim izdajanjem sam uspjela održati količinu mlijeka.
Mislim da smo u zadnja dva-tri dana imali onaj zamah rasta jer mi se činilo da mlijeka nema dovoljno, on traži i traži i cijeli dan na siki, a ona prazna, a on gladan... Naravno, iako sam se spremila na sve i znam šta me čeka i koji sve problemčići mogu nastati, ja sam odmah pala u komu i plakala jer mi nestaje mlijeka i gotovo je s dojenjem i klasika...Potpuno iracionalno, da MM nije bio glas razuma (sve je u redu, znaš da će biti mlijeka ako ga pustiš da vuče, nije on gladan, to je samo pruvremeno, itd - sunce moje pametno), ja bih bila otišla u ljekarnu kupila nešto za dohranu.
Mojoj sestrični čak doktorica u VŽ savjetovala da navečer hrani malu formulom jer je mala cjeli dan sisala i navečer "nije bilo mlijeka". Veli stručnjakinja "... pa niste vi krava mljekara u Vindiji pa da cijeli dan dojite.
Pišem sve ovo jer puno mama upravo na ovih nekoliko situacija (carski, žutica, mala i nejaka beba, zamah rasta) koje sam ja imala pokleknu i kupe nešto za dohranu i onda sve krene nizbrdo. Iako je meni ovo druga beba, bilo ipak teško, a patronažna bila od velike pomoći - ohrabrivala i nije dala da kupim formulu za svaku slučaj da stoji u ormaru.
Nadam se da će neka mama u nevolji ovo pročitati i da će joj pomoći.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma