kad se treba ustaliti menstruacija nakon prestanka dojenja? prestala sam prije nekih mjesec dana. i pijem cijelo vrijeme kontracepcijske cerezette. kad treba preći na "obične" kontracepcijske?
kad se treba ustaliti menstruacija nakon prestanka dojenja? prestala sam prije nekih mjesec dana. i pijem cijelo vrijeme kontracepcijske cerezette. kad treba preći na "obične" kontracepcijske?
Jel se trebam zabrinuti ako su mi ciklusi 24dana? Inace su stoljecima bili 28d al evo prije trudnoce i sad nakon poroda ko svicarski sat svakih 24 dana.
Sent from my RM-914_eu_croatia_419 using Tapatalk
Da nakon duzeg vremena podignem i ivu temu mozda ce tu neko znati nesto vise. Dakle vadila sam krv i bili su mi poviseni enzimi jetre. Onda je doktorica posumnjala na colu...nisam ju pila tri tjedna ponovno vadila krv i opet su mi bili poviseni enzimi. Onda me je poslala vaditi krv za hepatitis c i b. I u tom testu od nekih 6 parametara jedan je pozitivan i to HCV Ag-Ab. E sad sam malo guglala i gugl svasta pise i pise da je povezano sa hepatitisom c. E sad od tu prisutnih medicinara jer zna netko nesto vise
U kojem labu u kojoj bolnici mogu bez naručivanja samo se pojaviti i izvaditi: Ca, Cl, MG, vit B12, vit D, feritin, CK, LDH?
mislim da u vinogradskoj ne naručuju, ali provjeri
za rebro narucuju
te 2 bolnice sam napisala jer oni jedino rade vitamin D
ali često nema reagensa
Drage moje,
jel netko zna u kojoj bolnici/domu zdravlja se mogu bez naručivanja samo pojaviti i napraviti color doppler vena, jel to uopće izvedivo, hitno mi je.
Ako nije moguće, jel znate gdje bih najbrže došla na red.
Zahvaljujem na brzom odgovoru.
Je li normalna bolnost uha nakon aspiracije cerumena vakumskom sisaljkom (uho nije bilo upaljeno, samo uski zvukovodi pa je potrebno čišćenje sisaljkom)?
mislim da je; nama su čak rekli da se ne prestrašimo ako bude i malo krvi
Prepisati ću svoj nalaz pretrage krvne slike (KKS, DKS, GLUKOZA I TSH) , pa kad netko tko se razumije uhvati malo vremena neka odgovori da li je nalaz u redu.
leukociti 9,6 (3,4-9,7)
eritrociti 4,49 (3,86-5,08)
hemoglobin 136 (119-157)
hematokrit 0,389 (0,356-0,470)
MCV 86,6 (83,0-97,2)
MCH 30,2 (27,4-33,9)
MCHC 349 (320-345) H
RDW 14,3 (9,0-15,0)
trombociti 228 (158-424)
MPV 7,7 (6,8-10,4)
neutrofilni granulociti 67,3 (44,0-72,0)
limfociti 18,9 (20,0-46,0) L
monociti 4,5 (2,0-12,0)
eozinofilni granulociti 2,1 (0,0-7,0)
bazofilni granulociti 0,2 (0,0-1,0)
neseg. neutrofilni granulociti 7,0 (0,0-4,0) H
glukoza 4,2 (4,2-6,1)
TSH 2,030 (0,270-4,200)
Još da napomenem da sam trenutno u 17tt i da sam krv davala natašte.
Hvala unaprijed![]()
Kako mogu saznati da li je epidemija pete bolesti prošla ili barem da li je broj oboljelih drastično smanjen?
Zovem neki info telefon u epidemiološkom zavodu već danima ali se nitko ne javlja![]()
Cure, pitanje.
Koliko treba organizmu da obnovi zalihe željeza nakon izrazito jake menge? Obično su mi tak-tak ali ova zadnja je bila jaka. Ne bi htjela kupovati preparate nego bi probala sa hranom. Kaj uzimati?
Jel koriste kupovni sokovi od borovnice, crnog ribizla? Googlala sam ali sve se svodi na kupovne preparate tipa Ferohel.
Vadila si krv? Zeljezo, hemoglobin , feritin, kks?
inace , zdrav organizam ima zalihe, ne moze ga jedna jaca menstruacija u normalnom trajanju baciti na koljena.
Pretrazila sam pol stranica ove teme i neda mi se vise... a ova trazilica gore nije bas od neke koristi nazalost..
Ugl imam ocito neku ozbiljniju upalu uha jer je rekla da moze i do mozga i neznam kaj sve... dala mi je hidrogen.neke biljne kapi i antibiotik za svaki slucaj i nek se javim sutra doktorici..
Ugl to je samo u noci ppcelo uzasno boleti.. prek dana je samo neki iscjedak bil u uhu...
Nakapala i ocistila jesam.. al imam osjecaj da mi je gore... antibiotik je cefalexin i pise mi gore 2x2 svakih 12 sati... pa me zanima dal mogu barem dvije na dan ako mi nenude bolje s obzirom da dojim..
Ne moze antibiotik raditi odmah. Treba proci barem 48 sati. Uzmi nesto protiv bolova sto moze uz dojenje, npr. paracetamol u pravoj dozi.
Ne možeš smanjivati dozu antibiotika jer onda neće biti djelotvorna.
Ako je jaka upala u pitanju, veća je korist od uzimanja antibiotika nego od potencijalnih nuspojava za bebu.
To liječnici uzimaju u obzir i zato ti je lijek i prepisao.
da ti što prije bude bolje
antibiotik ili pijes u punoj dozi ili ga ne pijes
kod upale srednjeg uha mogu ici i veće doze od 2 grama
ne smanjuj sama dozu
i uzmi nesto protiv bolova, najbolje ibuprofen, on djeluje i protuupalno
kakve biljne kapi?
vidim potpis, uzmi paracetamol, ali ako ne pomaže mozes i koju tbl ibuprofena
Ma nisam jos uzela antibiotik uopce jer mi nije sve jedno bas....pise gore 500mg.. samo sam nakapala sa ovim. Maxitrol kapi za oci..
Ali me brine to kaj je rekla da moze do mozga doci..
Svejedno za sto?
Ako lijecnik preporuca antibiotik , tada uzmi antibiotik.
Uzmi i nesto protiv bolova. Nema potrebe da se mucis i izlazes riziku od eventualne komplikacije bolesti.
Pa ako utjece na mlijeko... jer sam joj napomenula da sam dojilja.. pa se malo neckala
Maxitrol nisu biljne kapi
cefaleksin moze uz dojenje kada je potreban
podojis prije uzimanja antibiotika
Tak mi je rekla zenska di sam bila na pregledu...
U svakom slucaju hvala...
može i novocef uz dojenje, ak ti zatreba
i obavezno bih pila i probiotik i ja i beba. Ne mogu se sjetit jel mogu tako male bebe BioGaiju.
Jel netko zna gdje se privatno može napravit 3D UZV prostate, treba mi za tatu jer su mu u Dubravi rekli da prije operacije to napravi negdje privatno.
Imate li s nekim dobro iskustvo, preporuku? Nije naodmet i povoljnija cijena.
Mala dopuna, tati su rekli da treba napravit 3D UZV prostate i abdomena (desni bubreg), jel mi može netko preporučit neku polikliniku.
Jel netko čuo za dr. Nilka Padovana on je Dubravi, jel možda radi i negdje privatno? Jel dobar, tati mi treba operirati prostatu?
Ako imate nekog dr. gore za preporučit bila bih vam jako zahvalna (može i na pp).
Beba 5 i pol mjeeci ima stafiloccocus haemolyticus u oku. Koliko je to opasno i od kuda je to mogla dobiti? Oko krmelji još od bolnice.
Nije baš medicinsko pitanje ali dobro.
Dijete ima konstantno vjetrove, kaj osim dobrog žvakanja hrane može pomoći da ih nema više.
već dva mjeseca muku mučim sa boleštinama,
bilo je tu svega, ali korijen problema su sinusi, prema nalazu MR kronična upala.
2 antibiotika popila, jutros ću popiti zadnji, a probudim se sa bolovima u sinusima
koristim i nasonex, inhaliram se, nema što nisam kupila od raznoraznih lijekova,
ali očito da problem još nije riješen.
sve me strah što će biti kad završim s antibiotikom.
najvjerojatnije imam i mastoiditis (mislim da je dr tako rekla),
boli me sve oko uha, ali ne i samo uho. ispod uha, iza ušne školjke, kost iza uha
i jutros me opet dosta boli.
ima netko dobar savjet kako ne završiti na trećem antibiotiku i na hitnoj ovaj vikend???
Moga su MM je fitotetapeut spasio od operacije prije 12 godina, i od tada nije popio niti jedan antibiotik.
sto je on tada uzimao ne znam tocno, mislim da su bili neki enzimi ananasa ( pretpostavljam bromelin, imas kupiti od raznih proizvodaca , pogledaj na iherb).
nakon toga je u sezoni kod pogorsanja uzimao etericno ulje origana , ali nazalost te kapsule cekaju vec godinu dana dozvolu za uvoz u hrvatsku , pa ih probaj nabaviti kako znas ( mozda ima u sloveniji).
Tu pise da ih imaju na stanju pa pitaj ( to je zg)
http://kemig.kosarica.hr/index.php?r...product_id=751
I ne bjezi od antibiotika ako je upala izrazito teska. Kad se upala smiri, kreni sa fitoterapijom ( MM je bio na cetri antibiotika za redom i navucen na kapi za nos).
imaš li nekog fitoterapeuta za preporučiti
Pokusaj nabaviti onaj tekuci probiotik sto dode u boci od litre. Kosta oko stotinjak kn.
Stribor Markovic, ali ne znam kako i da li radi ( jos-opet) osobne konzultacije.
probajte ga uloviti na FB , ima profil , pa pitajte.
Stribor radi u konzultacije u suradnji s ljekarnama Zagreb.
Stribor radi pon, utorak i četvrtak popodne http://www.farmacia.hr/aromaterapijs...-ilica-11.html
hvala cure na svim informacijama.
Molim savjet jerbo ne znam sto mi je ciniti.
Trudna sam 27 tjedana.
Taman sam prebolila virusni bronhitis (valjda), iskasljala dusu 2 tjedna, i dobila streptokoknu upalu grla, na Novocefu sam 2x1 10 dana.
Prosli tjedan smo putovali i teglila sam malog od 13 kg na lijevom boku u/iz aviona dok je muz teglio kolica i torbe.
Od kad smo se vratili boli me u podrucju lijevih rebara, negdje ispod dojke prema sredini.
Bol se nakon prve noci smanjila, pa sam mislila da je neko istegnuce, medutim zadnjih dana me boli sve to jace.
Ne mogu se zakasljati, kihnuti, puhnuti nos, okrenuti, trznuti, bez da vidim zvijezde.
Tesko mi se namjestiti pri spavanju.
Dr mi je naravno na bolovanju.
Moze li biti rijec o vodi u plucima ili je ipak istegnuce?
Bi li bilo pametno otici na uzv kod privatnog lijecnika opce medicine, posto rtg ne smijem?
Ne znam kolike koristi imam da idem na pregled kod zamjene mog dr, ne znam ni tko je trenutna zamjena ni na temelju cega bi mogao procijeniti sto je?
Pa na temelju anamneze i slusanja slusanja pluca stetoskopom?
I dodatnih pretraga ako je potrebno?
u svakom slucaju mozes dobiti bolji pregled, nego preko dijagnostike posta na forumu.
ps: bol moze biti od napinjanja misica koje si imala kod kasljanja, ali svejedno ( obzirom na trudnocu i preboljenu bolest) bi bilo dobro da te pregleda lijecnik.
Bila sam kod zamjene u petak kad mi je i dijagnosticirala streptokok.
Poslušala je pluća i rekla da su čista, da kašljem sluz iz dušnika od nove upale.
Ma mene ovo sve više podsjeća na neku upalu živca kao kada me uhvatio išijas, samo ne razumijem kakav se živac i gdje na tom mjestu zaglavio/upalio!?
drage moje...
ima li koja forumasica medicinske struke da mi ucini malu uslugu?
Da komentira moj status na facebooku i da objasni jednoj pametnjakovicki da fizoloska otopina nije stetna i da djeca od toga ne umiru.
ona je medicinska sestra koja je popila svu pamet svijeta...
zahvaljujem unaprijed...
zaboravih navest da mi je ona uzi clan rodbine koja svakodnevno meni pametuje u vezi toga...
zna li netko nešto o nedostatku FXII,
znam otprilike što to znači, ali bi me zanimalo malo više.
ako netko ima link ili zna nešto više o tome, može i pp.
bok. javljam se sa pitanjem u vezi sterilizacije kod žena. govore da je štetno za ženu,da može doći do velikih komplikacija. Nigdje ne mogu naći na koje se to komplikacije odnosi koje su eventualne nuspojave. jedna osoba mi je rekla da može doći do problema sa inkontinencijom jer nema više prirodnog grčenja maternice a druga mi je rekla da dolazi do disbalansa hormona(njene točne rijeći) te da uslijed toga može doći do promjena osobnosti. molim nekog tko zna nešto da mi napiše jer sam malo luda. postoji tu na forumu baš post o tome ali ima samo komentara osobne prirode a ne i točnijih podataka o tome. inače ispunjavam sve uvijete za sterilizaciju(godine,broj djece)