Imam pitanja za pedijatre, medicinske sestre i sve one koji se razumiju u diječije bolesti.
Imam curicu od 2 mj, ona je u subotu završila u bolnici zbog početka dehidracije (povraćanja,proljeva), spojena je bila na infuziju, i više nije povraćala, nalazi krvi su pokazali da joj nedostaje c vitamina i željeza (kažu da joj fali željeza od rođenja jer je velika rođena 4120g i 52 duga) te su nam dali zajedno s našim pedijatrom da to koristi.
U utorak je puštena iz bolnice, nalaz urina je dobar, u nalazu stolice se pokazalo da nema virusa, a za bakterije se još ne zna jer nalaz nije gotov.
Mi smo od utorka popodne kući, jutros sam joj dala željezo i c vitamin, te nakon nekih sat vremena i bio gaja kapi....ona je sada opet imala rijeđu stolicu uredno zlatnožute boje, ali stolica joj je više proljevasta nego normalno kašasta.Ono što mene zanima je to da li je moguće da ima proljev od željeza (iako sam čula da željezo zatvara) ili je to od tih biogaja kapi? Zbog čega se opet vraćamo na početak kako je završila u bolnici? Kažu da je sada jako prisutan rota virus?
Što savijetujete za takvo stanje?
Tjelesna temperatura joj je 36 s 3, te 36 s 5.
Tražim samo vaša mišljenja.