Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Sab simplex

mamamiha

Početno Sab simplex

Pozdrav!
    pokušavam naći Sab simplex kapi. Mala Lea ima 5.5 tjedana i borimo se sa grčevima već neko vrijeme. Probala sam i Nurse Harvey's kapi koje malo pomažu pa sad ne plače tako intenzivno. Sa starijim klincem sam koristila Sab simplex i bile su zakon ali ih ne mogu naći i svugdje mi govore da ih nema na tržištu već par mjeseci. Ako neko ima neku informaciju ili neki savjet, bila bih zahvalna.

lidac2004

Početno

imas pp

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam ih dobila baš prije neki dan iz Slovenije u Hrvatskoj ih nema koliko ja znam

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Grčevi ! Pitat ću u svojoj ljekarni, možda imaju neke stare zalihe!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nema ih već dugo.
    Postoje biljne od Dentinoxa Babynos carminativum, ali mislim da trenutno nema ni njih.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nemaju

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ne znam za sab simplex,ali prijateljica mi kaze da u zg-u na trgu b.jelacica,u mulleru imaju za kupit male termofore za bebe koji se mogu kod grceva staviti ispod njihovih trbuscica i navodno dosta pomaze!!isto se postize i sa ugrijanim pelenama,ali je ovo puno jednostavnije!!moja pika isto ima problema sa grcicima,pa sam mislila nabavit taj termofor!!ma kupila bi sve-samo da joj olaksam!! :/

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Što se tiče termofora, sad sam se sjetila da u DM- u ima baš za bebe- jastučić odnosno platnena vrećau kojem su neke špice, ne znam od koje voćke- možda trešnje ili tako nešto- uglavnom fora je u tome da se taj "jastuk" ili vreća zagrije i onda on drži toplinu, i uglavnom se koristi najviše za te grčiće.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I mislim da nije bio nešto pretjerano skup.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Postoji od Dentinoxa i nekakva mast za mazanje trbuščića, ali ne znam koliko je djelotovrna.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

MM je po Sab simplex "skoknuo" do Brežica u Sloveniji.

Ali ja nisam primijetila neko poboljšanje koristeći ih

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Postoji od Dentinoxa i nekakva mast za mazanje trbuščića, ali ne znam koliko je djelotovrna.
    Jedna mama mi je rekla da je jako djelotvorno.No tek kad smo mi prerasli grčeve....

mamamiha

Početno

NAŠLI SMO SAB SIMPLEX!!!!!! :D :D U ljekarni na Borongaju (koji rade non-stop) ih naručuju direktno iz Slovenije i izgleda da ih imaju jedini u gradu!!! Bad news je taj da baš i ne pomažu alii probat ćemo još neko vrijeme (treba li im da profunkcioniraju ili bi trebalo djelovati odmah????).

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam ih koristila za Nicole i počela sam kada je bila stara nekih 20 dana pa do 3.mj. i moram reći da nama nisu pomogle.Prvo sam joj davala popodne da bi bila ok navećer no kasnije sam joj počela davati ujutro jer je grčeve imala cijelo popodne.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vjerojatno ste već čule da se Sab simplex pojavio. Ali kao niste, eto

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

da ne otvaram novi topic...

vi koji koristite sab simplex - dajete li svojim bebama onako kako piše na kapima, kod svakog dojenja ili samo kad primijetite da počinju grčevi?
    naime, meni se nekako puno čini davat mu 8-10 puta dnevno po 15 kapi...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Samo bi htjela reć da sam ja kad je to bilo i počeli grčevi čula od frendice da trebam ja pit onaj Rooibos čaj (Franckov, Podravkin, Cedevitin?)-reklama sa slonom. Vidim da sad imaju nove okuse ali tad je bio samo onaj jedan u bordo kutijici.
    E pa ja pila litru i pol dnevno (toliko mi se dalo kuhati) i dijete uopće nije imalo grčeve. Napravila sam i test probu-prestala (ustvari sam mislila da je možda gotov taj period grčeva) i dijete je opet počelo urlat.
    Meni je djelovao mislim trenutno, znači ne za pet dana nego taj dan. :D
    E sad da ne mislite da su bapske priče, bio je i u Bebama članak (plaćeni oglas) o tom kako mame u Africi to piju i dijete nema grčeve a ako je na umjetnoj onda im čaj stavljaju kao bazu umjesto vode koja se miješa s adaptiranim.
    Probajte, niš ne košta!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ma daj! a meni taj čaj evo stoji u ormariću u kuhinji i nije mi palo na pamet da ga pijem (nisam baš oduševljena okusom) pa lupam po kamilici i jabuka/cimet-u. e, baš ću probat - odoh kuhat ...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno kako mi dajemo sab simplex

evo... ne koristimo ga dugo... fala bogu... al ga dajemo kad bebica ima problema... znači ko i cicu... na zahtjev 8) a to izgleda ovako... oko šest popodne... kad mu počne mukica... i oko šest ujutro kad je full nemiran i stenje... dajemo mu prije jela... odnosno... za vrijeme... jer je lud dok je gladan... pa ga smirimo na dve minute, pa fini sab simplex (faca mi je najbolja) i onda natrag cica/boca ovisno jel pije friško ili izdojeno...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi smo imali grcice do 3,5 mj. Koristili smo sab simplex, ali smo nabavljali iz Njemacke, jer su nam bile bolje. Navodno je isti sastav, ali nije, probali smo se vratiti na domace, a i ja probala-ukus nije isti. Uglavnom pomagale su, mada nisu grcevi sasvim nesatli, ali ih je bilo puuno manje i blazi. tj. manje je plakao. Pili prema uputama, jer nam je pedijatrica rekla da tako treba, da te kapi moraju doseci odredjenu razinu u organizmu da bi bile djelotvorne, a za to treba konstantno uzimati.
    Za Rooibos caj sam cula prekasno, ali mi se cini da bi to moglo biti dobro. Navodno je jako dobar i za prevenciju alergija, pa ga sad pijem. Zna li netko smije li se taj caj davati bebacu (7mj.)?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    da ne otvaram novi topic...

vi koji koristite sab simplex - dajete li svojim bebama onako kako piše na kapima, kod svakog dojenja ili samo kad primijetite da počinju grčevi?
    naime, meni se nekako puno čini davat mu 8-10 puta dnevno po 15 kapi...
    bojan je imao užasne grčeve i davala sam mu sab simplex; super su djelovale; odmah (isto popodne !) se sve smirilo, nikakvi bolovi, plač, prestale pjenaste stolice...ma, spasile su nas.
    davala sam mu prije svakog cicanja; ne sjećam se koliko kapi je pisalo na uputstvu, mislim da sam ja davala 10 ak kapi; poslije sam mu postepeno smanjivala (oko 3. mjeseca), pa smo ih do 4. mj. izbacili

stvarno su nam pomogle !

PS. ali čula sam da nekome treba neko vrijeme da profunkcioniraju, dok nekome, na žalost, uopće ne djeluju :/

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa
    Pili prema uputama, jer nam je pedijatrica rekla da tako treba, da te kapi moraju doseci odredjenu razinu u organizmu da bi bile djelotvorne, a za to treba konstantno uzimati.
    kak sad?! pa piše u uputama da se kapi ne apsorbiraju u organizam nego da se u potpunosti izlučuju sa stolicom :? !

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

možda- određenu razinu u crijevima ? :?

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

da malo temu podignem...
    imam bebu staru 2,5 tjedna.
    od 10. dana ima grceve, preko dana malo uz pauze kada spava, navecer - po noci jako.
    muz i ja dezuramo na smjene, pustamo mu muziku, zvuk usisavaca, nunamo ga i nosimo, pjevamo mu, masiramo i mijenjamo polozaje...
    tesko se moze umiriti i plac i grcevi traju satima.
    razmisljam da si olaksamo sa sab simplex kapima.
    najradije mu ne bi davala nista, no kako se vecer blizi sve nas je vise strah.
    i tako svaku noc

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja sam joj ih davala od njezinog 2. tjedna pa do 2 mjeseca. Mucili su je prije toga jako grcevi, odkad sam ih pocela koristit NIJEDNOM. samo je bitno da ih stavis po 15 kapi u SVAKI OBROK ukljucujuci i CAJ i nikako ne preskakati jer moze se desit da ne djeluje.
    Nakon 2. mjeseca sam probala jednom, dvaput, triput bez njih i vidjela da nema grceve i eto vise joj nedajem a nema ni grceva

Btws cime ju hranis?

sirius obrisala dio gdje se spominje ime formule u skaldu sa pravilima foruma.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

dali ih ima jos u prodaji?

kada ste poceli davati djeci jer meni recen oda ni jedne kapi ne idu prije prvog mjeseca??

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •