Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Poslovno uvjetovani otkaz - pitanja

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Poslovno uvjetovani otkaz - pitanja

Trebam pomoć, tko zna, hitno mi je...

---U slučaju otkaza ugovora o radu zbog poslovno uvjetovanih razloga
    poslodavac nudi određeni iznos otpremnine. Kako taj iznos treba biti
    naveden u otkazu ugovora o radu a da on predstavlja puni iznos koji
    dobiva djelatnik, a poslodavac dodatno plaća poreze i doprinose na taj
    iznos?
    ---Koji je zakonski rok u kojem treba biti isplaćena otpremnina?

Puno hvala!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ovo i mene zanima i imam još para pitanja....
    ovako mi piše;
    Na temelju čl.113 st. 1 podst....je dana 08.06.2010 donio
    ODLUKU O REDOVITOM OTKAZU UGOVORA O RADU ZBOG POSLOVNO UVJETOVANIH RAZLOGA
    radnici N.N., prestaje važiti ugovor o radu na neodređeno vrijeme sklopljen ..... zbog gospodarskih razloga-zatvaranja..........,
    Radnica ima pravo na 2 mjeseca otkaznog roka.
    Radnici........prestaje radni odnos dana 06.08.2010g.

i to je to. Mene zanima kao prvo ulaze li u otkazni rok praznici i neradni dani, jer ako ulaze, onda ovo nisu dva mjeseca, već fali negdje oko 7 dana.
    Drugo, zaima me treba li na ovom otkazu biti ispisano koliko će mi otpremnine biti isplaćeno, jer ako ovako potpiše, pitanje je hoće li mi je isplatiti?
    Hvala, hitno mi je, sve sam to dobila posštom, jer je središnjica firme u drugome gradu, u petak idem na put, pa si razmišljam da navratim tamo i zato mi trebaju odgovori, jer danas kad sam ih zvala nitko nije spomenio otpremninu?
    Trebam li im sad potpisati ovaj otkaz ili u 8mj. kad mi budu slali radnu knjižicu?
    Je li s ovim tekstom u otkazu sve OK, mislim vidi se u njemu da oni meni daju otkaz?
    E, da do 07.06. sam bila na godišnjem.
    Hvala.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ivana na starom ili novom go?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bila sam jedno mjesec dana na starom i jedno 7 dan na novom nemam trenutno papir pored sebe

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

5) Kako se izračunava minimalna visina otpremnine i što treba poduzeti ako ju poslodavac ne želi isplatiti?
    Zakon o radu propisuje da se visina otpremnine utvrđuje prema dužini neprekidnog radnog odnosa kod istog poslodavca i visini prosječne mjesečne plaće koju je radnik ostvario u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu.
    Poslodavac ne smije ugovoriti ni odrediti otpremninu manju od jedne trećine prosječne mjesečne plaće koju je radnik ostvario u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu, za svaku navršenu godinu rada kod tog poslodavca, s time da ukupan iznos otpremnine ne može biti veći od šest prosječnih mjesečnih plaća koje je radnik ostvario u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu.
    Zakonom o radu propisuje se zakonski minimum otpremnine, ali taj iznos može biti i veći ako je tako utvrđeno ugovorom o radu, pravilnikom o radu ili kolektivnim ugovorom.
    Prema pravilniku o porezu na dohodak iznos otpremnine zbog poslovno uvjetovanih otkaza i osobno uvjetovanih otkaza do visine 6.400,00 kuna za svaku navršenu godinu rada kod tog poslodavca nije oporeziv.
    Ako poslodavac ne želi radniku isplatiti otpremninu svoje će pravo radnik morati tražiti putem suda, odnosno podignuti tužbu radi isplate otpremnine. U vezi s rokom podnošenja tužbe treba obratiti pozornost na zastarni rok, jer potraživanje isplate otpremnine zastarijeva za tri godine.
    Otpremnina zbog otkaza

16.11.2007
    Napomena: Budući da su neki od odgovora u ovoj rubrici dani još prije nekoliko godina, postoji mogućnost da više nisu aktualni, s obzirom na promjene zakona ili sudske prakse.
    Radim kao poslovođa u privatnoj firmi 11 godina. Poslodavci su odlučili zatvoriti trgovinu jer nema prometa i dati mi otkaz do kraja godine. Zanima me imam li pravo na otpremninu? Ako imam, mogu li otpremninu tražiti sudskim putem?
    U slučaju kada radnik dobije poslovno uvjetovani otkaz, a Vaš slučaj je upravo takav, poslodavac je u obvezi isplatiti radniku otpremninu koja se određuje s obzirom na dužinu neprekinutog trajanja radnog odnosa kod tog poslodavca i uz uvjet da poslodavac radniku otkazuje nakon dvije godine neprekinutog rada.
    Budući iz Vašeg pitanja proizlazi da neprekinuto kod istog poslodavca radite 11 godina to imate pravo na otpremninu i to u iznosu ne manjem od jedne trećine prosječne mjesečne plaće ostvarene u prethodna tri mjeseca i to za svaku navršenu godinu rada.

Konkretno to bi iznosilo nešto manje od četiri prosječne mjesečne plaće.

Treba reći da se radi o zakonskom određenju otpremnine te da ako je u nekom slučaju Vašim ugovorom o radu ili nekim drugim aktom poslodavca iznos otpremnine određen u višem iznosu imali biste pravo na otpremninu koja je za Vas povoljnija.

Dodatno bih Vam skrenuo pozornost da pored otpremnine imate pravo i na otkazni rok u trajanju od dva mjeseca i dva tjedna što znači da Vam radni odnos prestaje protekom dva mjeseca i dva tjedna od dana kada Vam poslodavac uruči otkaz ugovora o radu.

Za to ste vrijeme dužni raditi ali ako poslodavac odluči da će zatvoriti trgovinu odnosno da ne dolazite na rad imate pravo i na potraživanje naknade plaće za vrijeme koje biste proveli u otkaznom roku.

Ukoliko poslodavac ne postupi na opisani način bilo da se radi o otpremnini ili otkaznom roku imate pravo na sudsku zaštitu.

Obavezno posvetiti pozornost činjenici da sve navedeno mora biti sadržano u odluci o otkazu te ukoliko nije, a Vi ne izjavite zahtjev za zaštitu prava poslodavcu izgubit ćete mogućnost pobijanja odluke o otkazu pred sudom.

Ukoliko odluka o otkazu bude zakonita a poslodavac Vam ne isplati otpremninu imate rok od tri godine za potraživanje otpremnine sudskim putem
    e sad to je iz 2007godine.....piše znači da otpremnina mora biti navedena u otkazu ali ne kužim bruto ili neto....a ako je i oporeziva na kraju godine dobiješ povrat poreze...nije mi jasno sad ovo o 2mjeseca i 2 tjedna otkaznog roka????

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

3) mjesec dana i dva tjedna, ako je radnik u radnom odnosu kod istog poslodavca proveo neprekidno dvije godine,

4) dva mjeseca, ako je radnik u radnom odnosu kod istog poslodavca proveo neprekidno pet godina,

5) dva mjeseca i dva tjedna, ako je radnik u radnom odnosu kod istog poslodavca proveo neprekidno deset godina,

6) tri mjeseca, ako je radnik u radnom odnosu kod istog poslodavca proveo neprekidno dvadeset godina.
    sad mi je jasno meni fale 4mj. do 10g kod istog poslodavca zato imam 2mj.
    http://ius.bloger.hr/post/otkaz-ugov...a/2729616.aspx

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sad sam još vidjela da otkazni rok stupa na snagu onda kada ga radnik osobno preuzme, ili poštom zaprimi....i što sad da ja radim, ja sam 14.06.2010 preuzela otkaz u pošti a on teče od 08.06....kaj da radim....i što je najbolje ja ga nisam još potpisala jer ga trebaju ponovno napisati navesti u njemu da imam na otpremninu u tome i tome iznosu....što da radim ne bi se htijela svađati s njima.....????

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zar nitko nezna ništa????

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Rado bih da ti pomogla ali stvarno ne znam ništa o tome

Možda sam nekaj pobrkala - nije isključeno - ali čini mi se da mamma san ima veze s pravom ili je baš pravnik.

To sam zaključila na temelju jednog njenog odgovora/posta.

Pošalji joj pp - nemaš kaj izgubiti!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    sad sam još vidjela da otkazni rok stupa na snagu onda kada ga radnik osobno preuzme, ili poštom zaprimi....i što sad da ja radim, ja sam 14.06.2010 preuzela otkaz u pošti a on teče od 08.06....kaj da radim....i što je najbolje ja ga nisam još potpisala jer ga trebaju ponovno napisati navesti u njemu da imam na otpremninu u tome i tome iznosu....što da radim ne bi se htijela svađati s njima.....????
    u pismu otkaza ugovora o radu su ti trebali navesti pravo na otpremninu. U svakom slučaju na nju imaš' pravo i dogovori se.

nadalje, ti NE TREBAŠ opet potpisivati nikakav "drugi" otkaz, ako je ovaj pravovaljan. Pravovaljan je od datum kad si ga preuzela. Od datum njegovog uručenja, a to je 14.6. počinje ti teći otkazni rok. Tvoj potpis na pošti (ako se radi o povratnici) o tome govori. Preporučena pošiljaka nema povratnu informaciju za poslodavca, samo ona sa povratnicom.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ivana

Otkaz bi ti trebao nastupiti tek nakon sto istekne cijeli ovogodisnji godisnji jer ces 1.7. jos uvijek biti zaposlena. Vidi ovdje cijelo misljenje, a ja citiram najbitnije:

Članak 59. ZOR-a – Pravo na razmjerni dio godišnjeg odmora

Iako iz same stipulacije odredbe to izrijekom ne proizlazi, a uzimajući u obzir ništetnost odricanja od prava na godišnji odmor, poslodavac bi u svakom slučaju prije prestanka ugovora o radu morao radniku omogućiti korištenje pripadajućeg godišnjeg odmora, odnosno isplatiti naknadu umjesto njegovog korištenja. Pri utvrđivanju prava na takvu naknadu, uzima se u obzir broj neiskorištenih dana godišnjeg odmora radnika. Dakle, kod promjene poslodavca radnik svoj godišnji odmor za tu kalendarsku godinu mora regulirati kod svog prethodnog poslodavca, bez obzira radi li se o situaciji u kojoj će on moći iskoristiti svoj cijeli godišnji odmor ili samo njegov razmjeran dio.

Sagledavajući institut godišnjih odmora u cijelosti, radnik koji postane stranka novog ugovora o radu nakon 1. srpnja, te je samim time i stekao pravo na „cijeli“ godišnji odmor, morao bi prije prelaska kod novog poslodavca regulirati svoj ostvareni cijeli godišnji odmor. Međutim, ako radnik kod novog poslodavca prelazi u prvom dijelu kalendarske godine, odnosno prije 1. srpnja, a nema prekid između ta dva radna odnosa duži od osam dana, kod starog bi poslodavca ostvario pravo na razmjeran dio, dok bi mu novi poslodavac također trebao omogućiti korištenje razmjernog dijela godišnjeg odmora adekvatnog vremenu koje je radnik tijekom te kalendarske godine proveo kod njega. Na taj način radnik ne bi bio uskraćen u ostvarivanju svog prava na godišnji odmor, a poslodavac ne bi bio opterećen pravom radnika na godišnji odmor kojeg je radnik stekao kod bivšeg poslodavca, a što je i u duhu potrebnog usklađenja Zakona s pravnom stečevinom Europske unije.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

15.04.2010 su donjeli odluku da imam pravo na 30 radnih dana godišnjeg, 22 za 2009g te 8 radnih dana za 2010g od 03.05.2010g-07-06.2010g i od tad mi stupa na snagu otkazni rok od dva mjeseca ( kojeg sam išla potpisati u poštu 14.06 a ne 07.06 kad sam trebala) i što sad da radim, ti tvrdiš da imam pravo na cijeli godišnji za 2010 oko 30 dana????

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za 2010 godinu imaš pravo na razmjerni dio godišnjeg s obzirom na dužinu rada u 2010.g. Nemaš pravo na cijeli godišnji.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mamma san
    za 2010 godinu imaš pravo na razmjerni dio godišnjeg s obzirom na dužinu rada u 2010.g. Nemaš pravo na cijeli godišnji.
    mamma san - da li si pogledala mozda misljenje koje sam navela gore? Meni su odobrili cijeli GO iako je otkaz dobiven jos u 6. mjesecu jer cu 1.7. imati pravo na puni GO. Ovo je koliko znam promjena spram starog zakona. Navodno vise ne postoje one potvrde o neiskoristenom GO vec kod starog poslodavca moras iskoristiti sve na sto imas pravo, a kod novog dobijes onoliko koliko dobijes po zakonu. Uglavnom, tako su mi potvrdili i kadrovska u firmi i moja odvjetnica.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ivana
    Posljednje uređivanje od sillyme : 12.07.2010. at 07:46

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

isteklo mi vrijeme...

Mislim da bi ti na kraju otkaznog roka trebali dati razliku 30-8=22 radnih dana i za toliko produziti trenutak nastupa otkaza. Ili ti moraju to platiti.
    Jer su odluku o koristenju go donijeli u trenutku kad su ti odobravali GO u skladu s tadasnjim stanjem stvari, a sto se u medjuvremenu promijenilo na nacin da si 1.7. stekla pravo na puni GO...

Ovo je clanak o naknadi:
    Članak 61.
    (1) U slučaju prestanka ugovora o radu, poslodavac je dužan radniku koji nije iskoristio godišnji odmor u cijelosti, isplatiti naknadu umjesto korištenja godišnjeg odmora.
    A gore sam ti navela tumacenje zakona u kojem eksplicitno pise da:

Dakle, kod promjene poslodavca radnik svoj godišnji odmor za tu kalendarsku godinu mora regulirati kod svog prethodnog poslodavca, bez obzira radi li se o situaciji u kojoj će on moći iskoristiti svoj cijeli godišnji odmor ili samo njegov razmjeran dio.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    mamma san - da li si pogledala mozda misljenje koje sam navela gore? Meni su odobrili cijeli GO iako je otkaz dobiven jos u 6. mjesecu jer cu 1.7. imati pravo na puni GO. Ovo je koliko znam promjena spram starog zakona. Navodno vise ne postoje one potvrde o neiskoristenom GO vec kod starog poslodavca moras iskoristiti sve na sto imas pravo, a kod novog dobijes onoliko koliko dobijes po zakonu. Uglavnom, tako su mi potvrdili i kadrovska u firmi i moja odvjetnica.
    Ovo o potvrdama je točno. No, stvar je da i novi poslodavac onda daje pripadajući dio godišnjeg odmora za tu godinu rada.

U svakom slučaju, sve ovisi o poslodavcu ( i novom i starom).

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja osobno bih isla s maksimizacijom mojih zahtjeva / prava prema starom poslodavcu, tj. iskoristila sve sto mi zakon pruza. Uostalom, ona je dobila otkaz. To znaci da drugog poslodavca mozda i nema. Sto znaci da nista od njenog razmjernog dijela kod novog poslodavca ako ne nadje odmah drugi posao. Sigurno je bolje placenih svih 30 dana kod starog pa onda cist racun kod novog kad ga nadje. Ovako bi u "rupi" izmedju starog i novog mogla izgubiti dobar dio tih "razmjernih" dana...

To je bar moje osobno razmisljanje na ovu temu...

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sillyme evo da ti se zahvalim ovako jevno na svemu zahvaljujući tvojim savjetima ( i kopanjem po internetu i zakonima i malo moje domišlajatosti) istjerala sam mak na konak...dobila 2 mjeseca godišnjeg i 2 mjeseca otkaznog roka....tražila sam da mi na otkazu navedu iznos otpremnine bruto ili neto u kunama ( napisali su neto i u koliko će mi ju rate i koje mjesece isplaćivati)..........

Naravno našli su se jako uvrjeđeni i toliko u čudu što ja smatram da su povredili moja ZOR prava, a na kraju mi u roku 2 dana dali sve i više nego što sam tražila....poslali mi listu kako su mi izračunali otpremninu, 2 platne liste za isplaćenu plaću koje mi nisu namjeravali uopće poslati a za to je kazna za poslodavca i to bez tužbe sto tisuća kn a za odgovornu osobu do deset tisuća kn...

evo vam dragi moji zakone koje sam ja koristila možda nekome i pomognu....ja sam napisala u Zahtjevu za zaštitu prava...da sam se kao član sindikata obratila odvjetnici te mi je ona ukazala na to da su moja ZOR prava povrjeđena....te da sam se oko nekih stvari savjetovala i s knjigovotkinjom....na kraju sam napisala

Ovim putem tražim da poslodavac ODMAH po primitku ovoga Zahtjeva ispuni svoje obveze prema propisima Zakona o radu, te ukoliko tako ne učini da ću se obratiti inspektoratu za radne odnose, tj.inspekciji rada Državnog inspektorata. Iskreno se nadam, da isto neće biti potrebno.

(NN 149/09)
    http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s..._149_3635.html
    Članak 113.
    (1) Otkazni rok počinje teći danom dostave otkaza ugovora o radu.

Članak 113.
    (2) Otkazni rok ne teče za vrijeme trudnoće, korištenja rodiljnog, roditeljskog, posvojiteljskog dopusta, rada s polovicom punog radnog vremena, rada u skraćenom radnom vremenu zbog pojačane njege djeteta, dopusta trudnice ili majke koja doji dijete, te dopusta ili rada u skraćenom radnom vremenu radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju prema posebnom propisu, privremene nesposobnosti za rad, godišnjeg odmora, plaćenog dopusta, vršenja dužnosti građana u obrani te u drugim slučajevima opravdane nenazočnosti radnika na radu, određenim ovim ili drugim zakonom.

Dani godišnjeg odmora ne računavaju se u otkazni rok. Odnosno ako koristite godišnji u toku otkaznog roka onda se isti produžuje za onoliko dana (radnih) koliko vam traje godišnji odmor.
    Članak 55.
    (1) Radnik ima za svaku kalendarsku godinu pravo na plaćeni godišnji odmor u trajanju od najmanje četiri tjedna.
    Članak 56.
    (1) Trajanje godišnjeg odmora duže od najkraćega propisanog odredbom članka 55. ovoga Zakona te broj radnih dana koji se uračunavanju u godišnji odmor radnika, utvrđuje se kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu.
    (2) Blagdani i neradni dani određeni zakonom ne uračunavaju se u trajanje godišnjeg odmora.

Članak 57.
    Ništetan je sporazum o odricanju od prava na godišnji odmor, odnosno o isplati naknade umjesto korištenja godišnjeg odmora
    Plaće ( Čl. 82.- 89.)
    Plaća i nakanada plaće isplaćuju se za prethodni mjesec najkasnije do petnaestog dana u idućem mjesecu, ako kolektivnim ugovorom ili ugovorom o radu nije drukčije određeno.
    Brisana je odredba kojom se propisivalo najdulje razdoblje za isplatu plaće mjesec dana.
    Propisano je da će ministar nadležan za rad utvrditi sadržaj obračuna plaća, odnosno neisplaćenih plaća, a ovo je jako bitno kako bi isplatna lista bila na sudu priznata kao ovršna isprava u slučaju neisplate plaće, jer je do sada zbog toga što nije bilo propisano koje sve podatke mora sadržavati obračun plaće bilo različitih tumačenja na sudovima.
    Poslodavac je dužan, najkasnije 15 dana od dana isplate plaće, naknade plaće ili otpremnine, radniku dostaviti obračun iz kojeg je vidljivo kako su ti iznosi utvrđeni.
    Poslodavac koji ne isplati plaću, naknadu plaće ili otpremninu ili ih ne isplati u cijelosti, dužan je do kraja mjeseca u kojem je dospjela isplata plaće, naknade plaće ili
    otpremnine, radniku dostaviti obračun iznosa koji je bio dužan isplatiti, inače čini najteži prekršaj ( kazna od 61.000,00 do 100,000,00 kuna, za poslodavca, a za odgovornu osobu od 7.000,00 do 10.000,00 kuna.)
    Obračuni plaće, naknade plaće i otpremnine, ovršne su isprave, kojima se bez prethodne tužbe može tražiti direktna ovrha sa računa ili na imovini poslodavca

Članak 119.
    (1) Radnik kojem poslodavac otkazuje nakon dvije godine neprekidnog rada, osim ako se otkazuje iz razloga uvjetovanih ponašanjem radnika, ima pravo na otpremninu u iznosu koji
    se određuje s obzirom na dužinu prethodnog neprekidnog trajanja radnog odnosa s tim poslodavcem.
    (2) Otpremnina se ne smije ugovoriti, odnosno odrediti u iznosu manjem od jedne trećine prosječne mjesečne plaće koju je radnik ostvario u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu, za svaku navršenu godinu rada kod tog poslodavca.
    (3) Ako zakonom, kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu nije određeno drukčije, ukupan iznos otpremnine iz stavka 2. ovoga članka ne može biti veći od šest prosječnih mjesečnih plaća koje je radnik ostvario u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

naravno navela sam i one zakone koje mi je sillyme navela, ato je novi zakon koji kaže da ako sam zaposlena nakon 01.07. imam pravo na cijeli godišnji, jer otkazni rok ili godišnji znače da sm još zaposlena i da imam pra vo na cijeli godišnji kod sadašnjeg poslodavca a ne samo na razmjerni dio
    Članak 59.
    (1) Radnik ima pravo na jednu dvanaestinu godišnjeg odmora, određenog na način propisan odredbom članka 55. i članka 56. ovoga Zakona, za svakih navršenih mjesec dana rada, u slučaju:
    1) ako u kalendarskoj godini u kojoj je zasnovao radni odnos, zbog neispunjenja šestomjesečnog roka iz članka 58. stavka 1. ovoga Zakona, nije stekao pravo na godišnji odmor,
    2) ako radni odnos prestane prije završetka šestomjesečnoga roka iz članka 58. stavka 1. ovoga Zakona,
    3) ako radni odnos prestane prije 1. srpnja.
    (2) Pri izračunavanju trajanja godišnjeg odmora na način iz stavka 1. ovoga članka, najmanje polovica dana godišnjeg odmora zaokružuje se na cijeli dan

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

SAMO BIH JOŠ JEDNOM HTIJELA NAGLASITI OVAJ ZAKON, ZATO JER TO MNOGI NEZNAJU, KAO NI MOJE KOLEGICE KOJE SU ISTO TAKO BILE ZAKINUTE O SVOJA PRAVA JER SU VJEROVALE ONIMA KOJU SU IH TREBALI PROVODITI......PO NOVOM OTKAZNI ROK NE MOŽE TEČ ZA VRIJEME GODIŠNJEG ODMORA, TJ. KORISTITI SE KAO GODIŠNJI ODMOR!!!!!!

Članak 113.
    (1) Otkazni rok počinje teći danom dostave otkaza ugovora o radu.
    (2) Otkazni rok ne teče za vrijeme trudnoće, korištenja rodiljnog, roditeljskog, posvojiteljskog dopusta, rada s polovicom punog radnog vremena, rada u skraćenom radnom vremenu zbog pojačane njege djeteta, dopusta trudnice ili majke koja doji dijete, te dopusta ili rada u skraćenom radnom vremenu radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju prema posebnom propisu, privremene nesposobnosti za rad, godišnjeg odmora, plaćenog dopusta, vršenja dužnosti građana u obrani te u drugim slučajevima opravdane nenazočnosti radnika na radu, određenim ovim ili drugim zakonom.
    PRIJAVE DRŽAVNOM INSPEKTORATU
    http://www.inspektorat.hr/
    http://www.inspektorat.hr/prijavi-povredu-propisa/

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo o potvrdama je točno. No, stvar je da i novi poslodavac onda daje pripadajući dio godišnjeg odmora za tu godinu rada.

U svakom slučaju, sve ovisi o poslodavcu ( i novom i starom).
    pozzz, pošto sam vidio raspravu, imam situaciju da sam dobio poslovno uvjetovani otkaz, pravo na burzu, pravo na otpremninu, i onda nakon dva tj. mi dođe od poslodavca ponuda da ce ponistit taj ugovor i da moram potpisat drugi ugovor kojim ce me zadrzat, ali na minimalcu, meni pase ovaj ugovor s otpremninom jer sam si nasao drugi posao, ovaj ugovor stupa na snagu 31.5.2012. inace, radio sam 6 god u firmi. sad me zanima dal se ja mogu drzati tog ugovora ili se taj ugovor automatski ponistava tim sta su se odlucili zadrzati me na radnom mj. ????

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •