Ne zanima nas vrtić u Voltinom, ni neki drugi, htjeli smo da djeca upoznaju drugu djecu iz kvarta, s Vrbana. Htjela bih da se poprave stvari (ono što se može) u našem vrtiću, a ne da vodimo djecu u udaljeniji kvart.
Crtići su mi bolna točka. Znam da je tetama lakše kada djeca gledaju crtiće, ali ne bi im tih 5-6 sati koliko su u grupi trebalo biti teško posveti se djeci sasvim. Slažem se, Olivija - da barem gledaju nešto normalno, nego Wingsice i slično. No, čini se da sam jedna od rijetkih roditelja kojima to smeta. Dapače, još djeci daju crtiće da ih nose u vrtić. Za stručni tim imam puno pohvala, ali i primjedbu da premalo obilazi grupe. Nekako ne vjerujem da bi takva izvrsna psihologinja i pedagoginja mogle biti zadovoljne da vide svakodnevno gledanje crtića.
Sa mnom zaista nije slučaj da pišem po forumu, a u vrtiću ne kažem ništa. Pokušala sam se boriti s crtićima, nula bodova. Pokušala sam neke druge stvari, s malo vecim uspjehom. Mnogo, mnogo toga sam i pohvalila i uvijek to činim kad primjetim nešto lijepo i dobro - a i toga ima puno, puno se lijepih stvari dogodilo našoj i drugoj djeci u tom vrtiću. I nije samo na tetama da poprave nedostatke - puno bi toga moglo biti na roditeljima. Vrtić je dobar ne samo prema tome kakvi su prostori, kakve su tete, kakav je stručni tim, nego i po tome što od vrtića traže (ili ne traže) roditelji.
A kad vidim koliko roditelja ne vozi djecu u AS, ili pak na povratku iz vrtića u staroj školi voze jednosmjernom ulicom u zabranjenom smjeru, zato što im se ne da raditi krug oko vrtića, pa izlijeću na Rudešku tamo gdje ih normalni vozači ne očekuju, i gdje ugrožavaju i druge vozače i pješake i vlastitu djecu, ne čudim se ničemu. Koga ne zanimaju prometna pravila i elementarna sigurnost vlastite djece u autu i druge djece oko vrtića, toga će još manje zanimati da sudjeluje u poboljšavanju vrtića u koji mu/joj idu djeca.