riješeno, čaj bez šečera po peesu, hvala aleks
riješeno, čaj bez šečera po peesu, hvala aleks
Drage cure medicinske struke,
dobila sam nalaz krvi i mokraće, gdje mi slijedeće vrijednosti odstupaju od referentnih (onih u zagradi)
Leukociti 12,2 (3,4-9,7)
Neutrofilni seg 74 (44-72)
Limfociti 19 (20-46)
S.urea 2,3 (2,8-8,3)
s-alp 40 (54-119)
S-Natrij 135 (137-146)
NO najviše me zabrinjava mokraća. S napomenom da uzimam vaginalno utrogestane izgled je zamućen (umjeato bistar),boja žuta (umjesto svijetlo žuta), leukocita ima 3-5 (normalno do 2) i bakterija ima dosta te nešto amorfne soli.
Krv me ne zabrinjava jer leukociti mogu biti povećani kod trudnica, no mokraća mi je zabrinjavajuća...zanima me može li to biti od utrogestana??
u 9 sam tjednu trudnoće
gdje mogu naći cjenik za preglede koje plaćam ja kao osoba bez dopunskog osiguranja?
našla sam https://www.google.com/url?sa=t&rct=...57127890,d.Yms
ali ako sam skužila to su cijene kod privatnika i cijene u bolnici bez odbijenog dijela iz obveznog osiguranja
Mene zanima da li naši labosi rade testiranje krvi na parvovirus B19 IgG ? I u kojim slučajevima ?
rade na zavodu za javno zdravstvo
ne znam rade li i na klinici za infektivne bolesti
Rade na Fran Mihaljeviću. U slučaju da dobiju uputnicu
Ozbiljno, muž i ja smo radili kod ponavljanih pobačaja.
Posljednje uređivanje od Jurana : 27.11.2013. at 08:13
Stigao mi nalaz iz Petrove i stoji sve negativno, osim Anti-TOXO IgG pozitivan (Anti-TOXO IgM je negativan)...
Vidim da se radi o toxoplasmi, ima li netko neki savjet i što poduzimati?
Može pomoć?
Kaj znače pretrage koje se traže?
Hvala.
(S)Protein-neregularna antitijela protiv eritrocita,autoanalizator...poJ,
(S-Antieritrocitarna antitijela),Hepatitis Bs antigen(HBSAg)TS,HBSAG
strpi se malo
imamo samo dvije - tri doktorice na forumu i pretpostavimo da žene rade
Dijete je dobilo vodene kozice 29.12.2013. Nije imao temperaturu niti jedan dan i općenito je dobro raspoložen, jedino ga malo svrbi. Nije mu izbilo puno kozica, jučer sam brojala, ima ih po cijelom tijelu oko 40. Imam jednu dilemu. 6.1.2014. putujemo na skijanje. Naravno, ako on bude ok i ne bude imao svježih kozica po sebi. Trebao je ići u ski školu, ali sam u dilemi dati ga ili ne, s obzirom da će tek preboljeti kozice, a čula sam da one jako ruše imunitet pa se bojim da bi mu taj napor bio pretjeran. Iako, i sada kad je bolestan uredno divlja po kući, igra se s bratom lovice i da nema osip ne bi čovjek rekao da je bolestan. Što bi bilo najbolje za njega? Ima 5,5 godina.
Posljednje uređivanje od davorka : 02.01.2014. at 10:01 Razlog: dopuna
Nakon 23 mjeseca od poroda dobila sam prvu menstruaciju nakon što sam ukinula noćno dojenje. Bila sam na UVZ i imala sam i ovulaciju samo je endometrij bio tanašan, nekih 6 mm.
Drugu menstruaciju dobila sam tj mislila sam da sam dobila 02.01., bila je slabašna, trajala je 4-5 dana, ali i nisam očekivala jaku jer mi se dijete u međuvremenu razboljelo što je opet povuklo za sobom beskonačno cicanje.
Danas kod ginekologice na UVZ ista kaže da nisam niti imala menstruaciju tj da je endometrij debel 13 mm, da ovulacija nije bila jer da nema žutog tijela i rekla mi da moram piti 7 dana Duphastone kako bi izazvala menstruaciju.
Budući još dojim, a u uputi od Duphastone piše da ne ide uz dojenje, mislila sam probati nekim alternativnim metodama izazvati dolazak menstruacije: pila bih vrkutu i neke druge čajeve i uzimala ogromne količine C vitamina i ne znam što još.
Nisam se sjetila doktoricu pitati što bi se dogodilo da se endometrij ne oljuši još dogledno vrijeme tj dok ja to isprobavam, odnosno, bih li si tako naškodila.
Ne znam kako to jasnije pitati i nadam se da nisam ispala blentava![]()
zašto želiš dobiti menstruaciju?
želiš ići na drugu trudnoću?
ne mogu dati odgovor na to, nemam pojma
samo me zanimalo je li odluka tvoja ili ginelogičina
godinama sam se trudila da je ne dobijem, a sada se trudim da je dobijem.
kod mene nikako dobro.
valjda će se javit netko tko zna nešto o tome ili da možda pitam na nekoj drugoj temi.
Duphastoni se mogu piti i za vrijeme dojenja, moze biti nezgodno kad je iskljucivo dojenje jos u pitanju jer se moze na kratko smanjiti kolicina mlijeka (sto se dogadja i inace par dana prije menstruacije). Ako predugo cekas, menstruacija moze biti dosta obilna, jednom kad dodje.
To što ti se menstruacija još nije ustalila ne znači da nemaš ovulaciju jer ovulacija obično dođe i mesecima pre nego što se urede ciklusi (nakon perioda porođaja i dojenja, ili za vreme dojenja). Dakle, trudnoća se svakako i sada može desiti. Mislim da možeš da daš šansu svom organizmu par meseci, da se hormoni polako vrate u normalu. Mislim da je konkretna terapija lekovima za sada preuranjena. Par ciklusa praćenja ultrazvukom i eventualno kontrola hormonskog statusa, po meni su bolja opcija.
Naravno, ako ti se žuri iz organizacionih razloga (nećeš da se vratiš na posao ili sl.), ili zbog godina lekar smatra da nema vremena za čekanje, onda odi opet ginekologu pa dogovorite detaljnije dinamiku terapije i praćenja.
Ja sam rodila prvo dete sa 33, i htela sam drugo što pre - jer volim malu razliku, i imala bih "vremena" možda i za treće dete, a i zbog posla - planirala sam radije jednu veliku nego više manjih pauza. I onda sam zatrudnela planirano, kad mi je prvo dete imalo 9 meseci i još sam ga dojila (baš tog meseca puno češće jer je prvi put bio malo prehlađen). Iskreno, iako je bilo planirano, ne mogu baš da kažem da sam bila spremna na novu trudnoću, fizički možda i da, ali emotivno još ne. I ta trudnoća od početka nije valjala, i prošlo je skoro tri meseca dok se sve nije završilo. Prosto sam se osećala kao da telo nije prihvatilo trudnoću jer nisam bila spremna. Posle pobačaja (prošlo je prirodno, bez terapije i kiretaže) bilo je potrebno 3 meseca da mi se ciklusi ustale. Zatrudnela sam šest meseci posle pobačaja, sve je bilo u najboljem redu i sa 35 sam rodila drugo dete.
Ovo sam ti napisala samo zato da dobro razmisliš da li su razlozi za požurivanje menstruacije i trudnoće putem terapije dovoljno jaki, tj da li stvarno hoćeš da se petljaš u prirodni tok. I da, medicinske sam struke i imala sam prilike da vidim i pozitivne efekte terapije gde žene koje prirodno ne bi mogle da imaju bebu, ipak ostvare taj san, ali i negativne efekte gde se hormonski status toliko poremeti da je posle dosta vremena potrebno da opet sve dođe na normalu.
U svakom slučaju, srećno!
Mene u biti zanima sto ce se dogoditi s endometrijem, do kad se on moze debljati i, sto se moze desiti ako je hormonski status takav da ne potice ljustenje endometrija odnosno menstruaciju? Sto ce se desiti s tim tkivom, do kad to moze tako stajati? Prirodno je da se oljusti ako ne dodje do trudnoce, nije prirodno da ovako stoji i nista.
Problem je ako se on deblja a ne dolazi do menstruacije i odljuštenja. Tako zna biti u žena u predmenopauzi pa onda kad krene bude poplava i često završe na kiretaži.
Zato se ili uzimaju redovito hormoni dok se ne ustali ciklus ili se ne uzimaju pa se redovito kod ginekologa prati na uzv debljina endometrija. Ako je "kritično" onda možeš dobiti tablete da izakovu krvarenje ili kiretaža. Ovo je iskustvo mojih prijateljica jer sam ja u najboljim godinama).
Koliko je vremena proslo od prve menstruacije?
36 dana. ranije sam imala cikluse od 28. to govorim o vremenu prije skoro tri godine kada sam imala zadnji ciklus prije trudnoće.
super što se može uzimati uz dojenje, preporuka je da uzimam 7 dana i onda da očekujem prelomno krvarenje i da taj trenutak shvatim kao prvi dan ciklusa.
nije mi jasno što se sada događa; budući endometrij nije oljušten, ovo je i dalje druga lutealna faza ciklusa, tek kad se oljušti mogu ponovo prijeći u folikularnu, je li tako
kod koje debljine endometrija se radi kiretaža
Ame, nije u pitanju da sad odmah moram ostati trudna nego nisam sigurna što će biti s tim debelim endometrijem ako se ne oljušti i ne znam koliko mogu da ostavim prirodno da menstruacija sama dođe, a da ne bude kasno tj da si ne navalim na vrat komplikacije npr kiretažu kako spominje pituljica
Mozes pricekati s Duphastonima jos tjedan dana, nije to jos predugi ciklus, cesto se spominje 40-42 dana prije duphastona. I ja bih ipak napravila i kucni test na trudnocu (ne bi bilo prvi put da lijecnik ne vidi malu trudnocu).
Kod puno zena je ciklus neuravnotezen dok god doje.
Posljednje uređivanje od martinaP : 10.01.2014. at 13:39
Napravit cu ga cim ga kupim ali sta ne bi trebalo biti vidljivo zuto tijelo ako se radi o trudnoci a dr mi je jucer rekla da ga nema
Trebalo bi se vidjeti, ali dogodi se da lijecnik ne uoci i vecu trudnocu. Ovisi o lijecniku, UZV uredjaju... Vjerojatnost je mala, ali dogodi se.
Cure, pls, imam pitanje vezano uz streptokok u grlu. Mala ga pokupila i u četvrtak je navečer popila prvu dozu silapena (5ml 3x dnevno). Dakle sad joj je na redu 6. doza.
Muči me to što je i noćas skočila temp na 40,1 (njoj uobičajeno oko 2 ujutro skače temp). Da li je to znak da lijek ne djeluje i treba mijenjati ili je prerano za takav zaključak? Ako je prerano, koliko je uobičajeno čekati?
Naime, imala je upalu pluća u ljeto 2012. i tako se 5 dana mučila sa temp 39-40 sa lijekom koji nije djelovao pa je dobila sumamed i odmah nakon 2. doze je se vidjelo poboljšanje, zato pitam, da je ne bi opet nepotrebno mučili i odugovlačili. Nije ni svoja sjena....
Radili ste bris? Pluća su joj bila čista u četvrtak?
Možda da ju odvedeš na hitnu da joj poslušaju opet?
rađen bris, pozitivan na streptokok. Pluća čista..
Nastavak price: jucer napravila par testova, svi pozitivni. Danas prokvarila posteno. Eto, bila sam trudna 1 dan i 1 noc. To je super jer jos nikad nisam zatrudnila bez med pomoci. Drago mi je da se sve okoncalo i da se cisti bez hormonalne terapije.
Ako si se za prvu trudnoću dugo borila, onda ovo gledaj kao pozitivno: činjenicu da možeš ostati trudna bez puno muke. I po završetku M svakako provjeri kod dobrog UZV liječnika da je sve otišlo.
ili možda ipak i ostalo neka kaj bu za 8 mjeseci kmećilo
U zadnjih mjesec dana trnu mi prsti na desnoj ruci. Kad se probudim nemam osjet u tim prstima do pol sata. Ne pomaže otvaranje i zatvaranje šake, niti ledena voda. Imala sam jedan slučaj kad sam osjećala trnce po cijelom tijelu, ali je kratko trajalo.
Trebam li se zabrinuti?
ima li ORL? ja bih molila za pomoć! imam jaku grlobolju, već 4. dan. juče sam bila kod opće prakse, kaže da nema čepova,da nije čak ni jako crveno, a mene boli do suza. počelo je postepeno, ali sad rastura. čak sam jutros bila i promukla. temp nemam, nos malo kao nešto, kašljuckam....
jel to nešto virusno i koliko traje?
Cure, please, ako netko zna...prošlo je više od 6 mj. od poroda. Već par dana osjećam rez od epiziotomije, malo mi je bilo čudno, ali nisam se previše zamarala sve dok jutros nisam pronašla malo sukrvice na gaćicama koja je sigurno od reza, nije m. Onda sam išla vrtiti film...mjesecima već ne znam da je rez tamo, a pred tjedan dana krenuli smo s dohranom na način da mi beba sjedi u krilu i ja se sve vrtim i štelam na stolici da ona ne bi baš ful sjedila jer je još premala, pa da bude nagnuta naprijed, pa onda da vidim da li joj je nešto od svega ostalo u ustima...to potraje, pa tako dan za danom, očito sam iziritirala situaciju.
E sad, ono što me brine...da li je uopće normalno da se rez nakon 6 mjeseci uspije iziritirati tako da prokrvari (ne puno)? Ne bi li to trebala već biti čvrsto zatvorena rana? I drugo, što da sad radim? Da li da špricam nečim (octenisept ili tako nešto)? Da pustim da zacijeli samo?
Hvala!!!
Ja nisam imala epi, ali sam malo popucala i imala 3-4 povrsinska sava ( nakon prvog poroda ). Nije bilo dobro sasiveno, jer mi je rez svako malo pucao i curkala sukrvica. Kao da je bilo milimetar-dva previse zasiveno. Na drugom porodu sam minimalno popucala, puklo je valjda gdje je trebalo, nije sivano, i zacijelilo je savrseno.
Kad bi mi puklo, znala sam namazati sa Bepanthen plus kremom.
Meni je bilo jako slično prošle godine, grlo crveno kao krv i otečeno, čak me bolilo i uho. NIsam mogla gutati slinu, govoriti ... ma kao da imam gnojnu anginu, ali bilo je virusno. Za uho sam samo špricala nos olynthom da bude prohodno, grlo pastile, čaj, med itd Ja sam bila i promukla pa sam udarila šumeći Ca-C. Bome je trajalo desetak dana i nisam vjerovala koliko je bolilo.
zanima me sto znači na nalazu krvi od bete u napomenama dz158
Možda netko zna...pila sam mjesec i po 40mg acipana i peptorane zbog gerba i gastritisa.
Prestala sam pit zbog grozne nadutosti koja mi nije dala disat, crijeva poludila
Tada više nisam imala simptoma gastritisa, grlo i jednjak su mi se oporavili, samo problema s crijevima i nadutošću.
2. dan nakon prestanka pijenja mučnina gora nego ikad, morala sam popit peptoran prije spavanja, jel normalno da se tako naglo pogorša stanje nakon prestanka pijenja? Ne želim se vratit na lijekove opet.
Krumpiric ne smijes ppiti i peptoran i controloc (acipan) zajedno jer jedan drugi pobijaju !
Sent from my iPad using Tapatalk
kad se treba ustaliti menstruacija nakon prestanka dojenja? prestala sam prije nekih mjesec dana. i pijem cijelo vrijeme kontracepcijske cerezette. kad treba preći na "obične" kontracepcijske?
Jel se trebam zabrinuti ako su mi ciklusi 24dana? Inace su stoljecima bili 28d al evo prije trudnoce i sad nakon poroda ko svicarski sat svakih 24 dana.
Sent from my RM-914_eu_croatia_419 using Tapatalk