-
Nisam bila u Vinceku sto godina, nisam probala tortu, ali ti mogu reći što planiram peći ovih dana...
Možeš napraviti bilo koji lagani biskvit, koji ti je najdraži i koji ti najbolje uspijeva. Ako tražiš recept za biskvit, pogledaj dolje recept za laganu proljetnu tortu od jagoda, taj mi uvijek dobro uspije.
Krema 1:
20 dkg čokolade za kuhanje
400 ml vrhnja za šlag
5 žlica narančinog soka
ribana korica od naranče po ukusu
malo ruma (može i bez)
1 šlagfix
Zagrijati vrhnje da točke vrenja, ali ne dopustiti da zakipi, te preliti preko izlomljene čokolade, miješati da se čokolada otopi. Ohladiti u frižideru oko 2 sata. Umiješati sok, koricu i rum, a zatim izmiksati uz dodatak šlagfixa.
Krema 2:
1 puding od vanilije
5 dkg šećera (ili manje)
1 vanilin šećer
400 ml soka od naranče (najbolje svježe cijeđeni, ali poslužit će i kupovni)
Skuhati puding u soku uz dodatak šećera i vanilin šećera i ohladiti.
Biskvit ću razrezati u dva lista. Na prvi ću staviti čokoladnu kremu i poklopiti drugim dijelom biskvita. Gore ću premazati kremu od naranče i ukrasiti cijelu tortu šlagim i komadićima naranče.
Nadam se da sam ti malo pomogla!
-
Hvala....ne zvuči loše, moram probati!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma