Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3267

Tema: Pitanja forumašicama medicinske struke

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mala (6 god) mi je bila u temperaturi do 38 par dana sa jako začepljenim nosom (s tim da se temperatura pojavila jedan dan, pa prestala dva dana pa se opet vratila). doktorica je (bez vađenja krvi) procjenila da se radi o upali grla i rekla je da je grlo jako crveno. dala je KLAVOCIN. međutim i nakon pet dana od početka uzimanja temperatura i dalje bude čas 37,5 pa malo naraste na 38,2 pa padne itd. taj peti dan (jučer) sam je odvela vadit krv i nalazi grozni

leukociti 2,7 (5-18)
    gran% 22,1 (30-72)
    lym% 71,7 (16-55)
    eritrociti 4,94 (4-5)
    hemoglobin 144 (109-138)
    hct 0,41 (0,32-0,40)
    MCV 83,6 (73,8-99,4)
    MCH 29,1 (24,3-29,2)
    MCHC 349 (300-350)
    RDW 13,5 (11,9-16,2)
    trombociti 146 (150-450)
    MPV 8,3 (6,9-11,3)

ta ista pedijatrica sad kaže da se po nalazima vidi da je ipak jaka viroza a ne bakterijska upala i da je klavocin dosta pospješio pad leukocita, te da prestanem davati djetetu klavocin i da bi se to kroz par dana trebalo vratit u normalu.
    nije nas uputila da ponovo kontroliramo krv
    zar klavocin (u kombinaciji sa virozom i čepičima za snižavanje temperature) stvarno tako puno može oborit leukocite i može li mi još neko protumačit ovu krvnu sliku?
    i nakon koliko dana bi bilo dobro da pođam ponovo prekontrolirat maloj krv? mislila sam za 3-4 dana. da li je to rano?
    mala od jučer nema više temperaturu samo joj je nos još jako začepljen

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

imam jedno pitanje, ako netko možda ima pojma.
    zašto flixotide nisu dovoljno jake za prevenciju laringitisa, a jesu za prevenciju bronhitisa ili astme?
    nikako mi to nije jasno. i jedno i drugo je upala nečega pa zašto na jedno djeluju, a na drugo ne, pogotovo ako znamo da su kortikosteroidi odlični za laringitis?!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj lana74 prvotno napisa Vidi poruku
    zar klavocin (u kombinaciji sa virozom i čepičima za snižavanje temperature) stvarno tako puno može oborit leukocite i može li mi još neko protumačit ovu krvnu sliku?
    i nakon koliko dana bi bilo dobro da pođam ponovo prekontrolirat maloj krv? mislila sam za 3-4 dana. da li je to rano?
    mala od jučer nema više temperaturu samo joj je nos još jako začepljen
    Možda se radi o gripi (kombinacija simptoma koje opisuješ i krvna slika).
    Odgovor na 1. pitanje je- može.
    Nije rano kontrolirati za 3-4 dana.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa Vidi poruku
    Možda se radi o gripi (kombinacija simptoma koje opisuješ i krvna slika).
    Odgovor na 1. pitanje je- može.
    Nije rano kontrolirati za 3-4 dana.
    zaboravila sam napisat da je crp 0.
    moram priznat da mi gripa nije pala na pamet. da li sa gripom isto ide ovaj niski crp?
    moram priznat da sam citajuci svasta po internetu (vezano za niske leukocite) se dobro ispredpadala.
    jos da napomenem da ih je u vrticu prosli tjedan od 25 djece bilo samo 9, tako da se nadam da je u pitanju ipak viroza ili gripa a ne nesto ozbiljnije.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

evo kontrolirali smo danas ponovo leukocite(nakon 3 dana) i narasli su na 4.5....

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja bih savet,preporuku,misljenje dok ne odem kod lekara u ponedeljak..

Porodila sam se pre cetriri meseca.Prvu menstruaciju sam dobila pre dva meseca i imala je dva puta do sad..Bile su normalnog intenziteta i trajanja..Trecu je trebalo da dobijem 20tog ovog meseca,znaci danas je 32DC i jos nista..Nikad nisam imala problema sa ciklusima,ni posle prvog poroda..Jedino sto sam u periodu pre obe trudnoce po nekoliko meseci imala spottting,ali nisam radila hormone..Dr mi rece da nema potrebe :/..Vec sedmicu me blago bole krsta i donji deo stomaka,bas kao da cu da dobijem svakog trena..Ali nista..Inace sam razdrazljiva,nervozna i cesto pospana,pa i bezvoljna..
    I -od pre cetiri dana uvecana mi je zlezda na vratu,sa desne strane i blago me boli na dodir..Moze li to biti povezano?O cemu se moze raditi?Hormoni?Stitnjaca?
    Iskljucivo dojim..
    Hvala unapred
    Posljednje uređivanje od botabal : 26.02.2011. at 09:50

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •