-
QUICE LOREN
Tijesto:25 dkg brašna oštrog
1 prašak za pecivo
malo soli
10 dkg margarina
1 dcl vode
Zamijesiti i staviti u hladnjak 1 sat.
Nadjev:25 dkg sira naribanog (podravac,dimsi,trapist....)
4 jaja
2 vrhnja
malo nečega suhog (špek,vratina,šunka...)
Tijesto razvaljati i staviti u okrugli protvan (razvaljati dno i rubove) i uliti nadjev te peći.
Nadjev izmješati lagano žlicom,a ne mikserom.
Umjesto suhog mesa možete staviti smrznuto povrće.
-
Ja sam jela Lorensku pitu u više navrata u mom omiljenom restoranu u Splitu. Oni rade s pancetom. Fantastično je! S tim da su oni radili u kockastom limu, rezali na rombove i tako poslužili. Moram ovaj recept skinut, i napravit u lipnju kad predviđam da bih mogla bit pri kraju dijete. :/
-
Kiš je super stvar, ja je često pečem.
Samo filu radim od svježeg kravljeg sira i vrhnja, na koje stavim na tanke listiće narezani bilo koji tvrdi sir. Saftnije je.
-
Ja bih napravila malu ispravku u ovom Quiche-u, tj. orginalni Francuski recept.
Za tjesto:
250gr. brasna
125gr. margarina ili maslaca
5Ogr. ribanog sira
malo vode
sol
Margarin se usitni sa brasnom, onda se doda ribani sir i voda i napravi se tvrdo tjesto za razvlacenje.
Za fil:
1 mileram (pavlaka) 500ml.
oko 150-200gr. ribanog sira
100gr. slanine
3 jaja
sol
Na malo margarina ili maslaca isprziti slaninu i staviti na papirnatu salvetu pa na tjesto, ribani sir i zatim u jednoj zdjeli umutiti mileram(pavlaku) i jaja,posoliti..
Staviti da se pece i pred kraj pecenja namazati vrh zumanjkom i vratiti da se pece.
Eto, to je Quiche Loraine
-
A da, naj bolje za quiche je ribani sir emental.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma