kašalj, temperatura, antibiotik...i onda opet sve isto
..tako nekako ide sve u zadnjih 10 dana. Za KS je dr rekla da ima malo povišenih štapićastih bakterija i dala nam Cefixim 7 dana. Cijelo to vrijeme mu je temperatura malo povišena (37). danas je 10. dan i mjerim mu večeras 37,6.
I dalje kašlje, no ne kao i prije antibiotika. Sad ima suhi kašalj. Također, žalio mi se večeras na glavobolju. Imao je jednom i proljev tijekom popodneva. Dala sam mu Panadol i sad pajki.
Vidim da nije u onoj svojoj punoj snazi, no takav je čim malo zafibra. Jede uglavnom normalno.
Sutra pedica ne radi, no sve se ipak mislim otić s njim do bolnice...
Jel imao netko slično iskustvo? da i nakon antibiotika i dalje bude temperature i kašlja?
slažem se s lunahor i nadam se da si otišla do bolnice. Takva temperatura ( ni visoka, ni niska ) + kašalj koji ne možeš odrediti kakav je može biti i od virusne upale pluća ( a u 5 i 6 mjesecu ih je bilo navodno brdo.......moji su imali oboje ). Još neki pokazatelji: slabiji apetiti, blijeđa koža, podočnjaci, umor
uf je...danas ima slabiji apetit, podočnjake i umorniji je. bili smo do bolnice i pluća, uši, čak i grlo - ok. kašalj je već zreli. i dr kaže da je najvjerojatnije i viroza u pitanju, no do ponedjeljka nećemo znat više, jer tek tada možemo ponovo pogledat krvnu sliku.
lunahor, srebrnjak nam je malo daleko, nekih 500 km a ovdje gdje smo, da je išta ozbiljnije ne mogu puno učinit, već šalju za Split...nikako da dokučim kako im je isplativije organizirat hitnu i gliser (a to obično ide kad su djeca u pitanju) nego držati nekog da dežura u laboratoriju...i zašto je uvijek nešto kad su praznici, vikend ili noć :/
temperatura mu je sad 37,7...neću mu je skidat sve dok/ako ne bude veća, barem ne tijekom dana...noć mi je nekako drugačija..uvijek strahujem od febrilnih konfulzija pa dam Panadon i kad je manje od 38,5...
a Cefixim je ant. širokog spektra i baš mi je nekako čudna ta povišena temperatura koja je prisutna svih ovih dana unatoč terapiji...
moji su imali ok krvnu sliku, ništa strašno nije odskakalo. Oboje su imali crp ispod 10 i to u jeku upale. Da je riječ o virusnoj upali potvrdila je tek njihova pulmologica nakon cijele obrade + slike pluća. Nažalost, virusna upale se vidi tek na rengenu. Jel imate kakvu mogučnost slikanja pluća? Pri slušanju na stetoskop ne čuje se ništa. Nadam se samo da vas je zadesila neka viroza.
Tajchi, koi su popratni simptomi upale?
Mi već 4 dana vučemo kao neku prehladu, kašalj, suhi pa sad zreli, kihanje i curenje nosa, od prozirnog do bijelo-žutkastog sekreta. Dosad smo rješavali kašalj i prehladu homeopatskim, i krenulo je na bolje!
A onda jučer popodne, ko iz vedra neba dobila temp 38.5, malaksala, groznica, 2 put povračala... Mi smo odmah dali čepić, legli se, pili vodicu i mlijeko, malo spavuckali, i temp je pala do navečer. Više se nije vratila.
Bio MM je odmah ujutro bio s njom kod doktora ali nisu mogli napraviti krvnu sliku jer su radi groma ostali bez struje , pa je dr. na temelju skoro ničega dao atb. Cefixim. Poslušao pluča, pogledao uši i grlo, sve čisto i ok, jedino je rekao da počnemo sa atb. jer ima dosta sekreta, pa da ne krene na uha ili da se ne spusti. Pod objašnjenje za atb. je osim spomenutog sekreta rekao da damo za svaki slučaj, da se ne razvije u nešto ozbiljnije, jer njima struje neće biti do pon.
Ja sam bila luda jer nemamo ni krvnu sliku, i htjela sam ići dalje u blolnicu, Vinogradsku ili Srebrnjak, no M se prepao, i dao joj antibiotik taman dok sam ja nazvala 2 bolnice i dogovorila da dođemo na KKS i bris nosa.
Dao joj je još i biljni sirup za kašalj..
Mrzi me to što nemam pojma što jo je: je li prehlada, viroza, bakterijska upala, virusna, bronhitis, pliča?!??? 1000 bolesti mi se vrti po glavi, i sad opet, po drugi pt već neću znati što je bilo, jer se taj glupi antibiotik daje šakom i kapom, bez ikakve krvne slike, crp-a, brisa...
Ma ljuta sam i ko pas!
jedan dan je samo odjednom postala razdražljiva i učinila mi se topla ali pošto je vrištala duže vrijeme nisam odmah mjerila temp., a kada je napokon zaspala nije ju imala. Slijedeći dan sam je ostavila doma i čisto mira radi prije posla izmjerila temp. koja je bila malo povišena ( do 37,3 ), navečer opet mjerenje max 37,8. Tako je bilo slijedeća 4 dana s tim da osim kašlja koji i nije bio nešto pretjerano čest ali je bio baš neki čudan (ni suh, ni mokar) drugih simptoma nije imala. Samo da napomenem da imam asmatičara pa svaki kašalj mjerim prema njegovom tako da ono što meni nije puno ili jako možda bi nekom bilo. Uglavnom, nakon četiri dana odvela sam je pedijatru. Dobro je izgledala, igrala se, još uvijek ok jela ali ubijao me taj kašalj ni sim ni tam. Kak sam "alergična" na kašalj prepala sam se da nije upala pluća. Pedijatru se isto nije sviđalo to što čuje ( mada ponavljam kod virusne se ništa ne čuje ) i poslao nas je na hitnu. Tam su rekli da je viroza jer je crp niski, a i ništa ne čuju a za to ne smiju zvati pulmologicu . Nekoliko dana kasnije ja sam već bila luda jer kašalj nije prestajao, temperature nije bilo ( ja sam očekivala da kod upale pluća rapidno poraste ali eto ), ona je slabije jela i po noći se češće budila. U bolnici sam se posvađala sa pol osoblja uključujući i našu pulmologicu ali je primila dijete i hvala Bogu napravila obradu ( po njenom je mala bila bljeda i imala podočnjake što ja priznajem i nisam primjetila jer je to išlo polagano pa sam se valjda navikla na tu boju). Mala je imala jaku obostranu upalu pluća. Potpisala sam da ju nedam u bolnicu, potrošila hrpu love na inhalator i još hrpu stvari i izlječila je doma. Pila je tri dana antibiotik i uzimala ventolin + inhalacije i za tri dana bila kao nova. Još je dva tjedna bila pošteđena teških napora ( vožnje bicikla ) i cca mjesec dana vrtića ( tak sam sama odlučila ).
kod sina:
nikakva temperatura, kašalj ni suh, ni mokar ( to je taj asmatičar ), malo slabiji apetit ( sad se više i ne sjećam ), malo bljeđi......prvi odlazak na hitnu u trajanju od 6 sati sa zaključkom da je riječ o virozi jer je crp i njemu nizak. Nažalost na hitnoj je s njim bio otac koji nije tak svadljiv kao ja pa nije uspio dobiti potrebnu obradu ( zato je dobio dvije potpuno njemu nepotrebne ali to je druga priča ). Dva ili tri dana kasnije dolazim opet do naše pulmologice ( ovog puta malo lakše ) i nakon obrade i on ima virusnu upalu samo puuuuuno slabiju i dobiva antibiotik samo zato što je asmatičar da mu se ne zakomplicira.
Ventolin + inhalacije a odmor kao i kod male i sad su super. U našem kvartu je u istom periodu imalo još troje djece dijagnosticiranu virusnu upalu pluća ( od njih sam i saznala da ih je navodno hrpa obolila jer su oni išli na Srebrnjak ).
Niti jednom klincu crp nije porastao iznad 10 niti je imao lošu krvnu sliku ( pričam o mojima ) i to ne na početku bolesti već u samom jeku.
Sorry na zbrkanom postu ali užasno se žurim.
Isabel-ne kažem da nije upala ali meni ovo što ti navodiš ne zvuči ni blizu virusnoj upali.
moj je imao 3 upale pluća od kojih su dvije bile virusne i nisu se čule, a niti vidjele na krvnoj slici.
kod obje virusne simptomi su bili konstantna temperatura 37 sa nešto danima i kašalj, kašalj, kašalj.
dijagnoza potvrđena rtg pluća.
Hvala cure! Znaći, ne bi rekle da je virusna upala pluča? A imate li ideju što bi moglo biti? Znam da je ovako teško, i da su to samo nagađanja, no vi ste iskusnije od mene, nama je to prva visoka temp i prva bolest, no nažalost već 3. antibiotici...
Tako sam jadna kad imamo ovakve doktore i zdravstvo, da nam se sve svodi na ovo . Učenje medicine, učenje iskustvom, samoanaliza, lječiti doma i sl... Pretužno!
tajchi, tnx na detaljnom pojašnjenju.
popodne mu je skočila do 38,7, s Panadolom je snizili.
predvečer uopće nije imao temp....sad spava i kako ga provjeravam opet mi se čini da postaje topliji. kao da je ponovo negdje oko 37...za izludit...
a bolje...hm, ne baš. nakon temperature je dobio proljev...evo sad već 3. dan ništa ne može pojest, zapravo, nije da ne bi, već ga odmah otvori i trči na wc. ne povraća, nema temperature...
a pedica je danas rekla da je viroza i da ga ne bi dodatnim nalazima sada mučila, već da pričekamo koji dan. naravno, u slučaju da se stanje išta pogorša da se odmah javimo.
ja sam se samo malo zabrinula da se nije možda ponovo pojavila e.colli (čim ga vidim blijedog i klonulog mislim da je ta beštija s kojom smo vodili bitku dobrih godinu dana kad je bio beba). e.colli ćemo provjerit kad završi ova tortura s proljevom, jer nam je čak i nezgodno odlazit daleko od wc-a...a on neće na bilo koji wc, ono u bolnicu ili negdje usput, već to mora bit doma ili na "provjerenim" mjestima
uzela sam mu probiotik, dajem mu da pije i to je to za sada.
valjda smo eto imali takvu "sreću" da se na bakteriju nadovezala viroza...
ako počnem brkat stvari, ovaj topic će mi dobro doći kao podsjetnik...
danas su mu opet vadili krv. opet su štapičasti podivljali. ovaj put više nego prvi put (ima ih 10 - gornja granica 2)
proljev ne staje već..koliko..4 dana...
pitali su me hoću li ga ostaviti tu da mu daju infuziju i da mu rade sve pretrage (a to bi potrajalo oko tjedan dana jer sve šalju za Split) ili
će mi dat uputnicu za bolničko lječenje na zaraznoj u ST i da mu tamo sve naprave. odabrala sam potonje. strpala ga u auto i pravac na trajekt.
a tamo...tamo su ga ispipkali (četvrti put danas) - trbuh, žlijezde, poslušali pluća, pogledali grlo...klasika.
nikakvu pretragu mu nisu radili, ni infuziju nije primio (4 dana ne jede ništa - ono što stavi u sebe izlazi za cca 20 minuta - i to vodenasti proljev)
rekao je da je to enterokolitis ilitiga viroza nakon antibiotika, dao mu je Medazol i ako se stanje ne smiri onda na daljnje obrade.
mislim ono....ovo je f*** 17 dan. 17 dana kašlje i voza se sa fibricom 37 sa 1 il 2 il 3.
kod njih je popodne imao 37,3.
Medazol...ma plaće mi se od muke....
super je bila pedica danas: "mama ja ne znam što bih, evo vi odaberite..."
izvozali se do Splita po ovoj vrućini...i eno ga sad spava
jedina stvar zbog koje mi je žao što nismo u ZG je zarazna na Gupčevoj.
ako ništa drugo tamo bi nam odmah sve sredili....a ovdje prevalim nemali put i vrate nas doma bez pretraga...
joj kala baš mi ga je žao, ne znam što da ti kažem.
Strašno je to kad njima ta temp. i taj proljev ništa ne znače .
Ne znam koliko ti je daleko Split, ali ako mu ne bude bolje kroz dan-dva otiđi ponovo i traži da ga pregledaju specijalisti ( a ne specijalizanti ) i inzistiraj na kompletnoj obradi ( od pulmologa, gastroenterologa pa na dalje dok ne nađu razlog ).
Šta su rekli, kada bi se stanje trebalo popraviti ?
A da mu daju infuziju u tvom mjestu, da sad jadan još i ne dehidrira
ma oni su mu i htjeli dati infuziju jučer, al je bilo sat vremena do trajekta i onda ga nisu željeli bost i računali su da će ga ovi u st sredit... hidriran je, dajem mu vodu (čajeve i rehidromix je odbio)...jede dvopek, banane i evo mu rižu spreman...nešto mora jest, gladan je, normalno...
stanje bi se trebalo popravit kroz 2-3 dana...
a dr u zaraznoj nije bio specijalizant..mislim, sumnjam da je 60-godišnjak specijalizant...
pitao me da jel bolovao od čega, a ja mu kažem da je imao godinu dana borbe sa e.coli, a on na to da šta ja to pričam, da kako to dječak može imat e.coli mislim, super mi je kad te stanu provocirat u trenutku kad si najranjiviji...a ja sam kao diplomat, ne režim, ne vičem, nedam da me se izbaci...a sve kuha u meni...rekla sam mu da ne znam kako to dečki imaju e.colli, da neka pita kolege nefrologe koji su ga liječili godinu dana
razmišljam da ukoliko se stanje ne popravi kroz ovih par dana, uz ova Medazol, vodim ga na sve pretrage privatno...ovo mi je sve skupa već malo previše...da mu pedijatrica govori da ne zna što će, da ga jedni šalju na bolničko, a ovi ga šalju doma bez ijedne pretrage...tužna, ljuta, zabrinuta...