sad mi je prijateljica rekla da ima svrab, mislila je da je alergija, a ja jutros pila sa njom kavu.
sad mi je prijateljica rekla da ima svrab, mislila je da je alergija, a ja jutros pila sa njom kavu.
A kako ona to pouzdano zna?
Jesi li je dirala?
Čini mi se da svrab nije neka tragedija u 21. st. Dobiješ kremu i bok.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 24.05.2016. at 16:46
bila je nakon toga kod dermatologa, jer je mislila da je alergija. e pa ne sjecam se dal sam ju dirala. provele smo par sati zajedno.
Dali se euthyrox i duphaston smije piti zajedno??
Euthyrox ujutro nataste a duphaston kasnije kroz dan.
Da i ja sam mislila tako al izgleda da duphaston puno ometa apsorpciju euthyroxa. Izgleda da je najbolja opcija koristiti crinone gel.
Ja sam u mpo bila na oba lijeka i nikad mi niti jedan doktor nije rekao da to ne smijem skupa piti (moja gin, moja mpo niti endokrinologica)
Nece niti reci da se nesmije. Svi mi to uzimamo. Netko duphaston netko utrice a netko crinone.
Duphaston je sintetski oblik hormnona a i euthyrox je pa zato.
Iz tog razloga se i tsh povisi pa reguliraju terapiju.
Moj tsh je uvijek bio isti, tj.nije trebala promjena terapije. I prije mpo sam pila Euthyrox 50, i u postupku kad sam uzimala utriće, duphiće... i u trudnoći. Cijelu trudnoću štoviše sam imala istu terapiju, tsh se držao.
Očito na svakog drugačije djeluje
imam pitanje. Mali je danas pao i nabio se u zeljeznu ogradu i ogulio fest isla krv. E sad muz je rekao da bi mozda trebao primiti tetanus jer je ograda bila hrdava. Pa eto vas pitam jel trebao ili je on cjepljen protiv toga
Mislim da to ide po rasporedu cijepljenja. Pogledaj u knjižicu što piše.
Pitaj dr ujutro ako nitko ne odgovori na temi u međuvremenu.
ako je redovno cijepljen po kalendaru cijepljenja onda je zaštićen
kolko aleks, 10 godina iza zadnjeg tetanusa?
Meni su rekli 5god i picijepili me u srednjoj.
A kum.koji se vise puta ozlijedio svaki put dobi.....
a cijepljenje je s 18, pa tek onda s 60 ( mislim da nema između), 5 godina mi je malo
Molim pomoc. Na lijevoj strani guza blizu ruba gaca onak na sredini mi je izasao prist jucer...onako je crveni sa crnom unutrasnjosti. Boli ko vrag cak i kad mirujem i pomicem nogu. E sad dali je to cir,dali da idem doktoru..da tretiram necim. U principu sam na moru pa je odlazak doktoru malo kompliciran. Upomoc...
Da nije dlaka pod kožom pa se upalilo?
Ne znam, ali ja bih ipak do doktora. Da se ne zakomplicira.
Nemoj sama kopat po tome.
Ako ima bilo koji doktor u blizini, mozes otic. Ne bi trebalo bit komplikacija. Mi smo van svog mjesta boravka uredno odlazili najblizem doktoru i svi su nas primali. Ako si u nekom turistickijem mjestu, mozda ipak ima neki doktor (radno vrijeme) za turiste.
odlazak doktru je kompliciran jedino ako si na pustom otoku
inače te je svaki dr. koji ima ugovor s hzzo dužan primiti
a možeš platiti i pregled kod privatnika ako nema ugovornog
Bome bih ja stisla zube i to istisnula. Nakon toga dezifincirala i mirna bosna
Nije ovo liječnički savjet nego savjet nekoga tko radi prista pa bio on gnojan i upaljen ne bi go provodio na hitnoj.
I kupila si neki lokalni atb, tipa tyrosur te time mazala.
Necu nis dirati evo danas je pozutio pa cu pricekati da sam pukne
Pa bas zato sto je pozutio, stisni ga. Jedno od osnovnih pravila u medicini je ibi pus ubi evacuo, jel je tako nekako? Ili u prijevodu gdje je gnoj, makni ga![]()
Curke, trebam pomoc. Ne zivim u Hrvatskoj, pa ce mozda nekome zvucati cudno pitanje, ali zaista mi treba savjet. Naime, napunila sam 19 tt trudnoce i iz lokalne inacice doma zdravlja zovu me da iduci tjedan dodjem na rutinsko tetanus cjepivo (prvo od dva koja se kao daju). Zadnji put sam primila tetanus prije dvije godine nakon jedne gadne opekotine, i iza toga nisam isla na booster cijepljenja.
Meni se to s tim cijepljenjem u trudnoci cini posve bespotrebno. Nisam nikad cula da je netko isao na tetanus cijepivo u trudnoci rutinski. Malo sam gledala na internetu i vidim da se preporuca generalno radi hripavca ili u selima i sl. gdje je opasnost od zaraze veca, a porodi su kod kuce u losim higijenskim uvjetima. Ja zivim u gradu od 2 mil. stanovnika s odlicnim bolnicama. Ima li ikakvog smisla da idem to obaviti?
Bebe nemaju imunitet? Ovo je treća ili četvrta prehlada u dvije godine.
Curica od 18 mj - dan i pol simptomatski. Beba tri mjeseca ništa. Ja se mučim tjedan dana. Gdje su ta antitijela i imunitet kada treba pomoći meni?
Pa tu su. Nisi imala komplikacije niti si umrla od prehlade.![]()
Pitanjce: ja i mm smo zaradili nesto, prehlada ili sto. On je imao temp 39.5 i pio sumamed. Ja nisam imala iznad 37.3 al sam pokazala simptome 2 dana iza, stignem jos. Meni je otislo na krajnike koji su mi inace problematični. Mala zasad ne pokazuje da je bolesna, malko kasljuca. Nekako mislim da ce ju protutijela iz mlijeka zastitit od ovog sto ja imam, pa se nece razbolit ili bar ne jako. Koliko mi logika drzi vodu, moze li bebu (4 mj) zastiti majcino mlijeko od onog sto ima majka?
Ipak se razbolila. Dala joj dr sumamed sirup. Jutros je imala temp 38, kasnije 37,6. Kaze da je nesto na bronhima, ostro dise. Sad smo svi na sumamedu. Valjda je bit bolje skoro. Najvaznije da sise i nije izgubila tek. Imamo i paracetamol za snizenje temperature, iako ga tesko proguta koliko je gorak. Morala sam umiješati u moje mlijeko i dat zlicicom.
Kupi panadol sirup
On je sladak i djeca ga uglavnom ne odbijaju
Moje ne zele ni liznut lupocet i slicno
Ili kupi cepice
Mogla bi probat drugi sirup ako ostane temp. Ovaj mi je dr na recept dala, koda sam ja znala da je tako odvratam.
Moj povraćao na Lekadol. Probala dva puta, svaki puta povratio. Sad doma imamo Nurofen za ibuprofen i Panadol kao paracetamol
taj na recept je odvratan
taj su imali u bolnici kad sam bila s najmanjom pa sam ja donijela svoj panadol i svoj neofen
rekli su mi da sva djeca pljuju taj njihov i da obicno onda daju cepice
al nisu imali nista protiv naseg sirupa
Za tako malu djecu najbolji je čepić.
Doziranje sirupa je gotovo uvijek varijabilno (malo iscuri sa žlice, malo po bradi) pogotovo za male bebe koje dio ispljunu
Mi smo davali špricom (onu od nurofena koristim i za ostalo, čak i za antibiotike i za vitamine) i to mi je najbolja stvar jer točno znam koliko dajem, a on je pljuje. Al vjerujem da kod nekih to ne bi prošlo
I meni je sprica super, samo s tim dajem
Al da, za skroz malene, cepic je i meni najbolji
Žene, ima li netko iskustva?
Koji virus zaobilazi gornje dišne puteve i ide direktno na pluća?
Dakle - težina u prsima, kašalj i gubitak glasa.
Nema boli u grlu, zaštopanog nosa, temperature, osjećaja slabosti - niš.
Donijela svekrva, mala i ja pokupile u roku odmah.
Inhaliramo se, proći će, ali čisto sam znatiželjna![]()
Osvjestila sam da je lagano glupo pitanje :D
Najbolji odg. što mogu dobit je da je to neki adenovirus![]()
Pa s obzirom da je popila oko 2 ml pomijesano s mlijekom i da nije vise imala temp mislim da smo zasad ok. Nije mi dr spominjala cepice uopce. Naravno da nismo uspjeli snizit temp sigurno bi nesto poduzeli. Ona je prespavala jutro i ko nova. Zato je meni temp vec 4 dana 37,3. Krepana sam skroz.
koliko moraš biti zdrav za cjepljenje protiv gripe?
i isplati li se uopće još cijepiti?
Mislim da su u cjepivu promasili soj. Ne znam isplati li se. Moj sveki se cijepio, pa ju je dobio. Pa i mi redom.
u pravilu ne smiješ biti akutno febrilno bolesna
a ima smisla uvijek, u nadi da nećeš pokupiti ništa bar 7 dana
Ne smijes imat gripu, jelte! Šalim se. Ugl ne smijes imat temp povisenu, kasljat, kihat i sl, dakle prehlada. A jel djeluje... Gripa ima sojeve (h5n5, h1n1, i sl.) cijepe te protiv najčešćih dosadasnjih sojeva. Dakle ako se ponovi soj od dosad, na konju si. Ako dode neki novi ili rjeđi nema joristi od cijepljenja.