Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: dojiti do vjenčanja?

ilja

Početno dojiti do vjenčanja?

već osmi mjesec dojim svoju bebu.
    nikada nije pio vodu, čaj ili nešto slično.
    u posljednjih mjesec dana pokušala sam sa kašicama koje sam sama radila: jabuka, mrkva, banana, ali ništa od toga svaki dan ispljune i sve u svemu pojede dve žličice.
    noći su najgore traži sisati svakih dva sata: leđa su mi u komi jer spavam u najčudnijim položajima, potpuno sam neispavana.
    s njegovim rastom i razvojem je sve u redu, štoviše, napredniji je i veći od mnogih beba iste starosti.

može li dijete živjeti samo od sisanja godinu i više dana?
    btw. moja susjeda , starija žena dojila je sina godinu i pol bez dohrane-čisto dojenje.
    hoću li imati još većih problema s privikavanjem na kašice ukoliko i dalje nastavimo samo sa sisanjem?
    je li neophodno da dijete pije čaj i vodu u ovoj dobi?
    postoji li netko istog ili sličnog iskustva?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ilja vidi ovo
    o isključivom dojenju nakon 6 mjeseci

ili
    još dulje
    .

P.S. i mi se još uvijek mučimo s dohranom tj. jede sve što i vršnjaci, ali u mikrokoličinama.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ilja, ja bih samo htjela reči da bez obzira što beba može napredovati na majčinu mlijeku do godine dana, a možda i duže, ne znači da to treba olako shvatiti. Od 6. mjeseca pa nadalje treba svaki dan nuditi dohranu, ne treba bebu forsirati, ali treba biti uporan, ne prihvačaju sve bebe zdušno novosti. To govorim zato što svaka beba što je starija to će teže započeti s nečim novim. Dohrana od 6. mjeseca do godinu dana nije od tolike nutritivne važnosti koliko je bitno da se dijete navikava na nove okuse. Od 1. do 2. godine bi već trebala jesti sve, naravno primjereno dobi, jer ono što dijete nije provalo do 2. godine teško će više to i prihvatiti, naravno ima iznimaka.
    Eto zato smatram jako važnim taj period "prilagodbe", jer kad dijete dođe u dob da više mlijeko samo nije dovoljno ipak imaš određeni broj namirnica koje dijete jede.

lidac2004

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Ilja vidi ovo
    o isključivom dojenju nakon 6 mjeseci

ili
    još dulje
    .

P.S. i mi se još uvijek mučimo s dohranom tj. jede sve što i vršnjaci, ali u mikrokoličinama.
    bibai, hvala na ovome drugom topicu, odmah se bolje osjecam.

evo, i mi cemo za par dana imati godinu a ima dana da nece NISTA od dohrane pojesti, a uglavnom pojede 2-3 zlicice i to je to. :/

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Zdravo Ilja!
    Cestitam vam na tako dugom dojenju,i to bez ikojih dodataka sa straneI bravo za vas sto ti maleni tako lijepo napreduje!Rekla bih,da je djetetu potrebno josh nesto,tj.ako osjeca da mu tvoje mlijeko ne pruza sve potrebno,da bi onda svakako primjetila na njemu promjenu u raspolozenju/ponasanju te time,da bi poceo prihvacati i te kasice sto mu nudish.Ako ne prihvaca,pusti neka priroda kaze kad je vrijeme,nemoj na silu nista.Kad bude vrijeme,vjerujem,on ce prihvatiti i druge okuse.
    Ono cemu te mogu uputiti je da mozda pokusas sa nudjenjem okusa koji je najblizi majcinome mlijeku,npr. kasicu od smedje rize.POstoji odlicna knjiga sa raznim receptima i uputama o dohrani malenih;od Jadranke Boban Pejic-prirodno i zdravo za bebe i djecu.
    takoc.Budi ponosna mama i nemoj brinuti,vec uzivaj u svome djetescu i imaj povjerenja u sebe i zivot

lijepi pozdrav

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sebastian ima preko 20 mjeseci i jos uvijek ima dana kad jedva nesto pojede, samo sisanje.

meni je preporuka s laktacije bila da pratim dijete i da se oslonim na vlastite instnkte

rezultat je da je sebastian i visi i tezi od vecine svojih vrsnjaka a uz to jos i nikad nije bolestan.

ilja

Početno

hvala vam svima na odgovorima podrške i na savjetima

imam još pitanja.

trebam li piti željezo, kalcij ili nešto slično? jer , moja bol u leđima osim što je uzrokovana lošim spavanjem, možda ima veze s nedostatkom kalcija zbog dojenja(?)

htjela bih mu ponuditi (ako već ne želi prihvatiti kao obrok, onda nuditi bar okuse) zdravu (do)hranu. žitarice, voće i povrće.
    ne znam jesam li u pravu ako mu ne nudim u dohrani kravlje mlijeko?
    nekako ne paše ni meni, pa ne bih ni njega opterećivala.
    sundrops, mogu li tu knjigu kupiti u bilo kojoj knjižari, ima li je u knjižnicama?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U dohranu mu možeš uvoditi voće, povrće, meso, ali kravlje mlijeko nikako, bar ne do 1. godine, a ako će dojit i tad nije potrebno ni onda.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hai

knjiga od Jadranke Boban Peic ti je u izdanju Makonove,pa je mozes nabaviti u njihovim bio&bio trgovinama(u Ilici 75 imaju ducan) mada vidjala sam je i u podosta knjizara.Takodjer, ima je i u knjiznicama za posudbu pa,probaj je pronaci.
    Posto bi voljela zdravu dohranu djetetu davati mislim da ce te ova knjiga veoma razveseliti jer daje lijepe smjernice kako i sa cime je najbolje zapoceti .Mahm,najbolje da nekako dodjesh do tog naslova jer zaista je kvalitetna knjiga!
    U njoj se pise i o kravljem mlijeku,te svim nedostacima i stetnostima njegovog davanja djetetu..
    Ako mislish da bi trebala neke dodatke uzimati mogu ti preporuciti Zelenu magmu.To je prah lisca mladog jecma koji sadrzi mnogo vitamina,minerala,bjelancevina i enzima.Sadrzi 11puta vise kalcija od mlijeka,5puta vise zeljeza od spinata,4puta vise vitamina B1 nego psenica,7puta vise vitamina C nego narance i pravo bogatstvo vitamina B12.Takodjer sadrzi visoku koncentraciju magnezija i zeljeza te slozenih secera i enzima.Pa sto cekash?Ja je vec dosta dugo pijem i veoma sam zadovoljnaMozes je kupiti u prahu ili u tabletama.Bolje ti je u tabletama jer ima veoma jak okus,pa ti mozda ne bude ugodno piti taj prah,razmucen u vodi.
    E,i probaj natji vjezbe 5Tibetanaca(mislim da ima na netu),nakon njih te netje vise nista boliti.
    lijepi pozdrav

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •