Stranica 10 od 66 PrviPrvi ... 891011122060 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 3267

Tema: Pitanja forumašicama medicinske struke

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    ja ne bih pila na tvom mjestu antibiotik jer po laboratoriju to nije bakterijska infekcija (bez obzira na zelene šmrklje)
    ako će te utješiti,malena i ja smo u takvoj fazi već više od 10 dana i nema tu neke velike pomoći,osim obilja strpljenje da prođe što prije
    koliko mi samo treba da ovo registriram! uf! želim vam što brže ozdravljenje!!!

i još pitanje: zbunjuju me moji zelembaći - je l moguće da u nosu imam bakteriju a da se to ne vidi na ks? pitam zbog eventualnog brisa nosa

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj mrkvica05 prvotno napisa
    ja ne bih pila na tvom mjestu antibiotik jer po laboratoriju to nije bakterijska infekcija (bez obzira na zelene šmrklje)
    ako će te utješiti,malena i ja smo u takvoj fazi već više od 10 dana i nema tu neke velike pomoći,osim obilja strpljenje da prođe što prije
    koliko mi samo treba da ovo registriram! uf! želim vam što brže ozdravljenje!!!

i još pitanje: zbunjuju me moji zelembaći - je l moguće da u nosu imam bakteriju a da se to ne vidi na ks? pitam zbog eventualnog brisa nosa
    hvala ti na lijepim željama!

moguće je da imaš bakteriju u nosu,jer i inače neke su bakterije normalni stanovnici naše fiziološke flore, ali nemaš onu koja bi zahtjevala terapiju antibioticima
    čini mi se da se tebi ponavljaju te viroze,pa bi ti pametno bilo napraviti bris nosa i ždrijela (ne smiješ biti na antibiotskoj terapiji barem 10 dana prije uzimanja brisa,što ti i nisi )

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hvala ti opet!
    sad sam otvorila novu temu vezano za xorimax (već sam poluluda od bolova; sad lijevo sad desno uho, pa sinusi...) pa ako imaš neka saznanja...

bila sam na hitnoj i tamo mi dr nije znala preporučiti neki antib. zbog dojenja, a moja opća daje taj xorimax (a ja bi kao trebala znati )

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

napravila sam bris nosa i sve je sterilno (a bila sam uvjerena da zeleno sigurno znači leglo bakterija);
    učiš dok si živ (to je sigurno!)

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja ti preporučam ovo http://www.centarcedrus.hr/hrv/index...a-savjetovanja

Stribor je spasio MM od kronične upale sinusa i ovisnosti o operilu.to je bio očajnički pokušaj nakon tri popijena antibiotika i tone kapi za nos

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kao što sam ti i napisala prije
    drago mi je da ti je nalaz uredan,ponekad je strpljenje najbitnija terapija

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moram poraditi na imunitetu, pogledat ću ove stranice.

sinusi su prošli (boli samo obrva na dodir), ali uho i dalje boli :/ (i iznutra i izvana), kao da imam uteg u uhu;
    kapam Jozing kapi za nos i sinuse (još 2 dana)

sori na trakavici, to je to (valjda)

hvala na savjetima!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imam ja pitanje:
    je li normalno da u svim "državnim" laboratorijima vlada opća bahatost (za razliku od privatnih)? Naime, svaki put kad se zateknem tamo (a to je vrlo rijetko i svejedno se ništa nije promijenilo) dobijem osjećaj da sam nekim skrivenim vremeplovom kojeg su valjda sakrili na ulazu odletio u 19. stoljeće.
    Novost je da su izvisili tarifu koja je vrlo slična tarifi privatnih labosa. Dakle, ne rade besplatno pa što se ja bezveze bunim, nego za šuštave novčanice - otkud i dalje tolika bahatost u odnosu na privatne labose? Zar su tim ljudima zabranili pristojnost?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Imam ja pitanje:
    je li normalno da u svim "državnim" laboratorijima vlada opća bahatost (za razliku od privatnih)? Naime, svaki put kad se zateknem tamo (a to je vrlo rijetko i svejedno se ništa nije promijenilo) dobijem osjećaj da sam nekim skrivenim vremeplovom kojeg su valjda sakrili na ulazu odletio u 19. stoljeće.
    Novost je da su izvisili tarifu koja je vrlo slična tarifi privatnih labosa. Dakle, ne rade besplatno pa što se ja bezveze bunim, nego za šuštave novčanice - otkud i dalje tolika bahatost u odnosu na privatne labose? Zar su tim ljudima zabranili pristojnost?
    Da ,normalno je.
    Sistem je u banani ,pa samim tim i učesnici u istom.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

OK, shvaćam. Opći dekor zdravstva je da je uvijek u banani, bez obzira o kojem je stoljeću riječ, a to se ogleda u odnosu osoblja u laboratorijima prema korisnicima jer im je to prilika na nekome se iskaliti.
    Dakle, svaka reforma zdravstva, bez obzira koliko se povećala izdvajanja, će omogućiti da se stanje banane postavi na egzaltirano stanje super-banane, gdje će nas u laboratorijima šikanirati zaštitari umjesto laborantica.
    Briljantno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dio problema jest u preraspodjeli novca,a velik dio problema je u organizaciji i pristupu poslu.
    Vrlo složen problem.Nažalost,ne vidim rješenje dok kod nas pušu vjetrovi 19.st.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne znam o kojim je laboratorijima rijec, ali u ovom u kojem sam ja bila neki dan, iako je HZZO u pitanju, usluga je bila stvarno korektna i u redu. Svi zaposlenici s kojima sam se susrela bili su izuzetno ljubazni. Isto tako i u drugoj ustanovi, takodjer HZZO, u kojoj sam bila prije otprilike dva tjedna.

Ne kazem da neljubaznosti nema, ali nije pravilo, barem sto se mog iskustva tice.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mene zanima o kojem laboratoriju govoriš

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Konkretno Dubrava, a isto mi je bilo i na Peščenici, a isto i na više drugih mjesta prije dosta godina. Takva mjesta samo podsjećaju da je zdravlje puno bolje od bolesti.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sad sam skužio, Dubrava nije dovoljno precizno: Grižanska.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pitanje novo:

u zadnjih četrdesetak dana, stalno mi se ponavljaju upale grla: kada se prvi put upalilo, popila sam Amoksicilin. Nakon 24 sata, bol je prestala, terapija je trejala deset dana.
    Po prestanku terapije, opet bol, ali toliko jaka da sam morala piti Lupocete kako bih na sekundu zaspala.
    Bol je "šetala" od lijeve tonzile, preko svoda, do desne tonzile, pa onda duboko u grlu, kao na početku dušnika. Bol... kao grč, potpuna bolna blokada.
    Onda traje cca deset dana, pa na dva dana prestane i onda opet.
    Sinoć opet počelo, nakon 4-5 dana lijepoga bezbolnoga života.

Što ću?

(bila sam dva puta kod svoje doktorice, osim crvenila ništa vidjela nije)

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

niste radili briseve nijednom?
    (dosta je beta hemolitičkog streptokoka u zadnje vrijeme ali i herpangina)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dobila sam uputnicu, ali sam čekala da prođe neki period od atb.
    morala bih ovaj tjedan, a?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možeš odmah sutra
    odi direktno gore u rockefellerovu, već za 2 dana možeš saznati raste li kakva bakterija ili ne

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    a,nisu li ti prošla 2 tjedna,a sutra će i treći?

vadi tonzile draga,a muž će ti kuhati čokolino i ostale lijepe papice koje se jedu nakon te operacije

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a,nisu li ti prošla 2 tjedna,a sutra će i treći?

vadi tonzile draga,a muž će ti kuhati čokolino i ostale lijepe papice koje se jedu nakon te operacije
    A homeopatija?
    Ja bi rekla (gledajući u staklenu kuglu ) da će ti bris biti negativan,tj.eventualno da će u njemu biti normalna flora.
    A od homeopatije bi možda ćak i preporućila Lachesis ,podataka je malo ,ali je super opis simptoma.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Trebam vaš savjet.

Ne radi mi pretražnik, a pošto je ovo topic za postavljanje pitanja kompetentnima pa ću onda pitanje postaviti ovdje.

Sutra će se cjepiti moj nećak s priorixom jer kreće u školu. A ono što mene muči jest što sam ja 3 mjeseca trudna.
    Ne bi bio problem da nismo svi u istom kućanstvu tako da je teško izbjeći kontakt s istime.

Jel on može na mene prenijeti išta od komponenti s kojima će se cijepiti ili?

Ovo me uistinu brine.
    Hvala na odgovorima

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

neću se petljati u struku, ali mi smo zbog nekih sličnih razloga cijepljenje odgodili za jesen

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

apricot - što se tiče ove tvoje grlobolje, mene je nešto slično uhvatilo prije cca 3 mjeseca i trajalo je sigurno mjesec dana.
    Grlobolja je bila baš jaka, ko da sam gutala preko žileta.
    Pogotovo navečer i noću.
    Dr mi je isto rekla da je samo crveno grlo i da joj se puno ljudi žalilo na tu jaku dugotrajnu grlobolju .
    Nisam dobila antibiotik i nisam radila briseve. Taman kad sam odlučila tražiti uputnicu za briseve - prošlo je.

I jutros mi se prijateljica buni kako već 2 tjedna ima isti problem.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

neću se petljati u struku, ali mi smo zbog nekih sličnih razloga cijepljenje odgodili za jesen
    Razumijem. Zato još moje dijete niti nije cijepljeno s istime, a sada će dvije godine. Ionako sam odlučila rastezati, ovo mi je još samo veći argument.
    Ali problem je da ne mogu druge ljude prisiliti na nešto.
    Danas ćemo popodne zvati ped pa ju zamoliti za odgodu, ali naravno ako je voljna dati potvrdu sada kako bi mi se nećak upisao u školu jer u protivnom se obavezno selimo jer nisam niti spremna niti željna riskirati.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jako sam znatiželjan: je li još netko (kao ja) ima dojam da su "školski liječnici" jedna potpuno izlišna služba koju bez veze plaćamo a pod dragim Bogom ne dobijemo baš ništa zauzvrat.
    Pitanje forumašicama medicinske struke: koja je dodana vrijednost koju školski liječnici donose zdravlju naše djece? (a da to isto obiteljski liječnici prije njih već nisu obavili puno bolje)

Obrazloženje:
    Koliko sam imao prilike vidjeti, baš sve što ti ljudi rade je već obavio netko drugi i puno bolje, a da ne spominjem i na etički puno ispravniji način. Ako je cijepljenje njihova svrha - big deal, svaka ordinacija obiteljske medicine to isto radi. Ako je psihologija, tu su apsolutno izgubljeni slučaj, a vjerojatno za to nisu ni školovani ni ovlašteni.

Mislim da je "školska medicina" potpuno izlišna karika zdravstvenog sustava koja samo parazitira i ne donosi apsolutno nikakvu dodanu vrijednost niti zdravstvenom sustavu niti ljudima koji ih plaćaju. SVE što ti ljudi rade je isključivo bespotrebno maltretiranje djece i roditelja, a sve postupke koje nude netko drugi radi puno bolje i s više motivacije.

PS. svjedočio sam "cijepljenju" jedne djevojčice s DT u jedno rame i polio u drugo, otprilike 1 minutu nakon vađenja cjepiva iz frižidera.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nažalost školski dispanzeri su ukinuti a bili su ok razmišljanje...sada ta školska je razgranjena na preventivu i kurativu....bez veze

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Eto, mi smo uspjeli srediti da mi se nećak ide cijepiti tek u 9. mjesecu. Bogu hvala!!!

Pozitivno je što ću tada već biti u visokoj trudnoći, a i do tada ćemo se već preseliti u novi stan. :D

Sada sam totalno smirena.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

dakle trebala bih odgovor na pitanje koje će se većini činiti glupo, ali
    je li klavocin penicilin odnosno da li ga sadrži?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Klavocin je kombinacija baktericidnog penicilinskog antibiotika amoksicilina i klavulanske kiseline poznata pod nazivom koamoksiklav, dakle JE.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

e dakle sad sam zbunjena. nemam nikakve veze s medicinom, al MD je veterinar.
    dakle pila je klavocin, onda je dobila reakciju nakon penicilinske injekcije ( pretpostavka - reakcija na penicilin). reakcija je bilo obostrano jako crvenilo obraza i blago natečene oči i donja usna, ali opet u pitanju je bio šarlah.
    ospen joj nisu htjeli dati zbog penicilina.
    kako sad od klavocina ništa i opet joj ga prepisuju.
    ja se bila u stanju poklat s MD, ali ipak mora poznat lijekove. i do sad joj je postavljao sve redom točne dijagnoze.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

dakle u igri je radiološki nalaz pa ako netko zna očitati,piše slijedeće
    MSCT mozga učini se nativno
    na učinjenim nativnim presjecima temporalno desno vidi se oba ovalna hipodenzna zona sa hiperdenznim rubom promjera do 8 mm
    obzirom na brojne artefakte u tom području detaljnija analiza nije moguća te je potrebno učiniti daljnju neuroradiološku obradu
    također se vidi okcipitalno desno manja hipodenzna zona promjera do 3 mm koja nema kompresivni učinak na okolne parenhimske strukture,dif.dg može odgovarati širem likvorskom periventrikularnom prostroru

traže daljnu obradu
    to je sestrin nalaz
    zvuči mi :shock:

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Može li mi netko sa iskustvom carskog reza odgovoriti, da li je normalno da nakon carskog reza, par dana, a i nekoliko mjeseci kasnije naotiču noge?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa
    Može li mi netko sa iskustvom carskog reza odgovoriti, da li je normalno da nakon carskog reza, par dana, a i nekoliko mjeseci kasnije naotiču noge?
    nisam medicinar , ali meni oticanje nogu nije normalna pojava. s carskim i bez njega.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Prošla si carski, sjećaš li se jesu li ti naoticale noge?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

imam neku cudnu nateklinu na vratu vec neko vrijeme. prvo je bilo zadebljanje, sad je udubljenje. prije mjesec dana se jako upalilo i isao mi je gnoj i sukrvica, i to je trajalo nekih mjesec dana. sad se smirilo.

uzv pregledom je utvrdeno da je fistula (jedna od opcija je bio i aterom)

stvar je u tome sto ona uopce nije curila prije, a niti sada, nego samo taj jedan kratki period, a kako citam trebala bi curiti.

doktorica mi je na godisnjem, bila sam kod otorinolaringologa, razmisljam da odem i dermatologu. ne znam kome bi jos isla :?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

fistula ti curi kada se napuni sadržajem
    a možeš se javiti i npr.plastičnom kirurgu
    a zašto nisi zadovoljna otorincem?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prošla si carski, sjećaš li se jesu li ti naoticale noge?
    nisu. samo prva dva dana kad sam izašla iz bolnice - osjetila sam da teže idem u cipele. al to mi je nekak normalno nakon 7 dana izležavanja.

zato sam ti i napisala da mislim da nije normalno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni nisu i prvi put čujem za to (nisam medicinar).

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Poucena iskustvom bliske prijateljice, zbog oticanja nogu (ajde, ne zato sto, recimo, sjedis na poslu 8+ sati pa malo dobiju na obujmu), otisla bih doktoru i provjerila proteine...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima li koja fizijatrica medju vama?
    ili fiziterapeutkinja?

trebala bi par savjeta o pocecima tretmana facijalne pareze kod djeteta
    i preporuku za neki centar za akupunkturu, ali ne od susjeda susjed je bio nego iskljucivo nekog kome bi vlastito dijete odveli

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala puno.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ima li koja fizijatrica medju vama?
    ili fiziterapeutkinja?

trebala bi par savjeta o pocecima tretmana facijalne pareze kod djeteta
    i preporuku za neki centar za akupunkturu, ali ne od susjeda susjed je bio nego iskljucivo nekog kome bi vlastito dijete odveli
    Nisam ni fizijatrica ni fizioterapeutkinja, ali bila sam dijete koje je s 10 godina preboljelo facijalnu parezu.

Lijecio me Dr. Ivo Barada na Salati (onda je bio dosta star, tako da, nazalost, ne znam je li uopce jos ziv, a kamoli jel radi) i uspjesno me izlijecio dugotrajnim kurama B vitamina. Nemam nikakvih posljedica, a izbjegla sam druge dvije metode lijecenja i naknadne terapije, koje su ukljucivale hitno rezanje zivcanih kanala u vratu (Klaiceva) ili dugotrajne blokade, opet direktno u vrat (Rebro). Dr. Barada je rekao da za sve agresivne metode ima vremena i da cemo probati strogim zadrzavanjem na toplom (bila je zima, pa je bilo bitno da ne idem van) i visokim dozama B vitamina.

O akupunkturi i parezi ne znam, zapravo, nista, niti o fizikalnoj terapiji koja bi s tim bila povezana. No nadam se da sam ti bar nekako pomogla.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    No nadam se da sam ti bar nekako pomogla.
    ako kazes da nemas posljedica, jesi

klaicevoj su sve mladi lijecnici
    ali ima i to nekih prednosti: tako cemo bar izbjeci onog doktora koji je franceka lijecio

citala sam iskustva na netu da je akupunktura bila prilicno ucinkovita kod oporavljanja licnih misica nakon pareze

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo, stvarno nemam bas nikakvih posljedica. Nije ih bilo niti kad je doktor prekinuo terapiju B vitaminom. U pocetku, kad je sve pocelo, nisam mogla zatvoriti oko i usna mi je visila gore nego Franceku, ali sve je malo po malo dolazilo na svoje. Puno topline i puno vitamina.. i sve je postalo super. Taj isti doktor je rekao da pareza kod djece obicno prodje relativno brzo i bez ikakvih posljedica (moja je nastala kao 'sportska ozljeda' tj. izasla sam zimi van nakon treninga bez kape), a problem je obicno kod starijih ljudi, pogotovo ako nastane kao posljedica nekakvog udara.

Enivej, mora to biti sve ok. Nadam se da ces naci i nekog a akupunkturom. Svakako ne moze odmoci.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam je li ti pomaže, ali moja rodica je u starijoj dobi imala facijalnu parezu i išla je u Splitu na tretmane u baro komoru. Ako sam dobro zapamtila priču logika je ta da je taj upaljeni živac zadebljan i onda do njega ne dopire kisik pa može oduprijeti, a u baro komori se on stlači i na taj način do njega dopire kisik dok upala ne prođe. Ona je dulje vukla "padnuto" lice - jedna strana lica je bila pogođena tj. jedan lični živac, ali joj se to u potpunosti povuklo nakon nekog vremena. Sretno !

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da, i njoj je pareza nastala uslijed promjene toplo-hladno - radila je preko ljeta na štandovima, oko štanda je navečer zbog lampe bilo vruće, a kad bi se malo maknula noćni povjetarac i to je uzrokovalo parezu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mm ima teoriju da je od previse - smijanja

ali cuj mene - od susjeda susjed, ja ko onaj zakon o zakonu zakona

ina33, hvala puno, evo trazim ih u zg, moze mi netko pomoc, ja ne kuzim, jel po ovom http://www.oxy.hr/index.php?id=130_0_0_1_0_0 ispada da bi to hzzo mogao pokriti (bellova pareza)?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u crikvenici ima barokomora i uredno ide preko hzzo-a

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ivarice ja sam nedavno imala neuralgiju trigeminusa (živac koji se proteže od uha prema oku, nosu i ustima). nisam na kraju išla, ali sam pročitala na netu da na svetom duhu ima doktor koji radi akupunkturu za te stvari. koliko me sjećanje služi dr. savić.

vitamin b je jako važan i ne bi bilo loše za prvu ruku u obliku injekcije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •