Nastoj se ne ne brinuti odveć jer time ne možeš ništa promijeniti, samo štetiti bebici. Kao što si mogla na ovoj temi pročitati, puno je trudnica bilo suočeno s istim problemom i većina priča je sretno završila.
Prvo moraš znati da ti propisana terapija nema svrhu zaustaviti krvarenje/iscjedak već hormonski podržati trudnoću, pomoći plodu da se održi unatoč nastalom problemu. Krvarenje/iscjedak je vrlo vjerovatno posljedica nekog hematoma ili puknute kapilare i može trajati i duže vrijeme.
Ako te može utješiti, ja sam imala hematom zbog kojeg sam prokrvarila več u 5. tjednu T i iscjedak sam imala punih mjesec dana. Čitavo to vrijeme sam bila na terapiji 3x2 utrogestana vaginalno (slično kao duphaston, dakle hormon progesteron). Iz nekih drugih razloga i komplikacija još uvijek koristim istu terapiju, no bitno je da je nakon mjesec dana iscjedak nestao, a moj Frkofulja i ja smo danas do punih 31 tjedana dogurali
Ono što gore nisi napisala, a što bih ti ja savjetovala ukoliko liječnici nisu - mirovanje. I to mirovanje na ležećki, izbjegavaj ležanje na leđima i preferiraj položaj na lijevom boku.
Sve će biti OK, samo budi strpljiva, disciplinirana u terapiji i uspori maksimalno!