Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: QUICE LOREN

  1. #1
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno QUICE LOREN

    Tijesto:25 dkg brašna oštrog
    1 prašak za pecivo
    malo soli
    10 dkg margarina
    1 dcl vode
    Zamijesiti i staviti u hladnjak 1 sat.
    Nadjev:25 dkg sira naribanog (podravac,dimsi,trapist....)
    4 jaja
    2 vrhnja
    malo nečega suhog (špek,vratina,šunka...)
    Tijesto razvaljati i staviti u okrugli protvan (razvaljati dno i rubove) i uliti nadjev te peći.
    Nadjev izmješati lagano žlicom,a ne mikserom.
    Umjesto suhog mesa možete staviti smrznuto povrće.

  2. #2
    Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split
    Postovi
    284

    Početno

    Ja sam jela Lorensku pitu u više navrata u mom omiljenom restoranu u Splitu. Oni rade s pancetom. Fantastično je! S tim da su oni radili u kockastom limu, rezali na rombove i tako poslužili. Moram ovaj recept skinut, i napravit u lipnju kad predviđam da bih mogla bit pri kraju dijete. :/

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Kiš je super stvar, ja je često pečem.
    Samo filu radim od svježeg kravljeg sira i vrhnja, na koje stavim na tanke listiće narezani bilo koji tvrdi sir. Saftnije je.

  4. #4
    Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Francuska
    Postovi
    460

    Početno

    Ja bih napravila malu ispravku u ovom Quiche-u, tj. orginalni Francuski recept.

    Za tjesto:
    250gr. brasna
    125gr. margarina ili maslaca
    5Ogr. ribanog sira
    malo vode
    sol
    Margarin se usitni sa brasnom, onda se doda ribani sir i voda i napravi se tvrdo tjesto za razvlacenje.

    Za fil:

    1 mileram (pavlaka) 500ml.
    oko 150-200gr. ribanog sira
    100gr. slanine
    3 jaja
    sol
    Na malo margarina ili maslaca isprziti slaninu i staviti na papirnatu salvetu pa na tjesto, ribani sir i zatim u jednoj zdjeli umutiti mileram(pavlaku) i jaja,posoliti..

    Staviti da se pece i pred kraj pecenja namazati vrh zumanjkom i vratiti da se pece.

    Eto, to je Quiche Loraine

  5. #5
    Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Francuska
    Postovi
    460

    Početno

    A da, naj bolje za quiche je ribani sir emental.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •