Stranica 55 od 64 PrviPrvi ... 5455354555657 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,701 do 2,750 od 3166

Tema: Pitanja forumašicama medicinske struke

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da ali u tom slučaju kolesterol nebi bio 1.5 normalne vrijednost nego 10 i više puta više.
    Napravi ti sve preglede kaj su ti savjetovali

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Vezano uz moju petogodišnjakinju

Rođena je s malo većim madežom na potkoljenici. Rekla nam dr od prvog dana da ga samo pratimo kako raste, da ne bi krenuo naglo mijenjati se.

Sad sam primijetila da joj iz tog madeža rastu 3 tamne dlake i baš me iznenadilo, bile su dosta dugačke.

Kakva su vaša mišljenja, da li je to sve ok?
    Ružno izgleda i svakako sam mislila da bi barem u pubertetu prije nego krenu depilacije i sl išli vidjeti za uklanjanje. Ali već me sad kopka

Kad idući puta budemo kod dr pitat ću, ali srećom mala je ful zdrava pa smo tamo rijetko :D

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja bih ga definitivno uklonila iz zdravstv.razloga (jer velika je vjerojatnost da će se depilirati i nema smisla svaki put razmišljat hoće li kozmetičarka vodit računa da ga ne zakači) a bome i iz estetskih razloga.

Čak đi se čini lakpkim ukloniti ga dok je mali,al to je ipak pitanje za liječnike dermatologe. Ne bih se upuštala u rasprave s općom nego zatražila uputnicu za dermatologa.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 26.03.2023. at 19:08

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

*čini

*lakšim
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 26.03.2023. at 19:12

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma pedijatrica je odlična i sigurno će nas onda uputiti dalje. Čak mi rekla da mogu tipa jednom godišnje uslikati madež pa da pratimo promjene.

Ali nisam mogla vjerovati da tako malom djetetu mogu narasti takve dlake iz njega

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Joj da fakat još je dijete kod pedice.
    Obavezno otidji i pitaj.

Ja bih ga radije uklonila nego strahovala i stalno kontrolirala, pogotovo jer je danas ukloniti madež zaista piece of cake.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ma pedijatrica je odlična i sigurno će nas onda uputiti dalje. Čak mi rekla da mogu tipa jednom godišnje uslikati madež pa da pratimo promjene.

Ali nisam mogla vjerovati da tako malom djetetu mogu narasti takve dlake iz njega
    Ja bih to rjesavala cim prije. Kolegica je tak godinama slusala lijecnike da madez njenog sina na potkoljenici ne treba dirati, da je samo estetika, dok se u pubertetu nije rasirio na preko 10cm duljine,pun dlaka...decko izbjegavao sport i kratke hlace, suncanje i cuvanje tog dijela na plazi da ne govorim. I kad je presao 20 godina, sam odlucio da mora to maknuti. Nije islo unutar jedne operacije, uzimali su mu kozu s bedra...sad je sve ok,no bolje to dok je maleno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih to rjesavala cim prije. Kolegica je tak godinama slusala lijecnike da madez njenog sina na potkoljenici ne treba dirati, da je samo estetika, dok se u pubertetu nije rasirio na preko 10cm duljine,pun dlaka...decko izbjegavao sport i kratke hlace, suncanje i cuvanje tog dijela na plazi da ne govorim. I kad je presao 20 godina, sam odlucio da mora to maknuti. Nije islo unutar jedne operacije, uzimali su mu kozu s bedra...sad je sve ok,no bolje to dok je maleno.
    Upravo sam takav scenarij i ja zamislila, čemu godinama maltrat dijete i da vrlo vjerojatno razvije komplekse da bi oni madež godinama promatrali. Čemu u koju svrhu?
    Maknut ga, dok se koža ne proširi i bok. Pa barem danas se to sve lako lokalno sredi.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Može li se na pregled doć s kopijom zdravstvene iskaznice? Bivši uzima djecu k sebi dok je na godišnjem, a mali taman tad ima pregled bubrega u Klaićevoj. Ne bih mu dala zdr. iskaznicu jer je šlampav i ne navlači mi se poslije s njim da mi je vrati. Ipak im treba MBO, koji ionako imaju u sustavu, zar ne?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni se čini da kompliciraš.
    Ako on vodi dijete doktoru dala bih mu zdravstvenu a sebi ostavila kopiju, ne bi riskirala da dijete ne može obavit pregled koji vjerojatno čeka mjesecima.

Ili je pregled kasnije pa ga ti vodiš?
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 26.07.2023. at 10:24

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

To je netko kome je trebalo mjesec dana da pošalje svoju kopiju osobne kada je trebalo za upis u vrtić. Zato kompliciram. Ne bih da ostane kod njega iskaznica pa da je moram stoput tražiti nazad.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kakav pregled?
    Nas obicno nitko ne trazi knjizicu u domu zdravlja, kod pedijatra ili kod specijalista gdje je naruceni dijete. Kod prva dva znaju podatke, a kod specijaliste se obucni ima povijest bolesti ili potvrda o narucivanju.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Specijalist nefrolog za bubrege u bolnici. Msm ne znam hoće ili neće tražiti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Specijalist nefrolog za bubrege u bolnici. Msm ne znam hoće ili neće tražiti.
    Ako dijete ide tamo na kontrole samo das zadnju kopiju povijesti bolesti.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Da, mi isto nikad u bolnici (Rebro) ne pokazujemo knjižicu. Ako je prvi pregled, samo onaj papir za narudžbu. Ako je kontrolni, na šalteru dajem nalaz od prošlog pregleda. Evo danas sam bila, samo papir od prošli put sam pokazala. Mislim da me na Rebru nikad knjižicu nisu tražili (osim u koroni kod trijaže na ulazu).

Ja te razumijem, u braku sam, ali strepim svaki put kad on ide, čim se vrati kažem “vraćaj mi sve” .

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bubilo, vraćaj mi sve
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 26.07.2023. at 15:27

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I ja svom kažem vrati kartice na mjesto, bez obzira jel od knjižnice ili zdravstvene!

Žuta, a on je bio s malcem koji put na tom pregledu? I da nije treba točno znati kud treba doći napose u Klaićevoj, koja je u obnovi, pa su ordinacije premještene, može se i pitati na informacijama na ulazu, ali i tad treba biti spretan za naći to (sretno i nek vidi kak je to brinuti o deci)

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

bila sam par puta s klincima na hitnoj, uvijek je OIB bio dovoljan (dala sam osobne jer je jednom zdravstvena ostala doma, jednom je bila kod muža)
    mene na pregledima traže samo karticu dopunskog, ne sjećam se kad sam zadnji put dala nekome zdravstvenu

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Dovoljno je povijest bolesti, ili samo MBO broj koji negdje zapišeš/poslikaš.

Ja sam jednom dala samo ime i prezime i rekla naručeni u 13h i sve imaju. Eventualno pitaju za adresu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jedno nemedicinsko pitanje. Frendica mi je medicinska sestra, ali govori da ona nema nikakav povrat poreza. Rekla sam joj neka ispuni obrazac na početku godine, kaže da ne mora da se to sve automatski. Oboje djece su joj na poreznoj kartici. Ne shvaćam kako ne bi imala povrat.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Možda joj poslodavac isplati povrat poreza uz plaću?

Meni na oba posla tako radili, na kraju godine
    Posljednje uređivanje od Vrci : 14.08.2023. at 17:16

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jedno nemedicinsko pitanje. Frendica mi je medicinska sestra, ali govori da ona nema nikakav povrat poreza. Rekla sam joj neka ispuni obrazac na početku godine, kaže da ne mora da se to sve automatski. Oboje djece su joj na poreznoj kartici. Ne shvaćam kako ne bi imala povrat.
    Za sto bi tocno imala povrat , ako koristi olaksice i radi cijelu godinu ( nije nezaposlena ili na porodiljnom)?
    Mjesecni odbitak je 530 eura ( osobni) , a za dvoje djece jos 550 eura. Ako joj je placa 1100 eura placa porez samo na razliku od place i porezne olaksice ( 1100-1080=20 , placa 20% od 20). Ako joj je placa manja od 1100 eura tada uopce ne placa porez jer je sve pokriveno olaksicama.
    Posljednje uređivanje od sirius : 14.08.2023. at 20:43

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Možda joj poslodavac isplati povrat poreza uz plaću?

Meni na oba posla tako radili, na kraju godine
    Da, ako slucajno ima preplacenog poreza firme same naprave obracun i isplate povrat. Obicno krajem godine.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dakle, pitanje glasi koliko uopce frendica placa poreza? Moras platiti porez da bi imao povrat.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A moraš i imati plaću veću nego olakšice da bi uopće plaćao porez

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mislim da plaću ima više od tog, ali sitno nešto. Ono što me zbunjuje je što kaže da joj je došao račun da još uplati porez. Kaj to ne bi trebal poslodavac?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mozda je imala neki prihod. Sitni. Npr ja dam nasljedila neke dionice. I svake godine mi isplate dividendu. To porezna vidi i svake godine poslje mi da moram uplatiti nesto sitno poreza na dobit.
    To mi poslodavac ne uplacuje, jer ni ne zna za taj prihod.
    A dividenda je sitna doslovno. Mislim da se radi o 50tak eura.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mislim da plaću ima više od tog, ali sitno nešto. Ono što me zbunjuje je što kaže da joj je došao račun da još uplati porez. Kaj to ne bi trebal poslodavac?
    Mozda je imala jos neki dohodak osim place, kako kaze spajalica.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Mozda je imala neki prihod. Sitni. Npr ja dam nasljedila neke dionice. I svake godine mi isplate dividendu. To porezna vidi i svake godine poslje mi da moram uplatiti nesto sitno poreza na dobit.
    To mi poslodavac ne uplacuje, jer ni ne zna za taj prihod.
    A dividenda je sitna doslovno. Mislim da se radi o 50tak eura.
    A ne skinu porez na dividendu prije nek ti uplate?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 15.08.2023. at 18:42

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne znam Jelena. Meni stigne plava kuverta.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zna li netko koliko se dugo ceka nalaz pretrage metanefrina i normetanefrina u urinu?
    Naime u lipnju sam zavrsila na hitnoj a potom na kardiologiji na Rebru zbog naglo povišenog tlaka i tahikardije. U tih par dana u bolnici obavili su mi hrpu pretraga i sve rezultate sam dobila u otpusnom pismu. Hvala Bogu, svi ti nalazi su bili ok. Dobila sam terapiju i tlak mi je sasvim uredan od onda, nikakvih smetnji.

Ono sto je ostalo nedoreceno jesu analize 24h skupljanja mokrace u bolnici (metanefrin i normetanefrin) - to nije bilo gotovo tijekom mojeg boravka gore. Receno mi je da se na te rezultate dulje ceka i u otpusnom pismu stoji da ce sve biti gotovo kad dodjem na kontrolu, koja mi je, pak, zakazana u studenom. Takodjer su mi to i usmeno rekli kad sam odlazila s odjela.
    Mene pak kopka vec cijelo ljeto - ukoliko ti nalazi nisu uredni, sumnjaju na tumor nadbubrežne žlijezde - da negdje ne kasnim i da se ne dogodi najgore.
    Zna li tko proceduru ukoliko su mi ti nalazi loši, bi li me netko kontaktirao u medjuvremenu? Koga bi mogla nazvati da vidim rezltate i koliko se uopce dugo ceka na rezultate istih nalaza?
    Sve sto sam dobila je optusno pismo i uputnicu za za kontrolu.
    Posljednje uređivanje od buba klara : 22.08.2023. at 14:51

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    Zna li netko koliko se dugo ceka nalaz pretrage metanefrina i normetanefrina u urinu?
    Naime u lipnju sam zavrsila na hitnoj a potom na kardiologiji na Rebru zbog naglo povišenog tlaka i tahikardije. U tih par dana u bolnici obavili su mi hrpu pretraga i sve rezultate sam dobila u otpusnom pismu. Hvala Bogu, svi ti nalazi su bili ok. Dobila sam terapiju i tlak mi je sasvim uredan od onda, nikakvih smetnji.

Ono sto je ostalo nedoreceno jesu analize 24h skupljanja mokrace u bolnici (metanefrin i normetanefrin) - to nije bilo gotovo tijekom mojeg boravka gore. Receno mi je da se na te rezultate dulje ceka i u otpusnom pismu stoji da ce sve biti gotovo kad dodjem na kontrolu, koja mi je, pak, zakazana u studenom. Takodjer su mi to i usmeno rekli kad sam odlazila s odjela.
    Mene pak kopka vec cijelo ljeto - ukoliko ti nalazi nisu uredni, sumnjaju na tumor nadbubrežne žlijezde - da negdje ne kasnim i da se ne dogodi najgore.
    Zna li tko proceduru ukoliko su mi ti nalazi loši, bi li me netko kontaktirao u medjuvremenu? Koga bi mogla nazvati da vidim rezltate i koliko se uopce dugo ceka na rezultate istih nalaza?
    Sve sto sam dobila je optusno pismo i uputnicu za za kontrolu.
    Ceka se cc 2 mj. Ali zovi laboratorij i provjeri u kojoj su fazi . Nitko te iz laboratorija ne bi kontaktirao i komentirao nalaze, to se ne radi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

LABORATORIJ – informacije na telefon: 01 2376 310 (od 12 do 14 sati).

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sirius, hvala puno!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pogledaj i u egrađani pod zdravlje

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

gledala sam, nema nalaza sa Rebra (niti onih koje sam dobila s otpusnim pismom niti ovih novih)

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ako ne vidiš na e-građani, vjerojatno nije gotovo.
    Na te nalaze se uistinu dugo čeka.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

gledala sam, nema nalaza sa Rebra (niti onih koje sam dobila s otpusnim pismom niti ovih novih)
    Ako si isla u labos preko interne uputnice ( bijeli papir sa odjela) tada ti nalazi nisu u sustavu e gradani. Budu vidljivi u bolnickom sustsvu, dizu se osobno na salteru ili ako si ih obavljala u laboratoriju mogla si dogovoriti da salju mailom.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Preko interne, dok sam lezala u bolnici.
    Znaci mogu po njih osobno na Rebro?
    Posljednje uređivanje od buba klara : 22.08.2023. at 19:54

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Preko interne, dok sam lezala u bolnici.
    Znaci mogu po njih osobno na Rebro?
    Naravno, ako su gotovi. Mozes i na salteru provjeriti da li su gotovi ako su u prolazu , a ne dobijes nekoga na telefon ( zvoni kao da se nitko ne javlja ako je zauzet). Mogla bi provjeriti i preko maila, ali to najduze traje . Salter je otvoren od 9-14:30 za upite i nalaze .

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Odlicno. Hvala jos jednom!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

e da zašto u egrađanima ne vidim sve ni uputnice ni nalaze?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    e da zašto u egrađanima ne vidim sve ni uputnice ni nalaze?
    Pa zato
    Nisu svi povezani u sustav.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ali neke uputnice od moje doktorice vidim, a neke ne, trebali bi da ili sve vidim ili ništ, kaj ne?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ali neke uputnice od moje doktorice vidim, a neke ne, trebali bi da ili sve vidim ili ništ, kaj ne?
    Trebala bi od svoje dr.dobiti pismenu potvrdu ( papir ili mail) o izdanim uputnicama. Tada bi vidjela sve sto je aktivno u sustavu i za koga.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Može pomoć,trebala bih izvaditiT3,T4,TSH,D3,Folnu,B12.U koju bolnicu da zovem?
    Tnx

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj filip prvotno napisa Vidi poruku
    Može pomoć,trebala bih izvaditiT3,T4,TSH,D3,Folnu,B12.U koju bolnicu da zovem?
    Tnx
    Ako je sve na jednoj uputnici Vinogradsku.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je sve na jednoj uputnici Vinogradsku.
    Štitnjača na jednoj ostalo na drugoj.Jel se naručuje jel znaš?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj filip prvotno napisa Vidi poruku
    Štitnjača na jednoj ostalo na drugoj.Jel se naručuje jel znaš?
    Svi narucuju za vitamine ( vinogradska,merkur, rebro)
    Nuklearna na Rebru radi samo TSH , T3, T4 i ne narucuje.
    Ne znam za kad narucuje vinogradska i merkur, ali pocetkom 8 mj rebro je za vitamine narucivalo za 11 mj.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Zahvaljujem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •