Ja sam možda iskomplikovala,a imam samo jedno jednostavno pitanje:
Nakon što se popije jedna kutija Amoxila 500 mg ,praktikuje li se produženje terapija sa još jednom kutijom istog lijeka,ako za to postoje indikacije?
Ja sam možda iskomplikovala,a imam samo jedno jednostavno pitanje:
Nakon što se popije jedna kutija Amoxila 500 mg ,praktikuje li se produženje terapija sa još jednom kutijom istog lijeka,ako za to postoje indikacije?
Može se piti i 100 kutija za redom, ali indikacije postavlja liječnik!
Terapiju je propisao stomatolog,koji je trenutno na godišnjem odmoru,sa kojeg se vraća za dva dana.
Bibai,tvoje savjete veoma uvažavam i žao mi je ako si moje pitanje protumačila kao neozbiljno.
Dva dana su do kontrole.
A to znači:nastaviti sa Amoxilom dva dana,ili ne.
U pitanju bi bilo šest tableta,a ne 100 kutija.
Nastavljamo![]()
Molila bih vas pomoć s tumačenjem nalaza (moja dr. je na godišnjem).
Između ostalog, krvna slika mi je pokazala sljedeće:
trombociti 569 (158 - 424)
leukociti 11,4 (3,4 - 9,7)
MCHC 347 (320 - 345).
Trebam li se javiti doktoru?
Unaprijed hvala!
ja sam laboran!
reći ću ukratko,stanje nije ni po čemu alarmantno,dakako ne znam tvoje zdravstveno stanje!
sve tri stvari koje si izdvojila jako variraju,nisu uvijek pravi pokazatelj!
MCHC,recimo varira ovisno o hemoglobinu i brojčanom stanju eritrocita,jer se izračunava!
nadam se da sam dobro objasnila!
ako ti imaš temperaturu,proljev povračanje,onda se nalazi mjenjaju stalno,tako da sama moraš odlučiti kako ti je!
Curke, jedno pitanje pa ako mi netko može odgovoriti.
Prije dva dana sam imala jednu situaciju: počeo mi se magliti vid, nisam mogla čitati slova, onda je uslijedila užasna glavobolja s mučninom, a zatim mi je utrnula lijeva ruka i gornja usna, isto prema lijevoj strani. MM me odveo na hitnu, jer sam bila koma, tamo me doktor poslušao, sve je bilo ok, čak i tlak, koji mi je inače jako nizak, tad je bio 120/80. Veli sve je u redu, i poslao me kući. Takav napad mi se dogodi svakih par mjeseci...
Jel ima mjesta zabrinutosti? Inače sam pušač, pod velikim stresom u zadnje vrijeme...
E, sad, na netu sam našla da su to upozoravajući znakovi moždanog udara :/
si bila na "običnoj" hitnoj ili neurološkoj?
odi kod neurologa
teba napraviti obradu
recimo da je dobro da ti se to već događa duže vremena, da je nešto jako loše već bi ti se pogoršalo stanje, ali ja savjetujem neurološki pregled i obradu
ako si u Zg, dobra neurologica je u DZ Kruge, dr. Morana Ivičić, ona će te usmjeriti koje sve pretrage obaviti
Bila sam na običnoj hitno, hvala na preporuci, ali nisam iz Zg....
A moram uskoro uhvatiti vremena pa obaviti sve pretrage... :/
S napomenom da nisam liječnik, niti ikakve srodne struke, ovo je tipična MIGRENA.
Ja sam imala nekoliko "napada", napravila neurološku obradu...
Odmor, ne stres, kad je frka leć i čekat da prođe![]()
Prije dva dana sam imala jednu situaciju: počeo mi se magliti vid, nisam mogla čitati slova, onda je uslijedila užasna glavobolja s mučninom, a zatim mi je utrnula lijeva ruka i gornja usna, isto prema lijevoj strani. MM me odveo na hitnu, jer sam bila koma, tamo me doktor poslušao, sve je bilo ok, čak i tlak, koji mi je inače jako nizak, tad je bio 120/80. Veli sve je u redu, i poslao me kući. Takav napad mi se dogodi svakih par mjeseci...
To sam si i ja mislila, i ponadalaVIPmama prvotno napisa
![]()
Ali na netu sam pod istim simptomima našla da se takvo stanje zove TIA, i da osobe koje imaju takve napadaje imaju veliki rizik od moždanog udara....
Tetamaja6, puno hvala! Ma ja sam zdrava, zato sam i pitala. Nije mi ništa, a ovakvi nalazi (a nikad se ne zna, možda mi je nešto, a ja ne znam. U svakom slučaju, hvala još jednom!
ja iman pitanje u vezi kontracepcijskih pilula, nadan se da ce se naci neko da mi odgovori.
pila sam triquliar godinu dana i prosli mjesec sam presla na cileste. moj porblem je sto sam morala jucer dobiti mjesecnicu a nisan je dobila.... bilo je par kapi krvi i to je sve.... jako sam se zabrinula. jeli moguce da sam trudna? jeli moguce da nisan dobila a nisan trudna? a ako ne dobijem do petka kad bi trebala ponovno pocet pit? kada najranije mogu napraviti test?
Moje kratko iskustvo s cilestom - par kapi krvi raspoređeno u dva dana i ništa više.... Kako sam bila u pripremi za IVF, dr je provjerio ultrazvukom i po izgledu enometrija utvrdio da je to zaista M![]()
Suzyem, nisam medicinske struke, ali već godinama imam te simptome i to povremeno. Meni se još dogodi i da ne mogu govoriti, tj. blokira mi se centar za govor. Mozak radi, ali jezik neće! Zadnji put je bilo u trudnoći pa su mi na brzinu obavili sve moguće pretrage koje idu uz to, sve je bilo ok i onda mi je neurolog rekao da je to od stresa jer da taj nakupljeni stres mora negdje izaći van. Rekao neka pijem puno vode jer tijelo jedino tako može normalno funkcionirati, a onda i mozak (jer uopće ne pijem tekućinu osim kave, tijelo jednostavno ne tražći, a ja zaboravim).
malena beba najbolje je da pitas svog ginekologa. nekako mi je ostalo u sjecanju da kod promjene tableta moze doci do nekih promjena ali nisan sigurna sta i kako pa najbolje da pitas dr.
Joj, ovo se i meni događalo, i stvarno je zastrašujuće :shock:onda mi je neurolog rekao da je to od stresa jer da taj nakupljeni
I isto mi je rečeno na neuro. obradi
Ja sam se jutros digla, začepile su mi se uši i pojavio strašan pritisak u glavi.Srce mi je lupalo ko ludo i vrtilo mi se a imala sam osjećaj ko da ću svaki tren pasti u nesvjest i da će mi srce otkazati.Tlak 100/60,otkucaji 117.Napravili su mi ekg i krvnu sliku,sve je super osim tih otkucaja ali više nisu bili onoliki nego malo manji od 100.Sutra mi vade hormone štitnjače.Ima ko što pametnoga za reći?Osjećaj je odvratan,naviknuta sam na slabinu od niskog tlaka ali meni je ovaj od danas normalan i mislim da nema veze s tim.Inače,da još napomenem da sam sinoć imala glavobolju a noćas me probudila bol u kičmi,što me nikad nije bolilo.E i pijem Jasmine.Pa ako netko pametniji od mene vidi kakvu povezanost u svemu ovome,samo recite.
Prijateljica me molila da pokušam doznati koliko je kao trudnica (20 tjedan), u opasnosti da se zarazi herpes zosterom ....
Naime, kao mala prebiljela je varičele a njezin suprug imao je i herpes zoster. Zbog koplikacija je na strogom mirovanju. Postoji li vjerojatnost reaktivacije VZV, odnosno, može li se zaraziti od supruga?
Unaprijed hvala!
Ako je imala vodene kozice ona virus nosi u svojm živčanim stanicama i ne može se njime ponovo zaraziti. On se može reaktivirati uslijed pada imuniteta ili nekog drugog uzroka, ali ne može ga dobiti od supruga. Kad se već aktivira pomažu vitamini B-kompleksa, a daju se i razni lijekovi (aciklovir, kortikosteroidi i antibiotici ako se inficiraju mjehurići na koži.iva_luca prvotno napisa
Herpes zoster nije prečest obzirom da gotovo cijelo pučanstvo ima u sebi virus. Najčešće se reaktivira u starijoj životnoj dobi tako da se baš i ne mora previše bojati da će joj se to dogoditi. Preventivno neka pazi na imunitet, pije vitamine i izbjegava velika društva gdje bi mogla pokupiti neku drugu virozu koja joj može oslabiti imunološki sustav. Znači-sve što bi jedna trudnica trebala raditi i neovisno o Herpesu.
Moj sinčić od 17 mjeseci se u prije dva dana polio vrelom vodom i završili smo u Klaićevoj.
Opekline ima na ruci, nosu i čelu.
Tamo su mu mazali garamicin, e danas mi sestra rekla da mažem s BORVAZELINOM, veli da ima kupiti u DM-u i kako tu nisam našla odem u privatnu ljekarnu tamo mi kažu da s tim borvazelinom nikako nesmijem mazati malo dijete i prodaju mi nevenovu mast!
Sad mu na čelu koje nije bilo strašno curi malo više voda i djeluje malo kao edem.
Bojim se da je to od nevenove masti
Smijem li staviti riblju mast(Jekoderm) na dio kože gdje je pukao mjehur?
Imala sam malo veće nesporazume u Klaićevoj pa me zanima
šta je s tim borvazelinom? Jel to neutralna mast?
Borvazelin je vazelin+borna kisleina. Borna kiselina se praktički više ne koristi zbog toksičnosti i upitnog djelovanja. Maži čistim vazelinom (on stvara film na površini kože i sprečava gubitak vode kroz opeklinu).
I mi smo mazali čistim vazelinom, preporuka iz Klaićeve je bila da mažemo s čim hoćemo![]()
POZZ
Imam pitanje!
Malac pet mjeseci osipao mi se...strogo je na mom mlijeku...taj osip se u tjedan dana povećava...izgleda ko koprivnjača...
noge hrapave,a lice užareno...crveno...
sutra idemo dermatologu ..
Može li biti alergija,može li biti od gljiva koje sam jela...
stanje se pogoršalo nakon kupanja becutanom...
bilo šta recite...
bris nosa ok...radili ga zbog druge stvari u vrijeme osipa,,,može li biti virus?alergija?ja sam taman prestala piti amoksicilin,može li biti to?![]()
Jel ima u obitelji slučajeva atopijskog dermatitisa? Pokazuje li ti dijete da je nervozno kad ga diraš po tim dijelovima tijela koji su zahvaćeni crvenilom? Plače li više nego inače? Ako na sve možeš odgovoriti sa NE onda bih rekla da je alergija, a ne atopijski (osim toga, nekako mi se čini da je zahvaćena prevelika površina tijela da bi to bio atopijski d.).
Razmisli što si jela osim gljiva, kako si ti reagirala na antibiotik (je li kod tebe bilo ikakvih znakova alergije), što si namazala na kožu (promjena kozmetike etc. ). Jesi li koristila kod malca neki kozmetički proizvod prije nego što mu je to izbilo (kupka, vlažne maramice....) ?
Izbjegni kupanje bilo kakvim sredstvima. Topla voda i malo maslinovog ulja su dosta.
hvala ti pročitala sam tvoj odgovor ali nisam imala vremena pisat..
Bili smo kod dermatologa,privatnog...dr fenomenalna...
ima jako suhu i osjetljivu kožu...kojoj nije dovoljno samo kupanje u vodi sa mas. uljem...
potrebna mu je i njega nakon kupanja što je meni pedijatrica rekla da je sasvim nepotrebno i da će se koža sama hranit...i tako je došlo do tih iritacija...
dobili smo proizvode namijenjene za posebnu njegu i već se vidi poboljšanje...još nam je guza problem...al dobro riješit ćemo i to...puno je gole guze preko dana pa vjerujem da će biti bolje...za mjesec dana idemo na kontrolu...
i nije od moje prehrane ni od antibiotika,kaže dr da bi osip bio drugačiji kod tih slučajeva...
eto ako kome treba dermatolog na PP mogu dati brojček...
MIM![]()
Pozdrav!Molila bih ako mi netko može reći koliko mi je nalaz uredan i što to sve znaći.NALAZ:Na snimkama v kralješ.hipolordoza primjereno visokih i mineraliziranih trupova.KifozaC4/C5seg.Blago suženje i.v.prostorasvih seg.Blaga redukcija i.a.prostora malih zglobova sa početnom sklerozom pokrovnih ploha. Na snimkama torakalne kralješ. blaga skolioza u obliku slova s uz redukciju kifoze.Skleroza i osteoartrits malih zglobova.UNAPRIJED HVALA
Baš nitko ??
recimo ovako
ako imaš glavobolje, možda i vrtoglavice, bolove u rukama, možda i trnce, imaš razloga za to
hipolordoza bi ti značilo da ti se kraljšnica "ravna", ona bi u vratnom dijelu trebala biti savijena s "trbuhom" zavoja prema naprijed, ali tebi se ravna, vjerovatno radi sjedalačkog posla, stalno savijene glave prema naprijed, pisanja, tipkanja za kompjutorom...
blago suženje iv prostora, blaga redukcija i.a. prostora, to su ti početne degenerativne promjene, koje idu polako s godinama, ali i s gore opisanim načinom života, fizičkom neaktivnošću...
po meni bi bilo dobro da odeš kod fizijatra, na fizikalnu terapiju i tamo naučene vježbe radiš svaki dan
Da,imam glavobolje i bolove u rukama i vratu i to često .I sjedim puno jer imam takav posao.Naručena sam kod fizijatra ali moram čekati jer su gužve.
dobar dan!! Trebam savjet, ako itko zna?? Muku mučim već jako dugo s aknama... Uglavnom, nikad me nitko nije slao na ginekološke pretrage zbog akni ili bilo koje druge pretrage, samo kreme i kremice sam dobivala... Koje sve hormone moram izvaditi da bih otkrila u čemu je problem, jer sam uvjerena da je problem iznutra... Ginekološki, znam.... I što još... Imam i gastritis, tako da je možda od želuca, ali što će mi raditi da otkriju da li je to problem?? Gastroskopija?? Jao, ne opet...
Prčkala sam po netu, sve je to rekla-kazala, da li netko zna koje sve točno pretrage moram obaviti jer bi išla privatniku (dr opće prakse mi je u drugom gradu)... Hvala, puno, puno...
Ciao, zna li neko
UVZ abdomena, koji je u globalu ok, ali je za gusteraču napisano gracilna.
Da li to ima neko posebno značenje ili nedaj Bože posljedice?
Unaprijed hvala i pozdrav
Imam problema sa epiziotomijom, ustvari sa puknućem površinskog sloja kože 2 cm od samog reza. Taj puknuti površinski sloj kože boli me za poluditi, sama epi ne, ali taj dio grrrrr. U bolnici su mi protiv bolova davali injekcije voltarena. I sada ga povremeno moram popiti, ne mogu izdržati koliko boli. Imam trombocitopeniju, pa sve to skupa sporije zarasta. E da, taj puknuti dio je baš na nezgodnom mjestu. Ono što i zaraste, kada nezgodno sjednem imam osjećaj da to što je zaraslo ponovno i pukne. Ajme, sve je to stvarno nezgodno, baš nezgodno!
Koristila sam (i još koristim) oktenisept, aloe veru, malo bivacin praška, ali ništa nije bolje. Tako već punih 10 dana. Mislim da se je to puknuće malo i upalilo, nemam pojma. Pada mi na pamet antibiotska mast ili antibiotik, ali smijem li to koristiti uz dojenje?
Joj samo da ne moram kod gina, jer pregled, odnosno sam položaj za pregled bi mi bilo mučenje ravno logoru.
Imate li kakav savjet (dok nisam posjedila od bolova), molim vas?
Ovaj problem bi bio prije za endokrinologa koji će se pozabaviti hormonima, a kod ginekologa bi trebalo obaviti pregled i UZV jajnika. Kod masne kože i problema s aknama postoji sumnja da se radi o policističnim jajnicima. Endokrinolog određuje koji se hormoni vade i kada, tj. u kojoj fazi ciklusa.leptiric_zg prvotno napisa
Na tvojem bih mjestu prvo ovo gore odradila, a želudac za sada ne bih dirala.
Mislim da to nije ništa zabrinjavajuće. Gracilna znači da je sitnija, tj. vitkija.MMK prvotno napisa
Draga Rena7!rena7 prvotno napisa
Sve su to uobičajeni problemi nakon epiziotomije.Ja sam rodila tri puta i svaki put sam imala problema sa bolnim šavovima.To će ti trajati još malo vremena a onda će prestati.Meni je strašan problem bio i odlazak na wc jer sam imala osjećaj da će mi se sve raspasti.Koliko vidim ti si tek nedavno rodila(ako sam dobro shvatila potpis)pa imaj još malo strpljenja.Nemoj upotrebljavati ništa na svoju ruku jer tako možeš napraviti više štete nego koristi a i to nije mjesto na kojem bi trebalo improvizirati.Ali ako misliš da su ti problemi prejaki onda ti ipak ne preostaje drugo nego kod ginekologa.Pozdrav i drži se,sve su to čari majčinstva.
Što znače žute bjeloočnice? Mislim, nije ništa novo, imam žute fleke po bjeloočnicama već jako dugo i nikad nisam uopće obraćala pažnju na to. Ali eto, jutros čupam obrvei baš su mi se bjeloočnice učinile jako žute. Kad sam imala onu frku sa Yasmin, rađene su mi nekakve jetrene probe (jel to uopće to :? ) i bilo je OK. Pretvaram se u vukodlakicu?
Prekontroliraj jetru tj. javi se svojoj liječnici opće prakse.POvišeni bilirubin u krvi dovodi do zute boje bijeloocnica.
danas sam napravila uzv jajnika, i sve je ok, nemam policistične jajnike, ali sam dobila da moram izvaditi hormone (testosteron, androstendion i koagulogram)... hm, sto god to bilo...
OVDJE SAM I POZORNO SLUŠAM ODNOSNO ČITAM.mina prvotno napisa
moze li mi netko protumaciti ove nalaze...rijec je o muskarcu, kojemu je ovo nadeno na redovitoj godišnjoj kontroli u sklopu lijecnickog pregleda...
ast- 41
alt 64
gamaGT 54
uputiše me da ovdje postavim pitanje,dakle
već 10 dana sam prehlađena kašljem i šmrcam..to ne prolazi samo mi je gore.vadila sam krv nalazi kažu da su leukociti 7,a doktorica na zamjeni mi je dala cefelaksin da pijem.inace sam u 33 tjednu i nastojim izbjeći antibiotik.pijem čaja i biljni sirup od bjelog sljeza.šta mislite.škodi li bebi ova moja prehlada i jaki kašalj i smijem li išta u trudnoći piti od antibiotika.![]()
ja završila u bolnici u 35+ tjednu, otežano disala (iako nemam nikakvu vidljivu infekciju dišnih putova), a par dana ranije imala nekakvu virozu (malaksalost, bolni mišići, temperatura, doduša niska, do 37.5... ) zadržali me
kad ono... CRP 112!!! leukociti na gornjoj grancii normale, ALP povišen,s ve ostalo B.O.
ja luda, iz urina vidim da ima proteina, ketona, albumin pozitivni... temp. se smirila, ja lakše dišem, uzeli mi cerv. razmaz i rekli nema bakterija, sad još čekam urinokulturu (koja je prije 7 dana bila sterilna) i nalaz briseva...
u međuvremenu me jako počela boljeti križa, zdjelica, iako se ne otvaram i s te strane sve uredno...
ima netko ideju šta bi moglo biti? Confused
pustili me doma...
Trudna sam 21 tjedan. Jučer sam bila na pregledu u bolnici, cerviks mi je smekšan, zatvorena sam ali moram strogo mirovati. Doktor mi propisao Spasmex. U ponedjeljak moram ponovno kod svog socijalnog sa tim nalazom i na briseve cerviksa. E sad, kako sam doma naišla na zatvorenu kutiju Spasmexa (još od prošle trudnoće, nisam trošila jer mi je bilo bolje) odmah jučer sam zbog bolova krenula sa terapijom. Mene sada interesira hoće li to promijeniti nalaz briseva cerviksa ili to nema veze s tim??
anna01: vrijednosti ALT i AST su blago povišene, GGT oko gornje granice (50-78). Vjerojatno nakon alkohola ili lijekova.
:? napisala sam da je gornja granica za GGT negdje između 50 i 78, automatski mi je u postu 8 i zagradu pretvorilo u smajlica...![]()