Mislim da su u cjepivu promasili soj. Ne znam isplati li se. Moj sveki se cijepio, pa ju je dobio. Pa i mi redom.
Mislim da su u cjepivu promasili soj. Ne znam isplati li se. Moj sveki se cijepio, pa ju je dobio. Pa i mi redom.
u pravilu ne smiješ biti akutno febrilno bolesna
a ima smisla uvijek, u nadi da nećeš pokupiti ništa bar 7 dana
Ne smijes imat gripu, jelte! Šalim se. Ugl ne smijes imat temp povisenu, kasljat, kihat i sl, dakle prehlada. A jel djeluje... Gripa ima sojeve (h5n5, h1n1, i sl.) cijepe te protiv najčešćih dosadasnjih sojeva. Dakle ako se ponovi soj od dosad, na konju si. Ako dode neki novi ili rjeđi nema joristi od cijepljenja.
Što reći imamo gripu doma, tj. Muz
trenutno nemam temp. ali sam prehlađena, kišem, nos opet curi, sinusi kljuckaju i takoto.
nemam pojma što da radim.
grozim se gripe, jer mi se i najobičnija prehlada iskomplicira,
imunitet mi je kao u novorođenčeta.
marta a da nije svekar dobio gripu od cjepiva,
kažu da se to nekada zna desiti, ali blaži oblik.
ili je baš bila gripa - gripa?
Nemam pojma od cega ju je dobio, od cjepiva ili unatoc cjepivu, ali ja ju imam trenutno i definitivno je gripa, rasturilo me je...
Imam konjuktivitis i laringitis (ušćakitis i popi*ditis, kad smo već kod nabrajanja).
U ponedjeljak moram na put-držim predavanje i ne bih došla tamo krvava oka i glasa ko marlon brando. Nemam kad kod doktora kod kojeg se ionako čeka 2-3 sata, a ja dojim češće od toga.
U Bosni se mogu kupiti lijekovi bez recepta.
Što mogu piti/mazati/gurkati od lijekova, a da ne smeta dojenju?
Posljednje uređivanje od QueenBee : 06.01.2017. at 08:44
Maxitrol za oci - kapi ili mast? Ja sam kapi i bebanu stavljala kad je imao 2 tjedna (uz recept).
Sretno na predavanju!!!
Posljednje uređivanje od Jadranka : 06.01.2017. at 08:50
Za oko tobrex mast, a za grlo mi je jedna doktorica rekla razmutit sodu u vodi i grgljat, nisam probala al ništa te ne košta probat.
Kod nas uvijek ima maxitrola-s njim liječimo i oči i nos i uši (po nalogu pedijatra)
Ukapala maxitrol-1,5 kapljicu (trebale biti dvije, ali promašila oko u pol priče). Hoću ukapat i u drugo iako mi je samo jedno ko lampica od bojlera?
tobrex mast ću kupiti preko u Bosni-njega mi je dr uvijek davala.
Grlo-mogu ja grgljat sodu, nije bed..imam i čaja od kadulje pa mogu grgljat i to. Ali bojim se da je sišlo i na pluća od jutros![]()
Inhaliraj se ako imas inhalator sa 3% fiziološkom .
Sent from my LG-K350 using Tapatalk
Kao netko tko se nakapao kapi u oči moj savjet je DA. Ukapaj i u drugo da ti se ne bi u međuvremenu dok liječiš prvo, to drugo upalilo.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Hvala, cure!
huh...ajd u jedno ukapam nekako, ali i to pola promašim. A kako ću onda takva ćorava ukapat si u drugo-to će biti pothvat. Ako se netko sjeća Rachel iz Prijatelja kad si je trebala ukapati u oko-e to sam ja...mužu ni blizu ne dam.
Imam inhalator-teroriziram cure s njim na mjesečnoj bazi. sad mi je došlo na naplatu..ok, kapat i inhalirat..
Oko ide na bolje-hvala jos jednom, cure!
Imam jos jedno pitanje. Malo je ljigavo.
Hraćak-ako je zut, sto to znaci? Ako je zelen?
Ista stvar-balci! Ako su žuti, sto je to? Ako su zeleni, sto je onda?
Pitam jer mi je dr rekla jednom ako je iz nosa žut sekret da je rijec o bakteriji. Kontam se onda ako je zeleni da je virus? Ne znam je li isto s hraćcima?
Ovakve informacije bi mi dobro dosle da znam kako lijeciti djecu i sebe (ici kod dr po atbiotike ili kod kuce lezat i cekat da prodje).
Unaprijed zahvaljujem.
Meni sad iz nosa ide i prozirno, i zeleno i zuto
Mislim da kazu da kad je zeleno/zuto da to polako prolazi i da su to ostaci od borbe tijela. Al bas me zanima istina
Vrci-balis u duginim bojama :D zezam se
Mojim curkama curi prozirno kad se nahlade vani npr. U vrticu uredno zarade bijelo-zute ljigavce iz nosa. Zeleni su misteriozni.
A hraćke zasad imam samo svoje-cure jos ne znaju pljunit ih van. Moji su trenutno zuti...
https://www.google.hr/amp/s/health.c...s-opera-mobile
Sent from my LG-K350 using Tapatalk
kod mene uvijek neki vrag
zašto pika jajnik? u životu nisam imala problema s tim dijelom.
zadnja tri dana me lijevi jajnik boli pulsirajuće-pikajuće.
zaboli na jednom mjestu i onda se bol širi kao gljiva u krug.
bol nije konstantna, nekada u sat vremena zaboli 30 puta,
nekada sam 3 sata mirna.
mislila sam da su u pitanju ciste, ali bila sam jučer na redovnom pregledu
i ciste su na desnom jajniku, lijevi je čisto ok.
moguće da je ovulacija? iako mi je bio 9 DC kad je krenulo.
Moguce. Pod stare dane jajnici znaju poluditi. Vise osjecam ovulaciju nego kad sam imala 20. To su im valjda zadnji trzaji za trudnocu. :D
koje stare dane
bolovi su toliko iritantni da sam navečer kao nagazna mina,
bolje da mi se nitko ne obraća.
ako je stvarno ovulacija onda pretpostavljam da bi to uskoro trebalo stati.
Malac ima vec 2.dan temp do 39-40. Crp i leukociti visoki, grlo malo crveno. Pluca ok,al sinusi cujem zacepljeni.
Dobio antobiotik
Ja sam u mpo,pikam se trenutno. Jel mogu sebi pomoci kako da na mene ne prede?
možeš povećati c-vitamin, tekućinu, spavanje što je kod takvog malca vjerujem jako teško
Ok,cajeve volim,imam limuna doma.
Malo me pecka grlo od nocas, spricnem si angal
Njemu cujem da nos ne radi, a jede bez problema kad nema temp. Pa cemo vidjeti valjda u cemu je bila stvar. Jer evoo temp skocila za manje od pola sata na preko 39, 6h nakon nurofena
Posljednje uređivanje od Vrci : 18.01.2017. at 14:15
onda možeš dati ili novi nurofen ili probati s lupocetom pa raditi kombinacije
Jesam, imam sve upute.
A mene boli grlo, no bez temperature. Znači po tome meni ne bi bilo bakterijski?
Možda nije pitanje za ovu temu, ali molim vas, zna li netko, može li se negdje u Zg ili u bližoj okolici (Gorica, Zaprešić) obaviti rtg kralježnice bez naručivanja?
dok sam istraživala gdje bih mogla čim prije obaviti CT,
naletjela sam na ovo, možda ti pomogne
http://www.pulmologija.hr/UslugeRadi...agnostika.html
Prije 10-tak dana me uhvatila prehlada. Zbog začepljenog nosa sam koristila sprej Meralys HA, a zbog početka upale sinusa mi je dr. propisala Maxitrol kapi (kortići + antibiotik), koje sam ukapavala 3 dana. Cijelo vrijeme sam sprejala i Aquamarisom strong. I inače sve to koristim kad mi je nos zaštopan, osim Maxitrol kapi, njih sam prvi put koristila kroz nos.
Prehlada prošla, nos prohodan, ali nemam ni okusa ni mirisa već par dana!!! Ali skoro uopće.
Je li to prolazno ili da se zabrinem?
da ponovim ovdje pitanje, ako netko zna.
trebam malu pomoć oko clexana.
da li je bitno mijenjati strane?
nisam htjela gledati uputstva dok se ne krenem pikati, da ne zabrijem bez veze,
sad vidim da piše da se jedan dan daje lijevo, jedan desno,
a ja idem u smjeru kazaljke na satu kako su mi rekli.
ima neke veze ili je svejedno?
Svejedno je. Bitno da ne pikaš na isto mjesto zbog ev. modrica.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
pomoc!
urin:
izgled - zamucen
bakterija - dosta
leukocitna esteraza - 500 (x10na6, ref. do 10)
CRP iz krvi 2
ostalo krv i urin - ok
ginicka me poslala na urinokulturu
kaze da ova leukocitna esteraza upucuje na bubrege
al nista detaljnije, ceka uk
e sad, mene to malo brine, jer je vrijednost ekstremno visoka
kaj bi to moglo biti?
sad sam u 33.tt
inace, pitala me imam li bolove u lumbalnom dijelu
mislim, imam, al ja sam to pripisivala normalnim tegobama visoke trudnoce![]()
Ginger, dr. gugl kaže da ti je bakterijska upala bubrega. Mislim da je dobra stvar što te poslala na urinokulturu.
I da, ja sam polumedicinske struke.
Nadam se da će se javiti neko ko je stvarno medicinske struke i time se bavi.
A tebi šaljem.
thnx draga
to sam vidjela
nije mi jasno otkud to i kako
i ako je bakterijska upala, zasto mi je crp 2
do sad je sve bilo ok...odnijela sam uk pa sad cekem sljedeci tjedan
al brine me...valjda nece naskoditi bebi...
trazila sam i iskustva i nesto detaljnije, al stvarno su sture informacije
Ne mora biti zahvacen bubreg. Moze biti jos lokalizirano u mjehuru. Proteini su negativni, crp je nizak, nema simptoma.
Posljednje uređivanje od sirius : 10.03.2017. at 12:21
siruis, od simptoma imam bolove u lumbalnom dijelu, ali sam ih pripisivala tegobama trudnoce
i povremeno neugodan miris urina, a to sam pripisivala hrani koju sam taj dan jela...
nadam se da ce mi nakon nalaza uk nesto vise reci
i bas sam sad gledala stare nalaze, zadnji urin sam radila polovicom 12.mjeseca i sve je bilo ok...
Skuzila sam da imas bolove u lumbalnoj regiji, to moze biti od bubrega, ali kod glomerulonefritisa zna biti i puno jacih simptoma ( tresavica, visoka temperatura...).
ma gle, nista nije bilo tako strasno da bi me upozorilo na neke druge tegobe, osim trudnickih
ovo je bila rutinska pretraga, nije s nekom indikacijom
mislim, zbunjuje me sto je crp dobar, a ta esteraza 500
sto je ekstremno visoko u odnosu na referentne vrijednosti
a svugdje navode da ona upucuje na bakterijsku upalu
zar onda i crp ne bi trebao biti visok?
uglavnom, nadam se, sto god bilo, da nece naskoditi bebi
nalaz urinokulture sterilan
i sad sam zbunjena, koji vrag je s tom esterazom?
valjda cu sutra doci do doktorice...
Ne preostaje ti nista drugo nego ponoviti obican urin.
a valjda
bas me zanima kaj ce mi dr reci
danas je nema, ne znam za sutra
Ponovi urin, to je vaznije.
i dobro uzmi uzorak , kao za urinokulturu . oznaci casicu imenom i prezimenom.
Posljednje uređivanje od sirius : 13.03.2017. at 17:55