-
Bilecki sutlijas
u Inat kuci(bos.restoran u Sarajevu) sam sinoc na iftaru jela super dobar sutlijas, a inace sam veliki ljubitelj istog, pa sam teta Tidzi dosadjivala dok mi nije rekla kako se pravi,a i na netu sam nasla nesto slicno, pa evo recept
Potrebni sastojci:
100 gr. rize
˝ litre mlijeka
2 dl. vode
1 kasika margarina
60 gr. secera
25 gr. badema
200 gr. slatkog vrhnj
Slatko od visanja, jagoda ili marelice
Način pripreme:Rizu pomijesati sa mlijekom u jednu serpu, staviti da se kuha. Polahko dodavati vodu i kuhati oko 13 minuta da bude malo gusto i tome dodati margarin, secer i bademe koje ste predhodno oljustili(ostraniti tanku ljusku sa jezgre tako sto ce se zagrijat u pecnici) i ukrupno isjeckali, zatim dodati slatko vrhnje.
Sutlijas ce biti pravog okusa ako mu se doda slatko od visanja u vrijeme serviranja
Potrebno vrijeme za pripremu je oko sahat vremena.
-
Koliko mlijeka?
Što je to iftar?
-
-
pola litra mlijeka.
Sad je kod muslimana mjesec posta, Ramazan.Mi postimo cijeli dan, s tim sto jedemo ujutro oko04.00 sata i to je sehur, te navecer oko 17.00 i taj obrok se zove iftar.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma