http://www.building-body.com/Kalij.html
ovdje su namirnice bogate kalijem
Znam da su mene šopali suhim marelicama jer su mi se nakon nekog vremena banane toliko zamjerile da ih još i sada rijetko jedem.
http://www.building-body.com/Kalij.html
ovdje su namirnice bogate kalijem
Znam da su mene šopali suhim marelicama jer su mi se nakon nekog vremena banane toliko zamjerile da ih još i sada rijetko jedem.
Posljednje uređivanje od zibba : 05.04.2013. at 15:38
Zibba hvala!
Jučer sam bila na kontrolnom pregledu kod ginekologa, 16+3 sam, zbog pojačanog bijelog iscjetka mi je prepisao Rojazol vaginalete i Lactogyn kapsule. Dao mi je da uputnicu da urin odnesem na mikrobiologiju. I tek sinoć kad sam stavila prvu vaginaletu mi je palo na pamet, da sam možda prvo trebala urin ujutro odnjeti na mikrobiologiju. E sad, zvala sam mikrobiologiju i oni su rekli neka sad završim s vaginaletama pa da onda donesem uzorak. Ali što je s Lactogynom? Njega trebam piti 14 dana, da li i on smeta? Ili da napravim pauzu od 2 dana nakon što završim s vaginaletama?
Lactogyn oralne kapsule ne smetaju za urinokulturu.
Pozdrav
Imam pitanje...koliko realno može naštetiti 1-2 popijene tablete? Konkretno, prijateljica je popila Actifed za prehladu ( mislim da su u pitanju ukupno 2 tablete) a sad je 14. tjedan. Negdje je pročitala da je potreban oprez u prvom tromjesječju, pa je pomislila da u drugom može. Međutim poslije se ipak prepala, pa pošto zna da ja visim po trudničkim forumima, zamolila me je da probam nešto saznati. Hajde ako netko zna nek mi molim vas odgovori....hvala
Ps.
Na slijedećem pregledu je tek u 17. tjednu pa ne može pitati svog dr jer mu nema mob
Evo samo da odgovorim na svoje pitanje, ako će kome trebati. Lordoza i skleroza su najvjerojatnije uslijed trudnoća, skolioza zbog upravo ustanovljenog platfusa ( moram hitno po neke uloške), rascijep je urođena mana, tko zna kakve probleme može stvarati, ali se zna da booooooliiiiii kao ludo kada počne. Glavobolje mi mogu biti uzrokovane i cervikalnom kralježnicom što svi znaju, ali i lumbalni i sakralni dio mogu stvarati velike probleme na neurološkom planu i izazivati migrene. Dobila još jednu turu vježbanja, preporuku za plivanje, što više leđno, čekam kontrolu neurologa da vidim što će reći na nalaze.
Imam jedno pitanje u vezi ječmenca.Izbacilo mi je u pretražniku i ovu temu al da ne iščitavam sad sve,ako netko zna molim pomoć.
Suprugu se prije dva,tri dana pojavilo crvenilo s bijelim središtem na doljnjem kapku.Jučer mu je jako oteklo sve,središta više nema.Jako ga boli.
E sad.Svud čitam različito,neko tretira kamilicom,neko veli nikako kamilica.Pa hladni oblozi,pa suhi vruči.Neko ide doktoru,neko veli da mu masti nisu ništa pomogle i da jednostavno mora dozrijeti i proči..
Trenutno se ne vidi nikakvo žarište,cijeli doljnji kapak je jednako otečeni,debeli.
Kaj raditi?
kamilica - ni slučajno! može dobiti gadnu alergijsku reakciju.
terapija za ječmenac je sljedeća: suhi topli oblozi nekoliko puta dnevno (ugrijati gazu peglom ili fenom) i kortikosteriodno-antibiotska mast 3-4x dnavno (Maxitrol, Tobradex - ne vjerujem da će ti ju dati u apoteci bez liječničke preporuke). ako ne prolazi na tu terapiju kroz 10-ak dana onda se vjerovatno niti neće povući nego će biti potrebna incizija.
Kamilica je zakon za umiriti svako crvenilo oka. Meni duugogodišnja pomoć. Naravno, kad su simptomi jaki, treba ići po lijekove.
No, za prvu pomoć, skuhati blagu kamilicu (bez šećera), ohladiti do mlakoga, natopiti sterilnu gazu i prisloniti na zatvoreno oko. Ako se nema sterilne gaze, treba ispeglati vrućom peglom gazu ili platnenu maramicu. Držati koju minutu dok je ugodan osjećaj. Nema alergije na kamilicu preko kože. Ma, alergija na kamilicu je rjeđa od jack pota, a korisnost kamilice nemjerljiva.
Čak i alternativci ju hvale maksimalno
http://www.alternativa-za-vas.com/in...ticle/kamilica
Ako se ne varam, to je virusna infekcija. Ja sam išla kod doktora za to.![]()
a možda se zameril kojoj trudnici?
A može biti Jelena
Mislim da imamo Maxitrol doma,ali danas zgleda tak grozno da nek samo radije ode posle posla k doktorici.Ispupčilo mu se žarište,ajme koja kvrga i oteklina,sad me strah s ičim dirat.
Meni se ovo godinama dogadja- ne pridodajem tome neku vaznost- al bas me zanima sto je to:
U peti osjetim bol, kao bockanje iglom, a istodobno u uhu osjetim skripanje (zvuk slican hodanju po skripavom tavanu). Bol u peti i skripanje u usima je totalno uskladjeno - u sekundu, vremenom i intezitetom. Kad promasiram petu bol i skripanje nestanu.
Nadam se da pitanje nije za psihijatra![]()
može li mi netko pojasnit što znači dijagnoza diskarioza?
hvala
Posljednje uređivanje od tina55 : 29.05.2013. at 14:12
Zbog nezgodacije, prije cca 2 tjedna su mi na hitnoj kirurgiji morali isčupati nokat na prstu ruke. Rana dobro zarasta, prst već neko vrijeme ne boli ako ga ne diram, međutim popodne je počeo malo boliti. Čini mi se da je rana čista pa sam zabrinuta zbog te lagane boli. Prst je većinu dana zamotan, kad je odmotan jako pazim. Sprejam Octeniseptom, večeras sam ga isprala hidrogenom, previjam sterilnom gazom.
Zanima me postoji li mogućnost da se prst (rana) upali uz sve navedene mjere nakon toliko dana? Malo me strah, jer moja dr. sutra ne radi (prekosutra ima zamjenu), a na hitnu mi se ne ide (naravno da ću otići ako bol postane jača).
ardnas, hvala ti punoIza hidrogena sam nasprejala Octeniseptom, danas ću isprati fiziološkom. Razmislit ću o hipermanganu.
To je dobro, kad je samo redovita kontrola. Bio to cervikalni bris ili urološki nalaz. Ali, ja bih pitala da mi točno kažu.
sutra kod doktorice, drugi tjedan ćemo još privatno provjeriti kod urologa (vidim da preporučaju Urocentar, jesu li dobri?)
samo jučer smo promašili smjenu kod doktorice, a danas je praznik pa sam htjela pitati, ako netko nešto zna
Molim ako netko zna dali ovaj nalaz brisa zahtjeva lječenje.
U direktnom mikroskopskom preparatu nađeno je >10 polimorfonukleara po jednom vidnom polju.U kulturi nisu porasli patogeni mikroorganizmi.
Čekam još neke nalaze pa sam mislila sa svime time otiči kod doktora.
Sad me brine dali bi ipak s ovim morala ići prije.
Vaginalni bris,pardon.
Moguče da su to onda zaostaci neke upale?
Bris je uziman mjesec i pol nakon spontanog.
Pitane ako netko zna.
U jednom razredu je potvrđen hripavac, i djeci je dana profilaksa čini mi se azithromycin.
E sada, dolazimo do onoga što mene zanima, majka ne daje djetetu profilaksu jer misli da je bespotrebna, ali je dovela dijete među drugu djecu, istina na otvorenom ali ipak.
Koliko su bila ugrožena moja djeca?
Ne znam, ali samo da ti dam podršku. Mislim da bih popi...la da se netko tako neodgovorno ponaša u krugu moje djece. Bila profilaksa bespotrebna ili ne ( iako ja mislim da je potrebna), treba učiniti najbolje što se u datom trenutku može da bi sva djeca bila zaštićena.
Da li su cjepljeni? A to dijete kod kojega je potvrđen hripavac, znaš li da li je i ono cijepljeno?
Nadam se da ste svi zdravi.
Kupila sam 3% hidrogen za njegu pupka. Međutim, čini mi se da je zakuhao?! Bočica (plastična) je nabubrila, izbacila je djelomično čep, a kad sam otvorila bočicu napravila je sličan zvuk kako i Coca Cola kad je otvorite. Na pakiranju piše: Čuvanje do 15 stupnjeva C., a ja se toga nisam pridržavala, sobna temperatura je trenutno viša.
Dva pitanja: da li sve ovo znači da moram kupiti novi hidrogen? I da li hidrogen treba čuvati u frižideru (nemam prostoriju u stanu u kojoj mi je 15 stupnjeva po ljeti)?
a šta ne kupiš onaj octanisept u spreju on ne mora biti na tako hladno i jednostavnije je za primjenu
Nama su patronažne na tečaju rekle hidrogen, a octenisept samo po preporuci patronažne (koja dolazi doma pa procjeni da treba) ili pedijatra?!
Pa damn it, kako ga onda prodaju u plastičnoj, prozirnoj bočici...nije problem kupiti drugi, ali me baš ljuti takvo neodgovorno ponašanje.
Ma slobodno to baci i koristi octanisept! Naspricaj oko pupka, i zamotaj ga sterilnom gazicom i to je to! Ako koristis ipak hidrogen isperi ga s fizioloskom poslje!
Ovo je skroz neka druga metoda od one koju promoviraju patronažne u Rijeci - kod njih je u igri hidrogen i puštanje pupka da se suši na zraku, bez motanja i pokrivanja. Koje ludilo
.
Hm, kupiti octanisept ili ne, pitanje je sad? Ako ga ne kupim, možda izbjegnem epi (sudba odredi da epi ne rade onima koji nemaju octanisept doma)? Joooj, cure moje, pukla sam. Naravno da ću kupiti i jedno i drugo, ali već sam luuuuda od čitanja cijelu trudnoću i 15 različitih mišljenja u vezi iste stvari! Može li nešto biti jednostavno?
(znam, znam, i mama mi se informirala na netu
, njoj je vjerojatno sve i bilo jednostavno - napravila bi kako joj pedijatar kaže i vozi miškoooo).
Octanisept kupi - ako ne nista, bar ga je lakse "pohranjivati"![]()
Sad imas vremena za mozganje pa mozgas, kasnije ces to rijesavati po brzom postupku
Nemam puno vremena pa samo jedno brzinsko glupo pitanje i nadam se brzom odgovoru... Je li normalno da beba manje mokri kad se pojačano (ali stvarno pojačano) znoji? Logika mi kaže da je normalno, ali opet... s tim bebama nikad ne znaš. Imala je inače i virozicu i malo štrajkala i zubi je muče i svašta nešto... ali mislim da ipak dovoljno jede, no počela se znojiti kao sumanuta otkako je ovo zatoplilo.
Naravno da je moguće. Moja cura pije ovih dana baš puno, a skoro ništa ne piški. Popije 3-4 dl tekućine i ne potjera je na mokrenje iduća 2 sata, a i onda to nije ne znam koliko mokraće.
Pokušaj joj češće nuditi da doji, da povuče barem koji gutljaj. Ili vodu na čašu/bocu/žlicu.
Povišeni monociti?
Popila prvi dan prvu dozu antibiotika, a tek drugi dan smo vadili krv, sve je u granicama osim monocita'koji su povišeni. pije i fluomikan 3 puta dnevno.
Da li je ti za zabinuti se ili?
crp je 6
Imala je za vikend temp, kašljala jako i dr čuo škripanje i s obzirom da je bilo popodne dobili smo antibioik i uputu za vađenje krvi. Inače se sve to skupa vuče dugo do sad dok je zakurila.
Ne radi nam sad doktor pa me muči...
Posljednje uređivanje od oka : 19.06.2013. at 13:12
Oka, koliko ja znam, takav nalaz skupa s normalnim crp-om upucuje na virozu
Koliko su povišeni?
Posljednje uređivanje od LolaMo : 19.06.2013. at 13:34
Mjesecima je vukla zelene u nosu, bile su epizode jednodnevne temp., trenirala je redovito i
kašalj nikako da se sanira. U međuvremenu i epizode peckanja u grlu pa čak je i soor dobilo dijete od 7godina, što je valjda i ogledalo imuniteta.
I evo ovaj vikend je kulminiralo sa visokim temperaturama i kašljom koji ne prestaje, rekao je doktor da se čuje hriptanje...
Posljednje uređivanje od oka : 19.06.2013. at 14:45
do 13 je referentni inzerval, ona ima 18,
a eritrociti su na gornjij granici, ref interval je do 5, ona ima 4,97
Kužim..tako se i meni zaredalo nekih par mjeseci da sam komstantno bila polubolesna, a inače sam vrlo rijetko..
Drzim fige da se što prije oporavi. Doktor je vjerojatno čuo nešto prijeteće na plućima, to bi joj na ovakakav imunitet došlo ko "naručeno"